27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: „Všetci kradnú!“ Nejvíc ale Babiš

Zatímco normální občané ze svých vydělaných tisíců platí daně, Andrej Babiš, toho času ministr financí, který na ostatní vymýšlí kontrolní hlášení či EET, ze svých korunových dluhopisů v celkové sumě 1,5 miliardy šikovně neplatí nic.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Těhanová 6.2.2017 8:44

Re: Je kouzelné

Bože, ta zášť ale zatemňuje mozek!

Z. Švrček 6.2.2017 9:09

Re: Je kouzelné

prostě zbytečné reagovat. HOWGH - Rudolf domluvil.

P. Rudolf 6.2.2017 9:49

Re: Je kouzelné

Lépe bych to o Štěpánkovi nenapsal.

A. Nový 6.2.2017 10:54

Re: Je kouzelné

Jak kouzelné, když bývalý černoch soudruh Rudáček/Hofman žvaní o zločincích. :-)

M. Moravcová 6.2.2017 11:47

Re: Je kouzelné

ti "vrcholoví sportovci" nedělají předsedu strany, ministra financí a místopředsedu vlády.

J. Fridrich 6.2.2017 7:34

Bohoušek se zlobí, že na " úhlavního " koaličního

Bohoušek se zlobí, že na " úhlavního " koaličního partnera nefunguje ta " krásná a velká " česká závist k úspěšným a - považte - bohatým... To mu nemohou slábnoucí socdemáci odpustit. Na autora článku evidentně funguje..

Pan Babiš vedl a vede své firmy dobře a k růstu - obdobně vede finance naší země a dává do pořádku vaše cca 20 roků trvající NEPOŘÁDKY - co Babiš ušetří, to socdemáci v čele s Bohouškem rozdají a " vypínají hrud' ".. Copak při dojednávání koalice před třemi roky nevěděl, že má Babiš Agrofert a Mafru ? To mu nevadilo a nyní před volbami mu to tolik vadí, že ten zákon přeskočil při projednávání mnoho jiných - a už je na světě.. Bohoušek je trapný a stejně mu to nepomůže.. On si vůbec neuvědomuje, že pokud to napadání přestane ANO-Babiše bavit a z koalice vystoupí, tak z Bohouška bude NULA - ani pes po něm neštěkne.

V. Kotas 6.2.2017 7:39

Re: Bohoušek se zlobí, že na " úhlavního " koaličního

K vaší poslední větě - už aby to bylo.

M. Těhanová 6.2.2017 9:04

Re: Bohoušek se zlobí, že na " úhlavního " koaličního

Drobnost - to, co mají lidi s mozkem v hlavě proti Babišovi, nemá se závistí vůbec co dělat. to je jenom schopnost, dávat si věci do souvislostí a vyvozovat důsledky.

V. Němec 6.2.2017 7:23

A co?

Republiku ojebávají stovky jebačů od roku 1989 a žádný z nich v právním Česku nesedí, neboť to není protizákonné.

Nyní ti autoři těchto zákonů se probudili a Babišovi to chtějí zatrhnout. Ale to by se musel změnit celý právní řád a na to není,jako vždy, vůle. To by nedostalo pak to ojebávání i na ně. Asi tak

R. Franc 6.2.2017 7:50

Re: A co?

Vy tomu nerozumíte, nebo nechcete rozumět. Nikdo Bureše nechce zavřít - jde o jeho "Všeci kradnů" a o to, že jako estébák má základní hesla komunistů perfektně zažitá, v tomto konkrétním případu "Kdo nekrade, okrádá rodinu", To všechno je u člověka jeho morálních kvalit naprosto pochopitelné (ostatně skutečně se podobných jebačů vyskytlo již více - i když tenhle je o třídu nad nimi), ale normální lidi štve to, že jako ministr financí nechá špiclovat a prohledávat kapsy drobným podnikatelům, aby s vybranými daněmi mohl šeredit - čím víc se vybere, tím víc se "ztratí". Asi tak.

V. Němec 6.2.2017 8:16

Re: A co?

Ale rozumím, rozumím. Bavme se o zákonech ne o morálce, tu by jsme nenalezli. Co dovolí zákony, to je nepostižitelné a ty jsou teda pěkná zmatečnost a děravost.

M. Moravcová 6.2.2017 11:45

Re: A co?

když nebude ministrem financí, ať si zákonně ojebává jak chce. Ten střet ojebávacích zájmů je ten problém.

V. Kotas 6.2.2017 7:13

Je zajímavé, že politikům, kteří toto " ojebávání " státu

vymysleli a prosadili, to dochází a vadí až nyní a jen u Babiše. Přitom stejně jako Babiš, postupují desítky tisíc lidí a nebýt Babiš v politice ( a tím pádem nepřekážet zavedeným strukturám/mafiím ), tak si toho nikdo ani nevšiml.

A. Bocek 6.2.2017 6:48

Podstatné je , na co tak důležitého

právnická osoba Babiš potřebovale 1,5 mld. Kč od fyzické osoby Babiš a zda to vůbec proběhlo účetnictvím . Přeji hodně pevné nervy finančnímu úředníkovi, který toto bude zjišťovat.

P. Maleček 6.2.2017 6:06

Závistivý Štěpánek

No obecně má Štěpánek pravdu, ale ať to čtu jak čtu kape z toho textu především závist. A tak je otázkou co by udělal Štěpánek mít ty Babišovy, ano páchnoucí miliardy.

Myslím že by mu, jak Babišovy, voněly úplně stejně. A udělal by to samé.

D. Stirský 6.2.2017 5:47

Článku rozumím

až na to, že nechápu, jak si emitenti dluhopisů snížili o 90 miliónů daňový základ.

