29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jazve 18.8.2008 7:09

Re: Re: Ach, jo

Trefil jsi hlavičkou na hřebíček."jen ten radar je nejlepsi zarukou opakovani ruske agrese"

Iva 18.8.2008 2:30

Re: Ach, jo

Je to debil a má tam hrubku

emersonskej 18.8.2008 2:42

Re: Hlavní problém radaru je nerespektování vůle drtivé většiny občanů.

Víte, co je do nebe volající ??? Především fakt, že nám tu 20 let po totáči komanči vašeho střihu mají tu drzost kázat cosi o demokracii !!!

billis 18.8.2008 4:30

Re: Re: Hlavní problém radaru je nerespektování vůle drtivé většiny občanů.

R^

Občan 18.8.2008 2:51

Re: Hlavní problém radaru je nerespektování vůle drtivé většiny občanů.

Hlavní problém je ta drtivá většina zmanipulovaných užitečných idiotů. :-(

LIbor 18.8.2008 3:46

Re: Hlavní problém radaru je nerespektování vůle drtivé většiny občanů.

Když si pomyslím,že takový blb a jemu podobní by rozhodovali  v referendu  o budoucnosti naší země ,tak nás Bože chraň.

mirek 18.8.2008 18:58

Re: Hlavní problém radaru je nerespektování vůle drtivé většiny občanů.

Tezi-drtivá většina občanů- je nutno uvést na pravou míru, vychází z výzkumů u určitého vzorku občanů  ( reprezentativní vzorek populace co do vzdělání, práce a sociálního postavení ) v počtu cca tisíc a položí se jim otázka. Nechci spekulovat, jakým stylem je otázka položena. Jde mi o to, že vzorek občanů je zlomkem počtu oprávněných voličů a i přes veškeré vzorce výběru neobsáhne onen skutečný počet odpůrců, příznivců a lhostejných. 

Následuje další sporný bod a tím je referendum. O referendu k vojenským záležitostem mohu říct sám za sebe, že je to už z logiky věci hloupost. Vojenské plánování modeluje potenciální hrozby s předstihem několika let, i s delším horizontem, aby bylo možno na potenciální hrozby v době jejich aktuálnosti náležitě reagovat. Zadání pro plánovače vychází z informací, které jsou z velké části tajné, získané rozvědkou. Jen naprostý hlupák by tahal informace a jejich zdroj na veřejnost, to by podepsal svým lidem v zahraničí rozsudek smrti. Na veřejnost se dostává, jako v případě radaru, až finální část, tj. zbraň, nebo obranný mechanismus. Je jedna výjimka u referend a to je Švýcarsko, nevím,  zda tam  mají referendum i o vojenských otázkách, ale protože bojeschopný švýcar má prý doma ve skříni plnou polní i se zbraní, asi by to reálné bylo. A referendum v Rusku, to je úplná fantasmagorie,tomu by ani sami komunisté neuvěřili.

     Posledním sporným bodem pak je prezentace odpůrců radaru. Kdyby totiž, byla půlka národa proti radaru, nechápu, jak to, že se na všech demonstracích, i těch nejvíce prezentovaných v médiích, sešlo maximálně několik stovek a vyjímečně i několik tisí občanů. Stačí si vzpomenout na zaplněná náměstí v době končící totality ( nemyslím po listopadu, ale ještě před ním ), kdy za každý odpor hrozily ještě sankce režimu a přesto tam lidé šli, protože k tomu režimu cítili skutečný odpor. 

    Takže ono tolikrát proklamované heslo, drtivá většina národa, vypadá spíše jako prázdná fráze, či zbožné přání.

    

Karel Dopekla 18.8.2008 21:07

Kdo nejde s vámi je debil

Děkuji za vysvětlení, takže ta paní ministryně je asi odbornice, že ? Každý kdo nejde s vámi je debil. To je přesně bolševické myšlení.

