2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Žádný důchod bezdětným!

Tomio Okamura je se svou politikou úplně v koncích. Snaží se ještě nadělat hodně povyku, a tak přemítá o tom, že by bezdětní lidé neměli pobírat důchod.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 7.4.2015 17:30

Blbost, která zvedá nebesa.... bezdětní bez důchodu

Pokud by někdo takový nesmysl (bezdětní bez nároku na důchod) mínil opravdu vážně (idiotů tohoto ražení se v Česku najde vždy dost), musel by všem plátcům důchodové a sociální daně vysvětlit, co za ty nehorázné sumy odváděné státu vlastně dostane. Nic? Pak je to obyčejná zlodějna a stát okrádající (některé?) své občany by měl být zničen.

J. Jurax 5.4.2015 23:55

Murphyho zákon praví

že každý problém má nejméně jedno jednoduché, každému pochopitelné, avšak špatné řešení.

A Okamura jedno z těch špatných řešení vyhmátl.

L. Novák 7.4.2015 17:24

Okamura je pitomec vyklíčený z pořadů ČT,

kde si hrál na podnikatele schopného posuzovat podnikatelské záměry (z většiny zcela nesmyslné, což byl zřejmě problém výběru zájemců ze strany ČT) a případně do nich vstupovat svým kapitálem...

Mimochodem, takových tam bylo víc. Ale který soudný člověk by svůj vážně míněný podnikatelský záměr šel ještě v prvopočátku vyžvanit do televize potenciálním konkurentům? 8-O

Celé to byla od České televize pitomost a Okamura je (ko)mediálním produktem veřejnoprávní ČT.

J. Jurax 5.4.2015 23:43

No,

ono by možná bylo dobré, kdyby jisté procento - řekněme tak 15 až 20 - z odvodu na důchodové pojištění vydělávajících dětí, jímž se financuje průběžný důchodový systém, by šlo adresně do penze rodičům dětí, pakliže by už byli v důchodě a ještě naživu. Napůl matce a napůl otci nebo vše rodiči dosud žijícímu. Tím by se vyplatilo mít víc dobře vychovaných a vzdělaných, tudíž více vydělávajících dětí.

Detaily by se při dobré vůli daly vyřešit (problematika rozvedených, adopcí, kdo vlastně dítě vychovával a výchovu financoval a tak dál a podobně) - třeba u svobodných matek (otců) vše jen matce (otci). Případně by si dítě mohlo určit, jak rodiče či ty, kdož jej vychovávali, podělí.

Š. Hašek 5.4.2015 13:45

Pouze problém pro systém,

který jest plně "on line". Kdy státní důchodce jest odkázán na stát (politiky/slibovatele, výkon hospodářství). 70 procent je zřejmě dnes plně odkázaných, neb jsou vychováni Husákem (a Paroubkem).

V současné době, kdy se politikové předhánějí "co všechno všem zajistí", jest debata o penzijním systemu zbytečná. Naprosto, až do krachu.

Kontrolní otázka: kolik voličů sockomunistů odloží dovolenou či koupi přibližovadla kvůli penzi? Málo. Vtip jest v tom, že i voliči "středopravo" na svoje stáří moc nemyslí. Inu doba jest jiná. A debata díky socanům úplně v pytli, co člověk slyší mouder od dnešních třicetiletých!

Penzijní system má mnoho proměnných a mnoho výstupů, ale vykládejte tohle Sobotkovi s Gajdůškovou!

J. Fleiszner 5.4.2015 7:58

Pracující vychová pracující děti

Pracující člověk pravděpodobně vychová pracující děti. Daňově velice zvýhodnit pracující rodiče. Naše nepracující menšina by z tahového zvýhodnění nic neměla.

J. Jurax 5.4.2015 23:25

Re: Pracující vychová pracující děti

To je dobrý nápad do určité míry už realizovaný odpočty a u nízkých příjmů i zápornou daní - tedy státním příspěvkem - na vyživované osoby. Chtělo by to ty akorát odpočty větší.

B. Rybák 5.4.2015 0:54

Okamura...

Pro mne jsou nepřijatelné všechny "strany" bez dostatečné členské základny a populistický politický amatér Okamura mne opravdu neoslovil!

Nicméně to, že je u nás možné, aby "strana", která dostala důvěru voličů byla spolu se svým lídrem zničena v parlamentu považuji za politický zločin! To je u nás opravdu přijatelné, aby např. strana která zvítězí liberálně-konzervativním programem se v parlamentu změnila na stranu např. (neo)komunistickou?

Obávám se, že pan Okamura nebyl zničen k vůli svým politickým omylům, ale proto, že nebyl politicky korektní. Byl zničen způsobem velmi podobným tomu jakým byla z ODS oddělena DEU. Le Pena prý uctívající skupinka "okamurovců" je docela zdařilý trik maskující skutečné důvody tohoto podpásového útoku!

