21.6.2024 | Svátek má Alois


Diskuse k článku

POLITIKA: Závan naděje

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Klička 19.12.2009 18:23

Re: nejit k volbam,

Pochybuji, že by se kterákoliv politická strana odvážila tvrdit, že vyhrála volby při např. 90% neúčasti. Nevolit je lepším řešením než volit malé strany, které se do parlamentu nejen že nedostanou, ale hlasy jejich voličů jsou přepočítány ve prospěch stran, které se do parlamentu dostaly vč. KSČM.

vladimír ondys 19.12.2009 17:37

Občanská zralost českého voliče

odpovídá nezištnému vymývání mozku už v socialistickém školství s následným pokračováním neochvějně levicových intošů ve veřejných médiích. Žádná naděje není, pokud se dá plátce daní beztrestně oškubat během přerozdělování ve státním socialismu s údajně kapitalistickou tváří na trhu prolezlém korupcí a preferováním nejrovnějších soudruhů podnikatelů! 

Rv;-PR^

mlady.k.70m 19.12.2009 17:31

Re: dobrá úvaha nad možnostmi naší politiky

naprosto souhlasím jedině defenestrace ale z věže svateho víta!!R^:-)

Klička 19.12.2009 17:28

Re: právě k volbám jít

Ano, i nevolba je volbou. Při posledních volbách nevolilo 60% voličů. Tedy jediná demokratická většina. A nebo někdo může s klidným svědomím říci, že 60% voličů je menšina? Potom ať se vrátí do základní školy a zopakuje si procenta. Tak to je a v tom případě jsou zvolení hejtmané za ČSSD ve svých funkcích neoprávněně, poněvadž je většina nevolila. Stejné je to i u poslanců parlamentu, poněvadž žádného z nich nevolila většina, ale vždy jen menšina, reprezentovaná voliči jednotlivých politických stran.

Klička 19.12.2009 17:21

Re: Nové strany - nové naděje - se starými psi.

Senát, ať je jakýkoliv (podle mne v ČR zbytečný luxus) přece jenom pracuje poněkud jinak. Když už nic jiného, tak vrací parlamentu nesmyslné zákony, které jsou slepencem politických kompromisů a čachrů. Je jen chybou opět systému, že jej parlament může znovu přehlasovat a to opět podle politického klíče. Všechny vznikající problémy a nepravosti pramení jen v nesmyslném systému voleb podle poměrného zastoupení, který je vždy menšinový a tedy nedemokratický.

Ivan 19.12.2009 17:08

Re: Sebevražda

Jinak nebude ani ovar, ani pivo, pokud kníže pán drobky ze stolu chudině nedá.

Klička 19.12.2009 17:01

Re: dobrá úvaha nad možnostmi naší politiky

Nejlépe ve volbách? ale to přece nejde. Volební systém to zcela vylučuje. Ať budou voliči volit kteroukoliv politickou stranu, nikdy to nedopadne jinak. Je to svým způsobem záměr toho, kdo tento systém tvořil. Kdyby se nakrásně dostala k moci kterákoliv jiná strana, která dnes v parlamentu nesedí, po velmi krátkém čase by se začala chovat naprosto stejně, jako strany sedící tam současně a to jen proto, že by ji k tomu donutil a nebo jí to přinejmenším umožnil opět náš současný, špatný volební systém. Cožpak je to tak nepochopitelné?

AKIBUA 19.12.2009 16:55

TAK, TAK

Dnes jsem šel z města a viděl jsem na kilometru cesty 5x, slovy pětkrát mládnoucího knížete s velkou odpovědností, jak jsem se dočetl v článku. Tato křišťálově čistá strana, jak se od jisté doby u nás říká, nemá žádné fosilie a už vůbec ne smrduté. Jsem rád, že je mám volit, protože přinášejí čerstvý závan do politiky. Jsou to novinky jakou soudní spory o majetek, jistě bude třeba nových padáků, modernizovaných tanků, zpěvu na uvítání radaru, množství drog většího než malý a tak bych mohl pokračovat asi dlouho. Nevím proč má být tato novinka menším zlem než stávající partajníci. Ostatně neznám mnoho lidí, které pamatuji v politice tak dlouho jako pana Kalouska, Severu, Parkanovou. Proč v jejich případě je nový název strany elixírem mládí a perspektivy a ve druhém případě jsou to fosilie. Prosím autora, bay se laskavě obtěžoval srovnáním délky působení v politice. Nechť nepočítá do tohoto času pokřiky torpédometčíka z Vysočiny. 

