2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Diskuse k článku

POLITIKA: Závažná otázka

Já vím. Mnohý čtenář asi namítne, že dělení politické scény na pravici a levici je dávno passé. Já však mám na mysli onen zásadní postoj k životu. Zásadní postoj spočívající v míře svobodomyslnosti, nenechávání se dobrovolně zotročovat a uplácet z vlastních peněz přerozdělených nějakým socialistickým "dobroserem" u vládního kormidla.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Ondys 23.8.2013 8:13

Re: :)))))))))))))))) Malá strana i velká strana jsou dobré jenom pro vyměšování

:))))))))) To je ale společensky příkladnej konzument, obyčejnýho voliče na našem území spatřili někdy v první třetině minulýho století, než ho socani picli jako škodnou z příkladný lásky ke :))))) společenskýmu pokroku!

K. Filek 23.8.2013 6:54

volby

Poraďte člověku,který celý svůj aktivní život pracoval a žil v komoušském zřízení a od devadesátých let volil ODS,proč má jít k volbám,když nechce a ani nemůže volit sockomouše a jiné stejné strany.

Nevěřím už nikomu,že když kandiduje  ve volbách tak to není z osobního prospěchu.Pro republiku a jeji lid nikdo nic neudělá.Však je vidět jak socán Hašek hrabe kde to jde.Jak může někdo zvládat tolik funkci.Vše jen pro peníze do vlastní kapsy.

J. Mannheim 23.8.2013 7:23

Re: volby

tak volte ODS a kroužkujte podle svého vědomí a svědomí, já to asi tak udělám

P. Vítek 23.8.2013 8:56

Re: volby

Podle sebe soudim tebe?A co Necas,Benda,Nemcova,Honajzl....myslim,ze ti a spousta dalsich,sli do politiky znicit komunismus a spravit tuto zem pro svoje decka

R. Tichý 23.8.2013 11:36

Re: volby

Konkretizujte, jaké funkce souběžně vykonávali vámi jmenovaní.

Jěštěže za funkci nejsou metály, to by měl Hašek hruď jak sovětský generál....

V. Linhart 23.8.2013 6:48

Nechápu vaši nerozhodnost.

 Můžete volit Mickey Mouse... To je pro pravicového českého člověka tutovka...

P. Zeman 23.8.2013 9:07

Re: Nechápu vaši nerozhodnost.

Pravděpodobně by to pořád byla lepší volba, než ta vaše ;-)!

E. Heusinger 23.8.2013 4:39

Ovare,

volte Ovara!

T. Czernin 23.8.2013 15:40

Probuďte se!

Už je zvolen...

T. Pansky 23.8.2013 2:39

Docela dobre. Nicmene, Svobodni jsou nesourody ...

... shluk.  Z ceho vychazi?  Nedavno se zde jedna soudruzka hlasici se ke Svobodnym rozcilovala ve svem clanku nad navratem majetku cirkvim.  Paklize verime tomu, co napsal autor tohoto clanku, meli bychom milou soudruzku umravnit.  Nebo je to nazor vetsiny Svobodnych, ze ukradeny majetek zustava tomu, kdo kradl?

Z. Jaromír 23.8.2013 4:10

Re: Docela dobre. Nicmene, Svobodni jsou nesourody ...

Ano, nesourodý celek. U nás např. za ně v předchozích volbách kandidovali bývalí komouši. Příklad, který dáváte, je opravdu frapantní : aby libertarián byl proti odluce státu a církve, toť věru projev mysli velmi zmatené.

Vypadá to, že církevní restituce budou ve volebním klání častým lákadlem stran všeho druhu. Ovšem přijít s návrhem na referendum o nich, jejž zvažuje KSČM, je pomalu výzva k revoluci...

V. Vaclavik 23.8.2013 5:11

Re: Docela dobre. Nicmene, Svobodni jsou nesourody ...

Obrat Odluka cirkve a statu znamena odluku mocensku, nikoli to spojeni ktere existuje dnes, kdy stat plati duchovni a udrzuje cirkevni pamatky. 

Je zajimave, ze takovahle kritika, ze kdyz se najde i jeden nekonsistentni nazor clena nejake svobodomyslnejsi strany, hned se na to lidi vrhnou a smahem to pouziji jako zpochybneni celeho spolku, ale u sve strany nikdy nic takoveho nevidi, aspon jsem nikdy nic podobneho ohledne levice neslysel. Tam panuje slepota a nejaka konsistence se tam stejne nenosi z definice. Jen svobodomslnejsi musi byt pintlich, jako babovicky podle formy. Jenze vime co se za tim schovava, urcite ne zadna svobodomyslnost, ale nenavist vuci cemukoli z toho soudku. Cokoli se namane aby slo pomluvit, shodit, zaslapat, protoze otroci jakoukoli svobodomyslnost nesnasi primo niterne ve svem byti.

J. Schwarz 23.8.2013 6:10

Re: Docela dobre. Nicmene, Svobodni jsou nesourody ...

