26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ferda 30.3.2006 8:39

VOLÍM TAKY ZELENÉ!

CHCI KONEČNĚ ZMĚNU!!
cca 30.3.2006 8:22

bobky

bobky co,  že to zas nedopdne...
aneta 30.3.2006 8:21

Re: zelení byli, jsou a budou

Já volím zelené, jsou nejlepší politickou silou v ČR, bonzáku!
Saša 30.3.2006 8:13

Save the planet - kill yourself

Naši zelení jsou zatím jen slabý odvar nejautentičtějších zelených z USA (http://www.chucrhofeuthanasia.org) , kteří staví na čtyřech pilířích: sebevražda, potrat, kanibalismus a homosexualita. Pokud se rozumnožování nepředejde homosexualitou, je pro v případě těhotenství potrat povinností. Kanibalismus je požadován jen od těch, kteří trvají na pojídání masa. Organisace je zaměřena na znovuobnovení rovnováhy mezi lidskými a ostatními druhy na Zemi.
To je podstata ideologie všech Zelených libovoných odstínů: na Zemi je příliš mnoho lidí a proto je třeba zmenšit populaci, k čemuž je třeba použít všechny dostupné prostředky, například zhoršení životní úrovně a zdravotní péče a omezení výroby potravin. Proto je třeba bránit výrobě energie nebo aspoň ji učinit krajně neefektivní. Proto je třeba blokovat dopravu a výstavbu dopravních komunikací. Proto je třeba bránit rozvoji obchodu a výměně zboží a potravin mezi státy a kontinenty, nejlépe bojem proti globalisaci. Proto je třeba bránit vývoji nových odrůd obživných plodin (GTO), bránit užívání umělých hnojiv, pesticidů a insekticidů. Proto propagují tzv. biopotraviny a ekofarmy. Proto je propagují vegetariánství a různé diety a šíří desinformace o škodlivosti těch či oněch pokrmů. Zvlášť intensivně je třeba potírat nejefektivnější obory lidské civilisace: chemii umělých hmot a jadernou energetiku. Proto je také nezbytné bojovat proti tradiční morálce a tradiční rodině, propagovat jednodětné či lépe bezdětné manželství nebo ještě lépe osamělý život nebo homosexualitu. Aby se lidi nerodili, je třeba rozbít rodinu a to se daří feminismu - proto ho podporují. Proto podporují kondomy a interrupce a euthanasii. Proto také podporují socialismus a jiná levičáctví, která rozbíjejí společnost a zhoršují její fungování.
Nevěříte, že se to týká i těch našich? Přečtěte si Kellera nebo Koháka!
honzak 30.3.2006 7:57

Re: A co takhle nekalit vodu.

příteli, pakliže jsi už posnídal, vezmi si ten prášek!!!! Jinak se Ti to zhorší.
Em 30.3.2006 7:48

Re: Re: Jak je to ve včelím úle ?

Mravenci taktéž. A jsou tu už několik miliónů let. Někoho by z toho mohlo začít mrazit .
° 30.3.2006 7:48

Re: Re: Jak je to ve včelím úle ?

:-)) A je tedy příroda spontánní nebo není? (to je otázka pro kajana, pokud nahlédne) :-))
ll 30.3.2006 7:46

Oprava

..na svůj dům ..
Em 30.3.2006 7:45

Re: VEŘIM,ŽE ZELENÍ NEZKLAMOU!

Ano, pokud jde o staronové vyžírky do politického cirkusu, tak nezklamou .
ll 30.3.2006 7:44

Docela legrační

A hlavně: Zelené.
kest 30.3.2006 7:43

VEŘIM,ŽE ZELENÍ NEZKLAMOU!

SZ
black pug 30.3.2006 7:39

mimo

Teze,kterou používá autor, tedy buď zájmy a svoboda člověka proti zájmům zvířat,přírody a planetě Zemi je notorický omyl a demagogie,kterou odpůrci zelených programů rádi používají.Zájem a svoboda člověka a zájem přírody,zvířat a planety Země jednou jsou.
ll 30.3.2006 7:28

Někdo snad ví, co ti naši zelení vůbec jsou?

Ještě před půlrokem si šli neuvěřitelně sprostě po krku, teď jsou konsolidovanou stranou. A jejich volební lídři? Směska. Bursík je mediálně nafouklá bublina. Viz. nedělní Sedmička, jak se např.vykrucoval z dotací na jeho dům ve Sněmovní. Je tu jasná snaha za každou cenu zabránit vzniku pravicové vlády a k tomu poslouží Havlovým pohrobkům cokoli.
honzak 30.3.2006 7:28

zelení byli, jsou a budou

melouni. Navrch zelení, vevnitř rudí se spoustou hnědých jadýrek. Volit je může jen užitečný idiot, i když má IQ 140 a umí několik jazyků.
Tím nikterak nechválím majoritní strany, které jsou opravdu profláklé, jejich představitelé opravdu kradou a volební programy se opravdu neplní. Ale to je přirozený běh života, melouni by po zvolení dělali totéž.
Navíc by byla diktatura (dříve proletariátu, dnes přírody). Jedna za 18, druhá bez dvou za 20.
 
zalozak 30.3.2006 7:22

Re: Jak je to ve včelím úle ?

