29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Vystrčilův exces ukázal tvrdou realitu

Řekl to špatně, ale neměl vlastně pravdu? Předseda Senátu Miloš Vystrčil volá v čase vrcholící covidové pandemie po větší sociální solidaritě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Müller 16.3.2021 23:13

Předseda Senátu (bývalý učitel ) sám soukromě nehospodařil. Jako učitel (příjemce peněz z rozpočtu) byl zvyklý diktovat poslušným žákům svoje teorie bez konfrontace s reálným živobytím a světem.

Jako dlouholetý politik si zvykl sedět na více židlích, na lehký partajnický život multi-politika se souběžnými platy za politické funkce a být pohodlným příjemcem peněz z rozpočtu.

Nezná celoživotní pot, dřinu a odříkání v soukromém sektoru. Kázat a moralizovat ostatním je snadné.

Více zarážející je u autora článku (ekonoma?) statické (socialisticko-komunistické) a zároveň věštecké pojetí ekonomiky.

Soukromému sektoru snížím daně o X procent, což je podle dosavadního příjmu rozpočtu Y miliard. Proto příští rok se sníží příjmy rozpočtu právě o těch Y miliard.

Jako přetlačování písku buldozerem z jedné hromady na druhou?

Autor článku zná budoucí příjmy plátců daní, ze kterých se procentem počítají daně, tedy příjmy rozpočtu? :-)

Autor asi nezná význam slov jako úspory, tokové veličiny, motivace, investice, riziko, výnos z investice, zasít semena, zasadit strom a pak sklidit, atp. .

Konečné reálné implikace těchto slov? Dokud to nezažije ve vlastním životě, tak to těžko pochopí. Z peněz někoho jiného se dá psát, teoretizovat a kázat skoro o všem.

J. Kubík 14.3.2021 9:41

Až se do volební kampaně zapojí probabišovská a prozemanovská Prima cnn news miliardáře Zach budevymalováno. Babič navíc po doplněné rady ČT o další svoje lidi ovládne i veřejnoprávní média,

J. Kubík 14.3.2021 9:41

Až se do volební kampaně zapojí probabišovská a prozemanovská Prima cnn news miliardáře Zach budevymalováno. Babič navíc po doplněné rady ČT o další svoje lidi ovládne i veřejnoprávní média,

A. Šír 13.3.2021 17:12

Lidi, to snad nemyslíte vážně! že jediné dobré řešení je, aby zde nadále vládnul duševně nevyrovnaný sociopat, oligarcha, estébák, trestně stíhaný za dotační podvody...

V. Církva 12.3.2021 21:15

No ono to tak nějak bude.

V. Církva 12.3.2021 21:12

No a co se týká zaplácnutí dluhů a Vystrčila, sice naťuknul správnou věc, solidaritu, která je v každé krizi potřeba. Zapomněl už ale, že s výjimkou vládních úředníků ti dnešní na homeoffice jsou nejvíc ždímaná vrstva obyvatel. I moje ochota platit restaurační myčky na peníze, z mých daní není zrovna veliká. Co se pak týká prodejen nábytku nebo oděvů těm pomůžu tím, že je nechám vydělat jen co bude nakupování bezpečné.

Jinak, změnit by se měla celá naše společnost. Protože za Covidu selhala nejen vláda i když ta především.Co se týká záchrany malých podnikatelů, když už jsme u ODS, tak tu solidaritu bych začal ždímat od těch co už si nakradli. Třeba 100 procentním zdaněním nedaněných zisků od roku 1989. Neobvyklá doba si žádá neobvyklá řešení.

Jinými slovy je hodně drobných podnikatelů, co jsou na současné situaci byti, především těch drobných, tak by jim měli pomoct ti druzí. Aby se začínalo od těch, co mají tak normálně, to je od pana Vystčila podivné.

V. Církva 12.3.2021 21:00

Přesně tak, bohužel mám obavy že se nenabízí moc lepších alternativ k Babišově ekonomice. To co dýchá Babišovi za zády je ještě hroší. Piráti, holky Pekarová Adamová ani KDU ekonomiku líp nevyřeší. Co se týká ODS nejsem si jist.

M. Pechar 12.3.2021 20:33

Když šli kanceláří, hejtman Tayrle vzal si od velitele stavebního oddílu rákosku a uhodil na dlouhý stůl, kolem kterého na povel postavilo se do fronty dvanáct vojenských písařů. Byli to vyznavači klidné, bezpečné práce v týlu armády s velkými, spokojenými břichy v extra uniformách.

A těmto dvanácti tlustým apoštolům ulejvandy hejtman Tayrle řekl, chtěje se vyznamenati před Ságnerem i druhým hejtmanem: „Nemyslete si, že vás tady mám jako na krmníku. Prasata! Méně žrát a chlastat, ale více běhat.

Teď vám ukáži ještě jinou dresuru,“ oznámil Tayrle svým společníkům.

Uhodil poznovu rákoskou na stůl a otázal se těch dvanácti: „Kdy prasknete, čuňata?“

Všech dvanáct odpovědělo unisono: „Dle vašeho rozkazu, pane hejtmane.“

Směje se vlastní blbosti a pitomosti, vyšel hejtman Tayrle z kanceláře.

V. Bok 12.3.2021 19:37

Asi tak. Všechny další možnosti jsou jen horší. Na první pohled. Chce to se jen podívat. Tedy, řadě lidí se ovšem bohužel nechce...

