5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Život s covidem, rok první

Máme za sebou rok s covidem. Byl to náročný, ale doufám, že do budoucna snad i poučný rok (k tomu se ještě vrátím). J

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 9.3.2021 11:38

Budeme z tohoto klidně vycházet. I já jsem pro.

1. Existuje mechanismus, kterak tu nedůvěryhodnost "dáme na papír a do života". Předpokládám, že ti neANO a neČSSD to vědí. Nebo ne?

2. Vycházím i z toho, že prokazování nedůvěryhodnosti půjde, podle nějaké štábní kultury, až tedy někým - asi důvěryhodným. Důvěryhodnotu vyčísluje volič, nikoliv Moravec.

3. Důvěryhodných musí být dost, důvěryhodnost se neprokazuje čuměním do TV kamer pěkně v řadě.

Většina ostatního dnešního je následkem toho, že "důvěryhodní" jsou vytočeni z "nedůvěryhodných", ale to je málo. Vytočenost není hlasování dle regulí. Zdá se mi, že "politika na dětském pískovišti" je chytřejší. To se občas stává.

J. Nevrkla 9.3.2021 10:55

Nevím jestli vycucane z prstu, taky mám pochybnosti, ale vadí mi, že k tomu není žádná oponentura, jasné definice, jak to počítat. Ale že grafy nákaz nereagují na restrikce, to z těch statistik v jednotlivých zemích vyplývá.

R. Langer 9.3.2021 10:54

No a? A těch mrtvých je jako moc, nebo málo? :-P

R. Langer 9.3.2021 10:54

Shodněme se na tom, že normální člověk pro ochranu svého zdraví žádná vládní nařízení NEPOTŘEBUJE, a pokud ano, dá se pochybovat o jeho svéprávnosti. ;-)

R. Langer 9.3.2021 10:46

A navíc, pořád jsou to promile. Žádná smrtící "pandemie".

R. Langer 9.3.2021 10:45

Jo, a obojí jsou nesmysly vycucané z prstu. :-P

P. Milan 9.3.2021 10:01

Vláda ANOnistů a oranžgutanů je zcela nedůvěryhodná.

Většina ostatního je následek této skutečnosti.

J. Kašpárek 9.3.2021 9:51

jak lze nazvat setrvávání zaměstnanců ve "firmě", , která má neschopného šéfa, chaota, chronického lháře a maniaka posedlého mocí a mamonem, který nakonec dovede firmu k nenávratným ztrátám a krachu. A jak lze nazvat lidi, kteří mu v tom pomáhaj? Třeba P. Nacher? Máte to zapotřebí? Nevadí, že na Vás v budoucnu budou lidé koukat podobně jako na komunisty? Není v tom tak velkej rozdíl, jak si myslíte.....

J. Nevrkla 9.3.2021 9:21

Nevím, kde bere autor čísla. Světová statistika uvádí v Německu 866 zemřelých na milion obyvatel, u nás 2065.

J. Hoza 9.3.2021 9:08

Ano asijské státy reagují jinak. Jejich opatření by však u nás byla veřejností přirovnávána ke stannému právu.

D. Černá 9.3.2021 8:41

Kristepane....Kavan nevidí nikoho, kdo by dokázal smysluplněji vládnout, než starý komunistický a populistický šejdíř.

P. Boublíková 9.3.2021 8:35

Už se moc těším na tu schopnou vládu ;-D

J. Vocilka 9.3.2021 8:33

Normální člověk používá selský rozum a pokud hrozí nebezpečí, snaží se ho odvrátit a nepotřebuje přemýšlet o tom zda jsou vládní nařízení dobrá či ne, prostě dělá vše aby se ochránil.

Blbec bude kritizovat, zpochybňovat a umře.

P. Kavan 9.3.2021 8:28

Bohužel to tak jednoduché není. Demokratický politik, a tedy i Babiš, se MUSÍ ohlížet na přání obyvatel, a na to, co chce opozice. Máme řadu mechanismů které ho k tomu nutí (např. to, že by příště nemusel být zvolen), protože hlavní snahou systému je nepovolit v čele státu diktátory.