Vceli ul je z podstaty extreme levicovy - pouzijete-li ony nalepky:-)  Kokretne - prisne hierarchicka struktura, definovane spolecenstvi, system definuje chovani jedince nikoliv osobne svobodny jedinec prispiva k funcnosti systemu.
 
 
jasánek 30.3.2006 7:00

Jak je to ve včelím úle ?

Jak to dělá třeba příroda? Tu nelze podezírat z levičáctví nebo pravičáctví, že? Příroda konstruuje živé organizmy podle jediného kriteria (aby přežily). Jiné kriterium nemá smysl. Včelí úl z lidského pohledu je nacpán levicově nebo pravicově smýšlejícími a konajícími  včelami???
BuBu 30.3.2006 6:58

Re: Re: Souhlasím - a plně !!!

Mám kamaráda, který dlouhá léta žil v Německu. . . kde poznal, co jsou zač.
Zelení, to je účelové uskupení lidí bolševického ražení a manýrů, jejichž počínání vede bezuzdná touha po moci.
Je smutné, že se v naší zemi nalezne bučící stádo nemyslících tvorů, které jejich skutečnou tvář nedokáží prohlédnout . . .
eTony 30.3.2006 6:41

Re: A co takhle nekalit vodu.

Ano, nekalte vodu. Váš slovní průjem je naprosto zcestný. Přečtěte si programy ODS a SZ a zjistíte, ke svému úžasu, že tyto dva programy jsou v podstatě neslučitelné. Takže ta rétorika o blízkosti Zelených k občanským demokratům je bublina, která splaskne.
Je proto nutné říci pravdu : Zelení se chystají vydírat kohokoliv, přirozenou starost a péči jednotlivce o přírodu povýšili na ideologii a program. Ve jménu tohoto programu se chystají omezovat práva jednotlivce, regulovat podnikatelské prostředí - a to je socbolševismus jako hrom.
I vaše vyjádření o privatizaci vypovídá o tom, že jste privatizaci a podmínky, ve kterých se prováděla, zcela nepochopil, agitátore dobra na Zemi.
zalozak 30.3.2006 5:53

Autor ma celkem pravdu...ale hlavne to deleni "pravo-level" je velice zavadejici...

Predevsim jsou to jen nalepky - a diky extremnim stranach na obouch koncich (v nasem pripade zejmena levem) se nesmyslne polarizovali. Skutecne rozdeleni je na strany ktere "veri" v pomerne silnou osobni svobodu (a zodpovednost) jedince v ramci danych pravidel a na strany ktere naopak primarne jedinci neveri ale veri v system (ci ideu). Nevyhodou tech prvnich stran je ze existuje nemala "volicska" zakladna tech kterym vpodstate vyhovuje aby se o ne nekdo staral a pak tech kteri onu svobodu vyberu nemohou vyuzit protoze jsou omezeni okolnostmi.  Ti se potom stali prirozenym cilem stran propagujici system (neb system definuje zakladni jistoty a alespon teoreticky by je mel poskytovat). Extremem pravice je stav ve kterem kazdy ma to co si zajisti a ti co ne jsou odkazani pomoc spise charitativniho stylu.... extremem levice je fakt ze ony "systemy" dlouhodbe proste nefunguji. 
 
Zeleni jsou jiz definici typickou levici - resp. stranou tyticky systemovou. Osobni svobode jednotlivce v principu neveri (teoreticky ani k tomu nemaji duvod)  a veri v cile - vysi blaho - ktere musi byt dosazeno regulaci - tedy systemem. Cim visi cile - time vetsi regulace ...
 
Jinymi slovy ...  ale nelze uprit zcela nevyvratitelny a samotnou podstatou strany dany fakt ze jsou stranou verici v system - tedy (viz predchozi) zcela jednoznacne levicovi.
Zelenym v parlamentu jde o jedina... hrat to same co delala US (a do znance miry lidovci) malou stranu velkych vyderacu. A to je prusvih......
 
nd 30.3.2006 5:41

Zeleni jsou ve vsech svetadilech stejni.