Ludva 19.12.2009 16:54

Re: Nové strany - nové naděje - se starými psi.

Nezdá se mi, že by většinově volený senát byl nějak kvalitativně odlišný od sněmovny. A ti nezávislí v něm dělají jen zmatky.

Jiřina 19.12.2009 16:41

Re: dobrá úvaha nad možnostmi naší politiky

R^ Máte pravdu tatíku. Z  Vašeho přípěvku je však cítit rezignace,  smíření s osudem,  s kterým se v naší kotlině počítá a podle toho se  s lidem podanným jedná. Vláda si mlčení obyvatelstva vysvětluje jako souhlas   svého  vládnutí, nikoliv  "tichem před bouří". Mlčící většině nezbyde, než jasně a srozumitelně , nejlépe snad ve volbách, vyjádřit své představy o dalším hospodaření se společnými penězi tak, aby  ze svých dětí neučinili ekonomické exulanty, jak již lze pozorovat v případě lékařů....

Zen 19.12.2009 15:50

Re: FRÝBORT JE NEZNÁLEK ČESKÉHO ÚSTAVNÍHO POŘÁDKU A NEBO DĚLNÍK PERA VE SLUŽBÁCH ČESKÉ PRASEKRACIE.

A co si takhle precist ten clanek? Mozna by to pomohlo ...

I kdyz ... "nekterym" staci precist jmeno autora, ze jo!

Zen 19.12.2009 15:47

Re: Nové strany - nové naděje - se starými psi.

:-D:-D:-D

Eva D. 19.12.2009 15:41

Re: právě k volbám jít

Tak tohle je přesné, díky.R^R^ R^" ať zvolíme kohokoliv, vždy to bude jeden z nás" , to by si měli voliči, ale i nevoliči ( i nevolba je svého druhu volbou) říkat pořád dokola a sem tam se podívat do zrcadla, když se jim bude chtít nadávat na politiky...

Eva D. 19.12.2009 15:38

Re: Nové strany - nové naděje - se starými psi.

R^

Eva D. 19.12.2009 15:35

Re: stávající volební systém

:-(R^

Klokocka Bohumil 19.12.2009 15:31

Re: Sebevražda

Opakem sebevrazdy jsou "zivotni jistoty"...volte CSSD a KSCM, mysli to uprimne. Ovar bude a pivo taky... ;-D

Klokocka Bohumil 19.12.2009 15:28

"Narod" ma to, co si zaslouzi....

Ceskej buran ma soc-kapitalismus s mafianskou tvari...smesici podvodu, jistot, svobody a erotiky. Kdyz k tomu pridame banany a hajzl-papir, pivo a bucek snadno si udelame obrazek typickeho ceskeho obcana. A vysledek na sebe nenecha dlouho cekat. Buran bude volit sve jistoty. Bude volit CSSD za nepoplatky....;-D;-D;-D

Karel 19.12.2009 15:27

Re: dobrá úvaha nad možnostmi naší politiky

Hmmmmmmmmmmm...... A což to napsat ČESKY?

Standa 19.12.2009 15:20

Sebevražda

zájmů občanů - rovná se volit TOP09. Okradou nás ještě více a budeme jim tleskat? Nevolit!

JM 19.12.2009 15:09

Re: FRÝBORT JE NEZNÁLEK ČESKÉHO ÚSTAVNÍHO POŘÁDKU A NEBO DĚLNÍK PERA VE SLUŽBÁCH ČESKÉ PRASEKRACIE.

POMOHU - kritizuji prasekracii, kterou nám namísto slibované občanské demokracie neodvolitelně založil Pravdoláska Kulič.     Mám za patřičné sdělit, že Frýbort je poblicista-hlídací mopslík prasekracie, který doblbuje blbouny, že účastí u voleb mohou změnit něco jiného, než pořadí vytlemeců na vyvolitelných místech partajní kandidátky, o kterých  zbožštěle rozhodla partajní  Věrchuška hoschů a dívek co spolu mluví a ssoustají.

cukr ČR 19.12.2009 15:06

Re: následně mléko ČR ?

