1.7.2024 | Svátek má Jaroslava


Diskuse k článku

POLITIKA: Zemanovo Česko v pohybu a spící kníže

Jedno nelze novému prezidentovi upřít: přesto, že je Miloš Zeman ve funkci pouhé dva měsíce, v malém českém rybníku značně rozčeřil hladinu. Jako jednu z priorit vyhlásil sice boj s korupcí, ale obklopil se na Hradě starými šíbry, kteří se právě v korupčním prostředí cítí jako pstruh v potoce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Sohorova 18.5.2013 5:02

Clanek je na jednicku

Presne je to tak...

B. Rybák 17.5.2013 20:31

Pan Hvížďala - jako obvykle na NP

Tedy opět jako trapný příklad pravidle "koho chleba jíš...". Představa, že "kníže" pán by např. do Ruska poslal někoho, kdo by tam nedělal vůbec nic (ruskou elitu by hrdinně ignoroval), je dokonce velmi pravděpodobná. Vždyť je to jediný ministr zahraničí v západním světě, kterého ekonomické záležitosti nezajímají (pokud ovšem nejde o rodový majetek), jediný který své zemi neslouží. S dnešním Ruskem vyjednávají úplně všichni. Jenom darebák by nás z toho vyřazoval tím spíš, že máme v těchto jednáních komparativní výhody.

Pozn: Svým spánkem při oficiálním setkání s chorvatskou delegací pan kníže také proti něčemu bojoval?

Z. Sohorova 18.5.2013 5:04

Re: Pan Hvížďala - jako obvykle na NP

Pane Rybak muzete me napsat za co bojoval Zeman?

B. Rybák 18.5.2013 14:25

Re: Pan Hvížďala - jako obvykle na NP

U pana Zemana je jisté, že nebojoval za svůj majetek (z toho ho nepodezírali ani největší jeho nepřátelé). Vzhledem k tomu, že v jeho věku mu už nejde o holky, tak už zbývá jenom pokus zapsat se do dějin. Není ovšem ani zdaleka tak hloupý, aby své konkretní cíle (svým nepřátelům) prozrazoval. Zatím očividně eliminuje své osobní protivníky a získává spojence. Takže u něj se musíme nechat překvapit. Co by nás čekalo s panem Schwarzenbergem se dá tušit i z této současné aféry:

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/blogy/226298-proda-schwarzenberg-zamek-stirin/

M. Balázsová 16.5.2013 21:32

pan Hvížďala

Pan Hvížďala jse naprosto nesoudný.Ale od něj se nic jiného nemůže čekat.

J. Blažek 16.5.2013 19:00

Proč ...

... prndá pan Hvížďala o Šloufovi, který s HJredem nyní nemá nic společného? Že by se tento novinář dal nyní také na lhaní??

K. Luboš 16.5.2013 12:25

A stačilo tak málo!

Kdyby vláda Petra Nečase byla ekonomicky úspěšná a kdyby z této z ekonomické prosperity profitovaly všechny vrstvy obyvatelstva a kdyby si nenechala rozkrást (resp. nerozkradla) stát pod rukama, no tak bychom dnes nemuseli řešit výše uvedené „problémy“...

L. Hrušková 16.5.2013 18:46

Re: A stačilo tak málo!

A kdyby byly na suchu ryby, nemusely by být rybníky!!!

P. Urban 16.5.2013 11:30

Rozvědčík Remek

Důstojníky komunistické rozvědky bychom do Ruska jako velvyslance opravdu posílat neměli. Netušil jsem ovšem, že Remek pracoval v rozvědce.

M. Kosejk 16.5.2013 11:14

ideoologie debility

Už Hvížďala viděl poslední data o exportu od EU? Asi ne. Nebo jim nebyl schopen porozumět. Krom protiruské ieologie by to chtělo ještě myslet. Orientace na ruský trh je podmínkou přežití ČR, tak to bohužel je. A nic na této situací nezmění lidé typu Schwarzenberg, co si plácají po zádech s ostatními evropskými politiky, co vedou svoje země ke krachu. Ty jalové kecy o evropské jednotě nikdy nikoho nenakrmily.

A Temelín? Není snad fajn, že firmy dvou mocností SOUTĚŽÍ o zakázku? Je to fajn a je dobře, že si ČR může vybírat mezi výhodností nabídek. Tak už se s tou ideologií jděte vycpat.

R. Baron 16.5.2013 10:38

no...

pan Hvížďala na stará kolena asi senilní...jestlipak vůbec viděl tu situaci ze Sněmovny, kdy Zeman nevěřícně zírá na totálně rozespalého ( říká se, že čumí jako čerstvě vyoraná myš ) knížete ???

