29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
franta 31.8.2006 11:25

Zdeňku Jíčinský

Nechápu proč neustále otravujete s argumenty, které jsou naprosto irelevantní. Nikdo přece nepopírá že vítězem voleb je ODS (tedy z toho pohledu, že má nejvíc mandátů a dokonce i nejvíc hlasů). Ale CO Z TOHO PLYNE podle platných zákonů ? Snad to, že má právo pokusit se sestavit vládu jako první. To právo jí přece nikdo neupírá, čehož důkazem je, že se o to pan Topolánek pokouší, dokonce už skoro tři měsíce, jestli jste si všiml. Nikde v ústavě ale není psáno, že tím premiérem být MUSÍ.  Tak co to pořád melete? Obávám se, že hňup je tady někdo úplně jiný než pan Vízek. A na závěr bych si dovolil použít Vaše slova: "Běžte s tou svojí modrou ideologií a demagogií do hajzlu."

Karel008 31.8.2006 11:18

Pane Beneši, dlouhá léta jste byl v emigraci a máte mlhavou představu o našem národě. Jen si vemte výsledek voleb, děs. Padesát procent lenochů, hlupáků, grázlů a vyčuránků. Levice nám i po volbách diktuje, co je to "demokracie" a rudá lůza si mne ru

Mysch 31.8.2006 11:13

bohuzel,

takhle to tu vypada od te doby, co britske listy zrusily diskuze.

mirek 31.8.2006 11:13

Re: Novináři v žoldu ODS

A v koho žoldu asi jsou Blisty?

Jestli on Paroub jen nemá nemoc,že pokud je kdokoli proti němu,musí být v něčím žoldu....

On už totiž úplně vytěsnil možnost,že by někdo mohl mít vlastní názor...to se u socdem nenosí,to nelze...Já, Paroub 1, ze své vůle boss,mám pravdu,a vše proti mne je jen propaganda,spiknutí a svinstvo...

Ano,milovaný vůdče, zakázal bych všechny,kdo píšou proti tobě....je to obludné a nemorální...

franta 31.8.2006 11:12

Nejmarkantněji je hovadský způsob přepočítávání hlasů vidět na Straně zelených

A hádejte, kdo ten systém přepočítávání hlasů vymyslel ?  

franta 31.8.2006 11:09

Tentokrát s Vámi souhlasím, huhu

Takže byste si měli uvědomit, že ať je Paroubek cokoliv, rozhodně není zbabělec a ústa si od Vás zavřít asi nenechá.

prorok 31.8.2006 11:06

Re: Re: Trestnou rundu

Ne,je to vtipné,ale popisuje to tragické věci.

Márfy 31.8.2006 11:06

Novináři v žoldu ODS

Tak nevím. Pan Paroubek v povolebním projevu mluvil o novinářích v žoldu ODS. Koho tím asi myslel ...........:-(

Márfy 

mirek 31.8.2006 11:04

Re: Paroubka nám byl čert dlužen

Plnej souhlas....Je vidět,že úředníci se za státní prachy v práci nuděj...Protože jinak si nelze vysvětlit,že přes den se většina diskusí točí nalevo,kdežto po pracovní době pak zas napravo...

ale je jich víc,těch sociálů,čím dál tím víc...a Paroub určitě ještě další úřady vymyslí,aby měl ještě víc voličů,co by bez něj byli v řiti...

franta 31.8.2006 11:02

Dovolil bych si posloužit příkladkem

Dvoje předposlední volby na Slovensku vyhrála HZDS pana Mečiara (tedy měla nejvíc poslanců), kamaráda našeho pana prezidenta. A nejen že nikdy nesestavovala vládu, ale v ní nebyla. A přitom právě Slovensko je nám dáváno od ODS za příklad. Divím se, že to nevíte. Je na Slovensku demokracie nebo ne ? 

