22.5.2024 | Svátek má Emil


Diskuse k článku

POLITIKA: Zajímejme se více o historii nikoli tak dávnou

V souvislosti s výsledky nedávných voleb mi sdělil jeden kolega, že ho to neděsí. Není u nás taková situace, pravil, aby se konal znovu puč jako v roce 1948.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kratochvíl 18.10.2012 22:35

Re: :))))))) Zaručeně každá vláda Vám ovlivní množství peněz ve Vaší peněžence jenom jedním směrem

Víte co? Neřešte to. Je to mimo dosah vašeho chápání.

J. Kratochvíl 18.10.2012 22:29

Re: Takhle nehospodařili ani komunisté

To, že tady komunisté v 50letech znárodňovali, neznamená, že tady za dalších 40let bude další banda modrejch gaunerů zase rozkrádat státní majetek a rozkrádat státní rozpočet a já tomu budu tleskat a držet hubu.  Můžete mě vysvětlit co je toto za logiku? Asi to je mimo dosah vašeho chápání, že ano. V civilizovaných demokraciich je zvykem, že se volí a střídá pravice s levicí. 

Podle vás, pí Kaniokové a  dalších vám podobným  je vidět, že mentálně se stále řadíme být mnohem více součástí ruské Byzance než Západní civilizace. 

J. Kratochvíl 18.10.2012 22:10

Re: Ale, ale, ale.... !

Když chcete být tak objektivní připočtěte transformace Klausových vlád v 90letech kdy žádná světová krize nebyla a v ČR byla recese. Krize v ČR je vždy, když se k moci dostanou pravicový zloději a Brusel do toho, prosím vás, nepleťte. Kde bychom byli kdybychom nebyli v EU?

Když radíte lidem, aby události vnímaly v souvislostech, tak se vás musím zeptat, proč tak nečiníte sama. ?

V. Ondys 18.10.2012 18:41

:))))))) Zaručeně každá vláda Vám ovlivní množství peněz ve Vaší peněžence jenom jedním směrem

proto je pro všechny nejpřijatelnější, aby brala jen to nezbytně nejnutnější pro nezastupitelnou roli státu a každý by měl křičet, jako když ho bere na nože, kvůli jediný koruně navíc s tím, že po ní nebude požadovat víc, než s čím si sám neporadí průměrně disponovaný i samostatný jedinec s kuráží občas zatnout zuby.

P. Skřivan 18.10.2012 17:41

Autor nicméně zapomněl,

že začínala studená válka a my tu měli sovětské poradce.

Ano, lze to jistě velkoryse pominout, bohužel pak z hodnocení historie zbydou jen historické bláboly ... .

T. Vodvářka 18.10.2012 15:47

Komunismus komunistům

byl před cca 23 lety nápis v metru. I když by to již měla být historie, zdá se, že nákaza komunistickým virem je dlouhodobá záležitost a jen málokdo je imunní. Protilátky v našem národě vzdor délce trvání této nákazy nejsou příliš silné a relapsy jsou více než pravděpodobné.

Problémem je to, že komunismus nikdy nechtěl soupeřit v demokratickém prostředí. Jeho teze o třídním boji, okořeněném třídní nenávistí, jsou normálně smýšlejícím zcela cizí. Demokratické nazírání na společnost berou komunisté jako slabost. Jediné, čemu rozumějí, je stejná mince, proto si tak velmi dobře rozuměl Stalin s Hitlerem. Stalin skutečně nechápal, proč jej Hitler napadl v roce 1941 a to proto, že si byli velmi blízcí. Oba dva měli stejný náhled na společnost, kde bude vládnout jedna strana, podrobí si vše a všem bude rozhodovat vůdce.

Tvrdím, že pokud by v roce 1989 byli ti největší zhovadilci z KSČ potrestáni, byla by na tom naše společnost lépe. Protože však mohl sadista Grebeníček a jemu podobní v klidu dožít svůj hnusný životní příběh díky rudé soudkyni Veselé bez problémů, byl dán vzkaz společnosti, že zlo potrestáno nebude a lidé komunistického smýšlení mohou páchat své činy dále. Takže díky demokracii mohou hlásat své nenávistné téze, smát se do očí svým obětem a rozhodovat o vrácení jimi ukradeného majetku církvím, jednotlivcům a nepokrytě vychvalovat kupříkladu střelbu do nevinných na hranicích /Semelová/.

Připosražení novináři, plní politické "korektnosti" s bojí zeptat Falmera-Filipa na jeho udavačskou minulost, Grebeníčka na jeho otce a Semelové naplivat do tváře.

Myslím, že to bude trvat asi tři generace, kdy tato nákaza bude potlačena.

