10.5.2024 | Svátek má Blažena


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jehner 24.11.2005 15:28

Re: Re: Re: Politiku Ratha, potažmo ČSSD lze vyjádřit parafrází na bolševický slogan

Zkuste ucit tech 24 hodin a pak kecejte. Krome toho je tam priprava, opravovani pisemek... mnozi zaci jsou spis kriminalni pripady, zvlast na ucnacich.
Nevite o cem mluvite.
Jiří K. 24.11.2005 15:23

Pan Topolanek je naopak finanční čaroděj

On totiž akcie té zkrachovalé firmy prodal a utržil za ně několik miliónů korun které použil na koupi luxusního bytu v Praze.
Shodou okolností zrovna ta Praha (respektive asi nějaká jí vlastněná banka) naopak na krachu té Topolánkovy firmy údajně pár miliónů prodělala.
 
Inu, kdo umí, ten umí!!
Kantor 24.11.2005 15:20

Ano, socialistická solidarita v praxi

je hezké vidět, jak se ODS snaží solidárně držet nad vodou paní Musílkovou.
Jenda 24.11.2005 15:19

Re: Topolánkovo bezobsažné plácání

To je pravda. Predstava, ze si budu platit jidlo az budu lezet v nemocnici je priserna. Predstava, ze "leky" na nastuzeni si budu muset plati ze sveho jeste horsi. Dvacka za recept zpusobi epidemii cerneho moru a cholery.
Chapu, ze rovna dan je pro vas strasak, nejspis jste stejne v te nejnizsi danove skupine takze se obavate, ze kdyz ti co vydelavaji vic nebudou statu odevzdavat tolik tak nezbyde na vase socialni pridavky. Jenom nevim proc vas zajima to placeni vysokych skol. To vas prece nemuze zajimat.
Š 24.11.2005 15:13

penze u nás bude třeba ještě 40 let 400 EUR a v Německu 2500 EUR. Je to daň za socialismus.

Tak daň, hm koukám hodně nerovnoměrně rozložená, viď Ivane !?
Na kterém úbočí jejího statistického rozložení se ráčíte vynacházet ?
Jenda 24.11.2005 15:13

Re: "Systémově"

Opravdu mi neni jasne co povazujete za zajimaveho na tom, ze nekdo kdo protestoval proti papirovym (a tudiz tak maximalne na utreni Jandaka vhodnym) zdravotnim knizkam, podporuje elektronicke.
V te papirove podobe jsou vam totiz ony informace v podstate na nic.
 
ad 1) Souhlas, verejna soutez byt mela.
ad 2) Kdo asi? Doktori. Ti rozumnejsi uz data pacientu v pocitaci maji, nemocnice jsou take ve vetsine zasitovane. Takze jde "jenom" o to to propojit. Rozhodne tim stravi min casu nez opisovanim spousty veci do papirove knizky.
ad 3) Proboha co na tom chcete resit desetileti???
ad 5) Pokud letadlo nespadne, byla do nej cerna skrinka namontovana neekonomicky. Souhlas?
 
Pokud chcete hodnotit ucelnost osetreni tak nejdriv ty data proste musite mit. A to ne na papire ale v databazi. Tak aby bylo mozno nechat si vyjet pacienty s podezrele vysokym poctem vysetreni, pacienty s opakovanymi stejnymi vysetrenimi, pacienty lecene na choroby neodpovidajici vekove skupine a tak dale a tak podobne. Samozrejme, ze se na to pak musi stejne podivat clovek, ale dobra databaze vam aspon umozni soustredit se na ty "podezrele" pripady.
jakovy 24.11.2005 14:58

Re: Re: Politiku Ratha, potažmo ČSSD lze vyjádřit parafrází na bolševický slogan

Ale stěžují.
Pouhých 18 000 za 24h/dýden to je výsměch humanitě, a musí to soužka vysvětlit i na SRPŠ.
jakovy 24.11.2005 14:44

Re: Tupo-Topolánku raději mlč a nebude ta Tvoje naivita tolik vidět.