Zdeněk Jičínský 31.8.2006 11:00

Re: Nechci být puntičkář,

Vízku,

jste opravdu takový hňup nebo to máte od Paroubka dobře zaplaceno? Vtíězem voleb je ten, kdo získal nejvíc hlasů voličů, a to je ODS ( téměř o 200 tisíc hlasů víc ). Tak co to melete? Druhá věc je přepočet hlasů na mandáty a koaliční potenciál jednotlivých stran. Vítězství může být jen jedno tam, kde jsou dány ukazatele pro měření vítězství ( kdo dál hodí, kdo nejrychleji běží, tady kdo získá nejvíce volebních hlasů). Není totéž co demagogicky uvádíte, že NEhlasovalo pro ODS 64,2 % voličů, pro ČSSD NEhlasovalo voličů větší procento, i takto přece vyhrála ODS. Není to totéž, jako kdyby  proti ODS HLASOVALO 64,2% voličů. Běžte s tou svojí rudou ideologií a demagogií do hajzlu.

prorok 31.8.2006 11:00

Re: Nechci být puntičkář,

Já to pochopil trochu jinak,prostě zesměšnění naprosto stupidního pojmu "druhý vítěz".Patrně nejsou pravidla či ústava napsána pro Paroubka dost srozumitelně,což je pro dosud úřadujícího premiera poměrně tristní.Kdo má méně hlasů,byť o 0,1%prostě nevyhrál.Je někdo v ČSSD ,kdo by to jejich vrchnímu soukmenovci vysvětlil?Pokud je ústava napsána tak nešťastně(sudý počet posl.nemožnost rozpustit PS a pod.)a volby dopadnou tak,jak dopadly,je prostě jeden jmenovitý vítěz i když situace umožňuje ho prakticky zablokovat a odstavit, je otázkou politické kultury vzít výsledky a vítěze na vědomí.Příště se může situace obrátit a pokud by se všichni chovali tak umanutě,budem měnit ústavu a budem pro smích.Víta někdo,zda Paroubek gratuloval vítězi?Dali by se opatřit záznamy vysvědčení a zkoušek Paroubka.Tenhle polointeligent z Marsu (nebo Raje?)sem přece nespadl z nebe.Co je to za hovado?

Mysch 31.8.2006 10:57

ctete radsi

gdanskou trilogii.

ta vam neco prinese. benesoviny tezko.

AeroKarel 31.8.2006 10:57

"stanovy KSČ blahé paměti,"

To  o autorovi glosy vypovídá dostatečně.

I pokud bych ty stanovy znal (kde se je asi učil), napsal bych "neblahé paměti". Holt se někdo ukecne neb upíše .....

AeroKarel 31.8.2006 10:54

Re: Beneš píše jak bolševik-

Smysl pro humor jste nechal doma nebo nikdy nevlastnil?

AeroKarel 31.8.2006 10:52

Re: Zdá se, že kdyby

Spíš prohlédnuvší mezi slepými .......

Auiam 31.8.2006 10:50

Paroubka nám byl čert dlužen

a nemám dojem, že bychom si jej zasloužili. Média si všímala z velké části jen tehdejších parlamentních stran a navíc vzala do party Stranu zelených. Naprostá většina zahraničních krajanů (včetně lidí dočasně v zahraničí) byla vyšachována z voleb úplně. Čtyři volební místnosti na celé USA + nutnost registrace dlouho dopředu jsou zhovadilost. Navíc d'Hondtova metoda přepočítávání hlasů v kombinaci s dalším zkreslením díky počtu obvodů vedla k tomu, že vůle voličů byla velmi značně pokřivena. Nejmarkantněji je hovadský způsob přepočítávání hlasů vidět na Straně zelených. Nu což. Lid rozdal hlasy a vítězem voleb, tedy stranou s nejvyšším počtem hlasů (byť těsně) je ODS. Ještě jednopu, pro ty, kdo to nepochopili. O-D-S. Sociální demokracie byla druhá. DRUHÁ. 

Sociální demokracii nyní již nemusíme brát v úvahu, neboť ji zastupuje jeden jediný člověk. Členská základna mlčí jako zařezaná a odevzdává nevhodné hlasovací lístky svému kápovi.

Jaké to tedy pžekvapení, že Kalousek (ten h...), SVOJI stranu pod kontrolou nemá? No vsadím boty, že jemu to vrtá hlavou ještě teď.

Jenže tenhle vývoj je o kultuře národa. O tom, že každý má vědět, co se může a co ne. Paroubek se pohybuje mimo jakákoliv pravidla od okamžiku, kdy vlezl na kocourkovskou politickou scénu, a členům sociální demokracie a k tomu navíc ještě skoro polovině národa to NEVADÍ! Jan Beneš si z tady utahuje z jednoho prťavého diktátora a lidí, kteří jej nejsou schopni vykopat, kam patří, a většina diskutujících se durdí, že magor je Beneš. Některé zkušenosti jsou ovšem nepřenosné.

