21.6.2024 | Svátek má Alois


Diskuse k článku

POLITIKA: Závan naděje

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
JC 20.12.2009 11:33

TOP 09? Probůh, jen to ne!!!

Co kdo může čekat od profláklých recyklátů, kteří nás za 20 let úspěšně dovedli tam, kde se nacházíme. Jejich tučných tělesných schránek a ještě tučnějších kont se vůbec nedotknou nějaká úsporná opatření. Větší odvody státu + nižší platy + další omezení dopadnou jen na  obyčejné lidi, kteří se dosud poctivě živili vlastní prací.

Politika TOP 09 je dárek mocných sobě a celoživotním nemakačenkům.

jirka.s. 20.12.2009 11:19

Re: Závan naděje?

"... lidé už jsou otráveni, ničemu a nikomu nevěří a jestli na něco čekají, tak to je něco úplně jiného nežli mají strany ve svých programech."  8-o

Jsem přesvědčen, flusáku, že program jedné či dvou českých stran tobě naprosto vyhovovuje, tož nevím z čeho bys asi tak ausgerechnet ty mohl být otráven! Píšeš, že lidé jsou otráveni, tak ono to asi bude tím, že nejsi člověk, ale prachsprostý bolševik!!!

Autor: hafusak2 IP: 88.102.122.xxx Datum: 29.06.2009 13:01

 Kašlu na vás vy bando šašků i na vaše přisluhovače a hlásné trouby. Já chci konečně žít podle svého a ne podle rad nějakých politruků. A jestli mám dnes něco prožrat na úkor příštích generací - klidně to prožeru, protože vím že i ty další generace budou oblbovány úplně stejně.

jarda 20.12.2009 11:15

Re: Pro mnoho lidí budou nadcházející volby probuzením ze sna

promiň, ale nějak jsem tomu nerozuměl, piš srozumitelněji.

jarda 20.12.2009 11:14

milý fusaku,

ani ti naši občané vidí jedinou naději v tom, že budou dostávat a brát bez ohledu na práci, podmínky, budoucnost. A tuto naději přijdou zcela určitě.

jarda 20.12.2009 11:11

Re: At si kdo chce co chce říká, závan to je.

oni ty naděje jsou někdy o držku, vědí? Jako s tím kaprálem Hitlerem, nebo pisálkem Leninem, truhlářem gottwaldem, parašutistou chavesem. . .

Klička 20.12.2009 9:57

Re: právě k volbám jít

Ještě dodávám. Až strana Věci veřejné překročí svůj stín a bude nejen ve svém programu prosazovat prvky přímé demokracie dál než před práh parlamentu, to znamená, že bude prosazovat většinový volební systém s naprosto svobodnou a přímou volbou jednotlivých kandidátů na poslance, až bude prosazovat schválení zákona o všeobecném referendu, potom ji budu milerád volit.