B. Tříska 4.4.2015 18:32

Náprava klesající porodnosti

Čistější náprava klesající porodnosti by byla zrušit důchody úplně a zavést povinnost dětí starat se o svoje rodiče. To by hned rodiče měli zájem vychovat si šikovné a pracovité děti.

S. Novotná 4.4.2015 23:38

Re: Náprava klesající porodnosti

Stupňování přídavných jmen, látka na I. stupni ZŠ. Vzor mladý - mladší nejmladší. Čistý, čistší, nejčistší.

Stará známá pravda- jedna matka uživí 10 dětí, ani 10 dětí neuživí jednu matku. Stačí si přečíst klasika Raise.

Pokud zatím rodí jen ty, co jsou na dávkách, pak ty, co jsou "jakoby" samoživitelky, přičemž mají s "přítelem" několik dětí, a vyplatí se jim to, pak nelze čekat, že začnou konečně rodit ty, které žijí v manželském svazku, aniž by měly výhody předešlých. Dvě skoro stejně staré sousedky cca 30 let. Jedna vdaná, dvě děti, jedno autista. Zaměstnání nemožné, autista vyžaduje neustálou péči, druhé dítě do školky nevzali, protože je matka doma a "nemá co na práci". Nárok na příspěvek žádný, protože manželův plat je těsně nad hranicí pro jeho poskytnutí. Druhá má tři děti se třemi tatínky, stále svobodná, náhradní otcové se tam střídají souběžně s ročními obdobími, ale děti jsou ve školce (jedno už ve škole), přestože je matka doma. Holka je vysmátá, neustále dobře naladěná, no kdo by nebyl, že. Na nájmu dluží za 10 let, bydlí tu 12, soudní spor se táhne 8 let a dluh už dosáhl takové výše, že i kdyby se byt prodal, tak nestačí na jeho úhradu. Tak co? Zkrátka a dobře zvýhodnit rodiny s dětmi na odpočtech z daně, ti,kteří nepracují by neměli mít žádné výhody a výjimky. Rozlišovat matku s dětmi po rozvodu, kdy má nezodpovědný otec stanovené výživné a neplatí od údajné svobodné matky, kde otec dětí v domácnosti normálně žije. Nejkřiklavější příklad je rodina paterčat. Zveřejnil někdo, jaký rozdíl by byl mezi tím, jak by na tom byla "rodina", t.j. po uzavření manželství, a jak je na tom tohle volné uskupení? Možná by to bylo dost inspirativní.

Š. Hašek 4.4.2015 14:21

Našel někdo,

(kdo zdárně absolvoval staromaturitu), něco kloudného na Okamurovi?????????????

A dokonce se někteří s budovatelským zápalem podepisovali na jeho presidentském "degrétu".

Docela by mě to zajímalo. Co jako čekali. Že snad nevzdělanec (chtivý peněz) povznese republiku? Ale v čase, kdy se volby "řeší" ryze protestní volbou, rozuměj "vynesením nemocného zápalem plic na mráz"............

Štve mě suchej chleba, koupím si raději echt plesnivej, a raduji se "jak jsem to tomu pekaři nandal". Tak jo.

Nejbližší budoucnost patří stejně slibotechnám.

J. Jurax 5.4.2015 23:27

Re: Našel někdo,

I současnost už patří slibotechnám ...

J. Chaloupka 4.4.2015 13:01

důchodové zohlednění lidí s vychovanými pracujícímu dětí

by bylo rozhodně v pořádku , ovšem začít vy se muselo již od zdanění přijmů . Zvýšit daňovou zátěž pro všechny bezdětné o 50% a za první ditě dát pak slevu na dani 10% za druhé dalších 30 a za třetí ještě plus 10%. Za čtvrté dítě již bez další slevy a za páté a každé další dítě opět zvyšování daní vždy o 10% . O takto nastavené procentní zvýšení či snížení daní by se pak ve stáří stejným procentem ( při poměrném přepočtu dle počtu a doby let vychovávaných dětí ) procentuálně zvýšil či snížil důchod toho kterého jedince.

K. Vyšata 4.4.2015 11:48

Možná že by prospělo všem, kdyby se

platilo důchodové pojištění i ze sociálních dávek aby i chroničtí nezaměstnaní pocítili jakousi část odpovědnosti za budoucí důchod. Ale jen bez zvýšení dávek.

Stejně by bylo zajímavé, kam se poděly peníze ze zvýšeného HDP které mělo sanovat druhý pilíř, ten se nepovedl a penízky se rozfofrovaly. Takový Kalouskovský podvůdek na lidech.

J. Jurax 5.4.2015 23:28

Re: Možná že by prospělo všem, kdyby se

Za zrušení druhého pilíře může Kalousek?

K. Janyška 4.4.2015 10:00

Okamuru a Babiše mohli volit

jen blbci... Dzp.

V. Kain 4.4.2015 10:04

Re: Okamuru a Babiše mohli volit

Jenže ti blbci a to se vsaďte si dají repete.Socialistům ty jejich sliby taky neustále žerou a takový Sobotka který nikdy na nic pořádného nehmátl tam bude až do důchodu.

