17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

POLITIKA: Život není spravedlivý

A nespravedlnosti, které na nás osud napáchal, bolí jako staré jizvy. Až do smrti. To mne napadlo při čtení polemiky mezi pány Petrem Adlerem a Milošem Šuchmou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Kun 4.4.2018 23:58

ZÁVIST!!

Pan Vlk píše, že NĚKDO VŮBEC z emigrantů ZÁVIDÍ ČECHŮm???

Kdyby si pan Vlk přečetl po sobě soje dílo, tak zjistí, že největším ZÁVISTIVCEM JE PRÁVĚ ON! Závidí snad každému koho uvedl! Němcům, že mají větší platy, emigrantům, že žli adále žijí ve svobodných zemích a co horší VEDE SE JIM DOBŘE!!

Kolik ztacených duší se vrátilo do ČR z 200 tisíc emigrantů?????

V. Kun 4.4.2018 23:46

VLK SE DOCELA POMÁTNUL!!

Pěkně jste se ukázal! Do detailu jste právě vy ten ITELEKTUÁLNÍ IDIOT!! Navíc co z vašeho článku přímo SRŠÍ,že ABSOLUTNE POSTRÁDÁTE LOGIKU Melete páté přes deváté, "EMIGRANTI, AT PO ÚNORU, NEBO PO SRPNU STÁLE PŘÁLI BÝVALÉMU DOMOVU DEMOKRACII, SVOBODU A BLAHOBYT!!! Ted příjde nějaký VLK a všichni emigranti ZÁVIDĚJÍ ČECHŮM TO CO JIM 40 ROKŮ PŘÁLI??? NECHTE SE VYŠETŘIT! Jste pomatený člověk!!

B. Hynek 4.4.2018 0:53

Veřejnoprávní televize

Vážený pane Vlku,

již dávno jsem si naši televizi pojmenoval " Havlovize" jen nějaký čas jsem měl pro ní ještě druhý název " PARABU " ( Proubek, Rath a Bursík". Na příklad po volbě Klause jako presidenta mi dlouho nebylo jasné, zda je presidentem Václav Klaus nebo lidovecký Svoboda. Jinak i když několik diskuzních příspěvků, které jsem si k Vašemu článku přečetl obhajuje Karla Kryla bohužel po roce 89 již byl "mimo mísu".Jinak jak jsem se z výsledků voleb mohl dozvědět, tak lidé mimo republiku volili úplně jinak.

Váš článek jako vždy píchl do vosího hnízda a jen dík za něj.

O. Zeman 3.4.2018 21:45

Panečku, to je článek!

Neser má dnes hody :-D, klove do klávesnice jak urvaná z řetězu a prská na všecky strany.

J. Kanioková 3.4.2018 17:22

1*****

Výborný článek, díky..

K. Janyška 3.4.2018 19:19

Re: 1*****

Šak to nepsal pro vás... Dzp.

V. Kun 4.4.2018 23:49

Re: 1*****

Kanioková, jste velice známá svou malou inteligenci! Tak neni divu, že ty zvratky žerete !

O. Uživatel 5.4.2018 7:48

Uživatel požádal o vymazání
T. Kohout 3.4.2018 17:13

mýlíme se všichni, někteří více

Není spravedlivých... (A. Camus)

I. Novák 3.4.2018 14:44

V roli propagandou zpracované maminky z Hamburku

jsme dnes my. Málem za fake news jsem totiž považoval zprávu o tragickém požáru v multifunkčním obchodním centru ve městě na Sibiři.

To přeci není možné v zemi, kde jen hrstka šíbrů vlastní zemljanky, ostatní živoří pod mosty a v důsledku sankcí jednoho chybějícího kamionu s jogurtem týdně, zůstávají naživu jen pokud si vyhledají jedlé kořínky v Tajze. Tam přeci žádný hyper-super nemají a nemůže ani být. Celé to bude jen zvrácená Putinova propaganda mající učinit vylhaný dojem o normálním civilizovaném životě, kde dochází i k tragediím.

