5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
relativ 20.10.2008 10:00

Pilíř demokracie

Základním pilířem demokracie je právo na blbost.A každý ho čerpá dle svých schopností.Dále platí,že většina každého národa jsou blbci.Souhlasíte??!!Hlavně že každý ví kam patří.

F.VÍZEK 88.100.57 20.10.2008 10:31

Fakta vyplavou na povrch...

Jméno pana Kořistky v závorce mého textu ) má dokreslit, že u Dalíkovsko-Topolánkovské ODS nejde při "lovu dušiček" o výjimečnou záležitost, ale o trend, který se dá měřit na roky... 

PS: Takže o "blbosti" se mluvit dá, ale u koho? Toť otázka, že?

Velký Vezír 20.10.2008 9:19

Františku, Františku

Nevidíš, neslyšíš nebo nevnímáš ?

Xury 20.10.2008 8:50

Kultivace politiky

Pokud dali voliči opět přednost negativní kampani a pokud styl prezentovaný Rathem - bezskrupulózní napadání soupeře, veřejné lhaní an arogance, tak těžko může takový výsledek přinést kultivaci politické scény.

Malý Aston 20.10.2008 8:50

Paroubek koupil voliče za 30.00 Kč!

Postava Paroubka,Ratha a Haška to jsou ojedinělé politické postavy,které reprezentují hulvátství převyšující dobu kdy byl na výsluní republikán Sládek.S takovými občany se setkávám několikráte deně na ulici v obchodě a na silnicích.Nevím jak na ně reagovat,neboť použít ještě větší hulvátství se mi příčí.Občané svobodně přišli,zvolili a možná nebudou muset platit 30,00 Kč u lékaře. Někdo to ale zaplatí a nebude to ani Paroubek ani Rath ani Hašek. Vrcholové vedení ODS selhalo,nasadilo si a to bez nutnosti do kožichu veš ve formě Čunka a Bursíka. Tak dlouho jim pomáhala až se nejen Čunek ale i Bursík budou tvářit,že oni ve vládě vlastně ani nebyli.Na druhou stranu je porážka ODS výborná,neboť krajské organizace ODS již mají sílu a já doufám,že současné vedení ODS zruší a nahradí těmi,kteří již něco předvedli.Jen se hrozím,že je skloňován jako budoucí nástupce zašklebený Bém. Jeho zvolením za předsedu ODS nastane naprosté zrušení této pravicové strany.:-D

Cricket 20.10.2008 9:11

Re: Paroubek koupil voliče za 30.00 Kč!

Líp jsm si to nedovedl zkrátit ani sám pro sebe - smutné, ale díky.

R 20.10.2008 10:02

Re: Paroubek koupil voliče za 30.00 Kč!

No, vedení ODS si ty vši do kožichu nasadit muselo, jinak by Topolánek vládu sestavit nemohl. Přece tolik mandátů neměl, aby ODS sestavila vládu sama a mohla nerušeně prosazovat svoje volební sliby. Musela kusy svého volebního programu uplatit lidovce, zelené, přeběhlíky - až rozdala téměř všechno.

občan 20.10.2008 10:04

Souhlasím

Velmi dobře napsáno, jen se děsím, že rozhádaná ODS zahodí flintu do žita a nechá to "zkušenému" pražskému Napolenkovi Bémovi (velkému přítelo s.Lužkova a SSSR), který si s Paroubkem, tak dobře 5 let rozuměl na pražské radnici. To by skutečně byl konec pravice v Čechách (a bohužel asi zasloužený). Jsem jen zvědav, jak se všichni budou  tvářit, až k nám na jaře dorazí ekonomická krize .-(( a na koho to budou svalovat. Jak budou odboráři ve Škodovce požadovat 8% zvýšení platu, cha, cha, to se smíchy neudržíme :-((

drak 20.10.2008 11:00

Re: Paroubek koupil voliče za 30.00 Kč!

