29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F.Vízek 31.8.2006 10:04

Nechci být puntičkář,

ono srovnání boxerů v ringu s politiky na politické scéně beru jako nadsázku.  Připomenu jenom, že vítězství ve sportu a ve volbách je těžké srovnávat v případě, že vítěz nemá o chlup přes padesát procent.  Pokud se malé strany spojí (a to se ve světě děje), mohou toho prvního lehce poslat do opozice a vítězství nevítězství - je mimo, nevládne.

S nadsázkou bych řekl, že u nás po roce 1989 žádná strana nikdy NEVYHRÁLA.  Pokaždé byla některá strana ze všech NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ, to ano, protože získala nejvíce hlasů, proto nejvíce křesel v Poslanecké sněmovně, ale vítězství ve sportovním smyslu to nikdy nebylo.  

 Čili: ODS byla v těchto volbách nejúspěšnější stranou a jako taková se pokouší utvořit koalici k sestavení vlády, která by získala důvěru.  Být vítězem voleb, čili kdyby  volby VYHRÁLA jak se chápe ve sportu, měla by sama dost procent k utvoření vlády a vládu sestavila. To se nestalo. 

(Pro nejúspěšnější ODS letos přece NEhlasovalo 64,62%  voličů,  resp. dokonce 77%, kdybychom započetli všechny občany s právem volit.)

Smart 31.8.2006 10:01

Beneš píše jak bolševik-

tentokrát v modrém.Rv

Ladislav N. 31.8.2006 9:54

Re: Martin a jeho bláboly

Zapomínáte, že Slovensko je samostatný stát s vlastními zákony a ústavou a jak mají oni vyřešenu otázku sestavování vlády po volbách, s českými poměry nijak nesouvisí. Ani v Česku Ústava neříká, že jako první je sestavením vlády pověřen šéf vítězné politické strany.

Ostatně, co je Mečiar zač, to dobře víme. Vaše obhajoba Mečiara je poněkud chucpe.

huhu 31.8.2006 9:52

Re: Za Paroubka vpřed?

ve svobodné společnosti a svobodně myslícímu člověku ústa zavřít nelze. Ústa si nechají zavřít jen zbabělci nebo je mají zavřená ti, kteří souhlasí. Je u nás snad stále rozdíl ve svobodě mezi r. 1951 a r. 2006.

huhu 31.8.2006 9:49

být socanem je charaktrová vada

socanem cíleně chce okrádat a ovládat jiné, byt si do zdůvodňuje jakkoliv ideologicky. Socan vědomě vyřazuje objektivního soudce rozdělování hodnot to je svobodný trh a svobodu jednotlivce a nahražuje to rozhodováním subjektivním mocenským a rozhodováním o sosudu jiných lidí za ně.

alois 31.8.2006 9:48

Za Paroubka vpřed?

Určitě se to tak jeví, alespoň prozatím. Socialisté v jednom šiku. Paroubek dokázal velice úspěšně zavřít ústa svým spolustraníkům, kteří projevili byť jen trochu odlišný názor na cokoliv. Prozatím se to tak jeví. Alespoň na vrcholné politické scéně. Mám však signály, že v dolních řadách stranické základny se to začíná vařit. Nyní, před komunálními  a senátními volbami. Ne každému sociálnímu demokratovi je Paroubkovo samoděržaví po chuti. A tak se v našem okresním městě sociální demokrati při sestavování kandidátní listiny pěkně zhádali a  kandidátku ani nenaplnili. Přitom před čtyřmi lety postavili dvě! Jednu samozřejmě "nezávislou". Nezbývá nic jiného, než sociálním demokratům popřát, aby ČSSD měla takový dostatek odvahy, vnitřní demokracie a sebereflexe jako lidovci. V každém případě, nic netrvá věčně a na každé prase se vaří voda. Tak pozor, soudruhu Paroubku!

whaler 31.8.2006 9:41

běží jediní

dva běžci. V cíli se ptají toho co doběhl druhý, jak se cítí, když doběhl poslední. A on na to: Já jsem sice doběhl druhý, ale můj soupeř byl předposlední.

www racek 31.8.2006 9:40

Re: LN jsou už fakticky totální úlet!

no, já taky někdy pozoruju, že pomalu blbnu, někdy to jde prostě rychleji, no ...

www racek 31.8.2006 9:39

Re: Ale božíčku, pane Beneši -

no jo, dobrý je jen ten, kdo souhlasí v konstruktivní opozici s moudrou politikou ods ... bože, pane beneš ... po těch letech zkušeností ... vždyť vy píšete jak zapšklej bolševik ... máte to zapotřebí?

www racek 31.8.2006 9:38

Re: Fakta, fakta...

nedávno šel na HBO zajímavý film o Braddockovi a taky o přátelství luise a schmellinga ...

