19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
kopec 24.6.2008 10:17

Re: Re: A co říkáte, pane Procházko

Pana Paroubka si vazim, je to nejvyraznejsi politik druhe, poprevratove generace.V ODS se bohuzel, zadny neprehlednutelny  politik neurodil.

Pejzlerka 24.6.2008 10:11

Re: Nejste autore naposledy bratr poslance Bendy?

Jsem  daleka  toho,  někoho k  někomu  připodobňovat,  ale  tady  musím  říci,  že  mi  tento  Vítek,  vizáží,  silně  připomíná  záhadnou  kouřimskou  Aničku.  Jinak,  on,  píše  docela  hezky.

Öman 24.6.2008 10:10

Re: Vážený autore

Jedna věc je zodpovědnost za prosazování linie strany, ža níž byli odpadlíci zvoleni a na straně druhé je podřizování osobním zájmům vůdců strany. Pokud se nepletu, z odpadlíků ČSSD se nestali obratem ruky pravičáci a kdyby totalitární vedení v sociální demokracii kvůlivá rozdílnému názoru v jednom případě nedělala čistky, tak poslanci mohli fungovat ve straně nadále. Takže ono to nemusí být ani tak o odpadlictví, jako o vyštípání.

Klička 24.6.2008 10:10

Ani ODS, ani ČSSD

Pokusme se dopátrat skutečné podstaty situace, vzniklé kolem poslanců Wolfa,Melčáka, Pohanky a dalších. Při volbách volíme politické strany a nebo kandidáty na volebních listinách politických stran.Nic proti tomu, je to svým způsobem demokratické. Od zvolených kandidátů se logicky očekává, že budou v parlamentu hájit zájmy svých voličů a své strany. Nově zvolení poslanci musí nyní podle ústavy složit poslanecký slib. Poněvadž zaběhnutý systém a Ústava jsou zde v protikladu, lze situaci řešit několika způsoby. Aby se poslanec nezpronevěřil svým voličům a své straně, nemůže složit poslanecký slib, který mu ukládá hájit zájmy všeho lidu (tedy i lidí a voličů z opačné strany politického spektra) a tím se nestane poslancem. Složí-li poslanecký slib, nemůže po něm nikdo chtít, aby hájil zájmy své strany, či poze svých voličů, poněvadž je to v rozporu s Ústavou. To je základní a jediná příčina problému, kterou lze řešit v zásadě dvěma způsoby. Buď změnou Ústavy v čl.23, odst.3, čl, 26 a čl 27, odst 1 (což by nebylo dobré), nebo změnou zaběhnutého systému, kdy poslanec po dobu svého mandátu má pozastaveno členství v jakékoliv politické straně, aby mu bylo umožněno v souladu s jeho poslaneckým, ústavním slibem hájit zájmy všeho lidu (což je lepší). Zajímavé je, že ani Ústavní soud, jako jediný garant ústavnosti tento problém nechce vidět, natož jej nějak ( např. prohlášením) řešit. Situace je natolik komplikovaná, že ani média se nechtějí tímto problémem zabývat a raději rozdmychávají lidské emoce , což je věci na škodu, jako ostatně vše, co média v současnosti činí. Výše zmíněný rozpor je totiž zásadním a základním problémem našeho politického a i občanského života.

Jimmy Keen 24.6.2008 10:07

Opozice nic nevrátí,

toho se Paroubek a spol. nebojí. Po jejich vítězství opozice nebude existovat, eventuelně bude v jejich režii, asi tak jako Putinovy opoziční strany.

orange 24.6.2008 10:06

Re: Re: Re: Nejste autore naposledy bratr poslance Bendy?

Sjednotí se pod jednotným vedením jediné moudré modré strany a generalisma z hradu a tak je to správně, tak to má byt.