Ano, až po toho Čunka s Bursíkem souhlasím, že se jedná o zdařilé shrnutí současné situace. Jen si ani zdaleka nejsem jist, že současné vedení ODS je schopno reagovat správně na vzniklou situaci, respektive zda se na ní vůbec správně reagovat dá. Lidi z krajských organisací ODS neznám, neodvažuji se tedy ani odhadovat, zda budou schopni účinně, rychle a efektivně na vzniklou situaci reagovat.

Podle mého názoru největší chybou po volbách v roce 2006 bylo, nenechat pana Paroubka, nechť se také neúspěšně pokusí sestavit vládu a po jeho povolebním projevu jsem přesvědčen, že následující předčasné volby by dopadly pro ODS lépe a tudíž by se nemusela nechat až tak moc zahánět do kouta současnými koaličními partnery. Další věc je, že presentace potřebnosti provedení reforem zdravotnictví a důchodového systému a jejich samotné provádění nebylo vládou presentováno dostatečně, to, co se pokusy o presentaci nazvat dalo, bylo opravdu žalostné a z hlediska tzv. "PR" tato vláda naprosto pohořela a slibotechny jako jsou pánové Hašek, Rath a Paroubek toho naprosto bezostyšně využily.

Nyní je situace dosti bezútěšná, protože proti populistické mašinérii KSČSSD se dá racionálními argumenty bojovat skutečně jen velmi těžko, možná by nebylo od věci,  bude-li reálně hrozit, že vláda nebude moci provádět další nezbytné reformy přistoupit na předčasné volby, nechat KSČSSD, nechť pomrví co mohou, a počkat si prostě na vhodnější příležitost. Ono až za několik let bude hrozit státní bankrot a současný volič pochopí, že se přehmátl, tak sice ty reformy budou bolavější, ale i paní Dymáková, umírající kvůli nedostatku financí ve zdravotnictví na rakovinu, která teď volila kvůli 30,- Kč proti Julínkovi s Cikrtem pochopí, že tito dva jí obrali o několikrát 30,- Kč, ale že Paroubek s Ráthem jí vzali šanci na zbytek života. Taková ale někdy realita bývá...

ascari 20.10.2008 11:17

Re: Paroubek koupil voliče za 30.00 Kč!

na druhou stranu mrtvá paní Dymáková nemůže volit,tak proč se jí zatěžovat.

ascari 20.10.2008 11:15

Re: Paroubek koupil voliče za 30.00 Kč!

pravdu máte, o tom žádná,ale jaké řešení bylo možné po volbách 2000.Podpora jednobarevné ODS vlády ne,Paroubek není ani Klaus ani Zeman a předčasné volby,po kterých dnes volá,nechtěl tehdy právě Paroubek.Počet hlasu byl 100:100,prosadit tedy nešly. Jestli ono nakonec není škoda,že se mu nepovedl ten veletoč s lidovci a komunistickou podporou.

Jan 20.10.2008 8:50

Konečně se nad ČR vyjasnilo

a oranžovo- rudý vánek  lidské solidarity   odvál mdrozeleno černý smog kořistnictví, egoismu , tunelování, hulvátství a  parazitizmu do podsvětí politické scény!Nic na tom nezmění v zoufalství vykřikované nadávky a invektivy, které jenom dokládají, kdo že to podporuje zkrachovalou ODS a její ubohé satelity!Nabubřelá pýcha pana Bursíka, samorostlé vystupování pana Topolánka a nekompetentnost pana Čunka dostaly zaslouženě na frakRozumní lidé doufají, že si z toho ČSSD vezme ponaučení a půjde do koalic s lidmi preferujícími sociální společnost, založenou na solidaritě a úctě k práci lidí, vytvářejících trvalé hodnoty!Přejme jí šťastnou ruku!Rozvášněným a zklamaným příznivcům zkrachovalé koalice pak popřejme brzké vystřízlivění z povolebního šoku a klid v duši!Tak pánové a dámy-příznivci kpalice, pokud vám to pomůže, tak mi můžete začít nadávat!