Jahoubar 31.8.2006 9:37

Re: Re: ODS jiz fakticky prohrava na cele care

Naprostá netolerance - nulová tolerance. Nezní to podobně? A není podobný i výsledek? A je potom čemu se divit?

Smart 31.8.2006 9:34

Re: Překvapení ...

Co by jsi čekala od LN!Rv

Psí vrah Čumil 31.8.2006 9:34

Ale božíčku, pane Beneši -

řečeno s klasikem Saltykovem-Sčedrinem: Bylo jen vidno, že se člověk vzpouzí...;-D

Smart 31.8.2006 9:34

Re: PATRÁM PÁTRÁM

R^R^R^

Smart 31.8.2006 9:33

Re: Trestnou rundu

To není vtipné, to je ubohé.

Smart 31.8.2006 9:32

LN jsou už fakticky totální úlet!

To už nejsou noviny, to je fakt totální  bulvární žumpa v modrém. Takovýto článek nemůže vyplodit normálně uvažující člověk.Rv

Ota Spík 31.8.2006 9:32

Omyl hned v základu!

Z příspěvku čiší snaha o dehonestaci premiéra, ale autor je od počátku vedle. Sport ,v němž soutěží dva boxeři, tenisté, šachisté je něco úplně něco jiného než soutěž, ve které nastoupí 20 týmů. V takové soutěži je druhý vítěz něčím naprosto přirozeným. Viz například dostihy koní!

Martin Š. 31.8.2006 9:19

Trestnou rundu

jsem musel dát v hospodě P. za to, že jsem volil lidovce, neboť jsem nedokázal hlasovat pro zloděje svícnů a nebylo kam jinam couvnout.  Tak jsem rád, že se aspoň ti sedláci z Moravy vzbouřili. Měli být důslednější a vykopat celé to jejich povedené předsednictvo včetně toho Cyrila. Na socanech se mi nejvíc hnusí, že, jak nedávno řekl v televizi Cepl, nejsou stranou, ale pevným šiikem. Jsou kontrolováni, jak hlasují, jsou pevně ovládáni náměstkem z Raje a ani neceknou. Divím se, že to ani jednoho z nich neponižuje. Neponižuje je ani to, že nynější předseda parlamentu, bůhví, jak se jmenuje, co za normalizace vstoupil do strany, se klaněl u budovy rozhlasu těm, jenž poplival. Vtipné a výstižné, pane Beneši! 

 

MK 31.8.2006 9:09

Re: Překvapení ...

Co byste také chtěla jiného od "básníka Pavla Daneše", soudružko Hano Hrzalová ?;-D

Saša 31.8.2006 8:54

I mně se článek líbí,

ale pochybuji, že by se sociální demokraté dokázali vzepřít národním socialistům, kteří jejich stranu ovládli a obnovili úzké spojenectví s KSČ. Do obnovení Národní fronty chyběli vážně už jen  lidovci, ti to však tak radikálně a halasně odmítli, že to leckomu vzalo dech; sociální demokraty to však neprobudí, protože ti nespí, ale jsou už mrtví.

jirka.s. 31.8.2006 8:53

Re: Re: ODS jiz fakticky prohrava na cele care

Vízkova vnučka.

jeff 31.8.2006 8:45

Hleďme, hleďme

 A náhle, hleďme, hleďme, dal vědět svrchovaný lid, lid křesťansko demokratický, že čeho bylo moc, toho už je příliš, a ohlásil to.

Ale to je tak všechno, on se ten lid zas tak moc nepolepšil, i když ve srovnání s Kalousek tedy zaperlil.

