1.5.2024 | Svátek práce


Diskuse k článku

POLITIKA: Zajímejme se více o historii nikoli tak dávnou

V souvislosti s výsledky nedávných voleb mi sdělil jeden kolega, že ho to neděsí. Není u nás taková situace, pravil, aby se konal znovu puč jako v roce 1948.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Vodvářka 18.10.2012 15:47

Komunismus komunistům

byl před cca 23 lety nápis v metru. I když by to již měla být historie, zdá se, že nákaza komunistickým virem je dlouhodobá záležitost a jen málokdo je imunní. Protilátky v našem národě vzdor délce trvání této nákazy nejsou příliš silné a relapsy jsou více než pravděpodobné.

Problémem je to, že komunismus nikdy nechtěl soupeřit v demokratickém prostředí. Jeho teze o třídním boji, okořeněném třídní nenávistí, jsou normálně smýšlejícím zcela cizí. Demokratické nazírání na společnost berou komunisté jako slabost. Jediné, čemu rozumějí, je stejná mince, proto si tak velmi dobře rozuměl Stalin s Hitlerem. Stalin skutečně nechápal, proč jej Hitler napadl v roce 1941 a to proto, že si byli velmi blízcí. Oba dva měli stejný náhled na společnost, kde bude vládnout jedna strana, podrobí si vše a všem bude rozhodovat vůdce.

Tvrdím, že pokud by v roce 1989 byli ti největší zhovadilci z KSČ potrestáni, byla by na tom naše společnost lépe. Protože však mohl sadista Grebeníček a jemu podobní v klidu dožít svůj hnusný životní příběh díky rudé soudkyni Veselé bez problémů, byl dán vzkaz společnosti, že zlo potrestáno nebude a lidé komunistického smýšlení mohou páchat své činy dále. Takže díky demokracii mohou hlásat své nenávistné téze, smát se do očí svým obětem a rozhodovat o vrácení jimi ukradeného majetku církvím, jednotlivcům a nepokrytě vychvalovat kupříkladu střelbu do nevinných na hranicích /Semelová/.

Připosražení novináři, plní politické "korektnosti" s bojí zeptat Falmera-Filipa na jeho udavačskou minulost, Grebeníčka na jeho otce a Semelové naplivat do tváře.

Myslím, že to bude trvat asi tři generace, kdy tato nákaza bude potlačena.