26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Žádná nová vlna epidemie u nás neprobíhá

Veřejně známá, oficiálními orgány České republiky publikovaná data ukazují, že u nás epidemie covidu radikálně ustoupila. Přesto vláda, alarmističtí experti a média, zejména veřejnoprávní, rozehrávají hru o její nastupující nové vlně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
O. Musil 21.7.2021 9:48

Potíž je právě v tom, že vám odpalovák nepředá bližší informace o cíli, jen ho zachytí a máte pár vteřin na odpálení rakety. MH17 letěl ve výšce přes 10 km, tedy poměrně vysoko nad uzavřenou oblastí (a 3 km nad maximálním dosahem "stíhačky" SU-25). Oficiální vysvětlení je, že UK nepočítalo s tím, že by separatisté mohli mít techniku pro setřelení letounu v této výšce.

Mohla to být celé provokace? Možná, ale Strelkov byl nedlouho po sestřelu stažen do Moskvy a zbaven všech funkcí. Náhoda? Pochybuju.

J. Nevrkla 21.7.2021 9:53

Proč Rusy nepřipustí k vyšetřování? Pro není mnoho otázek odpovězených? Komu to celé posloužilo? Každopádně je Rusko obvinovano bez důkazů a bez možnosti obhajoby. A to dělají jen státy neslušné, účelově neuznávají právo. My k nim už také patříme, bohužel.

O. Musil 21.7.2021 10:16

Na druhou stranu, Rusko odmítlo vydat k trestnímu stíhání všechny čtyři obviněné separatisty (3 Rusy a jednoho Ukrajince). Rusko mimochodem ani žádnou svou ucelenou verzi nepředalo, nepočítám-li nesmysly typu obrázku z radaru, kde byla UK stíhačka větší než Boeing a "mých oblíbených" nesmyslů o stíhačce SU-25. Podle mě zajímavé bylo Putinovo vystoupení hned po katastrofě, kdy trochu posmutněle sdělil něco ve smylu, že vina je na straně UK, protože si na svém území nedokáže udělat pořádek. Což je pravda.

J. Nevrkla 21.7.2021 10:42

Já si pamatuji taky Putinuv vyděšený bílý obličej, protože nechápal, co se děje a z čeho je obviňován. Satelitní údaje z té doby a místa evidentně neměli, tak se chytali radaru, jehož záznam měli k dispozici.

O. Musil 21.7.2021 11:02

To Putina velmi podceňujete. Naopak si myslím, že už data měl. Notabene přímo Rusko neobviňovali, jen separatisty (které pravda Rusko podporuje).

J. Nevrkla 21.7.2021 11:56

Ale obvinovali. Na prvních stranách mnoha novin a časopisů byl Putin se zkrvavenyma rukama. Propaganda jela na plné obrátky ve všech světových médiích.

O. Musil 21.7.2021 12:22

Potíž byla v tom, že Rusko ty separatisty opravdu podporovalo a přes hranici tam proudili "dovolenkáři" i se služebními vozidly. Nicméně ani Putin asi nepředpokládal, že by někdo mohl být tak nehorázně ... iniciativní, že by sestřelil civilní letadlo. Jak píšu výše, pro mě je velmi důležitý důkaz odvolání a potrestání Strelkova, který se mimochodem sestřelem chlubil (netvrdím, že jeho zpráva nemohla být podvržená). Předpokládám, že i ostatní podezřelí separatisté zmizeli někde v Rusku a zůstanou navždy zmizelí.

J. Nevrkla 21.7.2021 13:27

Vy pořád vylučujete sestřelení Ukrajinci, které je považuji za daleko pravděpodobnější. O těch nikdo nemluví, ani těch z řízení letového provozu, ani z té stíhačky. Rusové své občany podle zákona nevydávají.

O. Musil 21.7.2021 14:26

No, ony tam určitě nebyly jen americké satelity... Rusko nebo obecněji proruské weby kupodivu ani nepředložily žádnou rozumnou "kontrateorii", vypustili jen nepřehlednou dezinformační mlhu plnou lehce odhalitelných nesmyslů - jasně padělané satelitní snímky, nesmyslné satelitní snímky, dispečer Carlos, snížení letové hladiny MH17, stíhačka Su-25, setřelení letadla stíhačkou Su-25, nejprve kanóny, pak raketou.

