5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Zachráníme se před EET?

Kultu Andreje Babiše mírně teče do bot. Lidé začínají chápat, že s EET jaksi automaticky líp nebude, ministr Ťok prosazující vyvlastňování majetku je podezřelý z korupce, pražská primátorka se projevuje jako nekompetentní buran.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Pražák 2.6.2015 10:19

Re: :-))

???

K. Frauknecht 2.6.2015 7:10

Re: :-))

Fakt to máte rozdaný na betla!

J. Jurax 1.6.2015 22:35

Souhlas

Až na to "Voliči prozřou a dají svými hlasy šanci politikům, kteří upřednostňují občana před státem, odmítají nadbytečnou byrokracii a úřední šikanu".

Omyl - voliči neprozřou. Je naivní, byť krásné, se domnívat, že se tak stane.

Nejlepším argumentem proti demokracii je pětiminutový rozhovor s voličem. Copyright W. Churchill.

B. Uhlich 1.6.2015 20:43

Re: Varuji před debilem Pražákem

No, že se tak kvalifikovaně vyjadřujete k mému psaní, jako bychom zde léta komunikovali, nebo nedej bože Vás někdo nutil číst mé příspěvky....

Mmch. Vám připadá normální, že se tady objevuje diskutér, který hlásá, že děti živnostníků, by neměli být vzdělávány neboť podle něj na to jejich rodiče neplatí daně??? Jako připadá Vám to normální????

B. Uhlich 1.6.2015 20:39

Re: No a co s tím?

Tak já bych zas až tak nezoufal...,tedy ona ta situace do jisté míry zoufalá je, ale zas na druhou stranu pokud lidé přestanou podnikat tak jejich činnost asi začne chybět... Ono se to asi hned nepozná, ale časem to bude patrnější a patrnější... pro solventní lidi tady řemeslníci budou, ale pro lidi, kteří nemají velký příjem bude shánění různých služeb dost problém..protože živnostníci dílem nebudou a ti co zbudou to asi levně dělat nebudou... pak se uvidí, jak koblihy začnou postupně hořknout...

R. Johnová 1.6.2015 20:36

Re: Varuji před debilem Pražákem

Nevím, o cojde, nikam jsem nic nepsala.

B. Uhlich 1.6.2015 20:32

Re: Varuji před debilem Pražákem

Milostivá...tak jsem si prohlédl celou diskuzi a slušných vět mou psaných je tu poměrně dost... tak nevím nevím... nick Pražák měl taky nějaké problémy se čtením..... to bude asi náhodička, co? :-)))))))))))))))))))))))))))

B. Uhlich 1.6.2015 20:26

Re: Domnívám se, že se diskuze nad zavedením EET natolik

Jo, nebo do té doby než indiáni vykopou kabel a srolovaný odnesou do místní sběrny.... :-)))))

B. Uhlich 1.6.2015 20:24

Re: Varuji před debilem Pražákem

Milá paní Johnová...nevím, že bychom kdy spolu komunikovali, tedy jak se tady bavím s nějakým psychopatem..do toho Vám věru nic není...pokud máte něco k tématu tak sem s tím.. Ale ono je to všechno jinak, co...armáda přihlouplých diskutérů notně vycpaná koblihami se houfuje.... tzv. nick Pražák už nemá odvahu dál tady něco pindat tak nastoupil tzv. nick Radka Johnová... Jinak pokud Vás milostivá můj projev irituje tak moje příspěvky nečtěte... zdravíčko.

R. Johnová 1.6.2015 19:09

Re: Varuji před debilem Pražákem

Potvrdil jste, že neumíte sestavit větu bez sprostých slov.

L. Novák 1.6.2015 18:38

Re: Živnostníci jsou

Nebojte se, i na Babiše a Sobotku jednou dojde.

J. Lepka 1.6.2015 17:52

Re: Proč mám takový dojem,

Bylo by jistě prospěšnější prozradit obor vašeho podnikání. Ovšem soudě podle náplně vašich minulých příspěvků normálně kecáte.

J. Lepka 1.6.2015 17:40

Re: V této zemi jsou lidé,...

Luboši, koblížek vám chutnal ???

J. Kyselková 1.6.2015 16:54

Živnostníci jsou

lovnou zvěří protože jsou bezbranní. Nikdy nebudou stávkovat.

V potravinářství je až 25 kontrolních institucí, které přísně hlídají neúnosně náročné hygienické normy. Přestupky  jsou vysoce sankcionovány až likvidačními pokutami. Byrokracie a stálé změny zákonů a jejich přílepků jsou nesrozumitelné. Je to restriktivní, špatné prostředí pro podnikání. Většina živnostíků se musí ohánět, aby utáhla konkurenční boj, uživila rodinu a věčné podezírání z nepoctivosti v odvádění daní je idiotské, a urážlivé.

F. Pavlis 1.6.2015 16:53

Re: V této zemi jsou lidé,...

Panu Lubošovi nedojde nic, protože nechce. A vzhledem k faktu, že takových lidí, kteří si na kabelu stojí stejně umanutě jako bolševici na Marxovi, je v této zemi víc než radno, může Hrabiš dělat to, co se mu zamane. A protože koalice je zatím "nerozborná" , vždyť je u moci jen krátce, čekají nás ještě mnohé kulantnosti.....