Š. Hašek 12.3.2021 19:15

Jo.

Š. Hašek 12.3.2021 19:15

Zkusil bych to!

Začal bych lidumilci Hilšerem, Drahošem, Vystrčilem!

V. Čermák 12.3.2021 18:04

Dluhy nadělal celý pokrokový svět a Babiš nejméně. Současné Dluhy již nikdy nikdo nezaplatí, ani vnuci vnuků. USA to ví dávno, EU na to přišla také a Babišovi jakožto byznysmanovi to bylo jasné také, jestli to již chápe i opozice, pochybuji.....;-D

V. Čermák 12.3.2021 17:54

Asi vám dosud uniká pojem Státní zaměstnanec, že? Učitel, Hasič, doktor, sestřička, policista, apod...;-D

V. Petr 12.3.2021 17:24

R^

V. Podracký 12.3.2021 17:17

Co tak vzít platy senátorům a nechat jim jen základní mzdu. Ty blbosti by je přešly.

P. Selinger 12.3.2021 17:09

Řekl bych, že na hloupé žvanění v diskuzích jste tu právě Vy !

P. Selinger 12.3.2021 17:06

Navštivte pschiatra !

P. Selinger 12.3.2021 17:05

Pane Čechu, Vaše povídání mne sice poněkud rozčilovalo, ale nápadem zrušit senát z důvodů úspor mne přímo nasr..... . Senát je poslední pojistka proti blbým nápadům poslanců, a že jich bylo hodně, jen je slabě ukotven v ústavě. Veto senátu by mělo být možno přehlasovat ne prostou, ale dvoutřetinovou většinou !

P. Milan 12.3.2021 16:55

U toho nedovolení je ještě otázka, čím prostřednictvím nedovolí. Některých stran bych se vyloženě obával, aby to nakonec nebylo "zlatej Bureš" (jako v Praze s Krndou).

P. Selinger 12.3.2021 16:55

Senát každodenně prokazuje svoji nezbytnost. O zrušení senátu hovoří lidé s touhou po diktatuře !

P. Milan 12.3.2021 16:53

Ať vyhraje kdokoliv, bude muset platit dluhy po Burešovi a Aleně Šílené.

P. Selinger 12.3.2021 16:53

Hlavně by bylo potřeba prověřit nutnost všech byrokratických postupů a zrušit spoustu zdvojených a nebo zcela zbytečných, nutné pak digitalizovat. Tím by bylo možno značné množství úředníků propustit.

P. Selinger 12.3.2021 16:51

Doufám v rozum českého národa, že již nedovolí Babišovi ničit tento stát.

J. Svoboda 12.3.2021 16:26

Stejně vyhraje Babiš a dotáhne do konce svůj koncept, že všichni čerpají dotace. Takže mudrování o daních je zbytečné ;-D

Pěkný den.

M. Koutný 12.3.2021 15:04

Na kterém úřadě "pracujete"?

M. Koutný 12.3.2021 15:03

Zatímco přerozdělování mezd považuji za naprosto šílený nápad, s návrhem na zmrazení platů státním zaměstnancům jednoznačně souhlasím. Zejména úředníkům bych pak platy dramaticky snížil a snížil bych nejméně o polovinu i samotné počty těchto byrokratů. Vždycky si vzpomenu na scénu ze Švejka, kde přijde vysoký důstojník do vojenské kanceláře plné vykrmených existencí a křičí na ně: "Vy jednou prasknete!" a oni sborově a v pozoru odpovídají: "Dle rozkazu, praskneme!"

V. Čermák 12.3.2021 13:50

Ale to můžeme být jen rádi, že nám někdo vypomůže...;-D

V. Čermák 12.3.2021 13:46

Platy státních zaměstnanců byly dlouhodobě podfinancované, takže jejich zvýšení bylo správné. Díky tomu si polepšili i zaměstnanci v soukromé sféře. Jestli se vám to zdá moc, porovnejte si to s našimi přáteli v EU...;-D

V. Čermák 12.3.2021 13:43

Tak pokud v příštích volbách vyhraje Demoblok, tak zvyšování daní jistě brzy nastane. Zařídí to Piráti se Stanem i TOPka s KDU, kteří s od ODS trhnou. Naproti tomu Babiš mluvil pouze o nerůstu platů státních zaměstnanců...;-D

P. Čech 12.3.2021 12:56

Podle mne má být daň jen jedna a tu má platit každý, bez výjimky. K diskusi je jen výše této daně. Nevím jak jinde, ale u nás by mohlo být zdanění mnohem nižší, pokud by neexistovala nutnost financování politických stran, všelijakých t.zv. politických a jim podobných neziskových organizací, zbytečných ministerstev a jimi přímo řízených organizací a pod. Ruku v ruce s neexistencí těchto financování by mělo jít zrušení všech dávek, přídavků, příspěvků, dotací a pobídek s jedinou výjimkou a to těch které jsou směrovány výhradně k lidem nemocným a zdravotně handicapovaným. Pokud by toto bylo nastoupeno, okamžitě by se objevily stamiliardy, v současné době socansky rozhazované formou přerozdělování peněz z daní ve státním rozpočtu. Vzorem by mohly být např."desátky", vybírané od lidí ve středověku.