27.6.2024 | Svátek má Ladislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Výborná zpráva pro ČSSD

Občanská demokratická strana úspěšně pokračuje ve svém úsilí o další volební porážku. O víkendu zvolila volebním lídrem za Středočeský kraj Vlastimila Tlustého a volebním lídrem za Severomoravský kraj Martina Římana. Tedy dva dokonalé politické klony Václava Klause, který ještě v roli předsedy ODS prohrál této straně dvoje volby v řadě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jan Hájek 8.11.2005 9:39

Re: Re: Souhlas

ale to, jestli mne někdo sere, sotva ten hlas uslyším nebo, nedej búh, ten ksicht uvidím, či to, že mne ten hlas alespoň pobaví a ksicht ve mě nevyvolánutkání přepnout či zcela vypnout, o tom jsou volby v současné společnosti s volebním právem pro všechny.
Ladislav N. 8.11.2005 1:55

Fuj! To jsem si odechl!

Já měl strach, že Říman kandiduje v JM kraji... No, na severu dopadne ještě hůř... / ............. Jeho nesouhlas se vstupem do EU mi nevadí tolik, jako jeho aktivní podpora monopolních praktik Českého Telecomu svého času v parlamentu. Člověk, který lobbuje za zájmy monopolu proti občanům, kteří jej zvolili za poslance, nemá v poslanecké sněmovně co dělat. Za čí zájmy bude lobbovat příště? .........../............ Římana NEBRAT!
Jaka 8.11.2005 7:32

Jasně, takže raděj ruďochy.. nt

Ladislav N. 8.11.2005 21:54

Re: Jasně, takže raděj ruďochy.. nt

Otázka nezní, zda volit rudochy nebo ne. Otázka zní, proč volit člověka jako Říman a podobné, kteří se natrvalo usídlili ve vedení ODS a do důchodu mají zřejmě ještě daleko...
wer 8.11.2005 1:50

To Autor

Za to Váš klon - těžko pohledat. :-) Ale vážně, posláním politické strany je sdružovat názorově blízké osoby, chcete-li klony. Proto je absurdní, když právě toto ODS vyčítáte.
Ladislav N. 8.11.2005 2:00

Re: (wer) ...názorově blízké osoby, chcete-li klony...

Kdepak, názorově blízké osoby nemusí být ještě "klony"... / ..... Klony jsou ti, kteří jako rozumu zbavení opakují spolu dokola stejné partajní pitomosti po velkém šéfovi systémem "padajícího h*vna". A to je dnes většina mediálně známých lidí z "pražského" centra ODS.
aquagenic 8.11.2005 2:15

Re: Re: (wer) ...názorově blízké osoby, chcete-li klony...

Tak to jste ale, milý Ladislave, právě přesně a jediněčně charakterizoval Paroubkovy socany.
Smůla, což...
Ladislav N. 8.11.2005 4:49

Re: Re: Re: (wer) ...názorově blízké osoby, chcete-li klony...

Zkuste zapřemýšlet. Obecné definice se dají vztáhnout na každého, kdo se podle nich chová. Divné, což? ;-)
zalozak 8.11.2005 1:36

No trochy agitka ale bohuzel pravdiva...

Sice nechapu pro Pehe kope za barvy CSSD ale v tomto pripade ma pravdu. Bohuzel... je to smutne ale pravdu ma.
Tanor 8.11.2005 1:17

Paradoxně má Pehe pravdu. Sice ODS nenávidí, ale správně pochopil její tupé vedení. Prázdné, falešné, idotské.Jako Pehe sám.

aquagenic 8.11.2005 1:11

Už PEHE vlezlo do ČSSD???

Jinak se ty jeho pořád stejné bláboly vysvětlit nedají...
Ale sleduju, kolik je na Psu nových diskutérů a všichni pějí stejnou častušku o nenávisti k ODS. To vás platí Lidový dům?
I tady je obtížné hledat jiné vysvětlení...
Nika 8.11.2005 1:19

Re: Už PEHE vlezlo do ČSSD???