R. Langer 18.10.2012 15:05

Re: Takhle nehospodařili ani komunisté

Jo, to je ta pohádka, jak komunisti neměli žádný dluhy, a lidi tomu věří... :-P

O. Mayer 18.10.2012 14:17

Re: Vážený pane autore,

ústavu z roku 1920 v knihovně nemám- co kdyby jste se s námi podělil o svoje znalosti a řekl nám, jak to tedy ve skutečnosti je

O. Mayer 18.10.2012 14:15

Takhle nehospodařili ani komunisté

to máte recht, komunisti nejprve zabavili (ukradli) všechno co bylo veřejně přístupné a posleze cestou měnové reformy vykradli i to co měli lidi doma ve strožoku. A posleze ten celej obrovskej majetek zdevastovali a splundrovali. Že může mít někdo dojem, že něco zlepší tím že tam posadí nekompententní rudý hovada je naprosto mimo dosah mýho chápání.  

J. Kanioková 18.10.2012 14:05

No.... tehdy na Slovensku jinak...

dnes jsou na tom o cosi hůř.... jednak EU,  druhak Fico...

Každý chvilku, tahá pilku :)))))

J. Kanioková 18.10.2012 14:02

Ale, ale, ale.... !

Že byste tak, v rámci objektivity, připočetl i světovou ekonomickou krizi, která jede od r. 2009 a v současnosti je tu její druhá, mnohem horší fáze...? A rovněž šílenosti, kterými Brusel dusí hospodářství členských zemí, což obrovsky ovlivňuje prosperitu.... ???

Čímž absolutně nehájím naše politiky, ale ráda bych, aby lidi byli objektivní a vnímali všechny souvislosti ...

J. Kratochvíl 18.10.2012 11:25

Re: Hm, plody takové mentality bývají velice nechutné

Jenže jde o to, že ta práce, bohužel, není  i když by mnozí rádi pracovali. A že politika to jest hospodaření vlády vám může ovlivnit množství peněz ve vaší peněžence i když se snažíte sebe víc ukazuje hospodaření v naší republice za posledních 22let. Rozkradené a prošustrované sta miliardy nám chybí v rozpočtu nejenom státním, ale i v těch rodinných. Takhle nehospodařili ani komunisté tak se nedivte, že dostali ve volbách tolik hlasů a to je demokratické i když se vám to asi nelíbí,bohužel.

V. Váňa 18.10.2012 10:56

Vážený pane autore,

proč se v našich médiích již nejméně 22 let objevuje informace, že Beneš mohl, ale nemusel přijmout demisi člen vlády?

Zkuste se podívat do Ústavy z roku 1920.

 

i. Hromadka 18.10.2012 10:49

MARXISMUS-LENINISMUS

jako student VUT Brno jsem v letech 1957-1959 byl nucen chodit na přednášky z marxismu jakož i vypisovat ty pitomosti z knih....A vzpomínám si na myšlenku o "převodních pákách" - to komunisté měli vstoupit do jíných politických stran a ovlivňovat jejich politiku tak, aby se staly  těmi převodními pákami, kterými komunistická strana vládla celému národu

tedy - nic nového pod sluncem soudruzi soc dem. směle vpřed ku světlým zítřkům

A. Novák 18.10.2012 10:40

ano, zákaz agrární strany

zásadně poznamenal poválečnou politiku. Se stejnou rázností měl Havel v roce 89 prosadit zrušení strany komunistické. Vždyť od té doby jen paralyzovala mnoho křesel bez koaličního potenciálu.

V. Němec 18.10.2012 10:23

Kořeny

Komunisté jsou žáci Machiaveliho, dovedou se přizpůsobovat době. Ale základ trvá: Komunistický manifest - třídní boj a vše co k tomu patří!

V. Ondys 18.10.2012 9:41

Hm, plody takové mentality bývají velice nechutné

Nevím, proč jsem si vzpomněl po našich posledních volbách na výpověď jednoho úředníka gestapa, který po válce vylíčil před lidovým soudem, jak jim přišlo české udání na rodinu jiného Čecha, že poslouchají zahraniční vysílání, a při zásahu gestapáci zjistili, že rozhlas nikdy ani nevlastnili, ale bylo to zrovna po atentátu na říšského protektora, tak je sebrali a nechali popravit, co prej s takovou bandou, který není nic svatý... Neumím si představit, že by moji známí v zahraničí řešili svou nespokojenost s demokratickými poměry volbou komunistů, pokud by nebyli členy jejich partaje, jako že nejsou. Neznám nikoho z nich, co by si chtěl vylepšit životní situaci politikou, když byli vedeni k tomu, že od toho je práce s občasnou možností chytit příležitost pořádně za pačesy.

P. Sulc 18.10.2012 0:46

Co myslite, pane Andrle,

az soudruzi vyhraji parlament a pujdou smele vpred, bude se muset zpivat Imternacionala nebo bude stacit ono slavne "O zazni pisni vznesena o praci ktera vrozena" , ovsem, vrozena, ale ne kazdemu,nektere lidi, hlavne ruzne straniky tato vrozenost minula, u politiku je to vetsina,jak jinak by utahli nekolik funkci. Uz se tesim, az zase prijedu do Prahy a vsude budou vlat ty krasne rude prapory. Jen ta hvezda, jen ta hvezda mi bude schazet, i ten srp a kladivo, ale kdo vi....Jakpak to bylo v tom 46 roce? Ovsem, na Slovensku to bylo jinak.