26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Výstraha

Minulý týden byl na Václavském náměstí na demonstraci „Milionu chvilek“ přečten „Otevřený dopis Senátu Parlamentu České republiky“ s žádostí, aby Senát podal ústavní žalobu na prezidenta republiky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Renjascu 5.5.2021 7:12

Souhlasím, revizionismus Němců mi už nepřipadá zábavný jako dříve, ale pěkně odporný. Je to pokračování Hitlerovo taktiky udělat z oběti viníka a z viníka oběť. Je stále potřeba Vaněčkovi a podobným kolaborantům připomínat našich 360 tisíc spoluobčanů, které Němci zavraždili jako dobytek na jatkách a to za pouhých šest let, připomínat Lidice a Ležáky, vyhnání Čechů z pohraničí, uloupení pohraničních oblastí mylně nazývaných Sudety, okupaci ČR, nucené nasazení občanů ČR, loupež vojenské techniky, vysátí národního hospodářství, plány na vyhubení českého národa, lži o údajně velké kolaboraci Čechů, kterou Němci rozšířili ačkoliv si zároveň v hlášení do říše stěžovali, že budou muset použít proti Čechům ještě brutálnější metody mučení, protože Češi nechtějí s Němci spolupracovat...

A. Renjascu 5.5.2021 8:58

A ještě bych těmto kolaborantům připomněl ať se raději starají o to, aby Mnichovská dohoda přestala být platnou součástí německého právního řádu. Pokud ne, tak ať se aspoň přestanou označovat za spřátelený stát.

J. Vorlický 5.5.2021 7:47

Zase ale na druhou stranu jsme prý v Plzni vyráběli pro německou armádu tak dobrá děla, že si je Němci vybrali jako nejlepší, když se spojenci vyloďovali ve Francii. S těmi sviněmi bych to tedy nepřeháněl.

V. Církva 5.5.2021 16:26

Jo to si měli spojenci rozmyslet. Hodit nás přes palubu a nechat Němcům naše tanky a zbrojní průmysl, nebo ctít spojence. Někdo říká, že dohody musí být výhodné pro obě strany jinak brzy ztrácí smysl. Pokud nebylo výhodné pomoct Čechoslovákům, tak pro nás bylo výhodné dělat děla proti Francouzům a Britům. Nakonec naše zbrojovky byly USA bombardovány, ale to už bylo možná kvůli komunistům, ne nacistům.

Přesto se ví, že naši lidé výrobu sabotovali a rizkovali hodně. Nejen vlastní životy, jako Britové, ale i své rodiny. Takža neobstojí nějaká představa, že jsme Němcům pomáhali, dobrovolně ne a v každé Němci okupované zemi se pracovalo pro Němce.