On spíš bude za to placený, tipuji nějakou NGO... :-)) Frekvence je poměrně pravidelná, to asi bude mít ve smlouvě...
Nika 8.11.2005 1:03

Napadá mě,

že nejhorší varianta - hloupí gauneři - jsou asi nejlépe ovladatelní...
kocour 8.11.2005 0:52

To se dalo shrnout do jedné věty

"Chci, aby se ODS změnila v jinou stranu". Co se týče Římana a euroreferenda - chtěli jste snad 99.99% jako za komančů? Myslím, že 55% je mnohem lepší pozice pro prosazování českých zájmů v EU. A co se týče Tlustého: On prostě je chytrý. Proto ho Klaus podporuje. Můžete si každý sám pro sebe položit otázku, co je pro řízení státu v konečném důsledku lepší: Chytrý gauner, nebo hloupý slušňák?
Petr Vileta, balík z Plzně :-) 8.11.2005 1:22

Re: To se dalo shrnout do jedné věty

Můžete si každý sám pro sebe položit otázku, co je pro řízení státu v konečném důsledku lepší: Chytrý gauner, nebo hloupý slušňák?
No tak jsem si tu otazku polozil, zamysel jsem se a odpovidam si: nez chytry gauner, to radeji hloupy slusnak.
Semiramis 8.11.2005 7:22

Re: Re: To se dalo shrnout do jedné věty

A kdo je podle vás ten slušňák, ať už hloupý nebo chytrý? Snad ne Paroubek????????
Ruda 8.11.2005 7:35

Re: Re: To se dalo shrnout do jedné věty

K tomu se dá jenom ocitovat výrok myslím, že Wericha: zlých se neboj, blbých se chraň.
přeji hezký den
hans.hase 8.11.2005 9:52

Ad Vileta a hloupy slusnak

takze Spidla Vam nevadil.....?
 
Hm.
pan Havran 8.11.2005 10:05

Re: Ad Vileta a hloupy slusnak

Spidla byl nejen slusnak, ale nebyl ani hloupy.
Pumpescu 8.11.2005 1:37

Re: To se dalo shrnout do jedné věty

Otázka to skutečně zásadní je. Já bych k tomu jen dodal, že např. kolega Sokrates tvrdí, že skutečně chytrý člověk nemůže být zároveň gauner. Dokáže si spočítat že se to nevyplatí. Nemyslel finančně samozřejmě.
AAA 8.11.2005 9:41

Re: Re: To se dalo shrnout do jedné věty

Hehe... kolega Sokrates.. no tomu rikam karierni postup. Co bude za mesic, kolega Buh? :)
Pumpescu 8.11.2005 15:28

Re: Re: Re: To se dalo shrnout do jedné věty

Proč až za měsíc? :)
zalozak 8.11.2005 1:42

Re: To se dalo shrnout do jedné věty

Ja nevim kocoure. Tenhle stat v teto fazi spise potrebuje Chytreho slusnaka. ... Politicky leader neni totez co podnikatel... kdyby jste se ptal na me preference reditele - souhlasil bych s vami. Ale pokud otevrene pripustime ze je normalni byt "chytrym gaunerem" jak chcete pak presvedcit zbytek spolecnosti ze normalni je byt slusnym clovekem
 
Pri nastupujicim Socialismu je opravdu zoufale videt ze jedina skutecne realna opozice ma ve svem cele lidi kteri proste by tam byt nemeli.   
kocour 8.11.2005 2:26

Re: Re: To se dalo shrnout do jedné věty

No, já teď neřeším otázku přesvědčování - tím bych zkreslil výsledek. Jinak chytří slušňáci momentálně buď nejsou, nebo je mezi sebe symbiotická komunita chytrých gaunerů předlistopadových a polistopadových nepustí, anebo jsou prostě tak chytří, že do toho odmítají jít.
Pumpescu 8.11.2005 1:48

Re: To se dalo shrnout do jedné věty

Zamyslel sem se a tady je moje stupnice tuposti v poměru k užitečnosti pro stát - 1. chtyrý slušňák, 2. blbý slušňák, 3. blbý gauner, 4. chytrý gauner. Je to jednoduchý, čím chytřejší gauner, tím větší škody napáchá, a tím menší je šance že ho chytěj. Blbej slušňák může něco poplést, ale nikdy neškodí úmyslně. Vona, upřímně řečeno, ta státní správa asi nebude žádná velká věda. Takže, abych to uzavřel, podpora chytrejch grázlů je společensky škodlivější, než podpora blbejch slušňáků.
mike 8.11.2005 1:58