No a je potom těžké kritizovat Babiše za to, že nedokáže vynutit nošení roušek které lidi bojkotují, a že nedokáže dlouhodobě dělat pravý opak toho, co chce opozice ... když současně platí řada mechanismů, které mu v tom brání.

Za sebe můžu říct, že bych na Babišových rozhodnutích taky našel spoustu chyb, ale když si představím sebe na jeho místě, nevěřím, že bych dokázal věci dělat líp. A pokud by Babiš podal demisi, nevidím ve sněmovně nikoho, u koho by se dal čekat lepší výkon, kdyby to vzal za něj.

D. Černá 9.3.2021 7:37

POLITIKA: Život s covidem, rok první.

22000 mrtvých.

O svém chaotickém a neschopném šéfovi ani slovo.

D. Černá 9.3.2021 7:35

Ještě že zde můžete psát.

Kdybyste měla souhlas vyjádřit verbálně, technicky by to s plnou pusou koblihy nešlo.

V. Němec 9.3.2021 7:29

Nastala doba nová, skoro jak ledová, doba smrtonosná, kovidová. Je plná síly, dobře připravená, tentokrát přesvědčená, že jí nikdo neodolá. Nemá žádné zábrany, koho chce, praští do hlavy, pod záštitou líbivých hesel, chránit, pomáhat, pěkně tě třeba zmlátíme, zatočíme s tebou jak s věchtem. A to ostatní ani neřeknem, bude to rovné s peklem.

A ty naše včely jako by podělit se chtěly s tím naším údělem dávno před tím kovidem potýkají se s neodbytným prevítem. Imigrant, taky kdo ví odkud, kde se vzal, tu se vzal, domov si u nich udělal. Vystěhovat se již nedá, myslí si, že on je tu nyní doma. Snad taky tam neskončíme, že se toho kovida již nezbavíme a on nám bude diktovat, jak, žít, pracovat, milovat, co myslet si a co ne, zapomenout nás naučí na časy minulé, zavede nové pořádky, život prý bude jak z pohádky. Však to se uvidí, ale ne našima starýma očima.

Však nástupci naši se dožijí a té slasti si jistě užijí.

J. Červená 9.3.2021 6:57

Autoritu vlády podrývá sama vláda. Svojí neschopností.

J. Červená 9.3.2021 6:53

Zloděj křičí-chyťte zloděje. Za bordel v zemi podle něj můžou zubaři,samozřejmě média,neb o tom bordelu píší,opozice a spoustu dalších. Na toho nejdůležitějšího zapomněl. Na vládu a parlamentní většinu. Na ty,kteří mají skutečnou odpovědnost za chod státu,zapomněl na sociopata v čele,na bandu ministrů,jejichž rozhodnutí jsou ta,která stvořila a formují chaos a bídu této země.Vláda je od toho,aby vládla,a když to dělá blbě,je to jen její odpovědnost a její vizitka.To ovšech tento kovaný anoista a s ním spousta dalších s marmeládou v hlavě nepřizná.

P. Boublíková 9.3.2021 6:41

Každopádně si tím, jak se opozice snaží při každé vhodné i méně vhodné příležitosti podrývat autoritu vlády, zavařila do budoucna sama sobě.

Vymění se vláda a v tom momentě půjdou "všichni k pumpám"? Leda pendrek.

S. Sedlák 9.3.2021 2:06

Hele, Nachere, skoukněte poslední Šídlovo Šťastné pondělí, kde je pěkné pásmo o výrocích toho neschopného chaota, kterému ještě teď děláte užitečného ididota. Na rozdíl od jiných, kterým se jeho narcismus a sprostota zajedly.

V. Sember 9.3.2021 1:23

NesouhlasímRv

M. Varadinková 9.3.2021 0:21

Souhlas R^