Ravnagorac 24.6.2008 10:05

Re: Vážený autore

Souhlasím, kdyby všichni kandidáti před svým zvolením podepsali nedatované prohlášení o vzdání se mandátu, byl by ve sněmovně stav odpovídající výsledkům voleb. Pak by byla česká politická scéna ušetřena takových zjevů jako je Pohanka s Melčákem, Snítilý, Wolf a kdovíkdo další na řadě. Poslanecký mandát je dnes považován za zboží, s nímž lze libovolně spekulovat. Koupení přeběhlíci přitom evidentně opovrhují svými voliči, kteří je volili kvůli příslušnosti k nějakému politickému programu, nikoli kvůli nim samým. Nebo si geront Melčák nebo hochštapler Pohanka vážně myslí, že byli zvoleni kvůli svým osobním kvalitám?

orange 24.6.2008 10:01

Re: Re: Ano Alfonsi

Pane Alfonsi, myslím, že byste se měl obrátit na specialistu.

Öman 24.6.2008 9:59

Re: Selský rozum

Oranžová doktrína Vás evidentně docela ovlivnila. Schválně - jak často se o něčem významném hlasuje? Řekl bych, že každý měsíc několikkrát. Jak teda určit, před kterým z těch "významných" hlasování odpadnout? A víte, kdy se třeba bude hlasovat o radaru...? ;-)

darny 24.6.2008 9:59

Re: Vážený autore

R^

cml 24.6.2008 9:57

Re: Alfonsi,

skoda ze tvoje prispevky vypovidaji presne o opaku. a jejich frekvence nam pak presne sdeluje jak casto asi do ty hospody chodis lejt ;-D

orange 24.6.2008 9:55

Re: Když budu mluvit za sebe ...

Tesat do kamene. Naprosto přesné.R^

Bubik 24.6.2008 9:53

Vy jste nebo nejste obyčejný člověk?

Znám dost "obyčejných lidí", ale neznám z nich nikoho, kdo by napsal při plném vědomí takovou slátaninu.......

Apea 24.6.2008 9:51

Vážený autore

dovolte opět přátelskou radu. K té Vaší frázi o třicetileté válce a demokracii. Zkroťte na chvíli svojí grafomanii a chvilku se věnujte nikoliv učebnicím dějepisu, ale literatuře o formování parlamentní demokracie. Přečtěte si něco nedatovaných prohlášeních o vzdání se mandátu poslance a senátora, opatření sice nehezkém, leč dosti funkčním na to, aby udrželo v provozu jinak kriticky rozklížený systém občanských stran v meziválečném Československu, přečtěte si, jak přišel britský parlament k instituci zvané "whip" a jak tvrdě fungovala v již hluboce zformované demokracii. 

A když už u toho budete, přečtěte si něco o předpokladech poměrného zastoupení se stranickou kandidátkou. Pokud najdete jednoho dobrého autora, který by tvrdil, že tento systém může slušně fungovat bez toho, aby poslanec s odchodem ze svého stranického klubu opouštěl také Sněmovnu, napište mi, ráda se poučím. Nemoci plnit mandát v souladu se stranou, na jejíž kandidatce jsem byla zvolena, ano, to se může stát , může to mít rozměr osobní tragedie či selhání, dokonce to může i vyvolávat pochopení - ale prodat svůj mandát , to je otázka bezcharakternosti (a prodat nemyslím druhé straně, ale nechat se živit v parlamentu, ačkoliv jsem se vzdala programu, podle kterého mne vlič volili).

Öman 24.6.2008 9:47

Re: Re: návrh na zefektivnění činnosti parlamentu

To byste mohl již tříštit názory. Tak to by nešlo ;-)... Ne ne ne! Ty ty ty!

Öman 24.6.2008 9:44

Re: Že ODS je superstvůrou včetně všech svých reprezentantů je už dobře známý fakt.

vtip: "Marná sláva jen komunisté, pokud nepoklonkovali bolševikům v Rusku, byli skutečným obhájci obyčejných lidí!!!!"

...a kdy to bylo, Vy rudé jelito? :-D

Öman 24.6.2008 9:42

Re: Alfonsi

A je poslanec Tlustý stále v ODS? A je v ČSSD poslanec Wolf? Použijte při čtení i hlavu ;-)

Vidlák 24.6.2008 9:41

Re: Že ODS je superstvůrou včetně všech svých reprezentantů je už dobře známý fakt.

