27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Vzkaz světaznalým přátelům

Píšu tohle Poslední slovo v neděli odpoledne, téma, co jsem nechával zrát přes týden, nechám někdy na příště, protože těžko můžu myslet na něco jiného než na ten výbuch. Fyzický i politický.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Krahula 20.4.2021 10:53

S. Zemitý Naprosto výstižné.

M. Valenta 20.4.2021 11:09

Možná nejste rusomil, ale Kremlu užitečný hlupák v každém případě. Fakt si myslíte, že by Babiš se svázáčkem ( oba svázaní se Zemanem) něco podobného podnikli, kdyby neměli v rukou neprůstřelné důkazy a nebáli se v případě nečinnosti obvinění z vlastizrady.

S. Zemitý 20.4.2021 11:43

Hlupák ? Tak jo, milý všeználku a etiku: já přece po ničem jiném, než po takových důkazech nebažím ! Budou-li přijmu je s ulehčením, neboť potvrdí serioznost naší vlády. Ale, pane všeználku, vysvětlete mi, proč nejsou ? Nejsou odpovědi na moje hlupácké dotazy; Vy je máte ? Podle toho plivance je Vám kolem dvaceti a studujete nějakou fildu, že ? Užiteční hlupáci provozují i web exanpro.cz, na jehož titulní stránce v okénku Působení zpravodajců je toho o případu Vrbětice dost ... Napište i jim, že jsou podle Vašeho přesvědčení a betónových důkazů užitečnými hlupáky. Pak se svěřte, co odpoví.

M. Valenta 20.4.2021 13:40

Jen naivka si může myslet, že důkazy v podobném případě budou k nahlédnutí v každé trafice a v plném znění.

L. Polehla 20.4.2021 9:54

Včera jsem si na internetu přečetl vyjádření tehdejšího premiéra Sobotky po výbuších ve Vrběticích. Řekl téměř doslova: areál je řádně oplocen, hlídán fyzicky i elektronicky...! Dneska jsem se to pokoušel najít, abych ten odkaz dal sem, ale už se mi to nepodařilo. A už se začínají objevovat zprávy o dírách v plotě atd!

S. Zemitý 20.4.2021 10:02

Pane, díru v plotě jste si vymyslel: píši o PŘEKONÁNÍ, víte ? Ubohoušovi jsem nevěřil nikdy ani slovo. Proč, k ďasu, není možné najít důkladný popis situace a dějů, který by odpověděl na mé minimální otázky ?

L. Polehla 20.4.2021 10:05

Díru v plotě jsem si nevymyslel! Pokud máte možnost pusťte si včerejší zprávy na Nově, tam to je.

P. Kotyza 20.4.2021 10:32

Mě by tedy zajímalo, jaké je oficiální vysvětlení toho, jak se tam ti dva dostali a co tam vlastně dělali.

P. Hatina 20.4.2021 10:56

Btw, ptáte se na informace, které zcela určitě prošetřovala policie hned po výbuchu, tenkrát v letech 2014/2015, nezávisle na tom jestli se vědělo o ruských agentech nebo ne. Takže, vytáhnout si je nyní z vyšetřovacích spisů a zanalyzovat, zda se mezi nimi mohli protáhnout nyní objevení ruští teoristé, by měla být pro odborníky hračka.

P. Kotyza 20.4.2021 11:23

No mně jde spíš o to, jestli se my neodborníci někdy dozvíme, jak snadné bylo (je?) se dostat do zbrojního skladu a přinést tam další zbraně.

P. Hatina 20.4.2021 14:13

Teoreticky by možné to najít protože tyhle případ se dostal až před soud, kde stáli majitelé té firmy pro zločin z nedbalosti.. (odsouzeni nebyli). Takže tyhle informace, týkající se zabezpečení, se tam nutně musely probírat.

Ale jak snadné? Vemte v úvahu, že to byl sice vojenský sklad, který ale armáda pronajímala prázdný privátní firmě, která tam navezla nakoupené zbraně pro další prodej. Čili otázka ostrahy a zabezpečení byla jistě zajímavá. Ono to halt něco stojí a firmy se snaží náklady minimalizovat...

P. Kotyza 20.4.2021 14:57

Myslím, že by případ té firmy měli otevřít znovu ve světle nových zjištění s agenty GRU. Ti tam podle všeho instalovali časované rozbušky, které údajně měly zafungovat v Bulharsku. Stejně tak při pověstné ruské preciznosti ale mohly spustit kdekoli jinde při přepravě zbraní, takže nové obvinění z obecného ohrožení je namístě.

S. Zemitý 20.4.2021 15:33

Vy myslíte, že obchodní zástupci mohou do takového skladu bez doprovodu ? Vy myslíte, že v přítomnosti dozoru mohou jen tak vsunout do hromady zboží nálož ? Že vůbec mohou do skladu s něčím víc, než papírem na poznámky ? Ostatně - tvrzení proti tvrzení: podle právníka IMEXu v rozhodné době ve skladech žádné návštěvy nebyly !!! https://valassky.denik.cz/zpravy_region/hledani-rusove-se-u-spolecnosti-imex-group-neohlasili-20210417.html

P. Kotyza 20.4.2021 17:01

No rád bych si to nemyslel, ale obávám se, že pravda bude daleko prozaičtější. Proto čekám na to oficiální vysvětlení, jak píšu shora. Tvrzení právníka nechám bez komentáře.

L. Šimon 20.4.2021 9:40

No pane Nefe, je to Váš názor, já Vám jej neberu ani nehaním. Ale asi byste měl vzít v úvahu názory jiné. (upozorňuji, že je mi 69, v KSČ a tím méně u Stb jsem niky nebyl a s obsazením naší republiky v 68 jsem také nesouhlasil).

