26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Vzkaz světaznalým přátelům

Píšu tohle Poslední slovo v neděli odpoledne, téma, co jsem nechával zrát přes týden, nechám někdy na příště, protože těžko můžu myslet na něco jiného než na ten výbuch. Fyzický i politický.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 20.4.2021 15:57

Co z toho jsou fakta? ;-D

D. Černá 20.4.2021 16:34

fakta jsou fakta. Co na tom nechápeš?

L. Novák 20.4.2021 18:02

"...Zásady proletářského a socialistického internacionalismu jsou mu vlastní... "

To jsou bláboly, žádná fakta. :-P

L. Novák 20.4.2021 18:05

"...Zásady proletářského a socialistického internacionalismu jsou mu vlastní... "

To jsou ryzí bláboly, jaké se psaly o každém hodnoceném v kádrových posudcích... Žádná fakta. :-P

S. Zemitý 20.4.2021 15:16

V bázni z BLM a LBTQ mladý před kompem si hoví syt,

za svůj hrnec ztuchlé rýže poníženě boty líže,

jimiž tisíckrát byl nakopnut. Za posměchu tretu z plechu

na hruď zavěsil mu pán, a náš revolucionář v dětské pýše

nad rodiči pne hlavu výše, že je rabům za vzor dán.

D. Černá 20.4.2021 15:32

Tak budete lehce retardový blb, ale zase je vám dobře.

S. Zemitý 20.4.2021 15:40

Zkuste napsat příspěvek bez urážek, mladinká dámo. Zkuste napsat něco věcného, něco, o čem by se dalo diskutovat, děvenko. Zkuste přijmout i lidi jiného názoru jako ... lidi. Pokud se to přes veškerou snahu nepovede, nevěštím Vám šťastný život. Možná není šťastný už teď ?

L. Polehla 20.4.2021 15:46

Nechte ji. Nechce!

S. Zemitý 20.4.2021 15:50

Ale to já vím ! Ale proč ji nepoškádlit ? Možná ji právě ta trocha laskavého škádlení před usnutím moc a moc chybí.

L. Novák 20.4.2021 15:56

To není žádná ženská, ale idiot, co se za ženskou jen vydává... :-P

S. Zemitý 20.4.2021 15:55

Komp NP blbne: místo aby zveřejnil moji reakci na Vaše doporučení, zveřejnil ještě jednou ono. Má reakce: já vím, že nechce. Ale proč jí neudělat dobře a nepoškádlit ji ? Z jejích projevů dedukuji, že jí to občasné poškádlení před usnutím móc chybí.

L. Polehla 20.4.2021 15:48

Nechte ji! Nechce!

D. Černá 20.4.2021 15:53

Uklidni se kluku, hoď se do klidu mladý chlapče, já tady snáším urážky proruských kolaborantů, zemanovské veteše a fanoušků slovenského práskače už dlouho, tak mně neraďte, jak se mám k této zběři chovat.

Nicméně jste zapadl do škatulky a frází podobných místních pologramotů o mém neštastném životě. Klasika. Nebudu vám to vymlouvat, klidně se tím utěšujte, kluku. jediné neštěstí mého života je, že bohužel musím určitý čas trávit i zde, v burešovsko-zemanovském Prašivistánu. To je ta země, kde si dementi volí za prezidenta odpornou ruskou onuci a za premiéra komunistického podvodníka a udavače.

Co tam máte dál, kluku?

S. Zemitý 20.4.2021 16:02

Přání naplněného života, bezbřehého štěstí, holka, až budeš moci zvednout kotvy a odplout do Francie, Germanistánu, Švédska, UK, Států a tam si užívat svobody, tolerance, bezpečí a ...lásky, nebo aspoň sympatií. Z celého tvého agresivního a nenávistného projevu totiž plyne, že to je to, co ti chybí. Ani nemusím být od psychologů, abych tušil, kde příčina.