Podle Vašeho nenávistného výlevu soudím, že byste bych schopen své odpůrce klidně třeba stavět i ke zdi. Mimochodem kde vydíte ty "zaměstnance - chcípající lidi"? Kdo pracuje a snaží se, tak žije tak, jak se mu před 1989 ani nesnilo. Ano a napomohl tomu i pan Klaus, ten podle Vás "tunelpapá se svou kamarilou" Tak a teď pukněte vzteky...

I-Worm 24.6.2008 9:36

Re: Alfonsi

to možná řekl v prudkém pohnutí mysli, ale jistě to nemyslel upřímně...

I-Worm 24.6.2008 9:34

Re: Autore,

to je těžký, von každej neumí tak šikovně krást, co mu pak zbejvá?

korsika.korsika 24.6.2008 9:33

Re: Děkuju Vám...lépe bych to nenapsal

Pod tohle se mohu podepsat

Jh 24.6.2008 9:32

Že ODS je superstvůrou včetně všech svých reprezentantů je už dobře známý fakt.

Bohužel už tunelpapá se svou kamarilou rozkradl po komunistech co se dalo. Jeho nohsledi to opakovaně dokazují doplnit. Lidé mohou vychcípat ,pokud jsou zaměstnanci! Zato podnikatelská, zlodějská a podvodnická "elita" má holt zase pré. Ono skutečně bude asi lépe volit komunisty, konec konců sociální demokracie je nohsledem ODS ,tak jako to bylo za 1. republiky, kdy se celá strana podílela na vydírání zaměstnanců se všemi pravicovými vládami. Marná sláva jen komunisté, pokud nepoklonkovali bolševikům v Rusku, byli skutečným obhájci obyčejných lidí!!!!

I-Worm 24.6.2008 9:32

Re: návrh na zefektivnění činnosti parlamentu

ne pět, ale dvacet. Již dříve jsem navrhoval, aby pět procent hlasů, které jsou podmínkou pro vstup do parlamentu, představovalo jednoho poslance.

jardys 24.6.2008 9:26

návrh na zefektivnění činnosti parlamentu

Pokud se má dodržovat princip jednotného názoru a  postupu všech poslanců zvolených za tu či onu stranu, pak mám zlepšovací návrh : Do příštího parlamentu zasedne jen 5 poslanců ( ODS,ČSSD,SZ,KDU,KSČM) , z nichž každý bude mít přidělen pro hlasování "váhový koeficient" podle výsledků voleb. Před každým hlasováním dostane poslanec na stranickém sekretariátu příkaz jak volit a hotovo. Jak jednoduché a úsporné !!!

H.T. 24.6.2008 9:18

Volby rozhodnou...

Volby rozhodnou - zatím je třeba vydržet... Volfové, Vlkové a podobní ksichti ať jdou k čertu....  Jidášové se sami odsoudí..(Y)

Bubik 24.6.2008 9:17

ale pane, tihle lidé ( a to nejen ti vyjmenovaní čtyři)

už  NIKDY nebudou brát tolik peněz a mít se tak dobře, jako ve své parlamentní kariéře. Tak se nedivte, že se jí drží zuby nechty........

Karel 24.6.2008 9:17

A když si uvědomíte, jak pravičáci (Krupp. Messerschmidt) bojovali proti Hitlerovi a Mussolinimu, ( a levičáci jako anglická královna matka hitlera podporovali) tak musíte dát džejpí za úplnou pravdu

Džejpí, zas něco napište, ať svou hloupostí levičáky potěšíte...

Frank 24.6.2008 9:13

Jen tak dál Víte Procházko.

Možná to dotáhnete i na předsedu pochybného institutu. Normální smrtelník ani netuší,  kolik je tady organizací, které jsou k ničemu. a pak, že trh vše vyřeší. Někdo tady přede mnou psal, jestli nejste bratrancem poslance Bendy. Já si myslím, že jste bližší rodina.

Karel 24.6.2008 9:11

Děkuju Vám...lépe bych to nenapsal

R^R^R^>-

Džejpí 24.6.2008 9:10

Autore,

nechtěl byst toho po levičácích trochu moc? Vždyť jejich život je pouze závist, nenávist a lež. Dokázali vrcholnou mírou v první polovině minulého století v Německu a Itálii, ve druhé polovině minulého století v celé východní Evropě a v menší míře to neustále dokazují všude.