16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Diskuse k článku

POLITIKA: Za tři porody 270 tisíc! Přišli v Lidovém domě o rozum?

ČSSD má předvolební bombu. Chystá zvýšit porodné Za první dítě mají matky dostat 60 tisíc, za druhé 90 tisíc a za třetí 120 tisíc korun. Předpokládá to volební program ČSSD. Sociální demokraté cítí, že je opouštějí voliči.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Krakonoš 29.3.2006 10:58

Re: Re: Zvyšování porodného je pochopitelně socanský předvolební populismus

Kupovat hlasy? Ať zruší ty svý socialistický "vymoženosti", nasypou si popel na hlavu a prhlásí, že chtějí vládu odborníků a ne vládu nezodpovědných amatérů. Jinak: na harakiri nemají - neví totiž co je čest ani ostuda. Takže můžou skočit do záchodu a spláchnout za sebou.
Neo 29.3.2006 10:39

A jake mate jine navrhy?

Zatim mi prijde , ze taky shazujete ty kdo skutecne zivi rodinu a chteji mit vice nez jedno dite.  Podpora sice neni v te vysi realna, ale kdo nabidne neco jineho?
Pro beznou rodinu znamena mit dite + hypo docela asketicky zpusob zivota se strachem jestli firma kde manzel dela nepadne...+ navic se velkomestky individualisti mohou jim vysmivat jak oni se jednak nevazou, ale odvazou... pejsek jim dite nahradi
Nebo se podpori nezodpovednost jako zivotni styl - na co se brat, kdyz svobodna matka dostane vice penez nez zodpovedny par.
huhu 29.3.2006 10:47

Re: A jake mate jine navrhy?

cesta ODS - nechat lidem jimi vytvořené peníze a nechat více těm, kteří mají děti. Podporovat děti, které se vzdělávají. Statistiky jsou jasné - zodpovědné rodiny s vyšší životní úrovní, vzdělané matky mají polovinu a méně dětí oproti té minoritě "plodné" skupině. Takže logicky - je třeba podpořit tyto rodiny a pro ty peníze nejsou to hlavní. Podstatné je "ulehčit" péči o dítě a umožnit těmto matkám udržet profesní rozvoj/karieru. Socanská korupce nefachčenků bude mít za následek jen reprodukci nefachčenků.
MM 29.3.2006 11:06

Re: Re: A jake mate jine navrhy?

A PODPOŘIT JEDNOTLIVCE A DVOJICE BEZ DĚTÍ TY SE CHOVAJI NEJZODPOVĚDNĚJŠ HUHU JE
Jarda Musil 29.3.2006 11:13

huhu

... nevím, jestli je to "cesta ODS" a nechci o tom diskutovat. Ale logika toho, co píšete, je naprosto správná a souhlasím s tím. Já si dovolím ještě máličko přidat - chápu, že to co napíši se těžko posuzuje ... ale nějak do takového systému zamontovat něco jako "společenský význam" práce - činnosti. Jistě se shodneme, že mnou už dříve vzpomínané pojišťování  a podobné činnosti jsou dost neproduktivní a z hlediska společnosti jako celku by se snadno daly zajistit "po internetu"  ... přesto "pojišťováci" jsou příjmově vesměs výše než tvořiví lidé ... což se mi zdá ještě jako dluh nedokončeného přechodu od socialismu, kde také význam činnosti moc neodpovídal platu  - když se nad tím zamyslíte, zřejmě se dostanete k podobným úvahám jako já - že je to podobné s těmi opálenými spoluobčany ...
Tic-Tac 29.3.2006 11:37

Re: huhu

No teď jsem se opravdu nasmál. Především vážený pane pojišťováky platí pojišťovna. Pokud je pro pojišťovnu zajímavé platit jejich pojišťovákům takové peníze, je to její věc. Zřejmně se jí to vyplatí, jinak by to nedělala. Vaše myšlení mi připadá trošku ujeté. Chcete diktovat soukromým firmám, jak platit své lidi?
Jarda Musil 29.3.2006 11:48

to Tic-Tac

... za prvé - hned na začátku jsem napsal, že se to těžko posuzuje ... a za druhé - zkuste si představit, že se budeme všichni "živit" pojišťováním ... už Vám to dochází? Pojišťovna si peníze netiskne - to jsou peníze pojištěnců. A ty peníze vyrobí jen ti, co skutečně něco tvoří - pojišťováci to rozhodně nejsou ... ale možná to pochopíte, až budete starší  ... schválně se podívejte, kolik hrází okolo řek postavili pojišťováci ... hmmm ...
Tic-Tac 29.3.2006 12:07

