28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Diskuse k článku

POLITIKA: Zachráníme se před EET?

Kultu Andreje Babiše mírně teče do bot. Lidé začínají chápat, že s EET jaksi automaticky líp nebude, ministr Ťok prosazující vyvlastňování majetku je podezřelý z korupce, pražská primátorka se projevuje jako nekompetentní buran.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Frauknecht 1.6.2015 13:20

Re: :-)

Tak schválně, já si tipnu, že ne.

K. Janyška 1.6.2015 9:46

Babiš, ani jiní velkopodnikatelé, do politiky nepatří !!!

Jsou to organizátoři obřích firem, tedy mentálné a ideově příkazníci,  socialisté. Navíc jejich zájmem je na věci vydělat, ne posloužit lidskému světu k jeho dalšímu uspořádávání. Prostě tam nepatří. Ale na to stejně vy tady ani jinde nemáte... Dzp.

J. Pražák 1.6.2015 8:16

Potrefené husy nejvíc křičí

Poctivý podnikatel EET přivítá, bude mít rovné podmínky s nepoctivci, např. čínskými a vietnamskými trhovci, hospodskými, opraváři, taxikáři,.... V tomto případě OK i pro Babiše (výjimečně).

K. Frauknecht 1.6.2015 8:38

Re: ???

Co to patláte? Rovné podmínky v placení daní jsou dávno nastaveny, podobně jako režim s neplátci.... a vše další!

Jak může fízlování prospět podnikání? Leda tak "konkurenci". Zkuste to domyslet - třeba to půjde :-).

J. Pražák 1.6.2015 14:42

Re: ???

Stačí když zaplatíte tolik, aby vaše děti měli za co chodit do školy (to vzhledem k úrovni vaší komunikace nebude příliš-jablko nepadá daleko od stromu). Ledaže byste je chtěl naučit slušnému chování. To by byl asi balík. A také aby se nějaké vaše daně dostaly např. do fondu ozvoje dopravy,.... Žádné fízlování se konat nebude, pouze se budou evidovat příjmy. Není to tak, že potrefená husa nejvíc kejhá?

B. Uhlich 1.6.2015 15:14

Varuji před debilem Pražákem

Pražáku, oni už všichni vědí , že jste naprostý vyšinutý blázen..tak to tady furt dokola nedávejte najevo...

Pánové, tak tohle je ten debil, který nechce, aby děti živnostníků chodili do školy, když podle něj živnostníci nic neodvádí...  taky dobrý případ...a takových Pražáků je tady půlka společnosti...

R. Johnová 1.6.2015 19:09

Re: Varuji před debilem Pražákem

Potvrdil jste, že neumíte sestavit větu bez sprostých slov.

B. Uhlich 1.6.2015 20:24

Re: Varuji před debilem Pražákem

Milá paní Johnová...nevím, že bychom kdy spolu komunikovali, tedy jak se tady bavím s nějakým psychopatem..do toho Vám věru nic není...pokud máte něco k tématu tak sem s tím.. Ale ono je to všechno jinak, co...armáda přihlouplých diskutérů notně vycpaná koblihami se houfuje.... tzv. nick Pražák už nemá odvahu dál tady něco pindat tak nastoupil tzv. nick Radka Johnová... Jinak pokud Vás milostivá můj projev irituje tak moje příspěvky nečtěte... zdravíčko.

B. Uhlich 1.6.2015 20:32

Re: Varuji před debilem Pražákem

Milostivá...tak jsem si prohlédl celou diskuzi a slušných vět mou psaných je tu poměrně dost... tak nevím nevím... nick Pražák měl taky nějaké problémy se čtením..... to bude asi náhodička, co? :-)))))))))))))))))))))))))))

R. Johnová 1.6.2015 20:36

Re: Varuji před debilem Pražákem

Nevím, o cojde, nikam jsem nic nepsala.

B. Uhlich 1.6.2015 20:43

Re: Varuji před debilem Pražákem

No, že se tak kvalifikovaně vyjadřujete k mému psaní, jako bychom zde léta komunikovali, nebo nedej bože Vás někdo nutil číst mé příspěvky....

Mmch. Vám připadá normální, že se tady objevuje diskutér, který hlásá, že děti živnostníků, by neměli být vzdělávány neboť podle něj na to jejich rodiče neplatí daně??? Jako připadá Vám to normální????