 

prorok 31.8.2006 10:47

za Paroubka vpřed

HEZKÝÝÝ.

mirek 31.8.2006 10:34

Re: Zdá se, že kdyby

Ale to určitě nehrozí, Paroub je má na joysticku...jejich kroky řídí vůdce,jejich hlasy řídí vůdce,jejich mysl řídí vůdce...

Kylchap 31.8.2006 10:29

Zdá se, že kdyby

nějaký socan přeběhl byl by oslavován jako nejryzejší charakter.

Ota Zník 31.8.2006 10:26

Re: Omyl hned v základu!

Hřebec Jirka je na druhém místě první hned za druhým prvním Valachem Topolánkem...;-D;-D;-D

eTony 31.8.2006 10:23

Ivane,,

ale já nepsal o podnikání v pohostinství nebo stravování, víme ?

mm 31.8.2006 10:23

Re: Za Paroubka vpřed?

Vy Odsáci jste už tak pitomy že zacínáte myslet za všechny;-DBěte do (Y)

huhu 31.8.2006 10:21

Re: Re: být socanem je charaktrová vada

tomuhle se říká demagogický úkrok stranou. Připoměl jste mi zde kdysi presentovaný příspěvek, kdy mistr komentoval pracovníkovu špatnou práci slovy "Ku*va, co to děláš !? " a ten lempl odpověděl "Komu říkáš ku*va !?"

huhu 31.8.2006 10:19

Re: Pokud se malé strany spojí (a to se ve světě děje), mohou toho prvního lehce poslat do opozice

jako komunista soudruh Vízek rozumí vítězstvím až uchopení moci, jinak parlament a volby považuje jako leninista jen za žvanírnu a vyhozené peníze. Snad se nedočkáme toho "slavného" kdy bolševický frajtr rozpustil řádně zvolenou ruskou dumu slovy :"běžte domů, námořníci jsou již unaveni!".

Ivan 31.8.2006 10:18

Re: Za Paroubka vpřed?

Když Klaus před časem v ODS trhal na tribuně mikrofon od huby, pardon úst, jednoho svého spolustraníka a zavedl v ODS stanovy, které silně připomínají stanovy KSČ blahé paměti, tedy tzv. demokratický centralismus, tak modří ptáci chrochtali blahem, jaký je to konečně vůdce. Když se rázně chová šéf opozice, tak se jim to najednou nelíbí. A to Paroubek nikomu v projevu nebrání, mikrofony od úst nebere a mobilními telefony po podlaze nehází jako to předváděl Klaus.

Ivan 31.8.2006 10:15

Re: být socanem je charaktrová vada

Je to spíše naopak. Na příspěvcích je vidět, že sprostota je převážně na straně modrých ptáků.

Ivan 31.8.2006 10:13

Re: Pane Beneši,

A co dělají současní soukromníci? To byste se teprve divil, jaká kouzla lze na hosty připravit. RaJ byl ještě selanka.  Místnost sice načančaná, ale suroviny? Konec konců, kontroly občas něco ukáží, ale dříve bylo kontrol nesrovnatelně více a nedaly se tak snadno uplatit, jako teď. Na soukromé podnikání - podvádění se holt nesmí sahat. Jen když páně Benešovi chutná. Hlavně ať mu nikdo neříká, co vlastně jí. (Konec konců, shnilé maso v marinádě v supermarketech aplikované ve velkém je jen malý příklad.)

petrs51 31.8.2006 10:11

Důvěra pro vládu, skoro nemožné.

Důvěru vláda Topolánka asi nezíská, protože to není v zájmu stran. Je to poměrně slušný projekt jak vyklouznout z povolebního patu a dopracovat se k novým volbám. Problém je v neochotě jít do tohoto projektu a důvody jsou všem známé. pokračování

Pete Brich 31.8.2006 10:10

Pokud se malé strany spojí (a to se ve světě děje), mohou toho prvního lehce poslat do opozice

Prosil bych něco příkladů.

Jinak, co se týče procent, děkuji, že jste upozornil na to, že více než polovině voličů lezou bolševici (na rudo nebo oranžovo) krkem.

PB