Re: to Tic-Tac

Zřejmně jsem ve svých dvaatřiceti letech něco nepochopil, pravda, ale debata ve vašem stylu zřejmně nikam nepovede. Zkuste si třeba představit, že se všichni budeme živit jako bankéři, prodavačky(co ty tvoří?), právníci(co tvoří oni?) policisté(moc toho nevyrábí že?), popeláři(zbytky výtvorů jen odvážejí), herci v divadle. Můžu pokračovat donekonečna. Zřejmně asi všichni "tvořit" nedovedou a ani nemůžou. Logicky. Ještě k těm pojišťovnám. Až vás někdo nabourá a pojišťovna vám zaplatí škodu, nebo ještě lépe zaplatí škodu způsobenou vámi, tak se seberte a běžte jim někde na přepážku vysvětlit, jací jsou to idioti a zkuste jim poraditm aby se styděli pokaždé, když jim příjdou peníze na účet od pojištěnců. Zkuste raději přiznat, že věta typu: "zkuste si představit, že se budeme všichni "živit" pojišťováním ... už Vám to dochází? Pojišťovna si peníze netiskne - to jsou peníze pojištěnců" je totální blbost a úlet.
Jarda Musil 29.3.2006 14:03

Re: Re: to Tic-Tac

... no právě - všichni, které jste vyjmenoval se živí neproduktivní činností - já nevidím důvod, proč by nemohli, ale zároveň musím vidět, že je špatně, když tahle poměrně početná skupina má dejme tomu lepší životní standard, než ti, kteří tvoří ty hodnoty (které se pak třeba i pojišťují) ... prostě nejde to obrátit - napřed pojistit něco, co nikdo nevytvoří - stejně jako neprodáte věc, kterou nikdo nevyrobí (kromě přírody a spol.) ... chápete? Já s tím nemám osobní konflikt - já jen tvrdím, že je něco ve společnosti špatně nastavené - když to tak může být. Proč sem chodí investoři ze zahraničí - stavět fabriky, kde se vyrábí ... . Pokud sem jdou stavět obchodní centra, tak proto, aby prodali SVOJE VYROBENÉ zboží ... Pokud nebudeme vyrábět, čím budeme platit? Těch surovin zase tolik nemáme. A děvčata z "růžové vily" nás také dlouhodobě nespasí.
smolhausen 29.3.2006 11:46

Re: huhu

Já bych možná věděl - i když celý tento návrh ČSSD v podstatě považuji za ekonomicky nerealizovatelný a za  duševní poruchu autora a poslední zoufalý pokus ČSSD získat voliče.Takže kromě varianty "Hoďte na něj síť než bude pozdě a odvezte ho šupem do Bohnic" by bylo možno uvažovat o následujícím (jen ve zkretce) :
Ono by možná stačilo dát jednoduchou podmínku : posledních 5 let by musel být příjemce zaměstnán (počítají se i studia nebo výuční doba) nebo prokázat,že už má kvalifikaci (nepočítá se 9 let na 3 třídy základní školy) a účinně v této době hledal práci ve svém oboru - a asi by bylo vymalováno.V současné podobě je to jen "inkubátor na problémové a nepřizpůsobilé občany".A těch už máme dost.
Neo 29.3.2006 11:24

Re: Re: A jake mate jine navrhy?

To je ten rozdil ze nejste chopni se jasne vyjadrit...to jsou obecne fraze co slysim uz 15 let. Jak by to bylo v praxi - kdyz clovek vystuduje VS a v nejakych 28 chce mit dite...co pro nej udelate aby nemel jen jedno dite a jeste se stal diky tomu  sockou ale mohl mit  2-3 decka?
Piste cisla a ne uvahy...
 
Tic-Tac 29.3.2006 11:41

Re: Re: Re: A jake mate jine navrhy?

Především se zeptejte sebe, co udělat, aby jste nebyl sockou a měl ještě 2-3 děti. Proč bych měl pro vás někdo něco dělat?
Neo 29.3.2006 11:54

Re: Re: Re: Re: A jake mate jine navrhy?

Poku vidim okoli tak kdo ma vice deti stane se sockou..mozna kdyz krade tak ne.
Tic-Tac 29.3.2006 12:14

Re: Re: Re: Re: Re: A jake mate jine navrhy?