M. Vondráček 1.6.2015 9:14

Re: Potrefené husy nejvíc křičí

Podnikám poctivě , ale EET považuji za totální pitomost . Mimochodem i proto , že mám firmu i v Chorvatsku. Jediný prospěch z toho bude mít dodavatel a provozovatel:-)

J. Pražák 1.6.2015 14:43

Re: Potrefené husy nejvíc křičí

Myslíte, že např. Vietnamci a Číňané, nebo hospodští a řemeslníci platí daně jak by měli?

P. Švejnoch 1.6.2015 9:21

Re: Potrefené husy nejvíc křičí

Svatá prostoto...!

J. Pražák 1.6.2015 14:44

Re: Potrefené husy nejvíc křičí

Zkuste konkrétněji.

M. Vondráček 1.6.2015 9:28

Re: Potrefené husy nejvíc křičí

PS.: A věřte tomu , že mezi těmi kdo podnikají je drtivá většina poctivých lidí . Řekl bych , že lumpů je víc ve státní správě. Nesuďte proto lidi které neznáte (soudíte podle sebe ??)

J. Pražák 1.6.2015 14:47

Re: Potrefené husy nejvíc křičí

Tak proč je kolem toho takový povyk? Ale když si najdete kolik daní odvede milion živnostníků a porovnáte s 5 miliony zaměstnanců, tak je vidět ten obrovský rozdíl. Kdyby platili zaměstnanci tolik co živnostníci, tak stát nefunguje ani v nejzákladnějších službách (policie, školství, oprava silnic,...).

J. Šimek 1.6.2015 10:22

Re: Potrefené husy nejvíc křičí

Chcete snad říci, že doteď neměl poctivý podnikatel rovné podmínky, přestože se o to stará obrovský státní aparát minimálně prostřednictvím finančních a živnostenských úřadů?

Fakt si myslíte, že ti samí šimlové díky nějakým čísílkům náhle geniálně prozřou a začnou makat, jako koně?

Prd, milej pane, prd.

J. Pražák 1.6.2015 14:48

Re: Potrefené husy nejvíc křičí

Jistě rovné podmínky nejsou. Např. trhovci a hostinští a taxikáři,.... Nebo chcete tvrdit opak?

J. Šimek 1.6.2015 15:42

Re: Potrefené husy nejvíc křičí

Kde je, mnou zmiňovaná, armáda státní správy? Jakože ti někoho nekontrolují, že se nestarají o rovné podmínky? Že by snad selhával stát nebo tato vláda?

J. Kalíšek 1.6.2015 13:52

Re: Potrefené husy nejvíc křičí

Tak schválně: kdo jede poctivě, vše vykazuje, stvrzenky dává, se bude mít jak? Hůře, má další náklady a povinnosti. A až zjistí, že EET často nejede, jsou s ním problémy, najdou i oni řešení, jak se mu vyhnout.

Kdo jede načerno, stvrzenky nedává, se bude mít jak? Stejně. Proč by něco měnil? Berňák na něj neviděl, nevidí a neuvidí (a mimochodem, objem peněz, takhle protočených, je u nás relaitvně malý ve srovnání s korpucí státní správy, nedoplatkům DPH a daňové optimalizaci velkých firem).

Koho bude náš líný, neschopný berňák kontrolovat? Toho, na koho zatím nedokázal přijít a nepřijde na něj ani takhle, nebo toho poctivého, od koho dostanou další data?

Tak komu tedy EET pomůže? Kdo si polepší? Nápověda: ti poctiví to věru nejsou.

Až se bude hlasovat o nejpitomější nápad ministra financí / majitele Agrofertu (a že jich už bylo!!!), tohle je horký kandidát na vítězství.

J. Pražák 1.6.2015 14:50

Re: Potrefené husy nejvíc křičí

To snad nemyslíte vážně! Právě na ty nepoctivé berňák uvidí pomocí EET. Poctiví na tom vydělají. A to jsou nyní všichni, že? :-))

K. Frauknecht 2.6.2015 7:10

Re: :-))

Fakt to máte rozdaný na betla!

J. Pražák 2.6.2015 10:19

Re: :-))

???