Takovou totiž mohu mít svoji představu o Rusku, pokud informace o něm budu čerpat pouze z našich "zavedených" médií. Stejnou jako ta maminka měla o nás od těch "svobodných demokratických" médií v NSR.

T. Kohout 3.4.2018 17:20

Re: V roli propagandou zpracované maminky z Hamburku

Pravda, až na to, že vyhořel to byl překvapivě velký a vybavený barák...

M. Prokop 3.4.2018 17:30

Re: V roli propagandou zpracované maminky z Hamburku

To sledujete jen zavedené PL, nebo ještě něco?

P. Han 3.4.2018 18:26

Re: V roli propagandou zpracované maminky z Hamburku

Tak to jo. Já na to sice nikde nenarazil, ale nemůžu přečíst všechno. Ze kterých zavedených médií čerpáte vy?

S. Moc 3.4.2018 14:17

Inteligenci nelze slučovat s idiotstvím

Já si v mnohém pana Vlka st. vážím a docela rád ho čtu. Tentokrát mne na něm ale zarazilo, že hází všechny čs. emigranty do jednoho pytle s panem Šuchmou. Zřejmě to má z časopisu nPolygon, kam i já přispívám. Šuchmovo psaní a popisování jeho "výletů" na různé konference není ani moje kafe, ale vyvodit z toho, že jsme my všichni emigranti mimo mísu a ničemu nerozumíme bych se neodvážil tvrdit. A mrzí mne, že mne do takového pytle se všemi pan Vlk st. hází. Bylo by slušnější a také asi spravedlivější, kdyby napsal, že mnozí z bývalých emigrantů atd. To je slušnost a i chytrý popis něčích dojmů. Na čtenáři pak je, aby si to přebral z vlastní zkušenosti, jakápak část těch pomatenců, kterým se zastavil čas přechodem hraničního patníku, si ten popis zaslouží a jaká ne. S Krylem se, dle mého názoru, mýlí dost podstatně. Jeho verše po sametu byly dost profetické. Ne jako věčný rebel, ale jako básník, měl Kryl dar od Boha cítit dobu a rebelovat proti jejím špatnostem.

P. Vaňura 3.4.2018 15:03

Vzhledem k tomu, jak většina emigrantů hlasuje bych

řekl, že pan Vlk má v podstatě pravdu. Ani on netvrdí, že se to týká úplně všech emigrantů. Ona ale každá věc vypadá zevnitř jinak, než z venku.

M. Valenta 3.4.2018 15:46

Re: Vzhledem k tomu, jak většina emigrantů hlasuje bych

Máte pravdu, většina emigrantů, včetně mé maličkosti, hlasuje podle svých zkušeností a ty jsou přeci jenom o něco odlišnější než jsou ty těch co zůstali. Čím to asi bude?

T. Kohout 3.4.2018 17:19

Re: Vzhledem k tomu, jak většina emigrantů hlasuje bych

Já oceňuji emigranty, co nevolí. Důvodem je, že tu nežijí, tudíž to tu v detailu neznají. Žijí ve svém světě svých zážitků, iluzí i omylů, ale jak má emigrant v Kanadě poznat, zda Babiš či Zeman (či kdokoli) je dobrý či ne? Konec konců, oni to nepoznají ani u politiků, co mají doma či "south of border".

J. Farda 3.4.2018 16:08

Re: Inteligenci nelze slučovat s idiotstvím

S Krylem máte pravdu a i tady mne pan Vlk zklamal - Kryl se nikdy neohnul a proti tomu, co se tu pak počínaje Havlovou smířliveckou politikou "nejsme jako oni!" etablovalo, byl principiálně. Děkuji Vám za tuto připomínku památky Karla Kryla.

V. Vlk 3.4.2018 17:44

Re: Inteligenci nelze slučovat s idiotstvím

No, máte pravdu, asi jsem měl více rozlišit. Teď se bojím, aby se někteří kamarádi neurazili. Takže ne většina, ale zase ne tam málo.