M. Ilsner 4.4.2015 10:29

Re: Okamuru a Babiše mohli volit

Jojo, úplně jako "mladej" Benda.

M. Pechr 4.4.2015 14:04

Re: Okamuru a Babiše mohli volit

...to je hodně velká zkratka a zjednodušení...

...definujte mi pojem blbec z vašeho pohledu...

...znám např. člověka, jenž volil Babiše a je to člověk velmi vzdělaný a velmi úspěšný, pravicově smýšlející, byl pravda z Babiše poměrně brzy zklamán, čekal, že bude víc pravicový, nicméně volil jej a podle mne to rozhodně blbec není...

...představil jsem mu tedy Svobodné, tak doufám že se polepší...

R. Tesařík 4.4.2015 18:08

Re: Okamuru a Babiše mohli volit

Vzdělaný, leč nemoudrý.

M. Pechr 4.4.2015 18:37

Re: Okamuru a Babiše mohli volit

...splést se může každý, ne každý se zajímá o politiku tolik do hloubky a denně přečte spousty článků a poslechne rozhovory apd. , ostatně zákulisí stran nám bývá obvykle skryto, nejdůležitější je koneckonců stejně jednání člověka v každodenním životě, tam se ukáže, co v něm je a to má taky reálný dopad... ...volba jedním hlasem jednou za několik let je proti tomu marginální... ...a tady mohu říct, že je pro mne tenhle známý dobrým vzorem...

J. Schwarz 4.4.2015 8:58

Beru.

Za podmínky že bezdětní nebudou ani odvádět "sociální" odvody. Pak si  mohou našetřit a ve stáří si koupit "sociální služby" třeba od Thajců či malajců, co mají mladých dost i bez  všelikých "podpor porodnosti". Tenhle stát stejně žádnou "jistotu" neskýtá, a když pak jistotu mizérie a úřednické arogance.

Š. Hašek 5.4.2015 13:35

Re: Beru.

Asi tak.

Každý má život ve svých rukách (kromě sockomunistů, ti stále přemýšlí, kolik jim jiní zaplatí).

V dnešním socialistickém světě nemožné.

J. Jurax 5.4.2015 23:48

Re: Beru.

Možná dostatečně nereflektujete skutečnost, že náš důchodový systém je průběžný. Takže - zjednodušeně řečeno - bezdětní platí svým rodičům. Ale jako bezdětným jim nebude mít kdo platit a budou se muset spolehnout na (povinnou) solidaritu cizích dětí.

J. Krejčí 4.4.2015 8:33

Bezdětným

nedávat žádný dúchod je blbost, ale zohlednit starobní důchod podle počtu vychovaných dětí je správné.Je to velmi složité, mohlo by se stát, že ten kdo přivedl na svět kupu nezaměstnaných, bude mít největší důchod. Systém je třeba velmi promyslet a vyhnout se krajnostem.

J. Schwarz 4.4.2015 9:03

Re: Bezdětným

Co takhle doplnit důchod procentem ze sociálních odvodů svých dětí? Ten, kdo "vychoval" deset kriminálníků by dostal pendrek / i když by spíš měl platit / stejně jako ten, kdo by vychoval úspěšného podnikatele který by se dokázal umně odvodům vyhnout. Prostě zvýšit důchod úměrně přínosu potomků pro společnost.

P. Vaňura 4.4.2015 10:40

Odpovídající návrh existue, navázat důchod na

sociální pojištění, placené potomstvem.

F. Lesniak 4.4.2015 8:31

Je to jen další z hloupých nápadů.

Nejde přece o to, kolik kdo zplodí dětí, ale jestli ty děti jsou užitečné pro tento stát a jestli vytvářejí nějaké hodnoty. A vůbec, jde právě o tyto hodnoty. Existuje množina lidí, kteří celý život se živí jenom hloupým žvaněním a nikdo je vlastně nepotřebuje. Přesto na ně ti, kteří hodnoty vytvářejí, stále  doplácejí a jsou na tom finančně podstatně hůře. A tato množina žvanilů se stále rozrůstá. A to nejsou zdaleka  jen cikáni. Přítrž tomu všemu by udělal směnný obchod. Opravdu jsem zvědav, jestli by sedlák vyměnil pytel brambor za nějaké hloupé pindy.

J. Fleiszner 4.4.2015 6:47

Zajímavé téma

Kdo si nevytvořil děti, tak nevytvořil někoho, kdo ho bude živit v důchodu. Ale jsou lidé, kteří nemohou mít děti. A nebo jsou tu cikáni, kteří mají dětí asi dost, ale na systému spíše parazitují. Takže návrh Okamury je velice zajímavé téma. Kdyby toto téma navrhl někdo jiný, tak by byl možná opěvován.

J. Schwarz 4.4.2015 9:05

Re: Zajímavé téma

Netřeba. V Malajsii či Thajsku mají mladých na rozdávání, stačí se na stará kolena přemístit, máte-li úspory a prožít stáří mnohem příjemněji než mezi nerudnými remcaly v Česku.