28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Diskuse k článku

POLITIKA: Zachráníme se před EET?

Kultu Andreje Babiše mírně teče do bot. Lidé začínají chápat, že s EET jaksi automaticky líp nebude, ministr Ťok prosazující vyvlastňování majetku je podezřelý z korupce, pražská primátorka se projevuje jako nekompetentní buran.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Uhlich 1.6.2015 10:46

Re: Domnívám se, že se diskuze nad zavedením EET natolik

Pane Švejnochu, proboha já přeci nejsem zastáncem téhle buzerační ptakoviny... Já věru ne, protože se mě to opravdu dotkne. Ale proboha co chcete dělat?!?! To mám jít podříznout Bureše, zapálit MF, nebo vymlátit Lidový dům???? Myslíte, že by to ppmohlo... Doprčic, jen se podívejte kolik debilů se raduje z toho, že na ty hnusný živnostníky dojde... kolik totálních blbců neustále opakuje jaký jsou OSVČ příživníci, jeden takovej tady dokonce v sobotu tvrdil, že by děti živnostníků neměli chodit do školy a protože živnostníci neplatí daně... Co s tím chcete dělat, když jsou živnostníci v podstatě ukradený i pravicovým stranám a nebo Vy víte o něčem, nebo o někom kdo by živnostníky vůbec někdy něčím podpořil?

P. Švejnoch 1.6.2015 11:03

Re: Domnívám se, že se diskuze nad zavedením EET natolik

O.K., omlouvám se - špatně jsem Váš příspěvek vyhodnotil a možná byl úvod mého příspěvku o stupeň příkřejší, než nutně musel být. ;-)

Co dělat, aby to bylo 100% efektivní, to samozřejmě nevím. Ale nevidím řešení v tom, říkat "Tak EET zaveďme a uvidíme." - obzvlášť v případě, kdy, jak tvrdíte, se Vás EET osobně dotýká. Je třeba argumentovat, vysvětlovat a nahlas nesouhlasit. Specielně pro našeho řepkového krále je veřejné mínění ikonou a modlou, třeba se nakonec zalekne, kdo ví...

Ptáte-li se takto přímo, je-li tu subjekt, který má ve svém programu podporu maximálně volného trhu (a tím samozřejmě i drobného podnikání) - a zatím nebyl schopen ukázat, jestli to myslí doopravdy - myslím, že by se tu i takový našel. Zkuste se zeptat pana Mlicha. ;-)

V. Kolman 1.6.2015 11:51

Re: Domnívám se, že se diskuze nad zavedením EET natolik

Nějak jsem už dlouho neslyšel/nečetl, jak úspěšně funguje centrální registr automobilů. Jestli tento registr funguje rychle a spolehlivě - pak je jistá možnost, že budou fungovat i EET. Jestli ale ragistr nefunguje, pak nám pomoz Pán Bůh.

P.S. - O centrální registr se nezajímám, ale soudím, že kdyby opravdu výborně fungoval, tak na něj budou pět slova chvály ti, kdož jej zaváděli.

B. Uhlich 1.6.2015 14:09

Re: Domnívám se, že se diskuze nad zavedením EET natolik

Já zas nejsem odborník na IT, ale když slyším, že ten systém bude schopen v reálném čase "sejmout" údaje z několika desítek tisíc platebních míst a denně zpracovat asi na 20...40miliónů transakcí... začínám docela pochybovat. Víte možná, že lidi ve velkých městech to nějak nepozorují, ale když vidím, jak na malých městech se čeká na desítky sekund na potvrzení transakce, když se platí kartou...no nevím nevím. Pokud se má celá věc odehrávat tak, že koupíte rohlík (nic víc nechcete) a prodavač zadá rohlík do systému, systém posílá informaci o prodaném rohlíku na server nejbližšího finančního úřadu...server to zpracuje a pošle informaci o této transakci na další centrální server tentokrát ministerstva financí a tento server této transakci přiklepne ono originální a jedinečné a slosovatelné číslo, které je přes server místního Fú přeposlán na pokladnu daného obchodníka, kde dojte k vytištění oné unikátní slosovatelné účtenky ..paragonu... začínám se připravovat na to, že platit v supermarketu bude velmi dobrodružná činnost při které se bude dlouhé hodiny tábořit okolo pokladen...provozovatelé takového obchodu budou muset instalovat záchody, umývárny, kojící boxy..dětské koutky... no bude to švanda... :-)))

V. Kolman 1.6.2015 16:17

Re: Domnívám se, že se diskuze nad zavedením EET natolik

To vše, co jste pane Uhlichu právě napsal bude platit pouze za předpokladu, že někde nedojde k výpadku proudu :-))

B. Uhlich 1.6.2015 20:26

Re: Domnívám se, že se diskuze nad zavedením EET natolik

Jo, nebo do té doby než indiáni vykopou kabel a srolovaný odnesou do místní sběrny.... :-)))))

V. Mlich 1.6.2015 9:40

EET bude alibi.

Kdo dnes nepřiznává část příjmů, pro toho EET bude akorát alibi: Příjmy přiznané přes EET budou souhlasit s daňovým přiznáním, takže nebude žádný důvod posílat kontrolu k takovému poctivci. A stálí zákazníci zvyklí platit bez dokladu menší částku nebudu mít zájem o paragon, když s ním bude nákup o 30% dražší.

P. Vaňura 1.6.2015 11:32

Ani nevíte, jakou pravdu jste napsal

Na neplacení daní často nevydělávají poskytovatelé služeb, ale jejich zákazníci. Vrata ke garáži? Tak to máme 5800 bez papíru nebo 6800 s papírem (toto jsem slyšel před 15 lety).

Ale pozor, když by ta vrata stála 10000, ten zákazník si je za pomoci zaměsnaného meloucháře zbastlí sám! Toto je specialita z doby socialismu, lidé jsou na to částo pořád zvyklí.

J. Strakoš 1.6.2015 11:44

Re: Ani nevíte, jakou pravdu jste napsal

Sice se dostáváme od EET, ale máte pravdu - pokud cena služby díky různým povinnostem stoupne, začnou si lidé služby provádět sami (viz ten socialistický příklad).

Zkrátka a dobře nebudou schopni sami vydělat na službu plus odvody.

Z. Lapil 1.6.2015 12:04

Re: Domnívám se, že se diskuze nad zavedením EET natolik

No jo, nechme to plavat, ono se to vyvrbí. Jenže peníze utracené za systém nikdo nevrátí a zrušené živnosti nikdo neodzruší.