B. Uhlich 1.6.2015 0:55

Domnívám se, že se diskuze nad zavedením EET natolik

zacyklila a oba tábory (tedy tábor fanatických zastánců a tábor stejně zavylých odpůrců) se dostaly do stavu, kdy se všichni navzájem vpodstatě mlátí jen svými dojmy a pojmy v té debatě už žádné nejsou. Já si myslím, že v první řadě bude nutné vůbec debatovat nad proveditelností a v případě, že se systém vůbec spustit podaří asi bude nutné chvíli počkat na jasné výsledky...pak se ukáže nakolik se opravdu podaří zvýšit výběr daní, který je nám tak fanaticky slibován a taky na kolik tady desetitisíce živnostníků tento systém položí jak zas tvrdí odpůrci zavedení...  Je to opravdu asi jediný způsob jak celý problém nějak uchopit, protože všechny debaty jinak nikam nevedou...protože jsou založeny na naprosto iracionálních dojmech..tedy jedině jasná a reálná skutečnost rozhodne. Ono je samozřejmě jasné, že oba tábory budou časem dopady zveličovat...tedy MF bude tvrdit, že vybírá podstatně více (však taky co by mohlo tvrdit jiného, že?) a odpůrci budou poukazovat na vyšší podíl OSVČ na úřadech práce...  Tedy opravdu asi vyčkejme.... politická realita je taková, že současná vláda se snaží plnit společenskou objednávku, která je jasná a vychází z některých prapodivných tezí levice a jíiných s ní sympatizujích kruhů, kteří mají za to, že řešení, která se nabízí jsou ta jediná správná. Pravicová opozice svojí důvěru voličů za několik let úspěšně promařila a tedy se nedá čekat, že by se do problému nějak efektivně zapojila ...tedy opravdu zbývá jen jediné..vydržet.  Bohužel :-(

J. Strakoš 1.6.2015 5:56

Re: Domnívám se, že se diskuze nad zavedením EET natolik

Vydržet vnímám jako povolení zavedení další zbytečnosti, která nepovede k cíli a budeme ji platit. Stejně tak bychom mohli vydržet s nezavedením - a uvidíme, zda se něco změní.

A pořád mi tam chybí princip, proč by zavedení EET mělo pomoci.

Zkusím příklad: Dejme tomu, že se zvýší tresty za krácení daně. Tím, že se nepoctivci budou více bát postihu se zvýší množství vybraných daní. Neříkám, že tento návrh podporuji, ale je mi na něm jasný ten princip, proč by mělo něco nového pomoci.

Zavedení EET však vnímám: Zavedeme nový, "magický super 3D" systém. A tím se zvýší odvod daní. Je snad základní myšlenka v té loterii? Nešla by dělat bez nového systému?

B. Uhlich 1.6.2015 8:57

Re: Domnívám se, že se diskuze nad zavedením EET natolik

To co jsem napsal nevnímejte jako, že s EET souhlasím, tady jde spíš o reakci na nekonečné debaty zastánců a odpůrců. Jak vidno všichni sice disponují ohromným množstvím argumentů, ale na protistranu to, žádný dojem nedělá. Navíc politická situace je pro OSVČ poměrně zoufalá, protože OSVČ tady politicky nikdy nikoho nezajímaly, pravice je v rozkladu a levice se chopila společenské objednávky, která jednoznačně říká, že velká část lidí k živnostenstvu žádné velké sympatie nechová.... tak co s tím chcete dělat? Ano, samozřejmě, že je potřeba bojovat, ale protentokrát to nevypadá, že by živnostníci mohli cokoliv obhájit..... :(

P. Švejnoch 1.6.2015 9:31

Re: Domnívám se, že se diskuze nad zavedením EET natolik

Nejsem živnostník, ale fatalismus "tak to necháme zavést, nemůžeme nic jiného dělat, pak se uvidí, jaké to má výsledky" je neuvěřitelně prostoduchý.

Ono totiž - i když EET bude mít ty důsledky, o kterých mluví odpůrci, tedy: Žádné zvýšení výběru daní, ukončení činnosti x% živnostníků" - nikdo už EET ze systému neodstraní. Zbyde další buzerace, která bude bránit vzniku nových OSVČ, a buďte si zcela jist, že na to v konečném důsledku doplatí všichni spotřebitelé, jako ostatně doplácíme už teď - například mizernou konkurencí ve službách se všemi z toho vyplývajícími negativy...

V. Mlich 1.6.2015 9:43

Kdo odstraní EET?

S neodstraněním EET to nebude tak žhavé. Už dnes několik stran vyhlasuje, že až se dostanou k moci, tak EET zase zruší. Volič sice má ověřeno, že některé strany pak po zvolení dělají úplně opačné kroky, ale jsou i nové strany, u kterých se to zatím nevi.

P. Švejnoch 1.6.2015 10:05

Re: Kdo odstraní EET?

Vaše agitace je až dojemná... :-)

Ale trváte-li na tom, já to opravím: ... za současné politické konstelace nikdo už EET ze systému neodstraní... Je to tak, pane Mlichu, lepší?