Klička 20.12.2009 9:49

Re: právě k volbám jít

Váš názor samozřejmě beru, nicméně s ním souhlasit nemohu. To, co radíte, je pro mne naprosto nepřijatelné. Jsem zásadním odpůrcem nejen systému, ale i samotné existence politických stran, pokud fungují jinak, než kterékoliv jiné sdružení občanů stejných zájmů a stejného přesvědčení. To znamená, že neuznávám vliv jakéhokoliv sdružení na občany mimo toto sdružení, kromě práva na návrhy kandidátů kamkoliv.Jsem přesvědčen o tom, že jakýkoliv systém může dobře fungovat i bez moci politických stran. Tak tomu bylo v minulosti (historie) a doufám stále, že tomu tak bude i v budoucnosti, až lidé dostanou rozum a nenechají se dále ovládat hrstkou t.zv. elit, ze stran vycházejících. Z toho jasně vyplývá, že nemohu založit žádnou jinou politickou stranu ani politické hnutí. Šel bych tak proti vlastnímu přesvědčení a popřel bych tak to, co zde píši. Navíc mám již dosti vysoký věk a na podobné (stále mám za to že zbytečné) eskapády nemám již ani fyzicky. Bojovat proti moci politických stran uvnitř těchto stran sice jistý smysl má, ale stále mi to něco připomíná. Dosti komunistů před rokem 1989 tvrdilo, že jsou členy této strany, aby mohli něco změnit. Nezměnili nic, byla to pouhá výmluva. Ti, kdo něco změnili, nebyli komunisté. Komunisté, kteří v roce 1989 zahodili legitimace a nabalili se na chartu byli jen prachsprostí prospěcháři a ti nás dovedli tam, kde nyní jsme. Lidé bez jakýchkoliv zábran a svědomí. Lidé kteří zradili sami sebe. Oni totiž žádné svědomí neměli a nemají. Jde jim jen o vlastní prospěch. Tito lidé jsou dnes rozlezlí ve všech politických stranách a to proto, že jinde nemohou realizovat svou touhu po moci nad ostatními občany To, že pasivní resistence nic rychle nespraví je jisté, může ale něco spravit pomalu.Rychlé řešení současného nedobrého stavu totiž neexistuje. Aktivní účast ve volbách ovšem nezmění nic ani pomalu, ta totiž dnešní nedemokratický systém jen stále více konzervuje.

Čtenář 20.12.2009 9:43

Po přečtení ....

... jak když ryba plácá ocasem !

68 20.12.2009 2:38

At si kdo chce co chce říká, závan to je.

Tak jak autor napsal   Není to ale závan jenom místní, domácký. Celou naší sjednocenou Europou táhne takový závan, určitě i tam u Frýbortů. A za mořem je to stejné. Tam táhne šíleně silný závan naděje (houpu), úplně jako tady, ba možná silnější. A tam ten závan táhne přímo z presidenta, ta naděje a změna. Stačí jen dobře čuchat a přiznat si, že ten závan citit všude. Takže jakási naděje na změnu, soudě podle těch závanů, tady furt je.

wiki 20.12.2009 1:41

Re: No, poměrně dost dobré a promyšlené. Ale mělo to nakonec i konec, přesto že jsem to ani nečekal.:

R^;-D

Jindra 20.12.2009 0:54

Re: Občanská zralost českého voliče

autor prokazal svou obcanskou zralost tim, ze zdrhnul.

At si komentuje svuj bundestag..

Jndra 20.12.2009 0:50

Re: Už máte nastrojení stromek

zda se, ze pro teb jsou vanoce jedinu saci, ukazat ze mas taky koule...

Jindra 20.12.2009 0:48

Re: Závan naděje?

diky, uz jsem si myslel, z jsm jedinej co si necio pamatuje.

Jindra 20.12.2009 0:45

Docel jsem to az k

tomu, jak tenhle Hujerpravdy a lasky haji TOP, aniz by zminil, ze v jeho cele (pominu-li senilniho feudala) stoji jeden z nejvetsich zm rdu polistopadve politiky Kalousek.

Muzme nekdo rici, jak autor ty sve sr acky vypointoval?

Eva D. 20.12.2009 0:06

Re: právě k volbám jít

Pořád nechápete, co píšu. Ale to nic, jsem zvyklá. Že Vy to nějak chápete neznamená, že to tak chápe těch Vašich 60%. Lidé jsou různé. jak jsme kdysi s kamarády říkávali. Každý má svůj důvod. mezi těmi X stranami, které kandidují, jste nejspíš mohl najít takovou, která by chtěla volební systém změnit. Mohl jste si založit vlastní, mohl jste založit politické hnutí za změnu volebního systému. Možná by Vám to hodně lidí podepsalo, včetně mě. Že nevolíte a němě protestujete? Koho z politiků to zajímá??? Jaký si to uděláš, takový to máš. Nespraví to pasivní resistence, ta naopak mnohým vyhovuje.