Tvoje velkohubost je.
jakovy 24.11.2005 14:39

Re: Re: Re: hmm, a proč se ods tak vehemmentně brání kontrole vzp?

Vidím ČSSDáky jak rameno na rameni brání VZP
pf 24.11.2005 14:31

Cumil ano

to je to to dno zoufalstvi - tohle mozna bude premierem a s nim prijde ta azurova sestava.
Š 24.11.2005 14:30

Re: Politiku Ratha, potažmo ČSSD lze vyjádřit parafrází na bolševický slogan

A oni si učitelé nestěžují !?
Ivan Nový 24.11.2005 14:29

jaroušku,

ale štymuje, počítá s tím, že tam neprojde, nebo kalkuluje s tím, že odpovědnost za Ratha svalí na pražskou organizaci. Velmi chytrý tah. Několik much jednou ranou. Buď ho schválí a nebude muset kandidovat v Praze on, nebo ho neschválí a bude mít důvod vyhodit jej i z ministerstva. Někoho za sebe, aby kandidoval v Praze najde. Nejlépe pana Křečka. Když ve volbách neuspěje, bude se moci časem zbavit i jeho a Prahu ovládnout lidmi, které si vybere.
jakovy 24.11.2005 14:27

Re: Re: Re: Re: Re: Šedovousi

Nám. (Země....)
Andy 24.11.2005 14:09

VZP ma na rizikovy kapital na ivestovani do vyvoje softwaru, a vyhazuje 100 mil tisteni debilniho casopisu (kdo z vas ho kdy vybec cetl - my ho vyhazujeme s reklamami bez rozbaleni)

ty reklamy, co jsou k němu přibalený je pro změnu Rathovo soukromé podnikání, možná by nebylo od věci zkontrolovat, kdo platí poštovný.
 
ale je mi to celkem fuk. Goebelse si klidně pěstujte, když ho potřebujete. Já si počkám, jak se teď péče o pacienty zlepší a pojištovny budou platit včas a dost.
BAlbert 24.11.2005 14:06

Obycejna zkusenost II.cast

IZIP by - podle meho nazoru - mela vest sama pojistovna a pak by se jiste aktualni naklady a vykony na pacienta objevovaly vcas a melo vse nejaky smysl. Jako OSVC me zajima kolik jsem za rok zaplatil a kolik naopak na me chronicke onemocneni vydala VZP, v tom pak muze byt sila argumentu pro platce i prijemce zdravotnickych sluzeb. Jinak je to postavene na hlavu. Kdyz jsem si spocital za kolik bychom byli schopni vyrobit casopis VZP vcetne honoraru autorum a porovnal nasi castku se zverejnenym udajem, zhrozil jsem se. Ano, VZP vyhazuje penize lopatou a nebo si nekdo masti kapsu desnym zpusobem. Pak se dozvite, ze kdesi v jiznich Cechach nejaka lekarska manzelska dvojka inkasuje za mesicni provoz svych tri ci ctyr ordinaci bezmala triceti milionu. Pozor nikoliv rocne, ale mesicne. No to neni divu, ze neni na leky a rehabilitacni pomucky, na narocne operace. Co vsak delaji revizni lekari? VZP nema ekonomicky usek s kontrolnim oddelenim? Co na to lekarska komora, jak muze obvodak mit takovy prijem a jak to ze profesor Pavko kritizuje bodove ohodnoceni narocnych operaci. Ona asi bude chyba nekde jinde a jak je videt, tak to nekomu nevadi a naopak se ihned nauci plavat i v kalne vode. Lekarska cest vepsi. Ale penize jsou na uctu. A o ty jde predevsim. Kde asi ma hrob dr. Galen? Rad bych mu na nej polozil kytku.
Čumil 24.11.2005 14:06

