27.6.2024 | Svátek má Ladislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Výborná zpráva pro ČSSD

Občanská demokratická strana úspěšně pokračuje ve svém úsilí o další volební porážku. O víkendu zvolila volebním lídrem za Středočeský kraj Vlastimila Tlustého a volebním lídrem za Severomoravský kraj Martina Římana. Tedy dva dokonalé politické klony Václava Klause, který ještě v roli předsedy ODS prohrál této straně dvoje volby v řadě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pumpescu 8.11.2005 7:23

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: To se dalo shrnout do jedné věty

A můžete uvést nějakej příklad Mike? Myslím toho pozitivního side effectu? Vedlejší kladné efekty korupce... O tom sem ještě neslyšel, možná že to existuje, ale mě to vážně uniklo. Kromě toho, tady nejde ani tak o míru zdanění, nebo vůbec politiku. Koho zajímaj nějaký vyhlášky a daňový předpisy když přece nejdůležitější je znát nějakýho toho Vlastu. :) To už je potom vedleší jestli má Vlasta knížku modrou, růžovou nebo krvavě rudou.
Pumpescu 8.11.2005 7:12

Re: Re: Re: Re: Re: To se dalo shrnout do jedné věty

ad: hodnej blbec páchající zlo. Já spoléhám na to, že hodnej trouba si skoro vždycky dá říct. Právě protože je dobrák a chce pro všechny opravdu jen to nejlepší, tak v okamžiku kdy zjistí že je někde chyba, snaží se jí napravit. Příkladů jsou tisíce. Může se stát že z trouby dobráka se stane fanatik. Ovšem v tom okamžiku přestává bejt do velký míry dobrák, nevidí všeobecnej prospěch, ale zářný zítřky. Když se přidržim toho odporu proti jadernejm elektrárnám, tady byste musel dokázat že to není normální názorovej střet, ale střet s fanatikama. Já sem si nevšim. Emoce zuřej na obou stranách, já osobně mezi Patočkou a Brezinou zas tak velkej rozdíl nevidim. Ba ne, vidim. Patočka píše vo dost líp. Myslím jako že sloh má lepší. Nebo aspoň míval.
mike 8.11.2005 7:22

Re: Re: Re: Re: Re: Re: To se dalo shrnout do jedné věty

To jste nikdy neslysel, ze nejhorsi je aktivni blbec? Napravuje a napravuje, dokud to utopii nevybuduje. A co se tyce jadernych elektraren, spor neni mezi Patockou a Brezinou, to jsou dve strany teze mince. Spor je mezi technikou a iracionalitou. Musim koncit, treba bude pokracovat nekdo jiny. Mejte se.
Pumpescu 8.11.2005 7:25

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: To se dalo shrnout do jedné věty

Taky se mějte fajn, bylo to zajímavý. Dobrou. To pro mě. Vám bych měl asi popřát príma den. :)
kocour 8.11.2005 2:31

Re: Re: To se dalo shrnout do jedné věty

Kde by byla Francie bez pánů Bodina, Nogareta, Richelieua a Mazarina? Kde by byla Anglie bez Alžběty I. a jejích ministrů? Kde by byl Ankh-Morpork bez Havelocka? Moje stupnice zní chytrý slušňák, chytrý gauner (ale někdy je to dobré prohodit), blbý slušňák. Blbý gauner - nevím, jestli to existuje a není to contradictio in adiecto.
mike 8.11.2005 2:59

Re: Re: Re: To se dalo shrnout do jedné věty

Havelock a gauner? Nikoli, chytry pragmatik. Ucel sveti prostredky by mohlo byt jeho heslem, kdyby se nejake obtezoval mit. Zrovna by se nejaky hodil. Co takhle jmenovat Prachetta ceskym kralem? Kdyz si ho dokazal vymyslet, mohl by to zvladnout i v praxi ;-)
wer 8.11.2005 3:36

To Kocour Re: Re: Re: To se dalo shrnout do jedné věty

A není ta snaha mermomocí vše lineárně uspořádat neopodstatněná? Přece jen, nemusí být vše porovnatelné, že? :-) Můj názor - chytrý slušňák je lepší než všechny uváděné možnosti, chytrý gauner je lepší než hloupý slušňák, zbytek si netroufám porovnávat.
Janus 8.11.2005 13:53

Re: Re: Re: To se dalo shrnout do jedné věty

Chytrý gauner na druhém místě, říkáte? Heleďte, tak proč ty výhrady vůči MUDr. Rathovi?
Ivan Nový 8.11.2005 11:43