Do popredi stavi, podle scenare, ty kteri to mysli uprimne s budoucnosti zemekoule. 
Ti jsou proti oteplovani ovzdusi, ci geneticke modifikaci rostlin. Korunu by jim clovek dal.
Za nimi stoji ale sevrena rada diskretnich rudych revolucionaru, jejich cleny muzete spatrit v plnem lesku pouze pred WTO konferencemi, navstevou americkych vladnich cinitelu, ci pri antiblobalistickych krvavych demonstracich.
Tu jejich zelenou tvar budete videt pred volbami, tu cervenou az po volbach.
tygr007 30.3.2006 2:29

Autor ma pravdu

aspon ve vetsine. Pravicove mysleni haji jednotlivce a jeho svobody (liberalove) v ramci nejake kulutry (konzervativci). Levicove mysleni haji abstraktni spolecnost pod plastikem nejake ideologie - komunisticke, socialne-redistribucni, nacionalne-socialsticke nebo zelene. Zelena ideologie rika, ze nas spasi obnovitelne zdroje a paleni zemniho plynu je nejlepsi varianta reseni klimatickych zmen. Stejne jako vsechny tyto ideologie sni o novem cloveku, ktery bude mene spotrebovavat (oni vedi kolik ceho) a vice se soustredit na duchovni hodnoty (viz Keller ci Patockuv zivot v zemedelskych komunitach a 30% redukce obyvatel). Zastanci teto ideologie uznali nemoznost transformace revolucni zmenou, tak rposazuji salamovou metodu - postupne zvyhodneni zivotniho stylu "noveho cloveka", ziskavani energie ze "spravnych zdroju" jako vetrniku pomoci ZVYSENI prerozdeleni do tech spravnych eko-kapes - tento aspekt obsahuje vetsina jejich reseni, ekologickou danovou reformou pocinaje, ~90% subvenci vystavby a povinnym odkupem proudu z vetrniku konce. Pritom spousta tech jejich reseni ZHORSUJE kvalitu zivotniho prostredi; co je vsak realita proti skalopevnemu presvedceni zastitenemu mezinarodnim hnutim pro zelenou budoucnost?
xenopankratista 30.3.2006 2:17

A co takhle nekalit vodu.

Autor tohoto naprosto zbytečného článku je patrně hodně zapšklý a zlý člověk, pro kterého je vrcholným potěšením kalit vodu. Přináší v článku jen snůšku informací, které by dokázalo nagooglovat i malé dítě a sestavit y nich jakékoli závěry - třeba i že zelení jsou náckové - , mebo cokoli, jen aby zkazil lepšící se vyhlídky a naděje mnoha lidí. 
Kdyby chtěl a věnoval pozornost například tomu, že Zelené volí v Německu příjmově nejsilnější skupima voličů - mohl by se dostat k závěrům ůplně jiným. Vůbec nechápu proč Npes, kterého jsem si až do nedávna vážil uveřejňuje bláboly takového zakyslého pisálka.
Autor spekuluje od stolu místo toho aby se zeptal voličů zelených proč preferují tuto stranu.
Kdyby se voličů poptal, tak by zjistil že u většiny je nevýslovný odpor k ČSSD a zejména Paroubkovi.
 Autor si při svém předpokladu levicovosti u zelených ale vůbec neklade otázku proč nechtějí ti voliči zelených volit rovnou socany či komunisty, kteří  mají tak výborné ekologické programy.
Ostatně kdyby se teď nedejbože ukázalo, že se uvažuje o koalici socanů se zelenými, tak by preference zelených klesly pod 5% a autor by byl zjevně spokojen..
Ačkoli se tak z vedení zelených nikdo výslovně nevyjádřil,  tak mezi řádky lze číst, že mají blíže k ODS.      A právě proto mají zelení takové preference jako mají.
Zelení mají blíže k ODS
Ano k ODS, ale k ODS bez Klauze a dalších v minulosti kliemtelizmem , skandálama a zejména zhudlařenou privatizací  profláknutých páprdů.   K  ODS očištěné a svěží.    
Prosím proto autora, aby ze sebe opláchnul zimní deprese nešířil je dál mezi lidi a pokusil se  podívalt na zelené takto.
     
xenopankratista 30.3.2006 1:47

Re: Kdo o sobě tvrdí,

A co je nějakej Klaus. ?? 
Je to pravicový rétor, který prakticky prováděl levicovou politiku. !!
Kromě Klausova egoistického  mudrlantství  na které se za pár let zapomene bude zapsán do dějin jako bývalý premiér, který existenčně zajislil nomenklaturu bolševických mafiánů na generace dopředu.  To co bolševici za minulého režimu jen užívali a patřilo státu - tak  většinu toho teď vlastní ti nejhorší z nich. 
A přetrvávající záhrobní vliv Klause dělá ODS dělá konzervativní stranu leninského střiho, zatímco jako moderní liberální strana by mohla být zeleným koaličním partnerem.
Zelení nejsou levicí. Pojetí levice - pravice je  překonané a hlavně nepodstatné zjednodušení v chápání mnoha lidí  - a ti volí zelené.
 