Nebudu řešit to co jste psal výše, zjevně to tak nemyslíte(kdo má více dětí je automaticky socka, pokud ne tak krade). Zamysleme se raději nad stavem podpory budoucích a stávajících rodin s dětmi. Svou úvahu na toto téma hodím na začátek diskuse.
Honza 29.3.2006 10:29

Jízda králů :-)

Tvrzení, že řidiči radostně zdravili oranžový autobus šinoucí se po D1 je asi stejně blízké realitě, jako když premiér vlády Paroubek a jeho místopředseda Jiří Havel tvrdili sugestivně v TV, že právě prohraná arbitráž s Nomurou je vlastně plichta.
mm 29.3.2006 10:34

Re: Jízda králů :-)

Ty snad máš z té Nomury radost .Tlusty ten měl obrovskou radost--PROČ---
jonáš 29.3.2006 10:36

Re: Re: Jízda králů :-)

Třeba rádi choděj do drahých hospod.
Honza 29.3.2006 10:39

Re: Re: Jízda králů :-)

otázka idiota,samozřejmě radost nemám,ber to pouze jako doklad imbecility svojí a levicových soukmenovců,potažmo korupčné mafiánského vládnutí KSČSSD.
MM 29.3.2006 10:59

Re: Re: Re: Jízda králů :-)

JA SE CHTĚL  POBAVIT A HNED NARAZIM NA ZKOMPLEKSOVANÝHO ODESAKA
cb 29.3.2006 11:32

Re: Re: Jízda králů :-)

Pokud to CSSD prohraje volby, tak to je dobra investice, ktera se CR stonasobne vrati.
loula 29.3.2006 10:23

Já jsem pro ať ta částka je ještě vyšší,

třeba trojnásobná. Ale za podmínky, že při narození se založí dítěti účet a rodiče z něho budou moci čerpat pouze na vyjmenované účely. např, zaplacení jazykového kurzu, kurzu výpočetní techniky nebo jiného vzdělávacího programu, školné na střední nebo vysoké škole atd. V žádném případě ne peníze na ruku nebo na nákup věcí, které se dají obratem směnit za chlast.
Rád bych slyšel reakce, kdyby ČSSD po porodné takto podmínila.
jonáš 29.3.2006 10:24

Re: Já jsem pro ať ta částka je ještě vyšší,

Nedělejte si iluze, Sparta je Sparta a Banik je Banik.
mm 29.3.2006 10:31

Re: Já jsem pro ať ta částka je ještě vyšší,

Sociální stát makt makat vytvořit dobrý sociální stát a bude po starosti.Ale chce to makat a nekráct.Na severu Evropi to funguje tak proč by to našlo u nás a bohatý na severu zustali---neutekli
Ladislav N. 29.3.2006 17:09

Re: Re: Já jsem pro ať ta částka je ještě vyšší,

Tak makejte a nekraďte. A peníze noste Paroubkovi. On už je dokáže "rozdělit" tak, aby mohl být předsedou vlády nadosmrti...
O.K. 29.3.2006 10:16

Nevím, proč se hádáte,

když už i na Psu visí, že si to ČSSD rozmyslela a chce ty peníze přidělovat "formou poukázky na zvýšení vzdělání".
jonáš 29.3.2006 10:23

Re: Nevím, proč se hádáte,

Ale ona si to nerozmyslela -- to se jen novinářům podařilo už přečíst i druhou větu ;-)
pf 29.3.2006 10:56

a do prdelky

to zavani diskriminaci - absolveni pouze zakladniho skolstvi dostanou jen drobne.
 
To bude chtit otevrit si soukromou univerzitu s predmety jako zametani chodnikou svihem a tahem, sekani travy na golfovych hristich. technika krumpace a podobne.
milinka 29.3.2006 10:01

Za tři porody 270 tisíc

Pane premiére, gratuluji, to se vám povedlo. Za cenu tisíců hlasů našich trochu osmahlých spoluobčanů z Chánova a podobných lokalit chcete uvrhnout ostatní občany tohoto státu do chudoby, přestože na váš pochybný volební slib budou muset vydělat svou prací a daněmi. Zisk z toho budou mít jen ti, kteří se vždy (i za komunistů) starali jen o to, kolik jim stát zaplatí na podporách. Moje manželka byla mzdová účetní a mnohokrát se jí stalo, že  k ní přišel "chorý" spoluobčan a zeptal se kolik musí mít dětí, aby dostal podporu 10 000 Kč.
Ještě jednou gratuluji, to je mnohem horší nápad, než rovná daň.
mm 29.3.2006 10:19

Re: Za tři porody 270 tisíc

Mate pravdu už blbnou ODS kupuje 900000hlasu CSSD aby za blbostí nezustala pozadu vymyslí  taky krávovinu.Ale maji plno zastáncu jak ODS tak CSSD nebudou to Ukrajinci
 
Kralupák 29.3.2006 10:00

Ať se ocení výchova dětí,

ta dá víc práce a vyžaduje víc obětí. (Ne nevýchova, když rodič nechá dítě bloudit celý den po ulicích a večer si ho pošle pro cigarety do trafiky, kde nemají tak silné mříže na dveřích.) Takhle může soc. dem. rovnou začít stavět nové dětské domovy a kriminály.