16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Diskuse k článku

POLITIKA: Zítra bude pozdě

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
doktor 5.5.2008 12:54

Re: Něco mám z denního tisku.

Vámi navrhovaný zdroj je názor Biskupské konference římskokatolické církve z roku 1995. Píšeme rok 2008 a máme nějakou vládu. Na základě čeho vlastně rozhoduje?

sKoba 5.5.2008 12:50

Patří církvi taky majetek ukradený protestantům po

Milan 5.5.2008 12:45

Re: Pořád žasnu

jak se najednou nemusí hledat peníze,najednou jich asi máme nadbytek.Komunisti po válce církvím sebrali majetek asi ze stejného důvodu,jako proč byli vyhnáni němci z pohraničí.Prostě bylo dokázáno,že mnoho církevních hodnostářů kolaborovalo s němci.A potom,žádná vláda by neměla připustit,aby jí církve přelezly přes hlavu a diktovaly podmínky.Co komunisti vzali,ať vrátí.My jsme jim nic nevzali,nemáme co vracet.!!

Dr. San 5.5.2008 12:35

Re: ALE ALE TU SE VYROJILO FANATICKÝCH ANTIKLERIKÁLŮ ...

Nereaguji na obsah příspěvku, ale na jeho formu. Velkými písmeny píše diskuzní příspěvky akorát buranské ...... , které ignoruje netiketu = pravidla slušného chování na internetu.

Milan 5.5.2008 12:35

Re: Nemůže být námitek,

R^!!

radon 5.5.2008 12:30

prostě stručně:

Být nebo mít.

hezký den

Pavel 5.5.2008 12:14

Teologický pohled

Je jasné,že na území zemí Koruny české se vedou spory o pozůstatcích činnosti ďábla.Kdo dodnes vidí zdevastované kostely či jiné objekty,které patřily církvi,pak vidí činnost zlého ducha z 20.století.Zatím s největší silou se projevoval v posledním století druhého tisíciletí.Démonické nauky,o kterých hlásal apoštol sv.Pavel napáchaly spousty zla.Nejhorší má ale přijít.

Kdo chápe minulost,zná budoucnost.Nejlepší řešení je investovat miliardy do horských úkrytů.Takhle pořád probíhají žabomyší spory o navrácení majetku včetně náhrad,jakoby již nemělo nikdy nic nastat.Výhledy na 60.let jsou směšné.Stačí,aby uběhlo pouhých šest let a bude jasné,jaké se udělaly rozhodnutí.Kdo je prozíravého ducha,tak nebude vést žabomyší spory.Dokáže se povznést a s ohledem na celek zjistí,že satan chystá opět úder,aby ničil Ježíšovy následovníky.Tentokrát ne démonickými naukami,ale činností mimořádně rafinovanou související s mezinárodním obchodem.Bohu patří vše,tedy i obchod.Obchodování se má dít k větší cti a slávě Boží.A proto,když Ježíš rozlišil Syny světa a Syny světla,pak je zřejmé,že konečný obchodní zápas vyhraje jeho firma,kterou založil.Obecně je známý jev,kdy ubývá věřících a prázdné kostely nemá kdo spravovat.Tlak sekularizace je tlakem obchodním Synů světa.

Zatím je pohoda.Zatím se vytváří atmosféra,že satan neexistuje.Ale ze studia teologie vím,že právě on má největší  IQ.Proto jen on je schopen vymyslet rafinovaný způsob,jak ovládnout nejen jednu zemi,ale celou zeměkouli.Nato potřebuje dostatek energie a pomocníky.PROTO HLÁSÁM:SLÁVÁ STŘÍDMOSTI A SKROMNOSTI.TO JSOU CTNOSTI,KTERÉ JSOU SATANOVI ODPORNÉ.A V HORÁCH SE DAJÍ PĚSTOVAT JEDNA RADOST.;-)

BLAHO,JAKO BLAHOBYT>-

radon 5.5.2008 11:59

Něco mám z denního tisku.

jinak např.: http://www.obcinst.cz/clanek.asp?id=520

členem vlády nejsem a nebudu :)

hezký den

doktor 5.5.2008 11:53

Re: měla by se vrátit jen 1/3 rozlohy.

Radone, odkud máte ta procenta? Jste členem vlády?

radon 5.5.2008 11:18

Tisíciletá tradice

monarchie. Sv. Václav jako věcný panovník ... etc., etc.

radon 5.5.2008 11:16

měla by se vrátit jen 1/3 rozlohy.

jež činí cca 7% všech lesů a 2 % polností.

vemte si kalkulačku...

doktor 5.5.2008 11:07

Demagogie autora.