Tak tohle chce být příštím premiérem -

no, potěš pánbu...!
BAlbert 24.11.2005 14:06

Obycejna zkusenost I.cast

Bylo mi uz padesat a tak se mohu bez uzardeni zucastnit verejne debaty, navic k problemu, ktery se me bezprostredne tyka. Mam svou obvodni lekarku, prijemnou damu zhruba meho rocniku, ktera me po zdravotni strance zna jiz dobre tricet let. Pobyt v ordinaci nezdrzuji, vse vyridime ve stoje, vezmu rocept a odchazim. Pak mam jeste druhou lekarku na diabet, tam byvaji pravidelne ctvrtletni konzultace na slabou pulhodinku, vezmu recepty a pri odchodu vyslovim prani se s lekarkou a sestrou opet priste uvidet. Protoze jsem uzivatel pocitace (byt systemu macintosh) zridil jsem si IZIP v nadeji, ze si budu sledovat a hlidat naklady vydaju na me choroby. Omyl pratele. Nic nefunguje. Jen se napriklad z Maca dostat na system bylo nekolik tydnu martyrium. Kdyz se to podarilo zjistil jsem, ze ucet neni funkcni. Proste vas tam eviduji a tim to konci. Nazdar. Moje lekarky sice maji v ordinacich PC, ale udajne o databazi pacientu nic nevedi. Muj zubar ma tak malou ordinaci, ze by se mu tam vesel leda notebook. U ocniho nemaji pocitac vubec, pani doktorce tahne na osmdesat. Jsou to jinak mili a vstricni lide. Takze chyba je nekde jinde. pokracovani
pf 24.11.2005 14:01

sedo, tak si to tak neber hele

pan presor Klaus je presor a jeste k tomu ma na vedlejsak prezidentovani 10 milionu dusi.
No a plat ma polovicni proti mistnimu slovutnemu profesorovi. Za dve zamestani polovina. A slysis ho, ze by si nekdy stezoval?
 
Stredocech - muzete nejak citovat, kde Rath rekl ze chce rozdavat aspirin zdarma a setrit na chemoterapeutikach?
 
VZP ma na rizikovy kapital na ivestovani do vyvoje softwaru, a vyhazuje 100 mil tisteni debilniho casopisu (kdo z vas ho kdy vybec cetl - my ho vyhazujeme s reklamami  bez rozbaleni) a pritom je systematicky v cervenych cislech. Jeno za to by ochechule Musilkova mela jit od valu. Jestlize ji ODS haji tak soucasne haji jeji vyhazovani penez. Proc si domysli kazdy, kdo ma IQ vyss nez dnesni datum.
 
 
jaroušek 24.11.2005 14:01

Re: Francouzská mediální agentura, kterou někdo najal socialistům,

Až na to, že Paroubek dnes prohlásil, že chce Ratha za lídra kandidátky ČSSD v Praze! To jaksi neštymuje, ne?
R 24.11.2005 13:53

Re: Re: Politické tanečky.

Co na Ratha říct? snad jedině "čí chleba jíš, toho píseň zpívej"
eTony 24.11.2005 13:36

Re: Re: Re: Všem mým školitelům !

NoName, pobyt mého syna u moře byl součástí léčby, nikoli součást dovolené. Rodiče berou děti k moři jako, dejme tomu, určitou prevenci proti nemocím horních cest dýchacích, i já to dělám. Ale tohle je přeci jen trochu jiný případ - astma.
Ivan Nový 24.11.2005 13:24

Francouzská mediální agentura, kterou někdo najal socialistům,

už jeho odvolání připravuje. Všimli jste si, jak často se zdůrazňuje v médiích kolikáty to den je ve funkci? To mají v záloze, až budou vysvětlovat jeho odstoupení. Titulky budou něco jako - skončil po 20 dnech. Lidi zaujme těch 20 dní a na ostatní zapomenou.
NoName 24.11.2005 13:19

Re: Re: Narez

Jenom tam mimochodem, oni to dělají už dnes ...
Stredocech 24.11.2005 13:13

Re: Politické tanečky.

