26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Loki_F 30.3.2006 16:45

Re: Středočechu, vím, že srovnávám nesrovnatelné

kopete do otevřených dveří. Poukazem na extrémy jsem chtěl jen zdůraznit co si myslím o "vzrech" a že na jejichvzorovosti  může být velmi rozdílný náhled, případ od případu.
Ona ta prvorepubliková demokracie (na niž jsem v příspěvku reagoval) měla k vzorovosti hodně daleko.
jirka 30.3.2006 16:45

Re: Re: Re: Uměl by někdo charakterizovat co to je "levice" ???

co to je PŠM abych věděl co začalo
diey 30.3.2006 16:44

Re: Re: Článek hodný Rudého práva

vy jste to po sobě asi nečetl, že?
diey 30.3.2006 16:42

Re: A zpátky na své

dost těžko. třeba kuchtová už v televizi byla (regionální OVM za jihočeský kraj) a  preference jim rostou.
Michal Petřík 30.3.2006 16:41

Re: Článek hodný Rudého práva

Ale notak..
 
Skutečně si myslíte, že obash mého článku je "Prostě Rudé právo jak vyšité!" ? Já přece neříkám nic o tom, jestli jsou zelení dobří, nebo špatní. Volit je můžeme, a nemusíme.
 
Strach ze Zelených já nemám. To bych asi nepsal nic, nebo psal něco úplně jiného.
Normalizovat já nikoho nehodlám, nikoho nenormalizuju. Víte Vy vůbec clověče jaké  nechutnosti normalizátoři dělali?
Děkuji,
Michal Petřík, autor článku
diey 30.3.2006 16:39

Re: Re: VOLÍM ZELENÉ A BURSÍKA!

panímáma je nějaká nadávka? asi byste měl popřemýšlet o svém vztahu k matce, nejlépe u psychiatra ...
Stredocech 30.3.2006 16:33

Sám víte, že srovnáváte nesrovnatelné

SSSR i Třetí říše byly od začátku do konce zločinné režimy ve srovnání s tím co bylo předtím, potom a co bylo vedle. Perská říše či Svatá říše Římská by se ná dnes asi nelíbily (mimochodem, musel byste pro posouzení udat také dobu), kdyby byl ale někdo postaven do tehdejšího světa, často by si je zvolil za místo, kde chce žít.
 
Stredocech 30.3.2006 16:19

Re: VOLÍM ZELENÉ A BURSÍKA!

Volíte Pol Pota !! Venkovské komuny najdete u Kellera, např. A jak může vypadat "dobrovolná skromnost" ví každý, kdo pamatuje komunismus.
pařez 30.3.2006 16:14

Článek hodný Rudého práva

proto pozor na tyty novodobé normalizátory. Stačí citovat z článku: "jaké prostředky takto se označující skupiny používají. Zda je to dialog a diskuse rovnoprávných stran, byť v mnohém často ostře nesouhlasících, nebo demonstrace, nátlakové akce, politická spolupráce s různými NGOs a přesvědčení, že oni vědí lépe než kdokoliv jiný, jaká jsou ta „správně spočtená“"
Co je špatného na demontraci, ví asi nejlíp autor. Totéž platí o NGO (autor ani není originální). Neznám také stranu, která by netvrdila, že to a to umí lépe.
Ale vůbec se celým článek prolíná paranoidní strach ze zelených (či spíš z něčeho nového, co může narušit "klid na práci"), kteří se jen maskují tím a tím, a to jen proto, aby pak ukázali pravou tvář. Co na tom, že zde není uveden ani jeden příklad. Prostě Rudé právo jak vyšité!
Loki_F 30.3.2006 16:07

Re: cca3: Vzory, je možno opakovaně používat

na tapety, na výšivky, na cibulák...
Jistě se najdou lidé, kteří jsou dodnes (a budou nadosmrti) z hloubi duše přesvědčení, že Sovětský Svaz byl a je následováníhodný vzor státního zřízení a budou jej dávat za vzorový příklad (dtto Tisíciletá třetí říše, Svatá říše římská, Perská říše ....). Takže takto snad ne?
jepice 30.3.2006 16:05

Zdá se, podle článku i podle příspěvků,

že příznivce ODS doslova děsí  představa, která se donedávna, než stouply Zeleným preference  a vypadalo to na většinu ČSSD-KSČM, zdála velmi vzdálená a nepravděpodobná: ŽE BY SE  TOPOLÁNEK PO VOLBÁCH MUSEL POKUSIT  O SESTAVENÍ  VLÁDY.
 
Tom 30.3.2006 16:03

Re: VOLÍM ZELENÉ A BURSÍKA!

Volíš komouše Uhla,kozičkáře Pence,panimámu Kuchtovou a republikány od Sládka!!
Tom 30.3.2006 16:01

Re: Je to až beuvěřitelné,

To co plácáš je neuvěřitelné,mám kamaráda který kandiduje je dobrý podnikatel a peněz má určitě více než bude mít v parlamentu a podle tebe je vyžírka!A jít volit a tvrdit že je jedno koho hlavně někoho jiného, tak to je blábol největší,protože už vidím ty hádky a nesmysli co někteří z malých stran předkládají.A čím jich bude víc tak se nedohodnou na ničem.Program pro který je lidé volí určitě neuskuteční!
huhu 30.3.2006 15:59

Re: Re: Re: zelený senátor Štětina je pravicový komunista ?

je to poslední "ideologie" u které ještě nebyli a ta zelená ideologie má své příznivce. O preferencích a mediální prezentaci současné SZ si myslím, že je uměla hnána penězi, tak jak to dělal pravdaláska dosud u "svých stran" vždycky. Ve volbách splasknou.
radek 30.3.2006 15:59

VOLÍM ZELENÉ A BURSÍKA!