Re: Re: To se dalo shrnout do jedné věty

No vidite, na me stupnici si nejhur stoji blbec, ktery se rozhodne pachat dobro a dostane k tomu prilezitost. Naproti tomu opravdu chytry gauner nemusi spachat skodu zadnou, naopak, muze byt velmi prospesny, pokud jeho prospech koreluje s prospechem ostatnich. Jak jsem psal nize, odpoved neni jednoznacna a vzdycky zalezi na situaci. A ta se muze casem zmenit. Ovsem, chytrych slusnaku se nejak v politice nedostava.
Pumpescu 8.11.2005 2:25

Re: Re: Re: To se dalo shrnout do jedné věty

Nojo Mike, a vy sám o sobě si nejspíš myslíte že grázl nejste žejo? Tak jak může prospěch pana Gaunera třeba jen teoreticky "korelovat" s prospěchem Vašim? To je dost nemožná věc. No a zase z definice, dobrák nemůže škodit vědomě protože takovej dobrák už není dobrák. Na koho přesně narážíte s tím "pácháním" dobra? Jestli myslíte tovaryšče Lenina třeba, tak to máte smůlu, pač pan Uljanov byl terorista, žádnej dobrák.
mike 8.11.2005 2:54

Re: Re: Re: Re: To se dalo shrnout do jedné věty

Nemyslim, doufam. Proc by nemohl? Pro chytreho gaunera muze byt nejvyhodnejsi vseobecna prosperita, protoze pak se dostane vic (provizi, uplatku) i na nej. Nebo nizsi dane. Co se tyce dobraka, nemusi skodit vedome, podstatny je vysledek. Je jedno, jestli mu to nakukali gauneri nebo jestli na to prisel sam, protoze je hlupak. Dobry umysl je maximalne polehcujici okolost. Jako priklad hlupaku, touzicich pachat dobro, bych pouzil treba zelene a jejich boj proti jadernym elektrarnam.
Pumpescu 8.11.2005 6:56

Re: Re: Re: Re: Re: To se dalo shrnout do jedné věty

Takže zase teoreticky Mike jo. Takovej grázl kterej chce všeobecnou prosperitu neni grázl, to je světec. Vidim že to bude chtít definici zločince. Grázl to je někdo, kdo se snaží získat prospěch nečestným způsobem - t.j. každý obchod s ním musí být zákonitě pro mě nevýhodný, jinak by to buď nebyl grázl, nebo by to byl grázl pitomec. Takže tam kde je moc grázlů, tam se prosperita nekoná, protože prosperita vyžaduje mimo jiné i to, že smlouvy budou všestranně výhodné. Aby to nebylo všechno tak děsně akademický, tak by bylo dobrý uvést nějakej reálnej případ. Koucour tvrdí - jestli tomu správně rozumim - že pan Tlustý je pro nás všechny přínosem protože je o třídu lepší zločinec než většina loupežníků z poslaneckých lavic. Že on sice bere, ale aby měl z čeho brát, tak nechá vydělat taky nás ostatní, tak děsně je fikanej. No to je moc hezký, problém je jen v tom, že já mu teda za to že nás jako dojnou krávu podojí ale nepodřízne nějak nedokážu bejt dostatečně vděčnej. A hlavně mi v tom scházi ten páně Tlustého příspěvek k prosperitě.
mike 8.11.2005 7:08

Re: Re: Re: Re: Re: Re: To se dalo shrnout do jedné věty

Jinak. Grazl bude chtit prosperovat hlavne sam, ale side effectem muze byt prosperita vseobecna. Svetec by mel priority opacne. Svet neni cernobily a kdyz je neco vyhodne pro grazla jeste neznamena, ze to musi byt nevyhodne pro ostatni. Ten priklad s Tlustym neni od veci, neco takoveho jsem myslel. Porad se mi vic libi tahle cesta, nez kdyz socani kravu podriznou a pak pro jistotu jeste zakazou a vsichni se budou mit spatne, ale stejne.