Někdejší církevní majetek nejsou, jak tvrdí autor, budovy, ale především zemědělská a lesní půda. Tu půdu chce Topolánkova vláda církvím zaplatit, jakoby to byly stavební parcely (2x až 3x dráž). Kdo to takhle vymyslel, se nedozvíme. Topolánkovci jsou mistři kabinetní politiky, kde se o ničem veřejně nediskutuje. V tom je celý problém.

Magda Č. 5.5.2008 10:55

ALE ALE TU SE VYROJILO FANATICKÝCH ANTIKLERIKÁLŮ ...

;-D

A HLUPÁKŮ, KTEŘÍ VÁVROVY FILMY, JIRÁSKOVY SLÁTANINY A KOMUNISTICKÝ DĚJEPIS POVAŽUJÍ ZA REÁLNÝ OBRÁZ HISTORIE ...:-/

ALE PFUJ DÁMY A PÁNOVÉ. I VY BY JSTE CHTĚLI OKRÁDAT CÍRKVE TAK JAKO KOMUNISTÉ?  PŘI TOMTO VAŠEM PŘÍSTUPU KE SPRAVEDLNOSTI ABY PAK NEDOŠLO NA VAŠE MAJETKY ...

ok 5.5.2008 10:54

barbaři

Když vidím ten český lid, jak se potácí odnikud nikam, staví bez vkusu, řídí bezohledně, doufám, že se najde někdo, kdo ty primitivy trochu vychová k ohleduplnosti a spolupráci - třeba církev.

drak 5.5.2008 10:48

Re: Nepřátelé hodných čecháčků

:-DRadone, bezvýhradně s Vámi souhlasím!;-O

drak 5.5.2008 10:46

Re: Církev restituce nepotřebuje

:-DPane xtl!!! Myslíte si, že kardinál Vlk bude brát  jaki Martin Roman z polostátního ČEZu a nebo, že faráři budou přepláceni?Uvědomte si , že až bude dokončena Julínkova reforma zdravotnictví, tak charita bude posledním útočištěm nemajetných a nebo méně majetných, aby dožili v lidsky důstojném prostředí: Ty peníze a zisky půjdou ve velké většině na pomoc těm nejubožejší m a já ačkoliv mám vůči katoplické církvi svoje výhrady toto oceňuji a jsem rád, že to znovu v této společnosti prevobytně pospolné kapitalistických dravců fungujel. Dnes jste mladý a zdravý, možná i bohatý a víte co může být zítra!Přeji Vám šťasný život a ť Vám ten Váš idealismus a nesmlouvavost vydrží do smrtï!!!;-O

ferda 5.5.2008 10:32

Tak mě napadá

Napadá mě, kde brala církev peníze na svoji činnost dosud? I za totáče a v omezené míře, byla církev financována státem, církevní památky částečně opravovány a udržovány. Už jsme 18 let v demokracii a církev na svoji činnost dostává dotace od státu dál. Tyto peníze se v restitucích odečtou?

-ferry- 5.5.2008 10:25

Nemůže být námitek,

aby se církvím vydaly kostely,fary,či kláštery.Samosebou s příslušnými pozemky.Je-li kolem fary,kostela či kláštera zahrada,nechť rovněž patří církvi.Tady se spíš musí vyřešit,kdo o to vše bude pečovat.Když ale slyším o tisících hektarech lesů,vod a strání,pokouší se o mne čert.První otázka : kde to církev vzala? Druhá : kdo jim o to pečoval? Třetí : co s tím hodlá církev (jde hlavně o církev katolickou) dělat? Bude pole a lesy obhospodařovat,nebo je střelí někomu? Kdo k nám bude díky tomu zavlečen? Majetek znamená moc a církev to dobře ví.Měla moc po staletí.

Netřeba 5.5.2008 10:22

Re: Církev restituce nepotřebuje

Navrhuji ztrojnásobit počet kardinálů a hned bude třikrát víc věřících ;-D

xtl 5.5.2008 10:03

Církev restituce nepotřebuje

Církvím není třeba nic vracet, financovat svou dočasnou činnost mohou stejně, jako každá jiná zájmová organizace s využitím již platných zákonů. Je zajímavé, že přestože počet věřících klesá a poptávka po náboženských službách se snižuje, počet kněží a církevních hodnostářů roste. Originální "vysvětlení" kardinála Vlka spočívá v tom, že počet kněží roste proto, aby tak mohli lákat na svou víru větší počet lidí.

york 5.5.2008 9:53

Re: Nepřátelé hodných čecháčků

Svět je plný umělých útvarů, které vznikly na základě vraždění, loupení a jiných bohulibých praktik. O jaké tradici to mluvíte. Alespoň nějaká datace by bodla.