Já bych uvítal nejen odluku státu a církve, ale i odluku státu a komunistů, socialistů,  "kmotrů"...Vždyť by to byla paráda, kdyby se platily tak 10% daně, z nich by fungovala základní infrastruktura, soudnictví, policie a třeba křesťané by si vybírali další desátek, z něhož by si financovali svoje potřeby... přidodržení  křesťanské morálky by se jim mělo vest skvěle, žádní neznabozi a satanisté by jim idylu neanbourávali. Taktéž socialisté  by si mohli realizovat "solidaritu" mezi stejně cítícími, zdravotnictví bez poplatků, důchody v padesáti... a komunisti? Ti by odevzdávali ÚV 100%, jako na Táboře, a měli by všechno zadarmo. Jen by to muselo být z jejich zdrojů - ba jo, "zdroje" by si museli najít mezi sebou. A ti, co by nestáli o členství v žádné z oněch part, by prostě zůstali mimo a nabízeli by své služby na základě trhu bez přívlastků. Taková konkurence by byla k užitku všem. A protože jak křesťané, tak socialisté a komunisté "milují člověka", dokonce jim to zní hrdě, v současnosti podporují homosexuály atp. jistě budou tolerovat i takové, kteří zhrdnou jejich "kolektivem" a budou chtít být sami, bez jejich sociálních "Dober"...

I. Schlägel 23.8.2013 8:59

Re: Docela dobre. Nicmene, Svobodni jsou nesourody ...

Neblbněte, člověče, víte kolik lidí by přišlo o "práci"?

P. Vítek 23.8.2013 9:05

Re: Docela dobre. Nicmene, Svobodni jsou nesourody ...

Presne!Svobodnych se kazdy nymand boji jak cert Kriza.Jak se tady najednou objevila nova jmena v diskusi-uz vetri nebezpeci.Na podporu podobnych nazoru si prectete serial Anarchokapitalismus(d-fens)

I. Schlägel 23.8.2013 9:27

Re: Docela dobre. Nicmene, Svobodni jsou nesourody ...

http://www.mises.cz/. Na d-fens vychází o pár dní později.

T. Blecha 23.8.2013 7:52

Re: Docela dobre. Nicmene, Svobodni jsou nesourody ...

Nejspíš jste to špatně pochopil, Svobodní jsou pro odluku církví od státu, ale ten zákon co k tomu byl slátán, je totální paskvil a Svobodní jsou proti němu.

J. Svoboda 23.8.2013 13:06

Pane Panský,

nic si z toho nedělejte, tento výplod Vám pravděpodobně naočkoval soudruh Kalousek. Možná, když začnete včas, dá se to ještě léčit. Nejedná se v tomto případě vůbec o to, jestli varcet, nebo nikoliv, ale hlavně o to, komu, na zákaldě čeho, proč a to nejdůležitější na tom je, kdo na tom má vydělat.

J. Kanioková 23.8.2013 1:46

Přesně, souzním..

L. Novák 23.8.2013 0:55

Pěkně napsáno! Nazval bych to "Defenestrační manifest" :-)

Ale koho teda vlastně volit?

J. Huml 23.8.2013 4:32

Re: Pěkně napsáno! Nazval bych to "Defenestrační manifest" :-)

Volit lidi, kteri nebudou nasledovat proflaknute strany.

P. Vítek 23.8.2013 9:07

Re: Pěkně napsáno! Nazval bych to "Defenestrační manifest" :-)

Musime napred maximalne zpanikarit a se dockate-mozna prijde i kouzelnik.Netreba spechu

J. Boleslav 23.8.2013 10:42

Re: Pěkně napsáno! Nazval bych to "Defenestrační manifest" :-)

Je třeba volit stranu, která Váš štve nejmíň a u níž je také pravděpodobné, že tomu tak bude i v budoucnosti. Kromě toho je třeba vzít v potaz, zda má tato strana šanci se vůbec do PS dostat. V opačném případě totiž Váš hlas z valné části propadne do levicového kanálu.

Š. Hašek 23.8.2013 11:36

Re: Pěkně napsáno! Nazval bych to "Defenestrační manifest" :-)

Asi tak, pane Boleslave.

Strana na míru nebyla nikdy. Jest třeba se mírniti s na-raností a mít na paměti, že stádo bolševiků a lidových čekatelů na státní blahobyt od ČSSD se sešikuje vzorně!

Pak bude, vážení naštvaní voliči pravice (teď myslím obecně) pozdě na mudrování!  Zvláště, když se domníváte, že  v Česku spadne z nebes konzervativní strana s 20 procenty.

J. Boleslav 23.8.2013 12:03

Re: Pěkně napsáno! Nazval bych to "Defenestrační manifest" :-)

Kromě toho mám pocit, že s naštvaností pravicového voliče je to podobná mantra jako ta "Nejsme jako oni". Já coby pravicový volič jsem naštvaný ne na Nečase, ale na ty bastardy, co jeho vládu shodili. A na Ovara a jeho boys.

J. Milota 23.8.2013 13:06

Re: Pěkně napsáno! Nazval bych to "Defenestrační manifest" :-)

Dobrý den, pro začátek by mi stačilo, kdyby nějaká strana ve svém programu stanovila zrušení koncesionářských poplatků pro ČT a následnou její privatizaci. Jsem zvědav, jestli to některá bude. Zatím většina politiků slintá, jenom aby se v ČT zviditelnila. Já bych tam nevlezl ani za prase.