Takže vycházím z toho, že Rusko i USA dobře vědí, co se skutečně stalo, Rusové nejspíš sami příslušné separatisty potrestali, postavení separatistů celkově bylo závažně oslabeno.

Mohlo to být jinak? - Jo, mohlo, ale nesedí to. Rusové by totiž museli totálně oslepnout nebo mít zájem, aby to prošlo.

Jinak děkuji za solidní diskusi, to je dnes bohužel vzácné. S jinými názory nemám vůbec problém, aspoň si člověk namáhá mysl hledáním argumentů.

P. Král 21.7.2021 12:55

Bližší informace (typ letadla, číslo letu, aerolinky, destinaci, výšku, rychlost...) dodá spolehlivě Flightradar. Obsluhovat ho dokáže dítě, takže ani ten pověstný opilý mužik by s tím neměl problém. Pohádce o sestřelení omylem tak můžete věřit, jen když nemůžete jinak.

O. Musil 21.7.2021 13:39

No, to je sice pravda, ale dost možná i to byla chyba toho člověka v odpalováku. Jenže pokud radar zachytil cíl, rozhodně obsluha neměla čas na Flighradaru kontrolovat, co to je zač. Musela raketu odpálit hned, aby letadlo zasáhla. Šlo by i spočítat, do kolika vteřin musela reagovat. Aby byla raketa navedena na cíl, musí ho radar navíc poměrně dlouho "ozařovat". Pokud by měla k dispozici vyhledávací radiolokátor z kompletu, měla by víc šancí. Ten totiž zachytí letadlo daleko dřív a navíc právě umí tu FoF identifikaci.

Teorie například zde: https://www.stoplusjednicka.cz/samohybny-protiletadlovy-system-buk-zatracene-rychle-strely

Jinak je zvláštní, že by ti "neschopní" UKáči dokázali realizovat tak dokonalou maskírovku, navíc nepochybně přímo pod pečlivým a detailním dohledem ruských satelitů.

P. Král 22.7.2021 0:51

Vidím to spíš od konce. Komu to prospělo?

A kolik ti Ukroši z obou stran sestřelili "těch správných" vojenských letadel? A jestli jde o zanedbatelné počty, proč tedy tady tak spěchali?

Neschopní jsou hlavně v tom, poznat, kdo je přítel/nepřítel. Oba platí (v rublech/dolarech), ale jeden je žene proti zdi...

P. Vychodil 21.7.2021 8:55

Aeronet sice píše křiklavě, ovšem když si dáš práci a jdeš po jeho zdrojích, tak ty bývají často nepochybnitelné...ale to je práce a nápor na něco, co vlastní dnes už asi jen menšina lidí

M. Boháček 21.7.2021 8:26

Musil: Že by dáta z UK? Vakcína, na ktorú sa zomiera na chorobu, proti ktorej sa očkuje a naviac aj na samotné očkovanie sa zomiera, tak takú ešte v sebe nemám.

A naviac, osobne som nikdy pri tetanovke nemusel podpisovať informovaný súhlas, ako sa to robí pri kovid vakcínach. :-)

V Anglicku zaznamenali k 21. júnu 257 úmrtí ľudí nakazených variantom delta.

Z 231 osôb vo veku 50 a viac rokov bolo 71 nezaočkovaných, jedna bola v lehote do 21 dní od prvej dávky vakcíny, 41 v lehote najmenej 21 dní po prvej dávke vakcíny a 116 dostalo obe dávky.

https://www.aktuality.sk/clanok/906538/phe-v-anglicku-zaznamenali-k-21-junu-257-umrti-ludi-nakazenych-variantom-delta/

O. Musil 21.7.2021 10:02

Jo, tuhle statistiku jsem četl. Proočkovanost v kategorii 50+ je ve VB kolem 93%, takže smrtnost neočkovaných byla více než 10x vyšší než očkovaných.