Cricket 20.10.2008 9:15

Re: Konečně se nad ČR vyjasnilo

Soucitný Jene, on vám ten vánek jistě ještě ukáže svoji sílu. Nic proti vašemu názoru, nicméně asi jste si dosud nepřipustil, že obdobné vlastnosti, jaké připisujete koaličním pupíkům má i čelní vlna toho vašeho "vánku". Přeji i vám příjemné střízlivění z drtivého vítězství...

Jan 20.10.2008 11:17

Re: Konečně se nad ČR vyjasnilo

Ale připustil!Dokonce připouštím určitou opodstatněnost vašeho varování.Nicméně doufám, že vítězové se dostatečně poučili z chyb svých předchůdců!Přál bych nám všem, abychom se konečně dočkali citlivých a lidských  přístupů při řešení všech problémů, i když uznávám, že ani vítězové nejsou bez chyb, a někteří z nich příliš taktu a  ohleduplnosti nepobrali.Doufám ale že se poučili, kam tyto vlastnosti vedou od svých předchůdců!!

AndyO 20.10.2008 8:27

Vízku, sice jsem článek nečetla pečlivě,

na takové věci nemám na světě už dost času, ale zaujalo mne to vaše "řešil Topolánek Melčákem s Pohankou (když Ploc a Kořistka peníze nevzali)".

Vy osobně trávíte mnohá léta zde požadováním faktů a soudem uznávaných důkazů o tom, že bolševici jsou zločinecká organizace. Co takhle předložit nějaký důkaz o tom, že Melčák s Pohankou nějaké peníze vzali nebo byli vydíráni ?

Kromě toho s oblibou zdůrazňujete, jak jste měl coby prakticky jediný aktivní člen KSČ v ČSSR jiný názor než komunisté a jak jste za něj byl perzekvován. Je pro vás vskutku naprosto neuvěřitelné, že by jiný než stranický názor mohli mít i Melčák s Pohankou?

Doufám, že mi seriozně odpovíte, jak si vysvětlujete tento váš rozpor  v názorech.

StandaT 20.10.2008 9:19

Re: Vízku, sice jsem článek nečetla pečlivě,

Taky budu čekat.

F.VÍZEK 88.100.57 20.10.2008 9:40

Exposlanec Morava (ODS) by to vysvětlil elegantně...

V současné Poslanecké sněmovně je tím nejtvrdším a nejspolehlivějším stranickým jádrem vládní ODS onen tandem  Melčák + Pohanka. Ukazuje to jasně každé jejich hlasování i k věcným otázkám, kterým se zásadně odlišují  od programu, který  svým voličům sami prezentovali před volbami a za který byli oba zvoleni na kandidátce ČSSD. 

Tady nejde a nemůže jít o "probuzení" a "prozření" jednoho či druhého, případně o dočasnou ztrátu soudnosti...

Jak by řekl exposlanec Morava:  Motivovali jsme je oba dva: pana Pohanku negativně, pana Melčáka pozitivně. 

PS: Čili vůbec ne v prvním případě vydírání a v druhém úplatek, že?  Dodám, že v případu Ploc a případu Kořistka t.č. i soudem bylo konstatováno: nabídka peněz byla.  

  

jenicek 20.10.2008 9:54

Re: Exposlanec Morava (ODS) by to vysvětlil elegantně...

Pozoruhodné jak jste na ty otázky vůbec neodpověděl. ale co od takovýho ksindla čekat, že?

A od toho vašeho líčení, jak kdo trpí v tom nechutně kapitalistickém julínkově zdravotnictví jsem se málem rozplakal.

StandaT 20.10.2008 9:20

Re: Vízku, sice jsem článek nečetla pečlivě,

Taky budu čekat na odpověd.

zloch 20.10.2008 8:21

Dotaz na hrdinu před bukem

Která vláda narvala potraviny do 22%, aby je potom slavnostně snížila na 19%?

Vízku, pište raději o tom, jak jste dělal schody.