realysta 18.8.2008 0:33

protest

I když s umístěním amerického radaru na anšem území rovněž nesouhlasím, řeknu narovinu, že to není kvůli pseudoochranářským obavám z jeho vlivu na životní prostředí - ale je to prostý odpor vůči umístění další (v tuto chvíli opět jiné spřátelené) vojenské posádky u nás. O tzv. ekolozíích však mám naprosto jiný názor: V každé společnosti (i historicky) vždy existují jedinci, kteří trpí jakousi vnitřní permanentně revoluční náladou. Mají pocit, že je nutné se vymezovat, nesouhlasit a bojovat se vším, co je právě u moci. A hledají slabá místa dopadů politiky a chování těch mocných (samozřejmě, že v určitých společenských  systémech je to nejen snadné, ale i nutné). Na toto jádro nabalí ideologii utkanou z podpůrných pseudoargumentů a „pseudorealistických“ navrhovaných kvaziřešení nedostatků. Hlavním nástrojem je ovšem populismus a demagogie. A nyní již jdou realizovat svou touhu po sebezviditelnění, svou "revoluční" cestu, pro svůj boj. 

Tak nějak vznikl ze zárodečného zrnka snahy napravit sociální křivdy feudalismu (nepochybně byly) socialismus, fašismus a později komunismus.

A nyní nám plíživě hrozí "Minoritismus" = Autokracie minorit. Se svou větví ekologismem (pozor - nikoliv ekologie). S cílem zastrašit a zesměšnit všechny odpůrce, kteří mají protiargumenty seberacionálnější. ODpůrce se seberacionálnějšími argementy´za nedemokraty, autoritáře, za omezence kteří podřezávají samu větev existence lidstva... Kdo si dovolí oponovat - ten je pomalu totéž co třídní nepřítel pro komunistu či neárijec pro fašistu...

 

emersonskej 18.8.2008 0:32

Moc hezké...

... je jenom zvláštní, že si o Greenpeace ještě pořád spousta lidí naivně myslí, že jim jde jen a pouze o ochranu přírody .... rudochům zakukleným !!!!!!;-€

observateur 18.8.2008 0:30

důvod zcela jiný

Mnoho nezaručených tvrzení, ale na každém šprochu... Jen sama možnost, že "Ne základnám" zčásti sponzorují Rusové mě štve, nepopsatelně.. Byl bych rád, kdyby se ozvalo víc lidí, kteří si myslí to co já: kdyby to byly evropské radary, byl bych okamžitě pro. V zásadě mi vadí dvě věci: 1. pokus o "statut particulier" - ukázat se jako markantně proameričtější než zbytek EU. (Jinak řečeno: posilnit Ameriku, oslabit Evropu.) 2.Nevyzkoušenost systému: je opravdu účinný, anebo se jen americký vojensko-průmyslový komplex chce rychle napakovat, dokud jsou Spojené státy pod Bushem? (Moc bych uvítal, kdyby účinnost radaru mohli ověřit evropští experti. Nemyslete si ani vteřinu, že  by to nedovedli.)

Závěrem opakuju: nejsem proti základnám, jsem proti oslabování a rozrývání Evropy.

emersonskej 18.8.2008 0:36

Re: důvod zcela jiný

Nemyslím si, že by výstavba Amerického radaru na našem území nějak Evropu rozrývala, či poškozovala. Pouze se nejspíš nehodí do krámu lidem, kteří se populisticky snaží hrát na antiamerické nálady...

billis 18.8.2008 4:40

Re: důvod zcela jiný

Evropa neni shopna vytvorit ani spolecnou armadu, na obranu vydava 0,0nic - tak jak by si asi mohla dovolit ufinancovat nejakej radar...

Evropa jen vychcane prozira vsechny prachy a spoleha se na USA. A aby toho nebylo malo, jeste na ni nadava   !!

Jirka 18.8.2008 6:08

Re: Re: důvod zcela jiný

R^R^R^

Starý J. 18.8.2008 10:33

Re: Re: důvod zcela jiný

Nevím, co si myslet o výkřicích na téma: Jo, takhle evropský radar, to je zcela něco jiného! Jako kdyby pisatelé si neuvědomovali naprosto jasný fakt, že doposud nebyla EU schopna udělat ani minimum pro nějakou společnou obranu, že není schopna se dohodnout na nějakém financování drahých vojenských projektů, že kromě směšných vyhlášení žádná evropská společná obrana neexistuje!