Přílohy:

Cukrovar HT a jeho likvidace francouzi.pps

Zen 19.12.2009 14:45

Re: Svatá prostoto!

Takhle se voli do Senatu.

A podivejte se, co tam sedi ;-(;-O

Zen 19.12.2009 14:43

Re: FRÝBORT JE NEZNÁLEK ČESKÉHO ÚSTAVNÍHO POŘÁDKU A NEBO DĚLNÍK PERA VE SLUŽBÁCH ČESKÉ PRASEKRACIE.

Ctrl-C Ctrl-V zvladate skvele.

Ted jeste zacit chapat psany text ...

Zen 19.12.2009 14:41

Re: FRÝBORTE

Pokud jste si z celeho clanku vzal jen to, ze autor kope do ODS, pak je mi Vas lito. Ridite se podle hesla "Kdo neni s nami, je proti nam" a Vase mysleni je plne bolsevicke - jen ta barva je jina.

Klička 19.12.2009 14:34

Re: Nové strany - nové naděje - se starými psi.

V případě přísně většinového volebního systému s naprosto svobodnou a přímou volbou kandidátů by se do parlamentu KSČM nikdy nedostala. Dostali by se tam jednotliví kandidáti na základě svých předvolebních programů, ev. kandidáti mnoha politických stran. Přímo volený prezident by jmenoval premiérem někoho, podle vlastního uvážení (ústava to umožňuje) a ten by zase prezidentovi navrhl vládu, opět podle vlastního uvážení. Tato vláda by se na základě jejího, vládního programu ucházela o důvěru v parlamentu. Program by to musel být opravdu dobrý, poněvadž by v parlamentu neměla nikdy zajištěnu pohodlnou většinu. Poslanci by hlasovali opravdu v zájmu většiny občanů, podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, což slibují. Pokud by to nečinili, byli by rychle odvolatelní. Toto je svým způsobem řešení.

Klička 19.12.2009 14:22

Re: Recyklovaní politici

A proč myslíte, že tomu tak je? Jedině proto, že všechna média jsou v žoldu ostatních, parlamentních politických stran. V jejich zájmu není pustit mezi sebe někoho, kdo chce měnit zavedené pořádky.

Robert 19.12.2009 14:19

Re: Svatá prostoto!

 Vidím to hodně podobně. Podle mě jste popsal současný stav velice přesně.

Zen 19.12.2009 14:15

Re: To jsme tak stupidní ?

Jenze je totalni magor. Dekuji, nechci.

Otakar 19.12.2009 14:13

Nové strany - nové naděje - se starými psi.

Takže hovořit o nových nadějích je čistě iluzorní. Problém je, že KSČM bude mít zase 10-15% a bude i dále překážet vládnutí. ODS a ČSSD budou cca vyrovnání a pidistrany budou opět všechny vydírat - jedno která, pokud nebude většinový volební systém tak to lépe nepůjde."Nová naděje" o které autor mluví není nic co by nám pomohlo, leda tak do hrobu - knížecí strana má jednu zásadní vadu a to tu, že se do ní stahují  zkrachovanci z ODA a US-DEU a to hezky potichu, aby jsme se nepolekali. Pokud se TOP 09 dostane do parlamentu a do vlády můžeme se těšit, že idioti typu Kocáb, Mlynář, Bursík, Švejnar, Prokop a další pravdolásková havěť bude mít zájem o koryta i korýtka a my se jich nezbavíme. Pokud budou v čele těch dvou hlavních stran ti dva velikáni vedoucí zákopovou válku bude ještě hůře, takže dokud se ODS s ČSSD nedohodne na "gentlemanských pravidlech" voleb a vládnutí, tak to nepůjde a přeběhlíci budou profitovat a jedno je zda to jsou jednotlivci, nebo pidistrany, prostě vždy to je vyděračský obchod. Lze řící, že ze současných vedení stran a pidistran žádný charizmatický a schopný budoucí vůdce národa není na obzoru a v kabeli pana Havla taky ne, takže kdyby se náhodou objevil tak by jsme se asi divili a politické strany také. 

akiti 19.12.2009 14:01

von by ten socializmus nebyl tak špatnej, říkal Menšík

(ne: politika)