27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: „Všetci kradnú!“ Nejvíc ale Babiš

Zatímco normální občané ze svých vydělaných tisíců platí daně, Andrej Babiš, toho času ministr financí, který na ostatní vymýšlí kontrolní hlášení či EET, ze svých korunových dluhopisů v celkové sumě 1,5 miliardy šikovně neplatí nic.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Polanský 6.2.2017 9:39

Je tu jediná otázka,

zda je zakázáno činit to, co činí Babiš. Pokud je to proti zkonu, proč nikdo nepodal trestní oznámení? Vše ostatní jsou keci. Ovšem nechápu, proč závidí tzv. pravičák, když pravičáci nejvíce vykřikují, že závidět se nemá, pokud se k majetku dostanu v souladu se zákonem.

J. Veselý 6.2.2017 9:51

Re: Je tu jediná otázka,

Je hezké, jak už se jaksi všeobecně akceptovalo, že tato operace "není proti zákonům". Ono totiž existuje něco jako obchodování mezi spojenými osobami a zákon na tyto finty pamatuje. A 6% úrok z dluhopisu je hodně daleko přes čáru. Půjčit vlastnímu podniku na úrok přesahující obvyklou míru, je stejně trestné jako vzít si od vlastního podniku soukromou půjčku na nízký úrok.

U nás se pro tyto praktiky vžil výstižný název - tunelování.

J. Kulheim 6.2.2017 9:59

Re: Je tu jediná otázka,

Levicové myšlení je založené na přerozdělování cizích peněz. Jednomu seberou a jinému z toho něco dají. Když se dostanou k vládě, tak už nemusí chodit v noci krást, ale udělají si na to zákony a jsou nepostižitelní. Např. stavění solárních elektráren bylo podporováno dotacemi z peněz daňových poplatníků a všichni musí platit předraženou enerii. Peníze jdou socialistickým šibalům. V podobném duchu jedná i pan Babiš. Takové bratrstvo je schopné honit roky po soudech lidi, kteří nic neukradli a Čapí hnízdo je pod jejich hranicí rozlišení.

To co je ještě zákonné, nemusí být morální. Pohybuje se na hraně zákona. Od "státu", tj od daňových poplatníků pobírá dotace. On slovo morální nezná. Snaží "ojebat" stání pokladnu, proto musí také prošacovat kdejakého chudáka , který stát nepotřebuje téměř k ničemu.

Žádný zákon nemůže takové zloděje, kteří zaměstnávají dobře placené právníky zastavit. To jsou lidé, kteří kradou v rámci zákona. To je lepší kšeft, než jít vy krást v noci banku.

J. Macků 6.2.2017 13:13

Re: Je tu jediná otázka,

Původně byli levičáci lapkové a zbojníci, někdy svou činnost ospravedlňovali sloganem bohatým brát, chudým dávat. Časem se ukázalo toto povolání býti nebezpečným, ne každý se nechal násilím oloupit, občas to někdo i nepřežil, tak přišli na jiný způsob loupení, rádoby legálním (už to není zbojnická činnost) prostřednictvím daní, poplatků a různých povinných dávek. I ten slogan zůstal, akorát taktně zamlčují, že berou nejen bohatým, ale i chudým a dávají chudým, ale jen trochu, většinu spotřebují sami.

S. Sedlák 6.2.2017 10:16

Re: Je tu jediná otázka,

Trestní oznámení bylo podáno počátkem roku.

Pravičáci (alespoň tenhle) nezávidí, jen připomíná, co je ten zloděj zač a že na jedné straně honí koruny a nutí vydávat živnostníky desetitisíce, přičemž sám krade v miliardách.

F. Lesniak 6.2.2017 10:21

Re: Je tu jediná otázka,

Pokud je mi známo, tak trestní oznámení podáno je. A to ne na to, že Bureš koupil sám sobě svoje korunové akcie, ale že hrubě nesedí částka, kterou vykazoval v příjmech. Mimochodem, proč Bureš nepodal na Kalouska trestní oznámení, když veřejně vykřikuje, že Kalousek je zloděj? A proč Kalousek nepodal trestní oznámení na Bureše pro pomluvu?

M. Moravcová 6.2.2017 11:53

Re: Je tu jediná otázka,

protože se 25 let poplácávali po zádech?

J. Kokaisl 6.2.2017 8:54

Malé kupecké počty

Budu trochu zaokrouhlovat, ale spíše "ve prospěch" páně Babiše.

Z ročního průměrného platu v ČR zbude daňovému poplatníkovi asi 250.000 Kč. Babiš nezdaněním výnosů z dluhopisů každý rok "ušetří" 13.000.000 Kč. To je nějakých 50 ročních výdělků průměrného daňového poplatníka. Za 10 let je to pak částka, na kterou by daňový poplatník musel žít 500 let.