J. Chodur 3.4.2018 19:22

Re: Inteligenci nelze slučovat s idiotstvím

Mel jsem stejny pocit jako je uvedeno ve velmi kvalitnim prispevku pana Moce, na ktery spravne reagujete. Stejne tak rad ctu vase clanky a jsem vam vdecny ze jste citil potrebu dat vasi poznamku o imigrantech do vice realistictejsi polohy. Osobne se nepohybuji v kruzich vyznamnych emigrantu, jenom tucet pratel a neni mezi nimi nikdo kdo by odpovidal vasemu popisu. Vysvetlil jsem si to tak, ze lide s kterymi prijdete do styku vy jsou jineho vice chartoveho typu, osobne mam o chartistech smisene pocity. Jednoznacne byl jejich odpor dulezity a bez ohledu na jejich motivace, velmi potrebny. To neznamena, ze takovi lide se budou projevovat pozdeji nezbytne pozitivne. Co se Kryla nebo Hutky tyce, po zmene rezimu jsem mel pocit, ze meli problem se sebou osobne a to se promitlo do jejich hudby. Urcite bylo co kritizovat ale nemam pocit, ze meli tak jasno jako meli za komunistu, jejich publiku to take nebylo tak jasne jako kdysi. Nemel jsem pocit pane Vlk, ze bych vas prestal cist po tomto clanku, i kdyz vas pohled na USA (casto)/emigranty je hodne povrchni soude z vasich/vaseho clanku. V USA probiha ticha obcanska valka o budoucnost zeme. To jak vy vidite Ameriku se tyka levicove Ameriky, kam patri Obama a Clintonovi s Demokraty a do urcite miry Bushova rodina a velka cast vedeni Republikanu, kteri ignoruji pokud to jde svou clenskou zakladnu (pripomina ODS, Republikani se ale zatim neodvratili od sve strany a snazi se zmenit vedeni). Pokud vas USA nezajima, chapu, i kdyz to co se deje v USA ma velky dopad na cely svet, takze nechapu. Nikdo neni perfektni a davno jsem to prijal, v kazdem pripade si rad prectu vase clanky, vetsinou souhlas. Dik.

J. Ticháček 3.4.2018 20:00

Re: Inteligenci nelze slučovat s idiotstvím

Pane Moci. V podstatě bych s Vámi mohl souhlasit. Jen... Už dvacet let se mně netýkají komunální volby. Mám sice někde trvalé bydliště, ale v tom městečku se déle než na dva dny ukážu jednou za pár let. Městskou politiku dělají kamarádi z mládí, celé ty roky bydlím v okruhu cca třiceti kilometrů, občas mrknu na weby co se tam děje, ale skutečně si netroufám do toho zasahovat. A jakkoli mohu operovat s tím, že mám zkušenosti odjinud, jsou mi k ničemu. V reálném životě je zkušenost nepřenosná. Cokoli je nutno řešit na místě, s lidmi a prostředky, které jsou v daném místě a čase k dispozici. Řada emigranta, nebo cizince může být vítána v technických oborech. Jenže je opravdu rozdíl v dobře míněné řadě, jak se provrtat žulou, a v dobře míněné řadě, jak má fungovat městská samospráva.

J. Kovaříček 4.4.2018 5:47

Re: Inteligenci nelze slučovat s idiotstvím

Co je špatného na tom, že pan Šuchma jezdí po konferencích, pokud jezdí za své?

A pan Vlk st.? O lidech v exilu či emigraci toho mnoho neví, ale rád o tom nezasvěceně píše. Inu všichni stárneme.

D. Stirský 3.4.2018 13:39

Dle jednoho článku na netu řekl Beneš také toto:

"Tento národ přestal být v této válce už vůbec lidským, přestal být lidsky snesitelným a jeví se nám už jen jako jedna

jediná lidská nestvůra. Tento národ musí stihnout za to všechno veliký a přísný trest. (...) Řekli jsme si, že německý problém v republice musíme definitivně vylikvidovat.“ Nemohu si pomoci, ale připomíná mně to "konečné řešení Židovské otázky." Tehdy možná pochopitelné, dnes jen stěží.