P. Pepax 20.4.2021 9:20

To vyhození presidenta ČR za vlastizradu jste p. Neff přehnal, to jste si měl nechat pro sebe, stejně jako že na nic jiného než výbuch ve skladu nedokážete poslední týden myslet. Celý ten výbuch docela smrdí a myslím že napáchá větší škody než výbuch samotný.

J. Poláček 20.4.2021 9:39

Pane, to máte velkou pravdu, smrdí ! Akorát se neshodneme odkud ten smrad vane. Přečtěte si článek od Gabala, je na něj odkaz v dnešním úvodníku, tam je to velice pregnantně shrnuto ! Jsme celému světu pro smích. Kdo by v takové situaci spěchal odřezávat smyčku, když se na ní houpe sebevrah ? Myslet na ten výbuch znamená především myslet na vlastní stupiditu a zbabělost, šlendrián a bezbřehou naivitu o mostu mezi východem a západem. A nemířím teď na naše politiky ale především voliče. Tato chiméra nás stojí moc a zdá se že ještě bude. Možná nám nakonec zlomí vaz, jako už 2x v naší historii. . Se...me si sami do vlastních bot.

P. Pavel 20.4.2021 10:27

Výbuch smrdí po korditu, příspěvky místních lidových rusáků po puťkově zadní části těla.

L. Novák 20.4.2021 13:02

Zelený ;-O magor P. Pavel jásající nad vítězným bojem proti jaderné energetice...Rv

P. Pavel 20.4.2021 17:33

A to sis vycucal z kterýho prstu, rudý nováku, jásající nad rusáckou agresí vůči ČR a při tom nechápající opakované selhání rosatomu v jaderných zakázkách ve Finsku v Maďarsku a dokonce Indii.

F. Navrátil 20.4.2021 8:59

V roce 1969 jely nějaké tanky na Prahu? Nemýlíš se Astone jako v poslední době už několikrát?

P. Hatina 20.4.2021 9:28

To se právě obávám, že se pan Neff nemýlí vůbec. Tenkrát v létě 1969, při manifestačních demonstracích u výročí ruské okupace, skutečně naše strana a vláda proti vlastním lidem stbáky, vojáky i tanky poslala...:-/

F. Navrátil 20.4.2021 9:41

Asi jsem detailista, ale tehdy byly ve městech obrněné transportéry.

P. Hatina 20.4.2021 9:54

Tak v těhle detailech už se nehádám, já tehdy nepotkal ani ty, ani ty..

K. Lilibínský 20.4.2021 8:53

Kontrolní otázka: Jak dopadne Koudelka??

Vyhodí ho?? Bude se léčit, dostane silné antibiotikum zvané Kopdoricin?? Nebo ho jen degradují a posadí na BIS jako vrátného?? Nebo se stane pohádkářem?? Či snad autorem SciFi jako pan Neff??...;-D

P. Hatina 20.4.2021 9:08

Koudelka má tu smůlu, nebo štěstí, že ho ani vyhazovat (a hledat k tomu zdůvodnění) nemusej, antož mu stejně v létě končí funkční období. Takže stačí počkat. Akorát halt že generálskej důchod už nedostane, s tím se musí rozloučit..

P. Pavel 20.4.2021 10:30

Chceš ho snad přibrat do tvé party fantasmagorů? Pochybuju, že by měl zájem.

P. Hatina 20.4.2021 8:51

Což je ovšem nebezpečný omyl. Protože pokud se použijí čistě legitimní prostředky - i tedy ona zmíněná ústavní žaloba na prezidenta, tak to jeho kýžené odvolání příjde touto cestou za několik měsíců. Ale stejně tak by se i mohla dlouze protáhnout výměna vlády, za nějakou čistě protiruskou, btw, bez spolupracovníka STB v čele:))

Takže pokud by někdo požadoval v současné krizi rázné a rychlé řešení, tak by to nutně musel být ve formě puče - a pak by ani ty tanky v Praze nemusely být fikcí. Což už je ale spíš apel pro vedení armády, aby případné pokyny a požadavky jakýchkoliv politiků v tomto smyslu jednoznačně odmítlo

J. David 20.4.2021 8:30

Tak jim to ve Vrběticích dvakrát pšouklo. Nu, když muničák vlastní a hlídá s děravým plotem obskurní soukromá firma, není se co divit. V Boleticích na to kdysi dohlíželi Honvédi z maďarských pust tak se znalostí koňských udidel, a také to tam pšouklo. Není to příčinná souvislost, když si neumětel laškuje s ekrazitem nebo s amatolem a pak mu to bouchne? Alfred Nobel měl kliku, nitroglycerin z rozbité baňky se mu vsákl do rosivkové hlinky, a ejhle, vznikl dynamit. Jenom vymyslit rozbušku, nebo iniciační slož. Ale to byla již lapálie. To Semtex (autoři Brebera a Fukátko), bez chuti a zápachu, pentrit a hexogen ve žvejkačce. Geniální. Bouchalo to excelentně. A ti dva ruští agenti chodci ve Vrběticích a výbuchy? A ještě tu pohádku o Mrazíkovi. Dobrá pojistná událost pro soukromou firmu.

M. Šejna 20.4.2021 8:36

Včera psali v novinách (takže je to určitě pravda ;-D ), že ti ruští agenti se dostali do Vrbětic v přestrojení za kontrolory.

Musíme tedy věřit tomu, že tihle dva agenti neumí novičokem otrávit Skripala, nedokáží nastavit rozbušky tak, aby to bouchlo až v Bulharsku, ale ovládají perfektně češtinu na úrovni rodilého mluvčího.

;-D