radon 5.5.2008 9:17

Nepřátelé hodných čecháčků

byli, jsou a budou(?):

Habsburkové, Církev, šlechta, Měmci, restituenti, emigranti ....

uměly útvra československý se uvedl krádežemi již v r. 1918, po svém zániku a opětovném ustavení po IIWW opět okrádal kde se dalo až po definitivní konec 1992. Česko se hlásí k tradici Zemí Koruny České jen v preambuli Ustavy, nikoliv ve svych zakonech. Lid, zmasírovaný 50 lety falšování historie bolševiky, stále omílá národovecko-komunistické bláboly...

york 5.5.2008 8:58

Antikalousek má pravdu

Jsem pro církevní restituce. A´t se to pořádně spočítá a zaplatí. Pokud možno jednorázově. Argumenty ministra financí jsou liché. Pokud má vláda za prioritu nezvyšovat státní dluh a nezatěžovat příští generace a´t to zaplatí z příjmů privatizace. Rychlostní komunikace a betonářská lobby musí počkat. Církev na druhou stranu musí připustit, že ten kostel na Hradčanech je společným dědictvím věřících i nevěřících. Vyhrožovat českému lidu evropskými soudy jí žádné sympatie nezíská.  

herdekbabka 5.5.2008 8:39

zajímalo by mne, zda si modroftačí letka uvědomila že tím rozhoduje o svobodné

existenci - po násilné rekapitulaci v 17 stol. bude následovat finanční rekatolizace. Jasně to včera a s úsměvy řekli  zástupci církví. Z Ameriky se tohleto semeniště pedofilie, přesunuje k nám, asi proto že jim tam hoří půda pod nohama a i pomalí američané prohlédli a ozývají se /viz zveřejněné náhrady a soudy / a soudy konají. A naši modroftačí si asi říkají, že když už tolerují, spolupracují  a tyjí z činností mafií albánských, ruských a dalších , že budou profitovat   i z této. A neuvědomují si do jakého otroctví v tržním hospodářství lid vmanipulují.  

Český Honza 5.5.2008 7:59

Re: Re: církev bojuje o světskou moc

A rok 1948 není již historií? Vraťte cirkvi to co jí bylo ukradeno, ale bez jakýchkoliv privilegií a nadstandardů. Tlustého nemusím, ale má pravdu. K těm 270-210 miliardám došli na základě záhadných čísel, která nemají u nás obdobu při restitucích. Kdyby všem restituentům byl u nás vracen majetek tímto způsobem, tak už není dávno z čeho a co vracet.

Jurajda 5.5.2008 7:41

Má vůbec církev právo na existenci?

Pokud se týče mě souhlasil bych v tom případě že si papež přinese potvrzení od Pánaboha že je zástupce boha na zemi!Potom bych s nimi jednal,ovšem prodávat vzdušné zámky je v tomto státě  ale i jinde trestný čin minimálně podvodu!

Tomas Pansky 5.5.2008 7:05

... pomerne dobre napsany clanek. A opet se tu strhne mela ...

Neni treba komentovat prispevky nemajici pravdivou podstatu.  Nicmene, mame tu zakon, ktery je treba naplnit a tim odstranit (alespon castecne) nasledky zlocinneho komunistickeho rezimu, ktereho jsme byli soucasti.   Mame na vyber: ac nejsme nijak sprizneni s jakoukoli cirkvi, uzname zlocinnost komunismu a pokusime se o napravu minulosti anebo se pokusime zastresit nase chovani ruznymi vymluvami a uzivanim komunisty ukradeneho majetku defacto stvrdime legitimni podstatu komunisticke filosofie.   Bohuzel, o treti ceste nevim.

Netřeba 5.5.2008 6:43

To je žolík!

Ministr kultury - lidovec a má na starosti rozdávání majetku církvi.

Samozřejmě pod jiným názvem, než rozdávání.

Historik pro Pištu 5.5.2008 6:42

Re: církev bojuje o světskou moc a navíc lže

Církve lžou a hlavně lže Římsko-katolická církev. Poslanci kteří bojují v PČR za to, aby církev dostala 270 miliard o této lži vědí a sami ji používají. Hraje se jen na nejnižší pudy lidí, a je vidět, že úspěšně. Jako kolovrátek se omílá lež o kradení a o komunistech a nízké pudy pracují jak církev chce, i když sama církev ví že lže.

Pišta 5.5.2008 6:14

Re: církev bojuje o světskou moc

Nač tolik slov? Církev chce jenom to co jí sebrali komunisti v roce 1948. Výlety do historie jsou nanic. Před rok 1948 se nesměly vracet ani restituce. To je ta přesná hranice, která se nesmí "prolomit" .Tak o čem to pořád melete?