Všeci kradnů, sorry jako, ale na mne, na mne nikdo nemá! AB

K. Krejčů 6.2.2017 10:40

Re: Malé kupecké počty

Babiš není průměrný daňový poplatník. Bohudík pro něho a možná i pro nás. Přesuňme se z pohádek do reality. Jak dlouho myslíte, kdyby "morálně čistý" Babiš vstoupil do politiky bez svého finančního zázemí a ostrých loktů, by v naší politice vydržel? Politika není pro Mirky Dušíny.

M. Vondráček 6.2.2017 13:04

Re: Malé kupecké počty

Zdá se , že Vy mu jste schopen odpustit i vraždu . Co Vás na něm tak fascinuje ??

J. Macků 6.2.2017 8:05

Všeci kradnů

Postup pana Babiše je určitě právně v pořádku, morální určitě není. U podnikatele bych to sice nerad, ale bral, u politika ne. V o něco slušnějších zemí odcházejí politici z politiky za daleko banálnější prohřešky morálního charakteru, pan Babiš by se měl inspirovat a odejít také. Měli by na to alespoň reagovat jeho voliči, ale tupohlavému dav jeho příznivců zřejmě stačí jeho propaganda jak maká, jak všeci kradnů, pár koblihů, přemýšlení bolí. Že tupohlavý dav je schopen různých zvěrstev ukazují čerstvé i dávnější dějiny, Hitler byl také legálně zvolen, i komunisti u nás i jinde.

O. Musil 6.2.2017 8:23

Re: Všeci kradnů

No, on zcela v pořádku být vůbec nemusí. Problém totiž není ani tak v těch korunových dluhopisech (ty jsou podle všeho na hraně), ale v tom, že je prodal své vlastní firmě s úrokem 6%. Což je úrok vysoce převyšující běžné sazby, za které by mohl Agrofert získat úvěr komerčně (pokud by ho tedy potřeboval). Ono je to logické, s nízkým úrokem by toto finanční perpetuum mobile nefungovalo.

Ostatně trestní oznámení v tomto smyslu bylo podáno, takže uvidíme, jak se k němu finanční správa postaví ;)

J. Macků 6.2.2017 8:30

Re: Všeci kradnů

Pravda je, že před pár lety by 6 % bylo v pořádku, ale při dnešních záporných úrokových mírách to může být problém.

O. Musil 6.2.2017 8:45

Re: Všeci kradnů

Pokud vím, Babiš vydal své dluhopisy těsně před koncem roku 2012 (aby ještě stihl "korunový trik"), takže "čerpá" od roku 2013. Tam už byly průměrné úrokové sazby podobné dnešním, takže nula nula nic.

Šlachta určitě všechno zcela objektivně vyšetří, tady vůbec nemám obavu.

K. Krejčů 6.2.2017 10:43

Re: Všeci kradnů

Převyšující běžné sazby? Než to napíšete, pozeptejte se v bance, za kolik Vám půjčí. 5 až 10%.

J. Vintr 6.2.2017 8:37

Re: Všeci kradnů

U nás je ten problém, že kvůli obecné matematické negramotnosti národa leží čísla v řádu miliard zcela mimo představivost velké části voličů. Proto lidí vzrušuje víc pár desítek tisíc, které kdysi Sobotka "ušetřil" na poslaneckých náhradách, než fakticky nakradené miliardy.

K. Krejčů 6.2.2017 8:38

Re: Všeci kradnů

Neoznačujte prosím voliče pana Babiše za tupohlavy. Když se rozhlédnete po "tradičních" stranách, musíte konstatovat, že zklamaly už všechny a hrají nečistou hru. U Babiše je alespoň naděje, že dá hospodaření státu do pořádku. Je totiž velmi pracovitý a schopný. Sobotka s "navrčenými" průpovídkami od poradců či teoretik Fiala nejsou bohužel schopni činnosti, která by k něčemu vedla.

V. Kotas 6.2.2017 8:49

Re: Všeci kradnů

Tak, jako byli i jejich předchůdci.

J. Macků 6.2.2017 9:17

Re: Všeci kradnů

Když někdo káže vodu a chlastá víno a jeho voliči to odmítají vidět, pak to nejsem já, kdo je označuje za tupohlavý dav, ale oni sami.

J. Vintr 6.2.2017 14:03

Re: Všeci kradnů

Ano, voliči Babiše jsou tupci, dnes bez výjimky

F. Havala 6.2.2017 7:55

Konejte !!!

Pokud víte, že někdo krade, podejte trestní oznámení. V opačném případě jsou to kecy, kecy, kecy. V případě dluhopisů, ministerstvo pod vedením konkrétního ministra připravilo zákon. Parlament tento zákon schválil. Pan Babiš postupoval podle platného zákona. Pokud se řadíte k exotům, kteří dodržování zákona nazývají "ojebováním", říká to o Vás více než desítky článků, které píšete.

M. Těhanová 6.2.2017 8:40

Re: Konejte !!!

Jestliže neznáte souvislosti, KDY SE ROZHODL JE KOUPIT, tak nemelte. Je to naprosto stejná situace jako se solárními elektrárnami, které byly schváleny před Silvestrem( tuším 2012?). A to řeší soudy a je to bráno jako podvod. Babiš je a byl největší zloděj v tomto státě. Kobliháři volte si ho a zastávejte se ho, když jste tak tupí.