To jestli byla od knížete "politická demonstrace", tak já jsem královna ze Sáby !!!

Že se Zeman nechal ožrat na ruském velvyslanectví, to mu mohu odpustit, asi poprvé zažil jak rychle to molodci se stakany dokážou točit...Spíš se mu divím, že to jakž takž ustál. A určitě si dá příště pozor...ale pan Karel ???  Oči pro pláč...kdyby aspoň uměl česky, český ministr zahraničí...

Z. Sohorova 18.5.2013 5:08

Re: no...

Jasne!!Ozraleho prezidenta ktery udelal ostudu po celem svete  se zastavate a odpoustite,ale ze si zdrimnul ministr u Zemanovejch kecu odsuzujete Je me jasny do jake kategorie lidi patrite.

I. Pařízek 16.5.2013 9:52

Bude Česko opět kolonií Ruska?

Pan prezident Zeman dělá vše možné a nemožné,abychom byli opět kolonií a na národní zájmy z vysoka kašle.Svými výroky zesměšňuje a uráží v zahraničí a občany doma.Vysmívá se novinářům a reportérům TV.Pod heslem nikdo na mě nemáte a já mohu dělat co uznám za vhodné,neboť jsem byl zvolen většinou hlasů,ale že to bylo 25% oprávěných voličů a i ti se už dva měsíce po volbě většinou stydí,ale jemu je to stejně jednou.Voliči se musí velmi zamyslet,komu dají svůj hlas v příštích volbách,neboť každý bude mít cenu zlata pro naši zemi.

Z. Sohorova 18.5.2013 5:10

Re: Bude Česko opět kolonií Ruska?

Souhlas...

V. Heidlerová 16.5.2013 6:51

Raději monarchie než takový president

Jako zapřisáhlá republikánka musím smutně doznat, že než takový president jako Zeman, je lépe vrátit se k monarchii. Lepší je na veřejnosti klimbat při  prázdných kecech, než se sežrat na veřejnosti jak  ruský soldát.

V. Vérosta 16.5.2013 7:08

Zeman je pašák!

Milá republikánko, máte pravdu, ale musím říct, že si myslím, že Zeman je pašák! A to jsem ho nevolil ani náhodou! Totiž odejít po lehké, srdečné oslavě na ruském velvyslanectví po svých, to chce opravdu chlapa velkého formátu. Každý, kdo byl v Rusku mi to potvrdí. A Zeman to dokázal, takže opět tvrdím: Zeman je pašák!! :-))

P. Papež 16.5.2013 8:34

Re: Zeman je pašák!

No to je úroveň. Když přijde ožralý od Rusáků, tak je to v pořádku. Já ale nechci prezidenta, který chodí ožralý od Rusáků. Každý víme, co dokáží ožralci vymyslet a následně udělat. To by asi u prezidenta nemělo být (a hlavně nemělo být chváleno).

J. Václavíková 16.5.2013 8:53

Re: Zeman je pašák!

Kde jste nechal smysl pro humor?

P. Pavlovský 16.5.2013 16:13

Upřímně řečeno, president, který by chodil k Rusákům

a odcházel střízlivý, by mi byl ještě podezřelejší.

Teď se stal členem věd. rady ÚSTR Pithart, tak jsem si vzpomněl, jak mi v raných 90. letech vyprávěla našde tlumočnie, jak mu v Kremlu tlumočila.

Rusáci mu neskutečně mazali med kolem huby a on se celý natřásal samolibostí. Žral jim to i s navijákem a oni se ješitovi za zády smáli. Orientální lstivost.

V. Heidlerová 16.5.2013 9:27

Re: Zeman je pašák!

Ve slově "pašák" Vám vypadlo písmeno R a přebývá naopak háček na S. Pak je to správně. K rusákům neměl co lézt, spojence nepozval, a pokud ho tam už něco táhlo, tak měl representovat mravy EU a ne se zlít jako feldkurát Katz. Od rusů jsme pochytili za 40 let mnoho zlého, v čemž se pláccáme dodnes.  Pokud jste svůj příspěvek myslel vážně, pak je mi smutno, že máme v národě taková paka, pokud je to legrace, tak velice smutná.

R. Langer 16.5.2013 10:49

Re: Zeman je pašák!

Reprezentovat mravy EU? Myslím že ztřískat se zadarmo za peníze cizích daňových poplatníků a zcela ignorovat následky těm evropským mravům odpovídá naprosto dokonale... :-D

V. Heidlerová 16.5.2013 15:53

Re: Zeman je pašák!