Pumpesku,

pro stát je nejužitečnější chytrý gauner, protože ví co dělat, ví co smí dělat a je schopen to prosadit, chytrý slušňák sice ví co dělat, ale neví co nesmí dělat a není schopen to prosadit. A nejen pro stát, ale i pro jakoukoliv firmu.
mike 8.11.2005 1:52

Re: To se dalo shrnout do jedné věty

Na to neni jednoznacna odpoved. Muze velice zalezet na okolnostech. Kam byste zaradil treba Husaka?
fakír 8.11.2005 2:19

Re: Re: To se dalo shrnout do jedné věty

chytrý gauner také si ho brežněv vybral
kirast 8.11.2005 5:25

Re: To se dalo shrnout do jedné věty

Když si člověk přečte tuto poddiskuzi, docela by nabyl dojmu, že pan Tlustý je gauner. Jsou pro to ale nějaké důkazy?
mike 8.11.2005 5:32

Re: Re: To se dalo shrnout do jedné věty

Taky by mohl nabyt dojmu, ze pan Tlusny je chytry. Jsou pro to ale nejake dukazy?
šimon klein 8.11.2005 8:58

Re: Re: Re: To se dalo shrnout do jedné věty

Na téhle debatě je příznačné, že se řeší jenom Tlustý a nikdo z ČSSD - soudím proto na všeobecný názor, že tam jsou jen hloupí slušňáci (špidlo?) a hloupý gauneři - papá roubek.
pan Havran 8.11.2005 10:15

Re: Re: To se dalo shrnout do jedné věty

Tlusty je chytry. Proto nejsou zadne dukazy, ze je gauner.
Ivan Nový 8.11.2005 12:00

Pane Havrane,

a teď uvažujete přesně jako komunista :-))) To ale, nebylo chytré, takto se k tomu přiznat.
jerry 8.11.2005 15:14

Re: Re: Re: To se dalo shrnout do jedné věty

Tlustý je gauner. Proto nejsou žádné důkazy o tom, že je chytrý. Zato důkazů o opaku (tedy-kulantně řečeno, jeho NEchytrosti) by se pár našlo - viz causa "odposlechu mobilních telefonů", když si soudruh Tlustý neuměl nastavit hlasovou schránku...
HOU 8.11.2005 0:50

Podprůměrný článek, autor viditelně vaří z vody.

Nika 8.11.2005 0:36

Jojo

to bývá vždycky ta nejlepší rada, když vám zapřisáhlý nepřítel radí, to by měla ods určitě poslechnout...
trinity 8.11.2005 0:14

http://blog.lide.cz/bloger.r

http://blog.lide.cz/bloger.r
hisaak 7.11.2005 20:27

Velmi vystizne

Lepe to snad napsat neslo. Kdyby se tito panove sami nacpali na druhe, treti misto kandidatky, meli by de facto stejnou sanci dostat se do parlamentu. Kdyby pak na prvni misto kandidatky procpali takove kandidaty, kterym lide mohou verit (treba takove, o ktere se pokousi paroubek v Praze), meli by v parlamentu v konecnem dusledku vic poslancu a tim i vetsi moc. Kdy uz to ods konecne pochopi?
Petr Burma Dvořák 8.11.2005 10:08

Re: Velmi vystizne

Je to zbytečné reagovat, ale nedá mi : co si tak představujete pod tím spojením "nacpat se na kandidátku" ?? Máte nějakou zkušenost od socdem či ED ?? Jak píši o příspěvek výše : bez ohledu co si myslím o Tupolánkovi, nedovedu si představit, že by se uvnitř ODS někdo rozhodl, že se "nacpe" na kandidátku (mluvím o vlastní zkušenosti!!).
Gazela 8.11.2005 11:51

Re: hisaak

O koho se pokouší Paroubek v Praze? O Teličku? Pro Vás je důvěryhodnější Paroubkovo lanaření nebo Telička?
velvet 7.11.2005 19:39

Problém na novém Psu - nemohu najít příspěvek, který komentuji.

