20.6.2024 | Svátek má Květa


Diskuse k článku

POLITIKA: Zatraceně drahá věta

Jakmile uslyšíte "je to politické rozhodnutí", mějte se na pozoru. Je téměř jisté, že důsledky uplatnění této věty budou v rozporu s tím, co chcete, a že vás to zase bude stát nejen prachy. Ta věta není ničím jiným, než alibi.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Švrček 15.1.2014 10:22

Re: Matějka

Nemáte s hodnocením článku pravdu. Přesto chci dodat, že dnešním elitám, ochranářům lidských práv i prostým blbům, či vyčůránkům kteří ve spojení "lidská práva" vidí pouze prostředek k oblbnutí  oponentů a prosazení svého, chybí ve slovníku ta druhá půlka - lidská odpovědnost a z toho plynoucí povinnosti. Ona to spíš bude tříčtvrtka, než půlka, že ano...

R. Langer 15.1.2014 13:00

Re: Matějka

Ehm, jaký že jste to prosím četl článek? Vlastně, četl jste vůbec nějaký článek?

I. Schlägel 15.1.2014 6:00

Ano.

"Politické rozhodnutí" je krycím názvem pro neefektivní hospodaření s penězi daňových poplatníků bez osobní zodpovědnosti za chybná rozhodnutí. A všeholid to stále žere a platí a platí a...

P. Lenc 15.1.2014 8:15

Re: Ano.

Přesné zhodnocení.

V. Ondys 15.1.2014 2:16

:)))))) Možná to je jenom o tom, že nejpříkladnější levičáci

nechtějí sami společensky příkladně i lidumilně chudnout a stávají se z nich miliardáři na úkor přerozdělování peněz jiných a generování astronomických dluhů pro všechny.

L. Krajíček 15.1.2014 0:58

Ruku v ruce s "politickým rozhodnutím"

jde také pojem "politická odpovědnost".

Což znamená, že jestliže někdo politickým rozhodnutím rozvrátí jakž takž vyvážený a fungující systém, nejen že během své během své politické kariéry smí nakrmit vlastní nebo spřátelené firmy, ale na odchod ještě dostane zlatý padák s pytlem diamantů, zcela zbytečnou ale neskutečně placenou práci-nepráci a stává se "politicky odpovědným".

Přeloženo: všichni mu můžeme políbít p. . . .