24.5.2024 | Svátek má Jana


Diskuse k článku

POLITIKA: Život s covidem, rok první

Máme za sebou rok s covidem. Byl to náročný, ale doufám, že do budoucna snad i poučný rok (k tomu se ještě vrátím). J

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Langer 9.3.2021 10:54

No a? A těch mrtvých je jako moc, nebo málo? :-P

Z. Lapil 9.3.2021 13:09

Moc. Ať si o covidu myslíte cokoliv, mrtvých je loni a letos velmi nadprůměrně mnoho a časově souvisí s registrovaným počtem covid-pozitivních. Viz články vpravo: https://www.lidovky.cz/domov/pocty-umrti-rapidne-vzrostly-v-lednu-zemrelo-o-polovinu-vice-lidi-nez-je-petilety-prumer.A210309_102654_ln_domov_lkra

Š. Hašek 9.3.2021 14:16

Vy hledáte fakta v Lidovkách? Vy sledujete rekordy a průměry od televizních manekýn?

Za rok zemřelo 20 000 občanů ČR, jsou to 2/1000. Jejich smrt je uváděna v takových souvislostech, že by to neuhádala ani drzá maturantka s velkýma kozama (pardon).Tedy v době mojí maturity.

Politici to uhádají a polovina občanstva je zdraví jak Hitlera a děkuje, že jim po roce řekli, že rouška je půčovina.

Vir-pozitivní je kdo ????? Mám se bát chodníku, po kterém někdo prošel???

Z. Lapil 9.3.2021 18:01

Ne. Ale když je tam napíšou, můžu si je ověřit u statistiků: https://www.czso.cz/csu/czso/obypz_cr. A když je pětiletý průměr každého týdne asi 1950 - 2500 lidí, pak je skutečnost, že od 40. týdne loňského roku neklesla pod 3000 (rekord 4233), poněkud znepokojující. Nebudu se hádat, že ti navíc nutně umřeli na covid, ale že umřeli jaksi navíc, to neokecáte nezávisle na velikosti vaše... ééé... vašich očí :-).

Když těch 20 000 rozpočítáte na 52 týdnů, jsou to skoro 400.

Vir-pozitivní je ten, kdo byl otestován s výsledkem pozitivní. Podobně jako bývalo v autobusech, že "Vozidlo je obsazeno, prohlásí-li je řidič za obsazené.

Chodníku se bát nemusíte, máte-li dobré nohy a pijete-li nanejvýš přiměřené množství alkoholu.

Osobně mám za to, že člověk trénuje imunitu, kudy chodí. Takže viru se v provozním stavu netřeba bát (stejně jako se nebojím vody, ale viditelné louži se vyhnu), ale jsem zvědav na ten fofr, až do ulic vyrazí bez roušek ti, kteří rok vylejzali na světlo boží jedině ve skafandru. Bez ironie - obávám se, že to bude vlna, jakou jsme ještě nezažili.

V. Němec 9.3.2021 7:29

Nastala doba nová, skoro jak ledová, doba smrtonosná, kovidová. Je plná síly, dobře připravená, tentokrát přesvědčená, že jí nikdo neodolá. Nemá žádné zábrany, koho chce, praští do hlavy, pod záštitou líbivých hesel, chránit, pomáhat, pěkně tě třeba zmlátíme, zatočíme s tebou jak s věchtem. A to ostatní ani neřeknem, bude to rovné s peklem.

A ty naše včely jako by podělit se chtěly s tím naším údělem dávno před tím kovidem potýkají se s neodbytným prevítem. Imigrant, taky kdo ví odkud, kde se vzal, tu se vzal, domov si u nich udělal. Vystěhovat se již nedá, myslí si, že on je tu nyní doma. Snad taky tam neskončíme, že se toho kovida již nezbavíme a on nám bude diktovat, jak, žít, pracovat, milovat, co myslet si a co ne, zapomenout nás naučí na časy minulé, zavede nové pořádky, život prý bude jak z pohádky. Však to se uvidí, ale ne našima starýma očima.

Však nástupci naši se dožijí a té slasti si jistě užijí.

J. Červená 9.3.2021 6:53

Zloděj křičí-chyťte zloděje. Za bordel v zemi podle něj můžou zubaři,samozřejmě média,neb o tom bordelu píší,opozice a spoustu dalších. Na toho nejdůležitějšího zapomněl. Na vládu a parlamentní většinu. Na ty,kteří mají skutečnou odpovědnost za chod státu,zapomněl na sociopata v čele,na bandu ministrů,jejichž rozhodnutí jsou ta,která stvořila a formují chaos a bídu této země.Vláda je od toho,aby vládla,a když to dělá blbě,je to jen její odpovědnost a její vizitka.To ovšech tento kovaný anoista a s ním spousta dalších s marmeládou v hlavě nepřizná.