Ale zahlédl jsem jej  přes den někde jinde.
Snad se nepletu a je o volbě lídrů v krajích.
Víte, do toho můžete mluvit do alelujá, ale je Vám to prd platný, pokud to nemáte jak ovlivnit, a je Vám to stejně tak prd platný, pokud nemáte sílu to ovlivnit. Ovšem ovlivnit to můžete. Pardubický kraj rozhodl jinak. A právě z pocitu, že nikdo nemá co nařizovat, to mi věřte. Cestu k hlasovacímu právu Vám tu, s dovolením, osvětlovat nebudu.
Vlasta Tlustý je bývalým členem KSČ. Odvedl nesmírně práce zejména na Zákoně o půdě. Bez Vlasty by Vaši dědové restituovali kulový, aby bylo jasno. A že dostali rezavý traktory, tak na to se ptejte také jinde.
Je bedna, je schopný vyjednavač. Nedivím se Středočechům, že jej zvolili lídrem i letos, ale chápu, že některým lidem nepřestane vadit nikdy. Mně už taky trochu dráždí a být na jeho místě a chtít to nejlepší pro ODS, pustím místo dalšímu, nekandiduji.
Podobně je to s Ivanem Langrem. On si návrat do pozice místopředsedy ODS těžce odpracoval, ale furt to prostě není to ono.
U Martina Římana jste naprosto mimo, on je jen nemediální typ, jinak je fajn, ale to nemá smysl probírat, spíš se vrátím k jiné otázce:
A koho všeho bychom ještě měli vyloučit, abyste nás volili? A - prosím - kladete tentýž nůž na hrdla jiných politických stran? Nekladete. Tak se pak nedivte. A volte si Kasly a Zielence a Nezávislé a Sdružení nezávislých a nezávislé na Zelených a hoďte to kamkoli.
Lidi, co se zajímají o politiku, se nerodí dokola. Jistě, někdo jde za čistým kariérismem, ale někdo se cítí také předurčen ke službě veřejné správě, šmarjá.
Už jste si na vlastní kůži zkusili vytipovat starostu svého města? Mno a jak jste uspěli?
Nesmí to bejt vizionář, nesmí bejt rapl, musí vědět, že politika je běh na dlouhou trať a krátkej cíl a stačí prdek, a bude deset let před důchodem bez práce a pomazanej blátem. Uvažujte, občas.  
Antti 8.11.2005 0:23

Re: Problém na novém Psu - nemohu najít příspěvek, který komentuji.

Jo, v podstatě zlatá slova. I když bych také radši viděl Tlustého na druhém třetím místě a před ním někoho, koho v regionu lidi znají. Třeba jako Šnebergera nebo Jirsu...
Tlustý byl ostatně lídr i v roce 2002 a prohrál.
Petr Vileta, balík z Plzně :-) 8.11.2005 1:20

Re: Problém na novém Psu - nemohu najít příspěvek, který komentuji.

Velevete, nikdo z tech, kteri by byli ochotni ODS volit, prece nechce, abyste nekoho vylucovali. I kdyz je pravda, ze i KSC (neblahe pameti) mela ve stanovach, ze pravomocne odsouzeny clen je automaticky vyloucen ze strany. Jenze obcas se clovek doslechne, ze toho ci onoho clena ODS (ale i jinych stran) odsoudil soud za zproneveru, podvod nebo poskozovani veritele a ten clovek je dale clenem (te ktere) strany. Ale zpet k vasemu prispevku.
Nuz na krk jinych stran davam take, pokud jsou pro mne tyto strany volitelne. Takze nuz na krk neprikladam KSCM, CSSD nebo LIdovcum, protoze ty stejne volit nikdy nebudu. Ovsem stejny metr mam na Sdruzeni nezavislych, US, EDy nebo ODS. Jenze me hrozne vadi lide, kteri nemaji vlastni nazor a jen papouskuji nazory jinych. Napriklad clenka ODS Benesova. Neznam ji osobne, ale vypadala na chytrou pani, pokud se ji neptali na politiku. Jak zacala mluvit o politice, slysel jsem Vaclava Klause. Pouzivala i vetsinu jeho frazi. Stejne tak Zahradil. To je obycejny tlučhuba bez nazoru, papousek VK a nejvyssiho vedeni ODS. A nepodarilo se mi najit nic, co by udelal. Nejaky schvaleny poslanecky navrh, pripraveny (i kdyz zamitnuty) zakon, proste nic. A hledal jsem usilovne. Mozna namitnete, ze je tezke neco prosazovat z opozice. Ano je, ale kdysi treba Mlynar, Langer a Gross spolecne pripravili a prosadili tusim ze Zakon o elektronickem podpisu. Ale Zahradil? NIC! A ze Riman neni medialni typ? To tim nebude. Napsal par clanku sem do NP. Na to mel prece cas, mohl si to v klidu po sobe precist kolikrat chtel, nikdo ho neatakoval stouravymi otazkami, i tema si zvolil sam. A podivejte se do archivu na komentare k jeho clankum. Modre ptactvo liknave obhajuje, ostatni vetsinou nesouhlasi. Mozna by Riman byl dobry v jinem oboru, ale politika mu evidentne nejde, pokud posuzujeme podle spokojenosti obcanu (poctu volicu) a ne podle mnozstvi penez, prinesenych do rodinneho rozpoctu.
Xury 8.11.2005 8:44

Re: Re: Problém na novém Psu - nemohu najít příspěvek, který komentuji.

