8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

POLITIKA: Vůdce Babiš a český národní zájem

Současný nejsledovanější a nejprožívanější thriller života českých občanů je strhující příběh s možnou literární visačkou Babiška. Odpočátku měl dramatický spád, a je bezpochyby čím dál napínavější. Inu, píše jej sám dobrodružný český život.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Lapil 20.12.2017 10:24

Re: EU je nereformovatelná?

Poslední slovo? Já si dokonce myslím, že spolupráce je výhodná pro všechny z definice. Pokud se jeden veze a ničím neplatí (byť třeba tím, že baví řidiče), není řeč o spolupráci, ale o černém pasažérovi. Viz spor česko - slovenský: tam jsme se nedohodli ani na tom, kdo se veze. S EU mám jediný problém: uznávám všechny klady, které si kdo vymyslí, ale tvrdím: cena, způsobená mimo jiné jakousi vnitřní nekonzistencí, je příliš vysoká. Schulzovo "Takhle to dál nejde. Jdeme do toho natvrdo, přihlaste se, kdo má zájem" mi vůbec nepřipadá hloupé.

Ohledně Němců a dalších (ne)chtějích naše dobro jsme dokonce ve shodě. Píšete to přesně: "pokud je to nic nestojí". Já přece nepsal nic o tom, že smyslem existence Německa je potření Česka. Tvrdím jen, a uvádím na příkladu mladoboleslavské Škodovky, že když někdo přijde a tvrdí "Já to koupím, protože tě mám rád", tak kecá. Oni tu automobilku chtěli, protože na ní chtěli vydělávat, a my ji prodali, protože jsme se o ni nechtěli a tak trochu neuměli pořádně starat. Po čtvrt století to pořád vypadá, že to byly dobré důvody.

Téma uprchlíků se s tématem EU prolíná, jistě kromě jiného, v tomhle: já si vždycky myslel, že pokud EU něco umí, tak je to byrokracie. S uprchlíky je to ovšem tak, že i ti, kteří projdou "registračním řízením", nejen že nejsou dohledatelní, ale jsou schopní registrovat se opakovaně /podle novin nejméně jeden z nich 5x) neboli úřady nejen že je nenajdou, ale ani je nepoznají, když je vidí. Přece ať mi nikdo netvrdí, že není zákonně nebo dokonce technicky možné sejmout a do databáze zařadit otisky prstů člověka, který přijde a nemá občanku, pas ani nic jiného.

Taky děkuji. Bylo mi potěšením.

P. Urban 15.12.2017 16:45

Musejí se ovšem dodržovat dohodnutá pravidla,

jinak to nefunguje.

Ano. To je pravda. Nefunguje.