23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

POLITIKA: Žádná nová vlna epidemie u nás neprobíhá

Veřejně známá, oficiálními orgány České republiky publikovaná data ukazují, že u nás epidemie covidu radikálně ustoupila. Přesto vláda, alarmističtí experti a média, zejména veřejnoprávní, rozehrávají hru o její nastupující nové vlně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Pleva 22.7.2021 16:46

VK plní důležitou funkci právě kritika těch darebáků a lhářů, kterých je nespočet a nebojácných kritiků pramálo! Raději bychom se od něj měli učit, než mu nadávat.

J. Pleva 22.7.2021 16:43

Anebo je to tak, že VK svůj názor říká otevřeně, jednoznačně a bez rezervací, což se mnozí bojí udělat ze zbabělosti, nechávají si zadní vrátka - co kdyby to nebylo PK? A vy kritici máte tutéž možnost považovat názory jiných za zcestné, to patří do té svobodné diskuse! a často to vyplývá z diskuse automaticky. Klidně VK oponujte, ale nadávky a přehnanou nespravedlivou kritiku si nechte od cesty.

P. Král 22.7.2021 0:51

Vidím to spíš od konce. Komu to prospělo?

A kolik ti Ukroši z obou stran sestřelili "těch správných" vojenských letadel? A jestli jde o zanedbatelné počty, proč tedy tady tak spěchali?

Neschopní jsou hlavně v tom, poznat, kdo je přítel/nepřítel. Oba platí (v rublech/dolarech), ale jeden je žene proti zdi...

J. Vintr 21.7.2021 22:10

Stát by se měl hlavně starat o léčení nemocných. U nás se v podstatě jen čekalo se založenýma rukama na spásnou vakcínu a na skutečné léčení nemocných i na prevenci se vykašlali. Připojení na plicní ventilaci není léčení, to je pro většinu lidí jen poslední hřebíček do rakve.

J. Vintr 21.7.2021 21:59

Jestli ty zemřelé počítali stejně jako u nás, tak to byla sotva desetina z toho počtu....

J. Vintr 21.7.2021 21:57

Jako jedinou realitu prezentují svůj pohled na věc dnešní politici. Na základě toho pohledu likvidují podnikatele, nutí lidi se pod;-€řizovat naprosto idiotským omezením a mimo jiné se podíleli na zbytečném úmrtí mnoha lidí.

P. Strop 21.7.2021 20:38

Myslim, ze VK st. si ani na okamzik nemysli, ze je skutecnym odbornikem v oblasti peidemiologie/virologie. Vystupuje zde jako politik/influencer, ktery se snazi oslovit spriznenou cast populace. A jako mnoho statnich sklouzava do demagogie a BS proto, ze vi ze to funguje. Skoda. Drive se odlisoval pregnantni, logickou argumentaci. Rad bych si od nej (nebo od jinych) precetl nejake solidni argumenty, ne jen BS co se hodi na manifestace pod ocasem.

P. Jaroš 21.7.2021 20:33

R^

K. Nedbalová 21.7.2021 20:04

Ano, stavění barikád Vašíkovi zůstalo od dob mládí a boje proti nacistům. Nutno dodat, že má talent a vždy stojí na jejich vrcholu. Ostatně jak jinak, že?V

J. Kulheim 21.7.2021 19:21

To záleží na každém z nás jak přistupuje k jinému názoru.

Názor si můžu udělat sám nebo sdílet názor toho, komu věřím. Např. na vakcinaci proti koronaviru. Je to závažné rozhodnutí. Jak se říká nic není zdarma. Vakcinace je závažný zásah do organizmu, jde o moje zdraví a já se za svoje zdraví odpovědný. Nikdo jiný.

K. Nedbalová 21.7.2021 19:16

......a také jsou !!

K. Nedbalová 21.7.2021 19:15

Vašík Klausů na rozdíl od "vobyč people" rozumí úplně všemu, čím dříve to pochybující pochopí tím lépe. Také proto a právě proto si ho uvědomělá část národa opět zvolí na jedinou projeho formát akceptovatelnou funkci presidenta, tak aby se co do počtu vyrovnal s pravdoláskařem Havlem. Faktem je, že skutečným pravdo-láskařem je VK proto, že má vždy a za všech okolností ve všem pravdu a tím je naprosto vyjimečný, celý svět nám ho usí závidět..VVV

J. Kulheim 21.7.2021 19:13

Jak jste zjistil co cítí VK?

Zrovna kovaným odborníkem ve všech oborech lidské činnosti. Tak to mi hlava nebere. To se mi nezdá možné.

J. Kulheim 21.7.2021 19:09

Paní Varadinová, já si vážím vašeho úsilí. Nezpochybňuji závažnost současné pandemie zapříčiněné koronaviry ani závažnost onemocnění lidí, kteří klinicky onemocněli a prodělali těžký zápal plic. Sám jsem prodělal lehkou formu bez teplot.

Jsem veterinář a víc než 30 let jsem se se potýkal s nebezpečnou nákazou, infekční bronchitidou slepic., kterou způsobují koronaviry.

Nemám nic proti rouškám, rozestupům, omezení hromadných akcí a pod. Všechno má jakýsi význam při zpomalení šíření nákazy, ale nic z toho nezamezí šíření virusu, který je vysoce virulentní, velmi rychle se šíří erogenní cestou a hlavně, je pro lidský organizmus nový.