J. Veselý 6.2.2017 9:37

Re: Konejte !!!

"Podejte trestní oznámení" je obvyklá mantra. Žádné trestní oznámení není třeba podávat, orgány činné v trestním řízení jsou ze zákona povinné zahájit řízení, jakmile se o podezření na trestný čin dozví, třeba z novin nebo internetové diskuse. Jak budou v případě Bureše iniciativní, je ovšem otázka.

Bude zajímavé sledovat, jak bude Bureš dokazovat, že z některého jeho soukromého účtu odešlo skutečně 1,5 mld, které byly následně připsány na účet Agrofertu a použity v souladu s podmínkami vypsaných dluhopisů.

A pokud měl AB na účtu 1,5 mld., jsou to peníze, které pocházejí z velké části z miliardových dotací, které do podniků AB tečou, což se samo o sobě na pováženou, protože dotovat se má něco, co je veřejnosti prospěšné a bez dotací by nefungovalo. A buzerace, kterou AB předvádí vůči občanům, kteří se na jeho 1,5 mld. na kontě skládají, jen jen třešnička na smradlavém dortu.

L. Harvánek 6.2.2017 10:52

Re: Konejte !!!

Zákony máme takové, jaké jsme si nechali schválit. Neměli by se ale při jejich schvalování řídit víc morálkou?

P. Rudolf 6.2.2017 7:39

Je kouzelné

jak v případě třeba takových vrcholných sportovců, kteří by v naprosté většině bez státních peněz svou kariéru vůbec ani nerozjeli, vyřváváme "Češi, Češi...", přesto, že ti nejúspěšnější z nich už dávno daní mimo republiku, ale u úspěšného podnikatele nám podobné daňové optimalizace vadí a křičíme "fúúúj"!

Jestliže se Babiš dopustil jakéhokoliv trestného činu včetnê porušení pravidel při správě cizího majetku, ať je státními orgány přísně, ale spravedlivě potrestán. Je-li to však pouze jistým způsobem nemravné, ať ho ve volbách, uzná-li to za vhodné, potrestá volič. Každopádně zločinci z ODS ať raději zalezou a mlčí.

J. Kulheim 6.2.2017 7:55

Re: Je kouzelné

Biolíh, Kakaová aféra-komunista Kraus, Unipetrol, Pět na stole v českých, Byt Stanislava Grosse , Podnikání Šárky Grossové, Tajný policejní tým Mlýn, Podezřelé zakázky na policejním prezidiu, Mlátička Pavel Přibyl,

Lidový dům, Střet zájmů ministra Zgarby, Spekulace s pozemky za ministra Zgarby, Fencl pozemky pod dálnice, Mlékárny Madeta, Skandál kolem soudce, Jiřího Berky, Diag Human, Dálnice D47, Grippeny, Zpronevěra fondu z EU,Čepro, IPB,Arbitráž s CME, Skandály Karla Srby, Internet do škol, Tunelování podniku Liberta, Kavan agent StB, Přikryl agent StB, úroky z rozpočtových deficitů, Peťu z Budišova,Mrázka,který exceloval za 8 let vládnutí ČSSD,Krejčíře,který podporoval Grosse směnkami,stejně jako Babiš,který měl linku i v noci,Pitra se ziskem Setuzy za hubičku od Palase,Onderku studujícího na mezinárodní VŠ,aniž by splňoval dvě podmínky-domácí VŠ a 2 leta vysokého manažerství,o Rátha s Kralovičovou,kteří dodnes nevysvětlili,proč jim farmac.firmy platily miliony za setkání s nimi, solární energie sebere z kapes občanů za 15 let 1000 miard Kč, Sobotka- Bakala, Česká pošta, Hašek- motocyklové závody, neplacení dluhů, střílení na křtu knihy, B.Ďuričko

P. Rudolf 6.2.2017 8:09

Re: Je kouzelné

A já myslel, že Štěpánek je bývalým členem Bratrstva modré kočičí pracky, nikoliv ČSSD?! Ale třeba víte víc.

J. Macků 6.2.2017 8:23

Re: Je kouzelné

Dobré připomenutí prohřešků liliově čisté ČSSD, když si někdo dá práci, najde to samé u lidovů, VV, ANO, TOP 09 a dalších účastníků vlády nejen centrální. Za všechno ale může ODS, dobře jí tak, když si to nechá líbit.

P. Rudolf 6.2.2017 9:55

Re: Je kouzelné

Jen taková malá, všetečná otázečka: on tenhle pamflet napsal někdo z ČSSD, KDU, VV, ANO, TOPKY či dalších? Já pod ním vidím podepsanou nulu z ODS. Ale jak už jsem se ptal vašeho kolegáčka, třeba o něm víte víc. Zjevte to. Rád se poučím.

J. Vintr 6.2.2017 8:38

Re: Je kouzelné

Babiš úspěšný je, ale podnikatel není ani omylem ...