Vystihl jste to ve dvou krátkých a stručných větách naprosto přesně. EU je schopna se jen vymezovat vůči USA, ovšem k čemu je to dobré ví jen ta tlupa nevolených špičkových představitelů EU. Snad jen k tomu, aby zdůraznili sami sebe. Jiný efekt to nemá a nikdy mít nebude!

ginANDtonix 18.8.2008 5:10

Re: důvod zcela jiný

To by bylo hezke, kdyby radary stavela Evropa. Ale tak to jiste nebude. Proc? Asi nejvyraznejsi indicii bylo, kdyz Gerhard Schroeder brzy po odstoupeni z funkce nemeckeho kanclere dostal a prijmul nabidku Ruskeho polostatniho podniku Gazprom na misto sefa spravni rady teto spolecnosti. (Pote, co tesne pred odstoupenim se angazoval ve prospech Gazpromu -- cti zde.)

Tento pripad je jiste pouze vycnivajici spicka gigantickeho ledovce. To ze, Evropa posledni dobou "zezelenala", to ze toto "zezelenani" byo vetsinou "shora dolu" (od politiku k lidem, od Bruselu k clenskym statum), to ze Evropa vyrazne couvla od jaderne energie, to ze Evropa se prilis nebrani energeticke zavislosti na Rusku, toto vsechno hraje Rusku do karet a zaroven to take svedci o tom, ze Rusko ma v Evrope vetsi vliv nez by odpovidalo jeho postaveni a vyznamu ve vztazich s Evropou.

Muzeme si myslet, ze je to vsechno nahoda a verit, ze EU je cista. Muzeme taky verit, ze Rusko se stava demokratickou zemi, Kreml zmackal a zahodil stare metody vlady do kose a v budoucnu bude konstruktivne spolupracovat ve prospech mezinarodnich spolecenstvi.

Vsem ktem, kteri tomuto veri preji stastnou a bezstarostnou budoucnost!

observateur 18.8.2008 7:14

Re: Re: důvod zcela jiný

Moc hezky, gintoníku, povídáš, generalizuješ a ironizuješ. Zapomínáš, že moc a sláva Spojených států SKONČILA osmiletým řáděním Bušanů (netvrdím, že na dobro, ale jistě na hezkých pár let!), tak jako  kolem roku 1930 zanikla moc a sláva vítěze z Vesailles Francie a po Suezu 1956 moc Británie, nad níž slunce nemělo zapadat. Naštěstí se vyskytla Lady Thatcherová a ve Francii de Gaulle. Spasitel Ameriky to ovšem bude mít těžší: americký konservativní venkov prošpikovaný pokryteckými pastory bude leta popírat a zapírat, že se s Amerikou vůbec něco stalo. "Nábožná" ultrapravice je jako ten pověstný německý velitel posádky, který už držel v ruce rozkaz k ústupu a vyklizení města v 05 h 00 ráno příštího dne a přesto uspořádal plánovaný oslavný večírek s projevy a šampaňským. Na vypadání záleží, skutečnost může jít do háje! 

Starý J. 18.8.2008 10:23

Re: Re: Re: důvod zcela jiný

No, tím jste nevyvrátil ani jeden jediný fakt, který "gintoník" uvedl. A zároveň nedoložil své tvrzení o tom, že "moc a sláva Spojených států SKONČILA". Tvrzení, které je spíše Vaším zbožným přáním. Tvrzení, které poslouchám od února 48, s malou a kratičkou přestávkou po "sametu".

LOJR 18.8.2008 14:10

chtělo by to přečíst si něco z historie,

třeba Johnsonovy "Dějiny 20. století". Zjevně byste byl velmi překvapen, pokud jde o mocenský úpadek Británie a Francie, který v obou případech nastal ve skutečnosti o desetiletí dřív. Z čeho lze dovozovat americký mocenský úpadek v současnosti? Ze zbožných přání odpůrců?

vvm 20.8.2008 18:56

Re: Re: důvod zcela jiný

to neni jenom byvaly kancler g.schröder;vsimate si co dela nynejsi kanclerka merkel?tutez politiku co cela evropa.stoji to v evrope za nic,stari vyborni politikove jako halmt schmidt jsou odvareni,vlastnimi lidmi odkopnuti nebo jinak zlikvidovani - jako f.j.strauss,ale takovy jako h.kohl a jemu podobni privedli evropu do propasti.hlavne ze to svadi na nove staty.jak rekl lenin :dejte kapitalistum provaz oni si opratku upletou sami.drzel se toho kohluv pritelmisa gorbacov ale nikdo v evrope tomu neveri.prijde den.......