J. Sedlář 21.7.2021 9:20

Počtěte si, ozdrojováno. https://dfens-cz.com/wuhan-a-covid-zkorumpovani-akademici-umlcuji-vedce-pro-stomilionove-granty/

J. Vintr 21.7.2021 7:44

V posledním roce a půl u nás proběhla epidemie vymyvání mozků. Koronavirová propaganda napadá především mozky, zbavuje lidí schopnosti myslet a dělá z nich zaslepené covidové věřící. Na tohle onemocnění bohužel žádná vakcína neexistuje.

L. Beneš 21.7.2021 7:58

Bl6cům mozek vymývati nelze, neboť žádný nemají.

J. Vintr 21.7.2021 8:03

Ano, v tom máte pravdu. Spousta lidí byla blbá už před covidem. Ale mám dojem, že covid počet blbců radikálně zvětšil.

L. Beneš 21.7.2021 8:09

Mnozí jsou v tom ovšem dost nevinně, neboť jsou méně odolní vůči trvalému psychickému nátlaku a stávají se opravdu obětí soustavného oblbování. Když se v TV objeví tvář a ozve skřehitavý hlas některých těch covidových potřeštěnců (Pflegr, Hořejší atp.), musím překonávat nutkání vyhodit ten krám z okna. Ti jsou horší a zavilejší než španělští inkvizitoři.

J. Jirka 21.7.2021 8:24

Nezvětšil, jen konečně dostali šanci se projevit.

V. Dosoudil 21.7.2021 8:16

Velmi výstižně formulováno. Jak uvažují svědkové covidovi, názorně ukazuje toto fórum. Po vydatné masáži se stali obětmi celosvětové sekty.

J. Moravec 21.7.2021 7:56

Ta vaše zveřejňovaná data. Můžete podle nich jít oslavovat na Karlův most i s těmi Vašimi pěti.

Jinak přeji hezký den.

J. Nevrkla 21.7.2021 8:14

A vy se izolujte s rouškou a dvěma vakcinami a na podzim nezapomeňte na třetí. Hezké léto :-)

J. Moravec 21.7.2021 9:30

Netrefil.

J. Nevrkla 21.7.2021 9:40

Aspoň že tak.

J. Jirka 21.7.2021 8:30

Za dva týdny zde bude týden oslavovat přibližně 100.000 lidí svou jinakost na Prague Pride 2021. Kam se na to hrabou loňské čtyři hodiny na Karlově mostě, které vás viditelně stále děsí.

Ovšem, protože je vědecky dokázáno, že koronavirus napadá výhradně muže a ženy, kterých bude mezi účastníky Prague Pride jen minimum, nemáme se vlastně čeho bát.

R. Langer 21.7.2021 8:38

R^ ;-D

M. Šurgot 21.7.2021 6:03

Bohuzel typicky Klaus. Tentokrat lehce smrcnuty Robertem Ficem, ktery taky kvuli sve politice musi byt v opozici proti slovenske vlade a proti prezidentce Caputove. Jenze zatimco Fico natvrdo vykrikuje, kolik ze miliard zisku si budou pocitat farmaceuticke firmy na konci roku, Klaus jen naznacuje, ze snad Smejkal s Madarem si “pletou zajmy ceske verejnosti se zajmy farmaceutickych firem”.

Klaus je typicky tim, ze pro svoje ucely zamlcuje fakta, ktera se mu nehodi. Vzhledem k jeho skvele kondici nemohl zapomenout...

A sice, ze konkretne Rastislav Madar vloni v srpnu varoval pred nastupem epidemie, ale jim doporucovana opatreni smetla ze stolu Babisova vlada kvuli nadchazejicim volbam a nam vsem se to pak velmi krute vymstilo...

Navic Klaus uz po nekolikate zcela zamerne ignoruje situaci ve svete, kde nas, ceske turisty, omezuji vlady nasich zahranicnich dovolenkovych destinaci, kde se v poslednich dnech zprisnuji podminky jak pro vstup do techto zemi, tak i pohyb v ramci pobytu.

Nicmene, jak jsme si uz u nasich politiku zvykli, v ramci predvolebni kampane si mohou dovolit takrka vse, jejich fanousci jim to spolknou i s navijakem. Protoze v pripade Klause, stejne jako v pripade zmineneho Fica , nejde o nic jineho, nez o vlastni politicky prospech.

J. Nevrkla 21.7.2021 6:57

Jaká fakta Klaus zamlčuje?