D. Černá 20.4.2021 16:33

Blabla bla...můžeme začít bavit, jak to vypadá v Thajsku, Kambodži, na Bora Bora, v JAR, v Keni, v Lesothu, v Karibiku, ve Venezuele a v dalších 43 zemích, které jsem projela a některé několikrát. A od 30. dubna ted budete mít ode mne dalších 15 dní pokoj, já se budu pohupovat na vlnách a občas i pod nimi. Jste blábolista a to nemusím být já od psychologů.

J. Jurax 20.4.2021 21:22

"jediné neštěstí mého života je, že bohužel musím určitý čas trávit i zde, v burešovsko-zemanovském Prašivistánu"

A proč? Svět je veliký, hranice otevřené, vypadněte a budete šťastná ... ;-D

S. Zemitý 20.4.2021 15:03

Výbuchy muničních skladů: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_accidents_ and_ incidents_involving_transport_or_storage_of _ammunition. Protože není zahrnut tento https://www.novinky.cz/krimi/clanek/na-teplicku-hori-sklad-policejni-munice-ozyvaji-se-vybuchy-40336410, dá se s úspěchem předpokládat, že autor výčtu zdaleka nezahrnul všechny.

Kdo nevěří slepě vysvětlení (nevysvětlení) výbuchu ve V., odváží se pochybovat = veteš, pakáž, podržtaška, kola-borant, lůza, špína, idiot. Samé úderné a nevyvratitelné a přesvědčivé argumenty ve prospěch pravdivosti vládního prohlášení.

Tytéž argumenty jsou užívány pro označení těch, kteří věří vládě při jejích pokusech o řešení kovidu. Tak, kurník šopa, podle jakých kritérií se mám rozhodnout, kdy tak, kdy onak. Myslel jsem, že selským rozumem, alias kritickým myšlením. Je ještě v ČR povoleno ?

Agentura EXANPRO - bývalí špioni, kteří zřejmě už neunesli činění šéfstva - kteří o Vrbětickém případu napsali analýzu ( www.exanpro.cz - část působení zpravodajských služeb) : vědí, o čem píší ? Je jejich myšlení kritické, nebo je to rovněž svoloč, špína, lůza?

Co zde expertů na "povahu rusáka", psychologii Putina, schopnosti - nebo hloupost GRU.

Lidi, Češi a Češky a Češata, vy jste fakt hluboce, absolutně přesvědčeni o své absolutní pravdě ? Lidi jiného názoru (tedy špinavce, lůzu, veteš....) jste připraveni umlčet jak jen to bude možné ? Je lepší mnohost názorů, nebo přípustný jen jeden, ten váš ? Takhle chcete žít ?

O kognitivních zkresleních víte všechno, vás se netýkají ? Co takhle Dunning-Krugerův efekt ?

D. Černá 20.4.2021 15:38

;-D;-D;-D argumentovat obskurním webem EXANPRO, který z benešovského paneláku řídí bývalý lampasák a komunista Jirka Wagner, tak to chce mít v hlavě opravdu, ale opravdu hóódně nakakáno. Ale zase je to takový zemitý;-D vy drni se holt neměníte

S. Zemitý 20.4.2021 15:47

Tak on ten Vašek Havel, coby disidentskej, taky neměl slunnou kancelář na Václaváku a pět sličných sekretářek k tomu. A že byl ten JW komouš ? No tak to byli i Pavlík Pavlíkůj, co je dneska na vlně, nebo Mr. Drahoš, co se stal málem prezidentem, že ? NĚJAKÉ VĚCNÉ PŘIPOMÍNKY K NÁLEZŮM TOHO JW BY NEBYLY ?

D. Černá 20.4.2021 16:40

jasně, klasika, komouš zemitý jiným nadává do komunistů.

Jiří Drahoš byl v KSČ asi jako já, ty polodutá hlavo.

Lhát a lži posílat v řetězových emailech, to vy, fanclub hradní fusakle,dovedete.

D. Černá 20.4.2021 14:54

V bázni boží na rohoži

šedý rab si hoví syt,

za svůj hrnec ztuchlé rýže

poníženě důtky líže,

jimiž tisíckrát byl zbit.

Za posměchu tretu z plechu

na hruď zavěsil mu pán,

a náš dědouš v dětské pýše

nad námi pne hlavu výše,

že je rabům za vzor dán.

