21.6.2024 | Svátek má Alois


Diskuse k článku

POLITIKA: Závan naděje

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Klička 19.12.2009 13:21

Re: v Čechách nikdy žádná revoluce nebude

Všechno je jen otázkou času. Je však pravdou, že v Českých zemích trvá všechno déle. Každá z možností uvedené posloupnosti.

Marian 19.12.2009 12:31

právě k volbám jít

Nesouhlasím nejít k volbám.To by vyhráli komunisté, protože ti chodí na všechno. Prostě k volbám jít, ale nevolit ty kteří nás dostali do tohoto srabu. Nebo takle. Hádali se osel z volem koho volit budou,Ratha,Paroubka neb Topolánka nebo probůh Zubovou.Osel pravil ,tak já nevím ,vůl pak prones to ví ďas, ať zvolíme kohokoli vždy, to bude jeden z nás.

logik 19.12.2009 12:31

Re: To jsme tak stupidní ?

Volte Cibulku. Je to sice pravičák ( a já socan), ale jeho poctivost je nesporná.

Petr 19.12.2009 12:08

Re: Recyklovaní politici

VV je jediná naděje na skutečnou změnu, je proto důsledně bojkotována medii. Například v jednom z posledních průzkumu preferencí byla na hranici 5%, méně měli i lidovci, ve zpravodajství jsem však zachytil pouze jedinou jednovětou zmínku. Minule média silně propagovala zelené, nyní TOP 09 z důvodu že ani jedna z nich není ohrožením zavedených pořádků!

logik 19.12.2009 12:07

Re: Recyklovaní politici

Šmarjá !? Kalouska?  Ani náhodou

Pepek 19.12.2009 11:45

na nové partaje čekáte marně

pokud budou stejní voliči.

invisible 19.12.2009 11:23

Re: Svatá prostoto!

Klička, nemohu než plně souhlasit se vším co jste napsal

michal 19.12.2009 11:22

Re: nejit k volbam,

jak bylo řečeno, i to je podle vykutálené ústavy a volebního zákona, stačí že je budou volit rodiny a členové partají, to jsou také lidi, bohužel.

akiti 19.12.2009 11:06

v Čechách nikdy žádná revoluce nebude

zůstane při hněvu

Klička 19.12.2009 10:59

Re: dobrá úvaha nad možnostmi naší politiky

R^!!!!!!

b 19.12.2009 10:55

nejit k volbam,

aspon aby se ti dobytci nemohli postavit doprostred televize a tvarit se, ze za nima stoji lidi!

Klička 19.12.2009 10:54

Re: Recyklovaní politici

VV pana Johna je , myslím, přijatelnější než TOP 09 a to proto, že prosazuje prvky přímé demokracie. Škoda jen, že jejich přímá demokracie končí před branami parlamentu. Většinové prvky totiž nestačí zavést pouze ve vlastní straně a ev. v obcích a krajích. Je nutno je uskutečnít především ve volbách do sněmovny a příslušnou změnu zakotvit v ústavě. Jinak nemají naději ani VV.

Klička 19.12.2009 10:49

Re: Svatá prostoto!

Pakliže víte jak z toho ven a při tom souhlasíte s tím, co jsem napsal, poraďte. Ovšem kromě nové revoluce, to je až nejzazší řešení, které ovšem zákonitě nastává, poněvadž politické strany si neuvědomují další zákonitou posloupnost nálady občanů, kterou je : Frustrace - beznaděj - zoufalství - hněv - revoluce.

Dolly 19.12.2009 10:45

Recyklovaní politici

v TOP09 mají jakousi snahu překročit stín politiky po 1989. Asi neudělají žádnou revoluci, ale mají mé opatrné sympatie, že jejich směřování evolučních kroků je lepší, než jejich oponentů. Více se mi sice líbí VV pana Johna, ale ti asi nebudou mít 5%.

H. Míčková 19.12.2009 10:43

Re: rozpolcená společnost v ČR

 Po krátce trvající

euforii ze změny si lidé opět začínají malovat obrázky o "socialismu s

lidskou tváří", spoléhají se na státní zásahy, odsuzují neregulovaný trh a

naslouchají povídačkám o "nelidské tváři kapitalismu."

H. Míčková 19.12.2009 10:42

rozpolcená společnost v ČR

V roce 1989 nezazněla žádná morální obhajoba kapitalismu, a morální odsudek

socialismu se omezil jen na odmítnutí cenzury a totalitního způsobu vlády.

To je jedním z důvodů, proč se dnes svobodě vzdalujeme.

PS 19.12.2009 10:19

Re: spíš jen naprasknutí,

není to možné, to je jen řeč na oblbnutí právě těch,kterých by se to mělo týkat.

PS 19.12.2009 10:16

Re: Svatá prostoto!

a kdo udělá změnu ústavy-oni né, byli by sami proti sobě.Víte jak z toho všeho ven? Já vím.