V podstatě souhlas, jenže politika Ratha, "ušetřit na těžce a smrtelně nemocných a voliče ČSSD ukonějšit aspirinem zadarmo" se mi jeví jako obzvláště odporná. Když Rath chtěl získat peníze opačně, dalo se s ním souhlasit. To že takhle otočil vypovídá o něm samém.
Balů 24.11.2005 13:10

Re: Ve VZP byl nepořádek

ODS žádný nepořádek nebrání, jedině v tvých představách.Chce systémová opatření a systémovou kontrolu
NoName 24.11.2005 12:55

Re: Re: Všem mým školitelům !

eTony, spousta lidí vezme dítě k moři sama, když to dítě potřebuje. A od VZP má maximálně tak cestovní pojistění ...
Sisi 24.11.2005 12:54

Re: Zloděj křičí chyťte zloděje

nevím, v čem je ČSSD vůči občanovi lidštější než ODS (i když nejsem člen ODS, musím se jí zastat). Korupce, tunelování, zlodějny, podvody, lži, to Paroubkovci dopracovali do dokonalosti. Ale myslí-li si někdo, že je ˇˇCSSD lidská, nelze mu to brát, je to jeho osobní přesvědčení. Spíš bychom se měli bavit o problému VZP. To že se chce Rath z osobních důvodu zbavit paní ředitelky a proto na VZP uvalil nucenou správu ještě neznamená, že má pravdu. VZP ovládá svými zákony a nařízeními vláda a proto prostor pro činnost VZP je velice omezená. A to, že dnes vláda prostřednictvím Ratha a Paroubka po této pojišťovně jede, je jen jedna z dalších absurdit našeho života. Pro mne, jako občana, nepochybně narozdíl od pana F. Čecha, je celé zdravotní pojištění postaveno na hlavu. Já nechci, aby na mě byla pojišťovna, řízená socialistickou vládou, "lidská". Z této lidskosti totiž vyplývá nehorázné plýtvání penězi a jejich nedostatk v případě opravdové potřeby. Ze zdravotního pojištění by neměly být placeny všechny prkotiny, které si občan může zaplatit sám, ale hlavně ty finančně nákladné léčby, na které nedosáhne (léčba rakoviny, roztrošené sklerozy, nákladné operace a pod.) . Abych, až mě onemocní dítě chorobou, kterou u nás neléčíme, jsem se mohl obrátit na pojišťovnu a ta aby ji uhradila. Ne abych musel v televizi žebrat o pomoc u veřejnosti. A v tom je celý problém. Ale většina prostých lidí si ten Acylpirin nedá vzít a radši volí ČSSD, protože je lidská. Protože si myslí, že jich se ten problém týkat nebude.
jaroušek 24.11.2005 12:50

Pane Topolánku, vyšetřujte si co chcete, mně bude stačit ....

když kontroly jednoznačně prokáží, že cash flow plateb VZP společnostem či zdravotnickým zařízením vlastněným či vedeným členy ODS, je v zásadě stejné jako všem ostatním organizacím, že zpožďování plateb právě těmto společnostem bude stejné nebo horší než jiným. Pokud tomu tak nebude, tak bez ohledu na různé IZIPy, Modré šance, Mořské koníky a další hříchy vyčítané Vám ministrem Rathem, mě nikdo nepřesvědčí, že paní Musílková klienty z ODS neupřednostňovala. A proč asi?
Víc vědět nepotřebuji ... :o)
Ivan Nový 24.11.2005 12:48

Šedovousi,

penze u nás bude třeba ještě 40 let 400 EUR a v Německu 2500 EUR. Je to daň za socialismus. Ekonomické rozdíly regionů se dříve nevyrovnají, vyrovnají-li se vůbec někdy. Chceš-li více peněz musíš dělat něco jiného, nebo jít jinam.
Jarda Musil 24.11.2005 12:44

Re: Re: technický dotaz

tedy omlouvám se, že odpovídám na dvakrát ... ale on někdo to CD-medium do mechaniky strčit musí , a pak je to dobrý podšálek na zbytek dne ...