SZ
Kantor 30.3.2006 15:59

Re: A zpátky na své

Kéž by.Mediální manipulanti dokážou dneska divy.
huhu 30.3.2006 15:56

Re: Re: Jasná volba

ano příspěvky Renaty D sleduji také. Typický volební poutník, nezklame...
Loki_F 30.3.2006 15:55

Samozřejmě, že k tomu aby se něco změnilo,

by se musel zgruntu změnit volební systém. Hodit do stoupy metodiku volení stran.
Poslance, zastupitelstva atd. volit přímo, vyloučení možnosti, že by straničtí funkcionáři mohli zastávat paralelně funkce ve vládě, na ministerstvech, dozorčích orgánech apod.
Žádná práce se nedá dělat pořádně, když se sedí na dvou nebo dokonce na skupině židlí.
Nic není víc motivujícího, než když za neschopnost může být viník zašit do pytle a svržen do Vltavy... zvláště za vyššího stavu průtoku! };D)
 Ale to je samozřejmě na dlouhé povídání, ne na komentář. Snad to bylo dosti srozumitelné...? };-)
Lulunka 30.3.2006 15:53

Re: Jasná volba

Nemáš pravdu !!!!   Uvědom si ty následky : bez elektřiny a větrných elektráren - bude se muset svítit svíčkama.Nebude se moct topit uhlím...atd. No prostě, byla by to největší kravina na světě volit ZELENÝ !!!
lida.krystof 30.3.2006 15:49

jo,jo

naprostý souhlas-radek, já taky
cca4 30.3.2006 15:48

Re: Re: Uměl by někdo charakterizovat co to je "levice" ???

ááá PŠM začalo!
cca3 30.3.2006 15:47

Re: To: RadekH a dalším podobně uvažujícím (voličům(?))

kolik bylo za první republiky stran v parlamentě? a dodnes je tato doba dávana za vzor.
Lulunka 30.3.2006 15:47

Re: VOLÍM ZELENÉ!!!

Myslíš  Hele až nastoupijou, tak ti garantuju, že se z toho poděláš, protože : Budou nejen velký změny, ale budeš muset svítit svíčkama, nebude proud, nebude se topit uhlím - ikdyž to zase není to nejnepříjemnější To koukáš co ?  Radši si to prvně rozmysli, než uděláš kravinu, které by si později litoval !!!
 
lida.krystof 30.3.2006 15:46

Re: Je to až beuvěřitelné,

naprostý souhlas, já také.
Jack High 30.3.2006 15:39

Re: To: RadekH a dalším podobně uvažujícím (voličům(?))

Viz má reakce níže. Přestaňme už konečně s tím strašením!
Lulunka 30.3.2006 15:38

Re: KDO VOLÍ ZELENÉ, POMÁHÁ DO VLÁDY ODS !

A navíc ZELENÍ jsou hova** !!! Chcete snad svítit svíčkama Víte přece co chcou zavést
Jack High 30.3.2006 15:37

Re: Re: Je to až beuvěřitelné,

Zaškrtnutím nevolitelných míst se při současném volebním systému nic nevyřeší - v novodobé historii ČR se jen málokomu z kandidátů podařilo získat tolik preferenčních hlasů, aby dokázali přeskočit kandidáty na prvních místech. Proto souhlasím s tím, že i u nás konečně voliči přestali dávat přes 10 let zahnívajícím dinosaurům v Parlamentu další a další šance a třebas pomocí Strany zelených je chtějí dostat z teplých místeček zpátky do tvrdé reality. :-) V Polsku takhle zametli s Walesovou AWS a pomohli k moci levici a Kwasniewskemu, nedávno zase pravicovým PiS a OP a bratrům Kaczynským.. Je zkrátka třeba, aby se voliči přestali bát strašení nestabilitou a donutili politiky aktivněji pracovat.
Loki_F 30.3.2006 15:35

To: RadekH a dalším podobně uvažujícím (voličům(?))

V tom je právě ta vrcholná naivita a nezkušenost. Představ, že čím více bude zastoupeno v PS ČR politických stran, tím kvalitnější bude i naše demokracie. Opak je pravdou.
Od roku 1989 nebyla v této zemi jediná vláda, kterou by sestavila pouze jedna strana,, která by také za svá rozhodnutí nesla plnou zodpovědnost až na úroveň osobní zodpovědnosti jednotlivých politiků. Nejenom jakousi efeérní politickou zodpovědnost, resp. jak ukazuje praxe - nezodpovědnost.
Vždy to byla jakási uplácaná koalice, zpočátku dokonce s absolutní převahou lidí, kteří v tom lítali jak hadr na holi za prudkého větru, bez jakýchkoli nejen zkušeností, ale také bez znalostí.
Strana zelených lumíků je krokem zpátky do bezbřehého politického laborování a objevování již objeveného, obhajování již zavrženého a dojení státního rozpočtu, již notně podojeného....!
mig 30.3.2006 15:34

A zpátky na své

Až Bursík vypustí z klubovny do mediálního světa zbylé členy svého klubu, spadnou Zeleným preference znovu pod bájných 5 procnet. Frustrované levičáky, kteří touží po změně, naštve Pencova Czechtekovská tvář, frustrované pravičáky trockista Uhl. 
honzak 30.3.2006 15:26

Re: Je to až beuvěřitelné,

existuje možnost zaškrtnout nevolitelná místa - pak ti matadoři utřou hubu a nastoupí nová krev. Ta ale nemá nakradeno a tak se de facto nic nezmění. Jen ODS nebo socani nebudou zakazovat topit uhlím a nepolezou do brusele Vatikánu.