týž 30.3.2006 1:03

dokončení

I teď je to tak, že podle preferencí získává Strana zelených hlasy především z prostředí ČSSD a ODS, řekl. Volbou Strany zelených podle něj ČR nic pozitivního ve spolupráci s ODS ohledně ekologie a životního prostředí nezíská. 10. března 2006, (ku)
doxa 30.3.2006 1:01

Ovšem Haló noviny to vidí přesně obráceně

Zelení v ČR: meloun navrch zelený, uvnitř modrý PRAHA - Volební program KSČM v oblasti ekologie je komplexní, zasazený i do ekonomických zájmů země. Je však šetrný k životnímu prostředí. Na včerejší tiskové konferenci to prohlásil předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip. Strana zelených v ČR na rozdíl od jiných v Evropě inklinuje k pravici. Strana zelených, která se dostala podle průzkumů na žebříčku preferencí za KDU-ČSL a mohla by získat zastoupení ve sněmovně, prohlašuje, že ekologický program je u ní na prvním místě. Nicméně pokud uspěje v červnových parlamentních volbách, je připravena jít do koalice s pravicí. V Evropě to bude jediná výjimka. Strany zelených v celé Evropě většinou spolupracují s levicovými stranami a většinově se také říká, že Zelení jsou melouni - navrch zelení a uvnitř červení. U nás jsou tyto melouny uvnitř modré. Nevím, jestli nejsou náhodou shnilé, řekl Filip. Mrzí ho, že Strana zelených je schopna zorganizovat demonstraci proti Temelínu, zablokovat státní hranice, když se proti němu demonstruje, ale bohužel už není schopna demonstrovat a zablokovat hranice, když se do České republiky dováží odpad z Německa či Rakouska. Takové jednání Strany zelených považuji mírně řečeno za neprofesionální, možná spíše populistické a vyzývající vlastně k bojkotu vlastních českých zájmů. Nevím, jaké má tato strana stanovisko k tomu, jak se odpad dovezený do ČR bude likvidovat, doplnil. Předseda klubu poslanců za KSČM ve sněmovně Pavel Kováčik považuje za přirozené, že v civilizovaném světě jsou Zelení levicově zabarvení. Pravice má jako hlavní zaměření maximalizaci zisků. A pokud maximalizujeme zisk, vždy na to jako první vedle pracovních sil, vedle lidí, doplácí životní prostředí. V tomto směru je docela kouzelné, že Strana zelených se v ČR projektuje jako strana pravicová. Dokonce projektuje svoji budoucnost i ve spolupráci s ODS, zdůraznil. Přidal bonmot - žlutá a modrá dávají dohromady zelenou. I teď je to tak, že podle preferencí získává Strana ze
Lapil 30.3.2006 0:59

Nemyslím, že by je někdo tlačil

Z důvodů všeobecně známých je dost a dost lidí, pokoušejících se dostat do parlamentu alternativu k zavedeným politickým stranám. Jen co si vzpomínám - už to byla ODA, pak čtyřkoalice, sládkovci vlastně taky, US, Evropští demokraté, Železný, Fischer, na komunální úrovni tisíce nezávislých nejrůznějšího druhu a kalibru... No, a letos je na řadě Strana zelených .
Máte samozřejmě pravdu, že média hovoří poněkud z cesty, ale ani to bych nepovažoval za nějaké spiklenectví. Jak pravil Renčín(?): "Sluníčko svítí, ptáčci zpívají a lidi holt blbnou". Obávám se, že můžeme považovat za štěstí, že zatím - aspoň co vím - nikdo nesmotal dohormady Zelené a Zielence.
 
Petr H 30.3.2006 0:52

Kdo o sobě tvrdí,

že není ani vlevo ani vpravo,je vlevo.
Tihle hoši se vždycky nakonec sejdou v tom levém koutku,říkává Klaus.
mrkev 30.3.2006 0:48

K článku

Ale přívrženci ultrapravice by zase do Lidovek (vlastně do Psa) psát neměli... Jinak článek je trochu mimo mísu, Zelené volit asi nebudu, ale zase na druhou stranu v každé zemi znamená pravice a levice něco jiného (třeba v Itálii bych určitě volil levici, když za "pravicí" stojí Berlusconi, ačkoliv jinak jsem levici nikdy nevolil) a autor českou SZ přirovnává k cizím a mnohem levicovějším i extrémnějším stranám. To je jako říct, že Sládkovci jsou totéž co ODS. Každopádně ultrapravicově laděné články obviňující z levičáctví všechny kromě anarchokapitalistů a extremistů jsou na Psovi dost časté, hlavně od Astona.