Zmuda 20.10.2008 8:19

..to Ladislav

...omlouvám se,nebudeme se titulovat různými imperativy. Zdejší presentace a argumentace pana Vízka je mi dostatečně známá,o tom diskutovat nehodlám a v podstatě s Tebou i souhlasím. Ale co se týče tohoto konkrétního článku,tak s ním v podstatě souhlasím. Dle mého soudu za debaklem ODS skutečně stojí Topolánek . A pokud nedojde k jeho okamžité výměně,Paroubek vyhraje i volby do poslanecké sněmovny a to potom už bude šrumec.

Q 20.10.2008 8:17

VÍZEK

Vízku : jednou komunista, navždy komunista. běž se bodnout se svými kydy.(Y)

Jan 20.10.2008 8:56

Re: VÍZEK

Stači doplit IQ -10!

F.VÍZEK 88.100.57 20.10.2008 9:58

Dej nám nformaci... a dolož ji fakty !

Kolik lidí v  příbuzenstvu a v Tvém okolí bylo za totality souzeno a odsouzeno jako "antikomunisté, antisocialisté, antisovětisté a pravicoví oportunisté"?  

Ten Tvůj pan Vízek  komunisty odsouzen byl a ony přívlastky "jeho" rozsudky obsahují (čísla jednací i jména soudců byla zde už x-krát uvedena)...   Celá pravda se ti nehodí? Proč?  

PS: Dodám, že tehdy se veřejně proti totalitě stavěl jeden člověk ze dvou tisíc, dá-li se věřit seznamům vnitřních nepřátel, které si sama tehdejší moc vedla a které byly zveřejněny po "sametu 1989" v Lidových novinách (přesněji rok 1992, viz archiv) .

hulwat 20.10.2008 11:50

Re: Dej nám nformaci... a dolož ji fakty !

Soudila tě stejná politická mafie se kterou jsi leta spolupracoval. Pak jsi chtěl ma místa šéfů mafie a tak tě stouhli. To, že tě někdo z komunistů nazval antikomunistou atd. neznamená, že to byla a je pravda, "bývalý černochu"!

očko, volič ODS 20.10.2008 7:35

očista

Každé straně by měla prospět totální porážka, ale bojím se, že v ODS tomu tak nebude a půjde nahoru Bém a spol. (= Jančík, ...), což je bohužel mnohem horší korupční partička než to křídlo, které voličstvo vypráskalo. Velké koalice v Praze veřejně (magistrát) i skrytě (Praha 5) fungovaly a fungují a ČSSD tuto část ODS bude podporovat. A totální porážka ODS v Praze, to holt bude ještě nějakou dobu trvat. Voliči se domnívali, že rozhodují o poplatcích, ale ve hře jsou Rohanské ostrovy, rozjezdové dráhy v Ruzyni a podobné ňamky a Topolánek holt překážel.

Ladislav N :-))) 20.10.2008 7:44

Re: očista

Ať jedy skryté v bahně působí... :-P

Tuhle jsem četl blábol jednoho trouby, co v Brně volil Paroubkovy komunisty. Prý aby zachránil Úrazovou nemocnici. Že jím volení na tuto nemocnici nemají žádný vliv, mu zřejmě uniklo.... :-D

očko, volič ODS 20.10.2008 7:52

Re: očista

Klobouk dolů před ČSSD. To, jak se jim podařilo jistou část populace přesvědčit, že se hlasuje o věcech, o kterých se ve skutečnosti vůbec nehlasovalo, zasluhuje obdiv každého píáristy a marketologa. A taky to potvrzuje názory odborníků na vzdělání, kteří tvrdí, že velká část populace není schopna porozumět (smyslu) psaného textu.

Ladislav N 20.10.2008 7:56

Re: očista

Rozhodující část populace jsou blbci a je zbytečné se rozčilovat, že na ně působí jednoduché lži a manipulace, jejichž mechanismy působení mají marketingové firmy na vysoké vědecké úrovni zpracované a používají je v běžné praxi... ;-) ODS, ač by člověk očekával spíše opak, je (ke svému prospěchu) využívat neumí.