P. Černý 20.4.2021 15:51

Využiji váš vstup

1984: Svoboda je otroctví. Válka je mír.

Mimochodem, svoboda je možnost volby. A nebrání svobodu, kdo bez příčiny staví zdi mezi námi s našimi příležitostmi.

P. Černý 20.4.2021 14:12

Pane Neffe, v poslední době mám pocit, že komentáře, které necháváme uzravat, jsou přehlídkou stále stejných předsudků. A hlavně závěr je vždy stejný: Ekonomická spolupráce s Ruskem je nebezpečná a Rusko je neseriózní partner.

Jedna věc je to, že tento závěr je v rozporu s dosavadní zkušeností, alespoň co se dodávek pro energetiku týče.

Druhou otázkou je, zda se bez této spolupráce obejdeme.Zda můžeme a chceme mezi Ruskem a zbytkem Evropy postavit pomyslnou novou Berlínskou zeď. A hlavně, co bude pak s námi.

Oddělení Ruska od EU už není žádná fikce. Připravenost na ně už nedávno deklarovalo i ruské vedení. Není třeba dobývat se do otevřených dveří. Tohle můžeme mít, pokud chceme.

Ale jsme na něco takového připraveni? Prospěje nám život v poloizolaci? Dokážeme tu zeď hájit před bývalým partnerem, který s námi nemá žádné ekonomické a politické vazby? Nebo třeba před partnery jako je Turecko?

Je tu spousta otázek. V každém případě, měli bychom si dokázat tu budoucnost představit dovedenou do důsledků. A pak buď přestat naplano kvákat na měsíc nebo pokračovat v řezání větve pod vlastním zadnicí.

M. Zikmund 20.4.2021 14:20

Také si všimněte, že pan Neff nevolá po přerušení odběru zemního plynu, když už je mu s RF tak zatěžko ekonomicky spolupracovat. Holt má asi dům napojen na plynovod, ale nějaký další reaktor v roce 2035 ho už tak netrápí. Tak ukazuje svaly své zásodovosti.

P. Černý 20.4.2021 14:30

Jistě. Taky si všímám, že od té saskarny, kterou naši politici v poslední době předvádějí, se distancuje už i Německo.

D. Černá 20.4.2021 14:53

První sloka je o vás, druhá o Zemanovi: V bázni boží na rohoži, šedý rab si hoví syt,

za svůj hrnec ztuchlé rýže

poníženě důtky líže,

jimiž tisíckrát byl zbit.

Za posměchu tretu z plechu

na hruď zavěsil mu pán,

a náš dědouš v dětské pýše

nad námi pne hlavu výše,

že je rabům za vzor dán.;-D

M. Zikmund 20.4.2021 14:27

Však také pan Neff nevolá po odpojení se od plynovodu, tam až jeho zásadovost ekonomické nespolupráce s Ruskem nesahá. Ono je něco jiného řešit další reaktor pro rok 2035 a něco jiného nedostat do baráku plyn zítra.

M. Zikmund 20.4.2021 14:07

Když už Aston tak bojovně píše o rozhodnutí východ nebo západ, zařazení zprátečky atd., tak by mne zajímala jeho hodnotová orientace. Totalitní nebo demokratická? Totalitní se s ničím nemaže - důkazů netřeba, trestat hned, protože důkazem je naše podezření. A kdo chce důkazy, tak se zastává sprostého podezřelého, to je jasné, tak ať se sveze s ním. Zavřít, vyhodit, umlčet. Trestat dřív, než nastanou pochyby. Ty demokratické hodnoty to mají naopak. Jenže ty chtějí soudnost a trpělivost tak proč se s tím babrat. Však my si to zdůvodníme. Třeba tím, že jsme demokraté, protože jsme proti Rusku. No, nekupte to, když je to zadarmo.

L. Kubeš 20.4.2021 14:06

Plný souhlas s paní Černou a díky za článek Astonovi. Některé věci jsou naprosto nezpochybnitelné, například to, ze na pražském hradě sedí český Quisking. V

L. Kubeš 20.4.2021 14:10

Oprava: Quisling