P. Vaňura 3.4.2018 14:57

Pokud by Hitler Židy "jenom" vystěhoval, dnes by to

už skoro nikoho nezajímalo.

J. Jurax 4.4.2018 2:04

Re: Pokud by Hitler Židy "jenom" vystěhoval, dnes by to

Přesně ...

J. Farda 3.4.2018 13:19

Pan Vlk starší,

jehož číst mi dlouho bylo potěšením, se časem posunul do pozice zaťatého českého nacionalisty. Pro mne to zklamání začalo jeho tvrdým odporem k přiznání červnového masakru na sudetských Němcích v Postoloprtech a Přerově ne proto, že to byl poválečný lynč, ale proto, že ho prováděly pravidelné jednotky čs. armády, konkrétně Svobodovci. Jeho výrok o panu Schwarzenbergovi, že "Když se prokecl, že by měl jít Beneš (a celý náš národ samozřejmě s ním)

před mezinárodní soud za „válečné zločiny na Němcích“!" je manipulace panu Vlkovi ke cti nesloužící - v presidentské diskusi zaznělo, že by tam podle současného hodnocení lidských práv pravděpodobně skončil Beneš - a ne eo ipso český národ! Pan Vlk v tomto případě vědomně překrucuje a emočně manipuluje. https://cs.wikipedia.org/wiki/Postoloprtsk%C3%BD_masakr . https://cs.wikipedia.org/wiki/Masakr_na_%C5%A0v%C3%A9dsk%C3%BDch_%C5%A1anc%C3%ADch

O. Dvořák 3.4.2018 13:55

Re: Pan Vlk starší,

Tak ono není divu, že když okolí Postoloprt bylo plné mrtvol s německého koncentračního tábora, že pak nebylo jasné, komu které mrtvoly patří.

J. Farda 3.4.2018 14:10

Re: Pan Vlk starší,

Máte pane Dvořáku pravdu, tam bylo i několik - Wikipedie uvádí 5 - internovaní 12-14ti letí němečtí kluci z HáJot, co utekli přes plot lágru na třešně a byli za to postříleni - ale co, dyk to byli jen skopčáci, žejo!? :-( V červnu 1945 byli v Postoloprtech shromážděni Němci z obce i okolí.

Muži a chlapci od 13 let byli internování v kasárnách, ostatní v

bývalém KZ Postelberg. Velká část z nich včetně několika dětí byla

popravena. http://litvinov.sator.eu/kategorie/krusnohori/hagibor-postoloprty

O. Dvořák 3.4.2018 15:00

Re: Pan Vlk starší,

Chcete popřít, že před květnem bylo v Postoloprtech v koncentračním táboře Němci zavražděno množství židovských vězňů?

J. Farda 3.4.2018 15:58

Re: Pan Vlk starší,

Odvádíte řeč, nic takového nepopírám, já hovořím o Sudeťácích. Když ale na tom trváte, jiné svědectví pana Junga . http://litvinov.sator.eu/kategorie/krusnohori/hagibor-postoloprt . nemám, jistě mi pokytnete jiný odkaz. Z toho, co o těch dobách jako ročník 1950 nejen od pamětníků vím, že v tzv. Sudetech, odkud moji rodiče před německou okupací v r. 1938 utíkali, byla řada zajateckých pracovních táborů, a to nejen v Záluží u Herrman Göring Werke. I tak ale předpokládám, že heftlinci v štráfovaných koncentráčnických hadrech (pan Jung píše o připravených civilních šatech) vypadali po exhumaci hůře než čerstvě postřílení civilně oblečení Němci ... :-( https://www.lidovky.cz/pred-sedmdesati-lety-doslo-v-postoloprtech-k-masakru-odsunutych-nemcu-13c-/zpravy-domov.aspx?c=A150602_113914_ln_domov_ELE