Můj názor. Berte nebo nechte být. :-)

karel-smichov 19.12.2009 22:43

Re: Pro mnoho lidí budou nadcházející volby probuzením ze sna

zoch : Můj souhlas >->-

Herakleitos 19.12.2009 21:29

Re: Závan naděje?

TOP09 jsou recykláti, kteří jsou korupcí nasáklí!:-/

hafusak2 19.12.2009 21:05

Závan naděje?

Vážený autore, ze všeho nejdůležitější je, že lidé ztratili víru v kohokoliv a v cokoliv.Rovněž tak nevidí před sebou žádnou vizi lepší společnosti a ani současné strany nejsou schopny nic takového nabídnout. Máme dobrou vládu a špatné voliče nebo špatnou vládu a dobré voliče? Neměla by vláda /řečeno slovy B. Brechta/ vyzvat lid k demisi? Snažíte se nám nabídnout jako jedinou možnost jenom pravicovou orientaci a na této straně jako jedinou správnou stranu TOP 09. Přitom: jakou důvěru mám mít k politikům sice v nové straně, ale jejichž činy mám v dobré paměti jako odstrašující příklady? Případně: Má TOP 09 možného jiného koaličního partnera než ODS? Není vlastně hlas pro TOP zároveň hlasem pro ODS?  Víte autore, lidé už jsou otráveni, ničemu a nikomu nevěří a jestli na něco čekají, tak to je něco úplně jiného nežli mají strany ve svých programech. To by ovšem bylo něco tak revolučního, že se o tom až samy bojí přemýšlet. Takže? Čekají nás jen další léta ztracená marným čekáním na spasitele, který stejně nepřijde.

pipi 19.12.2009 21:02

Už máte nastrojení stromek

Tak nechme té debaty o ničem a začneme strojit stromky.

Jen Jyří za nás myslí a dovede nás k blahobytu,protože třicetikorunový volič to je většina národa.

Nás -zbytek ochraňuj Bůh.

Klička 19.12.2009 20:25

Re: právě k volbám jít

Přesně toto jsou žvásty, kterými politické strany ohlupují voliče. Jak je vidět, je to snadné. Já osobně nevolím ne proto, že nemám zájem nebo že jsem líný. Nevzdávám se svého práva dobrovolně, ale jsem k němu donucen. Donucen nesmyslným volebním systémem, se kterým nesouhlasím. Nechci volit politické strany, ale svobodně a přímo kandidáty na poslance. Nechci, aby mi bylo jakkoliv, tedy i špatným volebním zákonem diktováno jak mám volit, to znamená, že mohu volit pouze jednu politickou stranu a v případě využití preferenčních hlasů mohu zakroužkovat kanditáty opět jen jedné politické strany. Nemohu tedy volit ani svobodně, ani demokraticky, protože volit demokraticky znamená volit většinově. Opakuji, nevzdávám se svého práva svobodně, ale pod hrubým nátlakem volebního systému, zavedenému a schválenému u nás komunisty a bývalými komunisty. Svědomí mám čisté. Kdybych šel volit a volil kteroukoliv jinou politickou stranu, která nyní není v parlamentu, výsledek by byl stejný, jen bych se musel sám před sebou stydět. Už tomu rozumíte, proč velmi mnoho lidí nevolí, proč dokonce nevolilo při posledních volbách 60% voličů? Nevolila jediná demokratická většina občanů-voličů a veškeré důsledky těchto voleb považuji za nelegitimní.

Jekínková 19.12.2009 20:04

Re: Sebevražda

 ..a má recht ,chudina je propije, protože na investice nikdy nemá,neboť "tů mač trabl" jak říká má kamarádka

logik 19.12.2009 19:50

Re: dobrá úvaha nad možnostmi naší politiky

Podle pana Grawese to za matriarchátu bylo asi takhle: Podle nominace 1. ženy kmene si zvolili krále. Ten měl absolutní pravomoc , a měl to na 1 rok. PAK HO ZABILI A ZVOLILI SI NOVÉHO. Zdá se, že to mělo něco do sebe.