Měl bych snad jen jedinou poznámečku k Římanovi. Četl jsem od něj nedávno článek, ve kterém rozcupoval nápad Šimonovského na rozšíření D1 na šest pruhů ( a hlavně jeho cenové představy ), i když mi Říman není moc sympatický a jako ministr dopravy toho moc nepředvedl, alespoň pokud se pamatuji, tak musím říct, že ten článek měl hlavu a patu.
velvet 8.11.2005 11:35

Pane Vileto,

narozdíl od Vás hodnotím představitele ODS a nejen ODS na základě osobní známosti, nebo alespoň na základě informací od lidí, kterým věřím, že dokáží člověka prokouknout. Takže když vezmu nějaký příklad: moji dva dobří přátelé byli v posledním federálu s Gandalovičem. Jsem v jiném kraji, ale mít Gandaloviče jako lídra, jsem maximálně spokojen, protože ho celá léta sleduji.
Kolegyně Benešová byla dobrá jako přednostka OkÚ a zřejmě i informovaná náměstkyně na financích, pak, mám pocit, trochu zlenivěla. Nicméně ona je nyní opravdu jen členkou ODS.
Co se týče Zahradila, hluboce s Vámi nesouhlasím. Dokonce musím říci, že s málokterým politikem ODS jsem si tak výtečně a otevřeně poklevetil.
Jsem si vědom, že je snadné buď podlehnout mediální masáži nebo si na jejím základě podvědomě nějakého člověka špatně zaškatulkovat, a jsem moc rád, že z téhle vlastnosti mne posledních 16 let vyléčilo.
Takže já se nepohoršuji nad lidmi, kteří mají jiné názory než já. Já se pohoršuji nad lidmi, jako je Pehe, kteří mají INFORMACE, osobní znalost - a na jejich základě nekomentují, nýbrž manipulují. Tož tak.
Tomas 8.11.2005 9:23

Skutečně mi přijde trochu únavné neustále komentovat schopnosti ODS

Osobně jim (ODS) dám svůj hlas, i kdyľ mi řada lidí v té straně skutečně s... Mám totiľ, stejně jako kaľdý člověk s volebním právem v téhle zemi pouze těchto 6 moľností:
(v abecedním pořadí)
1. volit ČSSD
2. volit KDU
3. volit KSČ
4. volit ODS
5. volit některou z mimoparlamentních stran (s rizikem ľe se nedostane do PS)
6. nejít k volbám
Kaľdý z nás si nakonec vybere z výąe uvedeného tu, podle jeho soudu nejlepąí (nebo nejméně ąpatnou). Chtít volit jinou stranu (novou, čestnou), nebo jinou ODS (s poctivými a neokoukanými kandidáty) prostě nejde - nejsou totiľ na seznamu.
Petr Burma Dvořák 8.11.2005 10:05

Re: Problém na novém Psu - nemohu najít příspěvek, který komentuji.

Díky za seriózní reakci !!  Jsem bývalý člen ODS a přes všechny výhrady jsem dodnes přesvědčen, že tato strana, která přinesla do české politiky systém primárních voleb, je stále stranou s nejprůhlednějším a nejdemokratičtějším systémem sestavování kandidátek. Moc si přeji konec socialistické vlády, mám mnoho výhrad k řadě kandidátů ODS, ale nedovedu si představit, že bych jako neomylný pan Pehe krafal členům ODS do sestavování kandidátek. Pan Pehe je asi chytrý a vzdělaný, leč nemoudrý člověk. Jeho neznalost však plyne z klasické blbosti nás pražáků vyjádřené názorem : holt ti blbečkové z countrylandu jednoduše sežerou špek těm pražskejm vykutálencům. Pan Pehe a ostatní zkrátka nemají šanci ani krapet zjistit, jak se dělá politika dvacet km od Prahy, protože tam nikdy nedohlédnou!   BURMA