Švrk 31.8.2006 8:38

Re: ODS jiz fakticky prohrava na cele care

Prd, vidějí to špatně, pane. ODS zákonitě prohrává, protože tahá za kratší konec. Chce celkem častné řešení - předčasné volby. Trojkoalici nerozvrátila ODS ale Paroubek naprostou netolerancí a bazírováním na mocenských pozicích svých a dalších šmoulů z ČSSD. Protože Kalousek podlehl lákání koalice ČSSDD,KSČ,KDU je nyní KDU ta, pro kterou jsou předčasné volby nedobrým řešením, stejně jako ČSSD, která ví, že by v nich nebyla úspěšná. V ODS by puč mohl proběhnout jedině v případě, kdyby její pantátové šli na velkou koalici, nebo oposmlouvu. To by byla bezzásadovost.    A to vaše mávání jedním z opravdu mála bývalých komunistů v ODS Tlustým - pro smítko nevidíte les komunistů v ČSSD a přirozeně v KSČ -že, co by to jinak bylo za komunistickou stranu. Doufám, že v dalších volbách pukne ČSSD. Zaslouží si to voni jeden fando.

M. Zima 31.8.2006 8:36

Pane Beneš, to přirovnání ke Schmellingovi

se moc nepovedlo. A to např vzhledem k otázce pravidel. České volby byly ve více aspektech neférově zmanipulované, nepřinesly vítězství žádné straně, ale velké koalici, což přesně odpovídá intenci provedených manipulací, jak na volebním systému, tak v ČT.

Jistě odhadujete správně český smysl pro férovost a spravedlnost, ale myslím, že "lidovecké povstání" přeceňujete. Podívejte se jenom s jakou bravůrou hráli lidovci roli užitečného idiota u Paroubka a co si tam nechali od komunistů líbit, aniž někdo z nich ceknul. A teď navrhují Parkanovou, vzpomínám si na některá její vystoupení (např. ke Gripenům), její argumentativní schopnosti ji řadí k tomu typu žen, který u člověka posunuje homosexualitu do schůdné oblasti. A zcela opomíjíte, že ta Kalouskova akce byla připravována s kLausem (akceptanci komunistů zvyšující jinak zcela zbytečná jednání na Hradě) a jím nestydatě relativována a uváděna jako "normální politický úkrok". To je to pravé svinstvo, ten Kalousek vlastně jenom řekl, tak budeme pokračovat, jako doposud, ale kLaus to posunul pro komunisty dál.

ferry 31.8.2006 8:07

Pánové, nepřeceňujte inteligenci, v Čechách vždy vyhrával bachor!

ferry 31.8.2006 8:03

Supluji za Bruna, ale myslím, že byste to mohl být vy!

ferry 31.8.2006 8:02

No, když vám stačí Mečiar, tak se nedivím, že v Paroubkovi máte modlu.

.. 31.8.2006 7:48

PATRÁM PÁTRÁM

Pátram patrám a hledám něco opravdu něco za co ten Parubek nemuže.A už jsem to našel.Co jsem vypátral--------NEMUŽE ZA BLBOST TĚCH DRUHÝCH   ---TAKŽE ZASE VEDLE---TAK HO ASPON POŠPINTE.Kde jste se to učili PATRÁM PATRÁM ANO BOLŠEVIK TEN TO UMĚL PERFEKT.......Bolševik pokud na někoho neměl tak mu ŠPINIL HUBU.Jo a nezapomente demograti druhý pokus pro Paroubka.Na západ od ná je to norma a na Ukrajině už na to taky přišli.  ZDRAVIM TY NORMÁLNÍVVVálečníci do hrobuRv

Xury 31.8.2006 7:47

Re: ODS jiz fakticky prohrava na cele care

Takže občané, kteří nechtějí volit ODS kvůli Tlustému, budou podle vás voli KSČSSD, kde jsou komunisty téměř všichni? Tos snad nemyslíte vážně.

Jinak  pokud jde o první tři body, tak bych v zásadě souhlasil. Osobně si myslím, že bude mít Topolánek, a nejen on, problémy při nejbližším volebním kongresu.

eTony 31.8.2006 7:26

Re: Překvapení ...

Tak to nečtěte, taková Rudá záře nad Kladnem, to je bašta. Vynikající titul, geniální text, akorát, že autorem není Delon.