P. Kavan 9.3.2021 8:28

Bohužel to tak jednoduché není. Demokratický politik, a tedy i Babiš, se MUSÍ ohlížet na přání obyvatel, a na to, co chce opozice. Máme řadu mechanismů které ho k tomu nutí (např. to, že by příště nemusel být zvolen), protože hlavní snahou systému je nepovolit v čele státu diktátory.

No a je potom těžké kritizovat Babiše za to, že nedokáže vynutit nošení roušek které lidi bojkotují, a že nedokáže dlouhodobě dělat pravý opak toho, co chce opozice ... když současně platí řada mechanismů, které mu v tom brání.

Za sebe můžu říct, že bych na Babišových rozhodnutích taky našel spoustu chyb, ale když si představím sebe na jeho místě, nevěřím, že bych dokázal věci dělat líp. A pokud by Babiš podal demisi, nevidím ve sněmovně nikoho, u koho by se dal čekat lepší výkon, kdyby to vzal za něj.

D. Černá 9.3.2021 8:41

Kristepane....Kavan nevidí nikoho, kdo by dokázal smysluplněji vládnout, než starý komunistický a populistický šejdíř.

P. Kavan 9.3.2021 12:46

Ano, nevidím nikoho, kdo by v současné situaci dělal věci lépe než Babiš. Jestli ho vidíte, dávejte prosím návrhy.

D. Černá 9.3.2021 13:12

No comment. Koblihu pls?

P. Kavan 9.3.2021 14:39

Nerozumím. Kde byl ten příklad? Já bych se rád poučil.

J. Červená 9.3.2021 13:41

Tak v tom případě jste hluchý a slepý,nebo nesledujete chování,vyjadřování a skutky sociopata v čele vlády. Ale chápu,že koblihám to nedojde. Stejně jako to nedošlo voličům Hitlera.Devastace naší země vám nestačí,zřejmě si počkáte na ještě hlubší bahno.Ten sociopat dělá vše pro to,aby byl příště lidmi jako jste vy,zvolen.V tom máte pravdu.A tomu podřídil všechno,rozvrat naší země,ekonomické krachy,životy lidí jsou mu šumák,hlavně aby byl zvolen.Proto jsme teď v čele peletonu do záhuby.

P. Kavan 9.3.2021 14:40

To je hezké, ale pořád mi nedáváte příklad někoho, kdo by dělal lepší kroky než Babiš.

J. Červená 9.3.2021 16:08

Každý,kdo není psychopat,sebestředný,amorální lhář,bez kapky sebereflexe a svědomí. Myslíte,že v naší zemi se takoví nenajdou? Lepší je vyšší stupeň dobrého.Máte tedy pocit,že vláda dělá dobré kroky? Proto jsme nejhorší skoro na celé planetě,proto se nás ostatní země bojí? Jaké ještě kroky by musela tahle vláda udělat,abyste uznal,že má skončit?

P. Kavan 9.3.2021 19:19

Nechci "každý, kdo není psychopat". Chci konkrétní jména.

Jak velkou část zodpovědnosti kladete na vládu, a jak velkou na občany, kteří odmítají vládní nařízení dodržovat? Příklad: vláda nařídí pít vodu. Lidé to odmítají dodržovat a nepijí. Jakmile začnou umírat na dehydtrataci, prudce nám stoupne úmrtnost. Lidé potom budou volat: "neschopná vláda nedokáže zajistit našim lidem zdraví!" Ale jak velkou roli v tom hrála vláda, a jak velkou svobodná rozhodnutí lidí?

P. Boublíková 9.3.2021 6:41

Každopádně si tím, jak se opozice snaží při každé vhodné i méně vhodné příležitosti podrývat autoritu vlády, zavařila do budoucna sama sobě.

Vymění se vláda a v tom momentě půjdou "všichni k pumpám"? Leda pendrek.

J. Červená 9.3.2021 6:57

Autoritu vlády podrývá sama vláda. Svojí neschopností.

P. Boublíková 9.3.2021 8:35

Už se moc těším na tu schopnou vládu ;-D

S. Sedlák 9.3.2021 2:06

Hele, Nachere, skoukněte poslední Šídlovo Šťastné pondělí, kde je pěkné pásmo o výrocích toho neschopného chaota, kterému ještě teď děláte užitečného ididota. Na rozdíl od jiných, kterým se jeho narcismus a sprostota zajedly.

V. Sember 9.3.2021 1:23

NesouhlasímRv

M. Varadinková 9.3.2021 0:21

Souhlas R^

D. Černá 9.3.2021 7:35

Ještě že zde můžete psát.

Kdybyste měla souhlas vyjádřit verbálně, technicky by to s plnou pusou koblihy nešlo.

P. Kavan 9.3.2021 14:42

Aha, už mi to došlo. Prostě jste objevila argument "ad koblihum", a tak ho používáte na každého. Tak já nevím, jednou je to možná vtipné, ale pořád a na každého? Co takhle nějaké faktické argumenty?