PS 19.12.2009 10:11

Re: FRÝBORTE

pokud se zamyslíte nad článkem,mělo by Vám být jasné, že autor nesimpatizuje se žádnou stanou, což z Vašeho příspěvku přímo čiší pravý opak až zaslepenost.Všichni jak tam jsou v PS jsou jeden za 18 a druzí bez 2 za 20.A z článku vůbec navylpývá nějaká ta instalace někoho někam.Je tam jasně řečeno, že úvahy v článku jsou psány a chápány tak, že se M O H O U a N E M U S I stát.

lubošek 19.12.2009 10:11

Re: Závan naděje - jak pro koho

R^

karas 19.12.2009 10:05

Re: MÁM ZA TO,

Obávám se, že v procentech to nebude. Byly tu i strany co měly mnohem víc než 5% a kde jsou dneska?

Klička 19.12.2009 10:04

Svatá prostoto!

Autor má sice v mnohém pravdu, ovšem v tom zásadním se mýlí. Mýlí se v tom, že přikládá TOP 09 příliš velkou váhu. Vstup této strany do parlamentu nic zásadního nezmění. Stane se jenom jednou z oněch tří nicneznamenajících stran, které pouze zakládají na problémy a nic zásadního nejsou schopny řešit. Nic by nevyřešilo ani to, kdyby se do parlamentu nakrásně dostalo třeba 20 politických stran. Veškerou svou sílu by vyčerpávaly, tak jak tomu je dosud, boji o moc nad občany a na smysluplnou činnost pro občany této země by jim nezbyly síly. Problém je totiž někde jinde, protože výše popsaná skutečnost je zákonitá. Problém je v ústavě a volebním systému, které zakládají skutečnný, jediný nedostatek a tím je moc politických stran. Moc vždy menšinových uskupení, jimiž evidentně politické strany a jejich voliči jsou. Kterákoliv strana, pokud "zvítězí" ve volbách, nikdy nepředstavuje a nehájí vůli většiny občanů z jednoho základního důvodu. Není totiž většinou tvořena, je tvořena max. 20%občanů-voličů.Není většinou ani zvolena. Zachránit nás nemůžou žádné politické strany, které se v parlamentu vystřídají, ale jedině a pouze změna ústavy a volebního systému na přísně většinový s naprosto svobodnou a přímou volbou jednotlivých kandidátů, ať je již navrhuje kdokoliv, třeba ony politické strany. Občané však navíc musí mít právo rozhodovat přímo o zásadních otázkách směřování státu (jako tomu bylo či spíše nebylo u LS, radaru a pod) v referendu. Jiná cesta ke změně prostě neexistuje. Kdo prohlašuje něco jiného, lže sám sobě.

JM 19.12.2009 10:03

FRÝBORT JE NEZNÁLEK ČESKÉHO ÚSTAVNÍHO POŘÁDKU A NEBO DĚLNÍK PERA VE SLUŽBÁCH ČESKÉ PRASEKRACIE.

FRÝBORT JE NEZNÁLEK ČESKÉHO ÚSTAVNÍHO POŘÁDKU A NEBO DĚLNÍK PERA VE SLUŽBÁCH ČESKÉ PRASEKRACIE.     PRASEKRACIE JE KDYŽ. Když z publicistů a novinářů, samozvané smečky hlídacích psů demokracie, jsou poblicisté a mopslíci prasekracie.     Když poblitický a volební pořádek přestane vyhovovat i prasatům která se díky jemu zmocnila ústavní zastupitelské moci lidu. Když zastupitel, mandantář, i prezident, nejsou při výkonu svého mandátu odpovědni svým voličům,mandantům, i poslancům.     Když zastupitelé, mandantáři i prezident, nejsou svými mandanty odovolitelní a na svévolný výkon mandátu zastupiteli není opravný prostředek.     Když o vyvolitelnosti zastupitele získaný počet mandátů-hlasů rozhoduje méně, než partajní Verchuškou hoschů a dívek co spolu mluví a ssoustají, propůjčené vyvolitelné pořadí na partajní kandidátce.     Když v účtování práce zastupitele za uplynulé funkční období a v jeho vyvolitelnosti pro volební období další, splněné volební sliby voličům znamenají méně než nesplněné volební sliby a splněné rozkazy partajní věrchušky v uplynulém období, nebo odměna mandátem od jiné partaje za přeběhlictví.     Když Ústavní soud neshledá neústavním prováděcí ústavní zákon, kterým je Ústava porušována(poplatky v bezplatné zdravotní péči z veřejného zdravotního pojištění).     Když Nejvyšší správní soud neshledá roční úrok 365% ani lichvou, ani odporující dobrému mravu.     Když agentury placené z veřejných prostředků doblbují veřejnost tím, že údajné odpovědi často méně jak 1000 údajně dotázaných,  z 52 okresů, z napříkald 7 415 830 oprávněných voličů posledních voleb do zastupitelstev krajů, beztrestně vydávají za veřejné mínění.      Když Kalousovo hradní pážátka jsou beztrestně samozvanými saduci, vykládajícími Ústavu pro tuzemsko i zahraničí.     Státní doktrina Kalouse na Hradě je "Gott Strafe €U!"

