23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vašek Votruba 23.10.2006 7:52

Je 25 % většina?

Pokud byla účast 42 % a ODS dostala 60 %, dává mi to maximálně 25 % pro ODS z celkového počtu voličů. A těchto 25 % rozhodlo, co v Praze bude následující 4 roky. Proč tolik lidí nejde volit se nedá jednoznačně vykládat jako spokojenost, ale jako rezignovanost - není koho volit. SNK-ED je ODS(malá), ČSSD byla u kormidla dlouho, KSČM děsí náznaky nostalgie, strana Zelených uhnula doprava a nezávislí jsou jen vyloučení/odchozí jednotlivci z velkých stran (především ODS).

derik 23.10.2006 7:49

Re: Nedivím se Pavlu Bémovi,

To je prave ukol pro pana Bema. Aby v ramci daneho rozpoctu uskutecnil co slibil (to se da videt) a aby to bylo pruhledne a ciste (to se da kontrolovat).

Rudolf 23.10.2006 7:48

Rychlé zapomínání pana Haase

Praha není prvním případem, kdy ve vyšším samosprávném celku získala nadpolovoční většinu ODS. Již od posledních voleb do krajských zastupitelstev ji má v Ústeckém kraji.

JIrka 23.10.2006 7:41

Re: Re: vítěz voleb..

natvrdo doufejme

JIrka 23.10.2006 7:40

Re: Re: Mohu mit otazku, pokud se zde vyskytuje nejaky diskutujici z Prahy?

Přesně to jsem chtěl dodat, ti co si tak rádi serou na hlavu vždy argumentují tím "plným Václavákem či Staromákem" ono je to jednoduché a efektní, i když naprosto lživé.

Quin 23.10.2006 7:25

Nedivím se Pavlu Bémovi,

že se bezprostředně po volbách vyjadřuje opatrně a naznačuje hledání konsensu. Jednak jeho oponenti v Praze ( Bursík, Buzková) mají určitou úroveň a zřejmě s nimi dobře vycházel. Jednak samovláda do budoucna skýtá nebezpečí. Vždy se najdou nějaké kausy o korupci při rozhodování o zakázkách, a a't oprávněné či ne, budou hrát roli při příštích volbách. Lepší výsledek už  ani být nemůže, spíš hrozí  pád. A k těm kontrolním mechanismům- nevím, jak se dají prakticky provádět proti absoluitní většině.

Jan 23.10.2006 7:24

Re: Re: Mohu mit otazku, pokud se zde vyskytuje nejaky diskutujici z Prahy?

To z velkych mest mozna v Brne, ale v Praze tolik Nemcu nikdy nezilo.

derik 23.10.2006 7:17

Re: Mohu mit otazku, pokud se zde vyskytuje nejaky diskutujici z Prahy?

Nebyl nahodou kazdy 3. obyvatel Prahy Nemcem?  V cele CR jich bylo vic nez 3 miliony. Mozna nekteri z nich zili v Praze?

Jan Hájek 23.10.2006 7:13

Re: vítěz voleb..

a ty čtyři roky natvrdo nebo podmínku?

Jan 23.10.2006 7:09

Mohu mit otazku, pokud se zde vyskytuje nejaky diskutujici z Prahy?

Kdyz se clovek podiva do historie i do soucasnosti, tak proc musi mit pocit, ze lid prazsky se vyznacuje urcitou stadnosti a politickou nezralosti? V roce 1942 kazdy 3. (treti!!!!) obyvatel Prahy prisel vyjadrit svuj zal nad smrti Heydricha hajlovanim na Vaclavaku. Podobne vyjadreni submisivity se Nemcum nepodarilo v zadnem jinem meste v okupovane Evrope, ani v protektoratu. Davy na Staromaku v unoru 1948 netreba pripominat, navic vetsina top komunistu byla Prazaci krteni Vltavou (Kopecky, Novotny, Slansky, Zapotocky). Ve "volbach" v cervnu 1948 bylo nejmene bilych listku (v podstate nesouhlas s jednotnou kandidatkou) vhozeno zase v Praze. A ted Prazaci z vice nez 50% voli ODS a nuti zbytku zeme modrou totalitu.

Olinka 23.10.2006 4:18

ODS v Praze zvítězila..

a pan Bém hledá širší shodu? Proč? ODS má jedinečnou šanci předvést průhledné plnění programu a zároveň za něj nést plnou odpovědnost! Že by se toho najednou zalekla?

Anebo pan Bém cítí jistou nostalgii po svém jinostranickém náměstkovi a dalších milych kolezích a spolurozhodování??!!:-)

Ital 23.10.2006 2:30

reakce na volby

Jsem volič ODS. V situaci, kdy poražení v parlamentních volbách neuznávají volební vítězství, si myslím, že pokud mám mandát, tak ho mám (musím) použít. A jako i v běžném soužití jsem omezovám společenskýmy konvencemi, tak i v politice musím zachvat určitou míru taktu a slušnosti, ale nemohu meustále ustupovat ze svých stanovisek, jen proto, že někdo jiný svoje nározy křičí hlasitěji než ostatní. ODS po volbách nemusí "křičet", ale má jí být "nasloucháno". 

Marie Dubanová 23.10.2006 2:23

vítěz voleb..

ODS se stala jasným vítězem voleb a přesto hledá pan Bém, "nějakou širší shodu"? Kde je jeho volební heslo :" dejte mi pět minut a já Vám dám čtyři roky", nikde se nezmiňoval, -  o tom, že nám dá " ty čtyři roky" s někým ve shodě?.

Marie Dubanová 23.10.2006 2:18

širší shoda ?

Pražská ODS vyhrála volby a to tedy velmi výrazně,a pak nechápu proč hledá pan Bém - "širší shodu"  a hlavně s kým? s panem Paroubkem, který chce koalici všech proti ODS?

Jenda 23.10.2006 1:29

Nechte to po druhym kole senatnich

Vyhlasit, ze vitez bere vse a vykaslat se na ostatni strany v situaci kdy je tesne pred rozhodujicim kolem senatnich voleb a PlnouParouBack vyhlasuje ke spojeni vsech proti ODS aby nahodou nevyhrala moc, by nebylo zrovna takticke. Jsou dulezitejsi veci nez Prazsky magistrat.

derik 23.10.2006 1:17

Plny souhlas. Bem ma historickou moznost

ukazat ze vetsinovy system je mozny, uzitecny a efektivni. Hned na druhy den po volbach ma sednout, zacit pracovat, a nest plnou zodpovednost. Jako kontrast k pomernemu systemu, kdy se dlouhe tydny po volnach hleda kompromis, ktery mozna ani nikdo nechtel, nemuze se plne udelat co se slibovalo, jeden na druheho se vymlouva a nenese za nic zopdovednost.