Občané potřebují zejména pravdivé informace. Jsem proti lidem kteří říkají, že usměrní, zvládnou a nevím co ještě udělají s takovým virusem. Neudělali nic. Virus putoval krajinou jak se mu zachtělo.

ČR je v srdci Evropy. Lidé se pohybují křížem krážem. Život se zastavit nedá. U nás neplatí stejná pravidla jako na Novém Zélandu. Nejsme ve Finsku, kde jedou pouze Finové, nikdo neprojíždí.

Stát má v boji s nákazou své místo. Ale, důležitější je individuální odpovědnost za svoje zdraví a zdraví spoluobčanů. To se pomocí příkazů a zákazů, dosáhnout nedá

J. Vintr 21.7.2021 18:58

Rozumí virologii nejspíš víc, než ti takzvaní odborníci, kteří řídí tuhle pandémii. Kdyby totiž něčemu rozuměli, pak by museli vědět, že PCR testy, na kterých je všechno postaveno, ani omylem nemůžou určit, kdo je nakažený nebo nemocný covidem. Pokud to vědí, tak jsou to darebáci a obelhávaji miliony lidí, pokud to nevědí, tak jsou naprostí hlupáci.

P. Szirotný 21.7.2021 18:56

Nejdřív starší vtip. "Jaký je rozdíl mezi VK a Bohem ? Bůh si nemyslí, že je VK". Václav Klaus je myslím kovaný odborník v ekonomii. Jeho názory na tuto problematiku můžou být ve střetu s ostatními ekonomy, ale to už je odborná diskuse. Problém je, že se cítí být kovaným odborníkem ve všech oborech lidské činnosti. A to prostě není možné. Trochu pokory by mu prospělo.

P. Szirotný 21.7.2021 18:47

Dobrý večer, souhlasím s vámi, že mít na něco svůj názor je v pořádku. Když mi někdo u piva sdělí svůj názor, respektuju to. Ale VK je jiná váhová kategorie. Bývalý prezident, jehož názory pořád ještě část lidí bere jako nezpochybnitelnou pravdu. A hlavně, on nepíše "já si myslím, že ..." On svoje názory prezentuje jako jedinou realitu. A názory ostatních jsou hloupé, zcestné a pomýlené.

M. Varadinková 21.7.2021 18:30

Loni nebyla. Jestlipak víte proč?

J. Kombercová 21.7.2021 17:37

Co člověk, to názor.

M. Varadinková 21.7.2021 17:30

Ani plot na hranicích nezabrání přísunu ilegálních migrantů zcela, ale přesto má smysl a počty vniklých na území daného státu sníží. Stejné je to i rouškou/respirátorem. Nic není stoprocentní, ale smysl to má. Čím menší dávka viru se do organismu dostane, tím větší pravděpodobnost bezpříznakového průběhu a menší pravděpodobnost těžkého průběhu.

L. Písařík 21.7.2021 17:24

Začněte, Langere.

M. Varadinková 21.7.2021 17:21

Důkaz je jednoduchý. Kdo ve svém těle množí a dál šíří koronavirus, ten spoluvytváří stav, který zákonitě směřuje k lockdownu. Dokud je nakažených málo a míst v nemocnicích dost, tak se s tím dá žít. Proto by se všichni, každý sám za sebe, měli snažit, aby nenakazili ani sebe, ani jiné.

Pokud na to ale Klaus a spol. kašlou a virus v sobě množí a dál šíří, je potom těch nakažených mnoho najednou a nemocnicím hrozí kolaps, protože kapacitně nejsou schopny poskytovat řádnou péči jak covidovým, tak necovidovým pacientům. Lidé pak zbytečně umírají.

Každý, kdo není ochoten se sebeomezit tak, aby nepřispíval k šíření nákazy, vlastně přispívá k tomu, že dříve či později si situace vynutí lockdown.

O. Musil 21.7.2021 17:12

Což je zcela OK a popravdě se mi nelíbí, že vláda přímo nebo nepřímo i jasně nerizikové skupiny do očkování tlačí.

M. Sedláček 21.7.2021 17:08

Proč myslíte, že po prodělání a zvládnutí nemoci přirozenou cestou, zdraví rozum velí očkovat?

M. Sedláček 21.7.2021 17:03

A následně protiprachový filtr ffp2, to už je ryzí šamanství ;-D

M. Sedláček 21.7.2021 17:01

"Právě díky Klausovým kecům (a jeho špatnému příkladu) lidé jako Vy zavinili ty lockdowny."

Jestli tohle není paranoia, tak svinské obvinění bez důkazu to je určitě.

M. Sedláček 21.7.2021 16:59

Vysvětlujte to blbovi, co se o náš zdravotnický socialismus začal zajímat loni na jaře ;-D

M. Sedláček 21.7.2021 16:57

JIP je plná vždy. Platilo před kovidem, během kovidu a bude platit tak dlouho, dokud tady bude zdravotnický socialismus.

M. Sedláček 21.7.2021 16:55

"Během druhého červencového týdne zde s covidem-19 zemřelo 183 lidí"

Ale kolik jich zemřelo NA covid?

M. Sedláček 21.7.2021 16:51

A je to tak v pořádku. Vy sám jste zvážil riziko a vybral si, co je podle vás nejlepší. Budu rád, když dostanu stejnou možnost, i když se třeba rozhodnu jinak než vy.