V. Kolman 1.6.2015 16:17

Re: Domnívám se, že se diskuze nad zavedením EET natolik

To vše, co jste pane Uhlichu právě napsal bude platit pouze za předpokladu, že někde nedojde k výpadku proudu :-))

J. Šimek 1.6.2015 15:47

Evidence motorových vozidel, kolaps, evidemce na sociálce,

kolaps a Babiš hravě a za pakatel rozjede evidenci na mobilní aplikaci s několik řádů vyšším počtem transakcí. Tak to jó.

J. Šimek 1.6.2015 15:42

Re: Potrefené husy nejvíc křičí

Kde je, mnou zmiňovaná, armáda státní správy? Jakože ti někoho nekontrolují, že se nestarají o rovné podmínky? Že by snad selhával stát nebo tato vláda?

O. Mayer 1.6.2015 15:21

jenom pro příště...

.. je dobrým zvykem použít nejprve plné znění nějakého termínu a teprve pak zkratku. Pokud se musíte dobrat významu té zkratky až z kontextu, zrovna to srozumitelnosti a celkové kvalitě textu dvakrát nepřispívá.

M. Hoblík 1.6.2015 15:18

Arogantní, malinko primitiv.

Babiš je příkladem evropského zázraku! Kterak snadno k majetku přišel a miláčkem chudých Čechů se stal hloupý Juro z vedlejšího království..

B. Uhlich 1.6.2015 15:14

Varuji před debilem Pražákem

Pražáku, oni už všichni vědí , že jste naprostý vyšinutý blázen..tak to tady furt dokola nedávejte najevo...

Pánové, tak tohle je ten debil, který nechce, aby děti živnostníků chodili do školy, když podle něj živnostníci nic neodvádí...  taky dobrý případ...a takových Pražáků je tady půlka společnosti...

J. Pražák 1.6.2015 14:50

Re: Potrefené husy nejvíc křičí

To snad nemyslíte vážně! Právě na ty nepoctivé berňák uvidí pomocí EET. Poctiví na tom vydělají. A to jsou nyní všichni, že? :-))

J. Pražák 1.6.2015 14:48

Re: Potrefené husy nejvíc křičí

Jistě rovné podmínky nejsou. Např. trhovci a hostinští a taxikáři,.... Nebo chcete tvrdit opak?

J. Pražák 1.6.2015 14:47

Re: Potrefené husy nejvíc křičí

Tak proč je kolem toho takový povyk? Ale když si najdete kolik daní odvede milion živnostníků a porovnáte s 5 miliony zaměstnanců, tak je vidět ten obrovský rozdíl. Kdyby platili zaměstnanci tolik co živnostníci, tak stát nefunguje ani v nejzákladnějších službách (policie, školství, oprava silnic,...).

J. Pražák 1.6.2015 14:44

Re: Potrefené husy nejvíc křičí

Zkuste konkrétněji.

J. Pražák 1.6.2015 14:43

Re: Potrefené husy nejvíc křičí

Myslíte, že např. Vietnamci a Číňané, nebo hospodští a řemeslníci platí daně jak by měli?

J. Pražák 1.6.2015 14:42

Re: ???

Stačí když zaplatíte tolik, aby vaše děti měli za co chodit do školy (to vzhledem k úrovni vaší komunikace nebude příliš-jablko nepadá daleko od stromu). Ledaže byste je chtěl naučit slušnému chování. To by byl asi balík. A také aby se nějaké vaše daně dostaly např. do fondu ozvoje dopravy,.... Žádné fízlování se konat nebude, pouze se budou evidovat příjmy. Není to tak, že potrefená husa nejvíc kejhá?

Ś. Svobodová 1.6.2015 14:34

No a co s tím?

I kdyby se zalarmovali všichni živnostníci v oblasti obchodu a restautérství, utvoří směšnou, nic neovlivňující 2,5% skupinku voličů. Skoro polovina všech obyvatel ČR je svými příjmy závislá na státu (téměř milion voličů pracuje ve veřejném prostotu,  téměř 3 miliony tvoří důchodci, a cca 700tis osob je na dávkách.) Výsledky voleb se mi zdají tímto předem dané.

R. Langer 1.6.2015 14:20

Re: Proč mám takový dojem,

No a co se stane, když budete mít pravdu vy, nebo co se stane, když budeme mít pravdu my?

B. Uhlich 1.6.2015 14:09

Re: Domnívám se, že se diskuze nad zavedením EET natolik

Já zas nejsem odborník na IT, ale když slyším, že ten systém bude schopen v reálném čase "sejmout" údaje z několika desítek tisíc platebních míst a denně zpracovat asi na 20...40miliónů transakcí... začínám docela pochybovat. Víte možná, že lidi ve velkých městech to nějak nepozorují, ale když vidím, jak na malých městech se čeká na desítky sekund na potvrzení transakce, když se platí kartou...no nevím nevím. Pokud se má celá věc odehrávat tak, že koupíte rohlík (nic víc nechcete) a prodavač zadá rohlík do systému, systém posílá informaci o prodaném rohlíku na server nejbližšího finančního úřadu...server to zpracuje a pošle informaci o této transakci na další centrální server tentokrát ministerstva financí a tento server této transakci přiklepne ono originální a jedinečné a slosovatelné číslo, které je přes server místního Fú přeposlán na pokladnu daného obchodníka, kde dojte k vytištění oné unikátní slosovatelné účtenky ..paragonu... začínám se připravovat na to, že platit v supermarketu bude velmi dobrodružná činnost při které se bude dlouhé hodiny tábořit okolo pokladen...provozovatelé takového obchodu budou muset instalovat záchody, umývárny, kojící boxy..dětské koutky... no bude to švanda... :-)))