Eva D. 19.12.2009 19:34

Re: právě k volbám jít

Nevolba se dá stejně tak chápat jako alibismus, lenost, nezájem. Nevolit se zkrátka dá z mnoha důvodů a znamená to vzdát se svého práva na spolurozhodování. Nevolbou odevzdáváte sebe sama do rukou těch, kteří volí. Vzdáváte se práva, ale zodpovědnost vám, podle mého, stejně zůstává.

zoch 19.12.2009 19:33

Pro mnoho lidí budou nadcházející volby probuzením ze sna

Volby do europarlamentu to už naznačily. Každý hajzl se cítí povolán......  Po mém soudu  ale Topolánkova taktika  nebude neúspěšná. Ale v tom našem svinčíku jsou výsledky voleb nepodstatné.  Vítězná pravice kllidně zase předá žezlo levici jako při oposmlouvě.....  Je potřeba se zbavit Klause.  To je původce svinstva.

JM 19.12.2009 19:20

FRÝBORT JE POBLICISTA

FRÝBORT JE POBLICISTA kterému se podařilo dvě věcí:1. Oblbnout pitomýry k diskusi, kolik by která partaj měla nejlépe získat poslaneckých křesel, aby bylo možno vytvořit koalici ke zrušení prasekratických partajních výhod nepřímé volby a poměrným přepočtem hlasů. Navíc i když to ani žádná z Frýbortových "nadějných" partají neměla  v programu do letošních nepovedených  voleb.  S vyjímkou  voleb 2010 "beznadějné" Strany za práva občanů! Tu pro jistotu Frýbort pitomýrům přdeznačil zkratkou!      2. Oblbnout pitomýry k českému sebemrskačství vazalskému, že ksindl se moci nezmocnilk prasečím ústavním a volebním pořádkem, ale protože ksindl voliči si nezmůžou vyvolit nic jiného,  než ksindl vytlemený vyvolený.  Dostojevského Oblomovštinou "...mám pána hovado, protože sám jsem hovado..."  S třešničkjou na dortě květnoucí blbosti, s úslovím českých pazgřivců :"...máte takovou vládu, jakou si zasloužíte!..."    

keťas 19.12.2009 18:43

Re: "Narod" ma to, co si zaslouzi....

no jo, ale když on ten bůček nám slibuje hezky prorostlej enem ten panko Paroubek, a náš Josífek ho má tak rád, tak me ho teda volíme

Klička 19.12.2009 18:41

Re: MÁM ZA TO,

Po promíchání zatuchlého rybníčku by nastal takový smrad, že by se všichni pozvraceli. Nejlepší by bylo onen rybníček zasypat. Jinak, prosím, mějte na paměti, že jakýkoliv kompromis a tím více politický, je vždy horší než kterýkoliv z původních návrhů. Důkazem budiž velmi mnoho ze schválených zákonů.

Bolek. 19.12.2009 18:41

Re: Co se komu nelíbí?

K těm banánům jste zapomněl dodat, že také můžeme svobodně cestovat třeba na Tahiti nebo na Bahamy.

Klička 19.12.2009 18:32

Re: Svatá prostoto!

Ano, takhle se volí do senátu a senát také pracuje odlišně od parlamentu. Zájmy a vůle politických stran zde nemají takovou váhu. Senát např. vrací parlamentu zákony - politické slepence, které jsou nesmyslné a jsou jen důsledkem politických kompromisů a čachrů. Je jen chybou, že jej může parlament přehlasovat. To je také chyba systému.  To, že politické strany mají v senátu vůbec nějakou váhu je jen nízkou účastí ve volbách do senátu, která ovšem nepramení ze systému, ale z přesvědčení voličů, že senát je zbytečný a je pro ČR, zvláště v době krize příliš velkým luxusem. To je i můj názor.