V jiném státě civilizovaného světa by musel odstoupit nebo pod tlakem médií a veřejnosti provést veřejnou omluvu a přiznání a ne lhát a schovávat se za virózu. Velká chyba byla, že žádný ze 6 zbývajících klíčníků nebyl tak statečný, aby odmítl s tím ožralcem ke klenotům vstoupit. A lež už zachutnala i té jeho panímandě Ivaně. No vybarvují se.

Z. Sohorova 18.5.2013 5:12

Re: Zeman je pašák!

Nezlobte se,ale Vy musite byt poradnej ochlasta kdyz  to takhle posuzujete.. sorry

P. Urban 16.5.2013 11:32

A jaký je v tom rozdíl?

Pokud ze Zemana uděláme korunovaného krále, přestane pít a místo toho bude klimbat na veřejnosti?

Z. Jaromír 16.5.2013 6:01

Pospávání

ministra Schwarzenberga při presidentově projevu bylo opravdu jasnou odpovědí na Zemanovy postoje ohledně jmenování velvyslanců.

Mě ovšem velmi zaujalo to, že ministr se do sněmovny vůbec dostavil. Musím obdivovat jeho skvělou kondici, neb den předtím absolvoval cestu do Izraele a zpět s bohatým programem. Je to pracovitý a odpovědný muž a pro republiku je vskutku škoda, že nesedí na Hradě.

V. Kain 16.5.2013 8:59

Re: Pospávání

On ale Karlík nechrápal jenom při projevu Zemana.On si dá šlofíka kdekoliv a kdykoliv i když to není příliš vhodné.Čímpak byl a nebo je prospěšný naší zemi tento aristokrat?Jeho jediná starost byla domoci se majetku,to tehdy byl velice pracovitý.Pozitivum které by bylo naší zemi prospěšné v jeho práci (nepráci)nevidím.

V. Heidlerová 16.5.2013 9:30

Re: Pospávání

Ukradený majetek patří právem vlastníkovi. Vrácený majetek spravuje kníže ku prospěchu okolí a tedy i této země. Má plno mezinárodních styků, umí několik řečí, ve vyšších kruzích se umí pohybovat. Nevidíte positiva, protože nechcete vidět. To Zeman se zmůže tak na opilecké hulákání "pusť vsegdá budět sólnce" se sobě rovnými zemljankáři.  

P. Pavlovský 16.5.2013 4:43

Velvyslanec kdekoli musí mít odstup

"....na takovém postu by měl být člověk s odstupem k tamnímu prostředí."

Není paní Livie pouhým zastíracím manevrem? V principu jde o totéž, ale v malém.

Kompromis Livia ne, Remek ano, to by bylo totální vítezství Lukoilu!

P. Pavlovský 16.5.2013 4:42

Velvyslanec kdekoli musí mít odstup

"....na takovém postu by měl být člověk s odstupem k tamnímu prostředí."

Není paní Livie pouhým zastíracím manevrem? V principu jde o totéž, ale v malém.

Kompromis Livia ne, Remek ano, to by bylo totální vítezství Lukoilu!

J. Vyhnalík 16.5.2013 2:34

Strašení Ruskem

Musím se přiznat, že jsem Rusy a ruštinu nesnášel od doby, co mi dvakrát denně ruští vojáci prohlíželi tašku pod napřaženým samopalem po cestě do školy a zpět.

V té době jsme nuceně realizovali většinu našeho zahraničního obchodu se sovětskými bratry a dalšími postiženými v rámci RVHP.

Dnešní situace je naprosto odlišná. Naprostá většina našeho vývozu (80 %) směřuje do EU a zejména Německa a není tedy divu, že špatná kondice těchto zemí se odráží i na poklesu našeho exportu. Je proto logické snažit se hledat obchodní partnery i jinde tak, aby neplatilo okřídlené: "Když Německo dostane rýmu, ČR ulehne s chřipkou."

Obchodování s Ruskem a dalšími zeměmi bývalého SSSR není nic jednoduchého a naivní podnikatele tamní mafie spolknou jako zakůsok. To neznamená, že bychom měli na obchod s nimi rezignovat. Není náhodou, že ruština je na ekonomických školách v Evropě poměrně populární.

Za ekonomickou bl.ost lze pak považovat různá varování před dostavbou Temelína ve spolupráci s rusko-českým konsorciem. Pro dostavbu JE připadají v úvahu dva kandidáti a veřejné znevažování jakéhokoliv z nich fakticky zvýhodňuje jeho konkurenta a pomáhá mu při vyjednávání vyšší ceny. Proto by bylo záhodno, aby byli novináři až do rozhodnutí ČEZ o dostavbě Temelína maximálně korektní a zdrželi se jakýchkoliv nepodložených blábolů.