B. Michal 6.2.2017 7:32

Re: Článku rozumím

Jsou to úroky z půjčky, to snad patří do nákladů nutných k dosažení zisku, ne?

Samozřejmě by to normálně (vůči cizímu věřiteli) nemělo smysl, ale když si Babiš a.s. půjčí od Babiše-občana, je to navíc ještě vyvedení peněz z firmy (a.k.a. tunelování).

J. Bruner 6.2.2017 3:02

k čemu jsou zákony

obligátní odpověď zní, aby se dodržovaly. Správná odpověď zní, abychom se podle nich chovali. Stát vydal korunové dluhopisy a aktivně je uplatňoval a dal příklad pro ostatní. A potřebuje stát vůbec dluhopisy? Nikoliv, ten má vyjít jen s daněmi a basta. Tak přestaňte kritizovat p.Babiše, že se choval podle zákona za to by měl být chválen

S. Sedlák 6.2.2017 5:07

Re: k čemu jsou zákony

Babiš se nechoval dle zákona, lžete.

Stát musí financovat i své dluhy a Kalousek to dělal dobře. V té době by státu nikdo za tak málo nepůjčil.

J. Bruner 6.2.2017 6:48

Re: k čemu jsou zákony

mohl byste mi popsat, jak se nechoval podle zákona? Kde ho porušil?

B. Michal 6.2.2017 7:33

Re: k čemu jsou zákony

Vyvedl peníze z firmy, ošidil akcionáře.

F. Havala 6.2.2017 8:00

Re: k čemu jsou zákony

Můžete konkrétně říci, které akcionáře okradl. Jako jediný vlastník, jedině sám sebe.

J. Bruner 6.2.2017 10:01

Re: k čemu jsou zákony

on peníze do firmy zaplatil (možná, že ještě dluží, to záleží na dohodě), ne že si je vzal. Z dluhopisů dostává dividendu a Agrofert je danil nulovou daní. Ne p.Babiš. Úkol danit dluhopisový výnos má vydavatel dluhopisu, tedy Agrofert.

R. Divín 6.2.2017 17:52

Re: k čemu jsou zákony

Babiš je Agrofert a ANO. Ano = Agrofert = Babiš. Uniká vám smysl vydávání dluhopisů a možná i sám pojem Dluhopis. Jestliže Babiš rozjel projekt Dluhopis v neveřejném režimu(TAJNĚ) a skutečně se stal JEDINÝM majitelem pouhé POLOVINY emitované částky, pak je to jasná spekulace. Jak je patrno, Agrofertu vůbec nejde o to , aby byla celá hodnota zakoupena a tím, aby Agrofert získal potřebné peníze za dluhopisy. Babiš zakoupil v r. 2013 za 1,25 mld a v roce 2014 jako ministr financí další část za 230 mil. Sám říká, že na víc neměl peníze. Pak se nabízí vysvětlení, že se čeká, až zase tu zbývající sumu "vydělá" a zakoupí zbytek. Je jediný účastník a tak ho nikdo nemohl předběhnout. Tím, že to prasklo se mění situace.

J. Kulheim 6.2.2017 6:52

Zákon je minimum morálky

To co je ještě zákoné nemusí být morální. Pohybuje se na hraně zákona, Od "státu", tj od daňových poplatníků pobírá dotace. On slovo morální nezná. Snaží "ojebat" stání pokladnu, prot musí také prošacovat kdejakého chudáka , který stát nepotřebuje téměř k ničemu.

J. Bruner 6.2.2017 7:27

Re: Zákon je minimum morálky

zkuste domyslet konkrétní působení vší morálnosti. Např.soudce řekne, že jste jednal podle zákona, ale podle jeho morálky vás odsoudí k trestu. Vás konkrétně. Budete s tím souhlasit? Lze mít ve společnosti dva paralení systémy chování? Výsledkem je anarchie, která dříve či později napadne všechny.

J. Kulheim 6.2.2017 7:52

Re: Zákon je minimum morálky

Soudce soudí podle zákonů. K soudu se nechodí pro spravedlnost, ale pro rozsudek.

Existují psané zákony a zákony nepsané. Psané zákony se začaly psát až ojebávači začali obcházet zákony nepsané. Na to, že krást se nemá, já nepotřebuji zákon. Rodiče mne tak vychovali. Toto jsou krádeže podle zákona. Zákona, který potřebují zloději. Slušně vychovaní ví, brát z cizího není normání i když neporušuje zákony.

J. Bruner 6.2.2017 10:08

Re: Zákon je minimum morálky

už jste někdy koupil zboží ve slevě? Pak jednáte nemravně. V plné sezoně za 100, ve slevě za 50. Je to podle vás nemravné koupit levněji, když ti před vámi slevu nedostali? Ostatně v obchodě nelze o !mravnosti" uvažovat. Je to vždy věc dohody. Mravnost je někde jinde, např.slušnost v jednání, ochrana slabších, pustit sednout v tramvaji atd.,atd. Jsou to vzorce chování, které nikterak společnost písemně neupravuje, ale předávají se z generace na generaci. Např.cikánka jde vždy za cikánem a je to u nich mravné. My bychom se hanbou propadli.

J. Kulheim 6.2.2017 10:16

Re: Zákon je minimum morálky

Zboží ve slevě jsem zatím nekupoval. Prodej a nákup je dohoda mezi nakupujícím a prodávajícím. Tam k žádné korupci, kradení apod nemůže být řeč.

J. Bruner 6.2.2017 10:12

Re: Zákon je minimum morálky

jinak , prosím, neberte můj příspěvek, že kritizuji váš názor. Nikterak, jen proti němu stavím svůj názor.