tatík 19.12.2009 10:01

dobrá úvaha nad možnostmi naší politiky

ale pane Luďku,nezlopte se ,mě z logiky věcí a zkušenosti života plyne bohužel jen jediné: nic zásadního se nemůže změnit pokud budou v PS a ve vládě stejní lidé, kteří tam jsou stále,ať pod jakoukoliv jinou stranou-názvem.Jsou dlouho u moci, provázáni privatizační zlodějnou,propojeni mafiánkými vazbami hospodářskými,opojeni mocí a tím přesvědčeni -společně s patolízaly-o svoji neomilnosti,jedinečnosti a nakonec i vyjímečnosti.Toto jsou všechno podmínky, které vedou k tomu ,co tady máme,degeneraci systému jak politického tak hospodářského, morálního a pod.A z vývoje lidského společenství víme, že se moci žádný jednotlivec ani skupiny(strany)moci nikdy dobrovolně nevzdaly.Z toho bohužel plyne,že výměna garnitůry vládnoucích,kteří zdegenerovali a selhali je možná pouze a jedině takovým nátlakem ze spoda, o kterém se ani nehodlám rozepisovat, abych nebyl obviňován z násilí proti skupině obyvatel.Ale jsou to vůbec obyvatelé této země, když ji tak zadližili,rozkradli a přivedli k bídě a zoufalství nesčetné množství spoluobčanů tím ,jaký tu vlastně zavedli" pořádek".Našim potomkům nezávidím,budou muset zase vybojovávat zpět všechny vymoženosti, které jim vydobili naši předkové a o ktaré je v dnešních časech postupně připravují ti machři vyvolení a vládnoucí.

DS 19.12.2009 9:30

FRÝBORTE

kopat do ODS je modou propagátorů TOP09,ale je to velmi krátkozraké.My co tady žijem víme co je zač Kalousek,Parkanová a spol.Svo tupou nenávistí k ODS jen pomůžete Paroubkovi a spolku KSČSSD.Uznávám,že v ODS není vše v pořádku,také mně vadí na Topolánkovi plno jeho počínání,ale to neustálé osočévání a svádění všeho špatného jen na ODS a V Klause je nechutné.U českých novinářů to chápu,ti se bojí Spolku Kočků a toho co bude až bde vládnout Parobek a spolek KSČSSD,vy ale žijete venku vy se jich bát nemuásíte tak nám je tu nepomáhejte instalovat,na to nemáte právo.Žít v tom budeme my a za 40let jejich neomezené moci jsme si toho užili dost

Petr 19.12.2009 9:29

Dvacet let poté

Proč nechodí lidé k volbám?Říkali nám nejsme jako oni-mají pravdu jsou mnohem horší a stačili prodat a prožrat republiku.Senát jsme nechtěli,ale politiků bylo hodně tak máme senát.Demokracie vypadátakto:Nikdo nepřijde k senátním volbám,dostaví se jen senátoři a jejich rodiny,no a při druhém hlasování máme senát.TOP 09 to by možná byla záchrana,kdyby tam nebyl ten černej had(Kalousek)Pán BŮH měl taky hada na Adama no a jak to s tím Adamem dopadlo víme

Petr 19.12.2009 9:15

Re: Závan naděje - jak pro koho

Už v 60 roce říkal PAN Menšík-víte vona by ta politika nebyla špatná,kdyby ji dělali ňáký jiný lidi,ale ÚÚÚplně jiný lidi

Body 19.12.2009 9:02

Re: To jsme tak stupidní ?

Pane, vy jste klasická ukázka lidí, , kteří budou zarputile volit jednu z našich" velestran" a budou čekat, až se objeví někdo "křišťálově čistý", kdo nás vyvede ze současného marasmu. Ovšem obávám se, že i na onom zachránci něco z minulosti určitě najdete a pokorně se vrátíte k "jistotám".

Petr I 19.12.2009 8:45

Re: Závan naděje - jak pro koho

 Byl jsem také velkým příznivcem DEU s paní Hromádkovou v čele. První ránu mé nadšení utrpělo, když při předvolebním shromáždění u nás, jsem za předsednickým stolem uviděl svého spolužáka, jehož morální kvality jsem znal.

  Tak to bývá. Do politiky se nahrnou lidé, kteří s morálkou a slušností bývají na štíru. Takoví lidé obklopili i paní Hromádkovou, která byla, myslím, duše čistá až naivní.

  Jak je to s panem knížetem nevím. Já na jeho místě bych pospával v pohodlném fotelu třeba na Orlíku.

Ludva 19.12.2009 8:43

Upír Zeman

To bylo velmi trefné s tím upírem. Miloš Zeman se dobrovolně rozhodl do politického důchodu v době, kdy ho už každý měl plné zuby. Z Vysočiny se ovšem pořád ozýval zpravidla tak, aby zaškodil straně, kterou pozdvihl a ona jeho. Pak ovšem chápu, proč se ta senilní zombie zase vrací a v opačném gardu, než kdysi.