16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Nový 27.5.2009 10:46

nepodstatné okecávání

Skutenost, že město Chomutov není  na  sociály dlouhodobě  dost tvrdé,  sociály  v žádném případě  neprávňuje  k porušování  povinností ! Jak se  nám snaží pan Urban  vsugerovat.

Myšlenku, že  na  Cikány,  a jim podobné  nemakačenka, platí  jen  soustavný  tvrdý  nátlak,  ale  musí každý rozumný  člověk podpořit.

ds 27.5.2009 10:38

Urban

je demagog a také nenávistník k ODS.V.Klaus mu tím,že založil ODS a oslabil milované OF sebral hračku a to se neodpouští.Kopat bude nadosmrti.A to si dovolil V Klaus být prezidentem,to už týpci jako Urban,Neff a jim podobní neunesli vůbec.A pomsta je tak sladká,bez ohledu na následky

xxxxKubeš 27.5.2009 10:38

Autorovu

slátaninu nelze ani řádně číst, jedině na přeskáčku.

BAlbert 27.5.2009 10:36

Re: Pane urbane !

No vidite, a to je to nejhorsi, co muze byt. Jakmile totiz prislusnik cikanskeho etnika (prosim dodrzujme alespon v transkripci machovskou tradici a pouzivejme spravny vyraz "cikan") ziska vlastni pili a za pomoci rodinneho zazemi stredoskolske nebo vysokoskolske vzdelani, okamzite zpretrha vazby na etnickou komunitu a distancuje se od svych byvalych spoluuobyvatel. Za kazdou cenu se snazi odstehovat ze spatne a neakceptovatelne adresy, snazi se ziskat jineho etnickeho zivotniho partnera (partnerku). A ani nahodou se nenamaha provadet nejakou misijni ci osvetovou cinnost v puvodnim prostredi. Vi totiz, vic nez kdokoliv jiny, ze je to marny boj. Ze je to boj s genetickou dispozici, coz nikdo oficialne nechce pripustit, protoze to zavani eugenikou. Pokud Ivane vite, kde zije ten profesor matematiky ze SU, napiste nam, zda bydli v cikanskem ghetu a nebo kdesi mezi vetsinovym etnikem...

František 27.5.2009 10:31

Urban, Urban...

To bude nejspíš ten šikovný pán, kterého vyhodili z ČRO6, protože souběžně s "veřejnoprávní žurnalistikou" dělal PR pro ČEZ... O jeho agitkách ve prospěch UCK za které dostal teplé místečko na New York University v Praze nemluvě... Smutný konec disidenta...(Y)

Luboš Pitín 27.5.2009 10:30

Re: Tak tak, realitni mafie ...

Omlouvám se, ale ve Vaší argumentaci je zásadní chyba. Pro převod družstevního podílu (jak se správně označuje prodej družstevního bytu) není nutný souhlas družstva, pouze je třeba mu to oznámit. Stejná situace je s podnájemní smlouvou. Do družstevního bytu si jako podílník družstva můžete při splnění "ohlašovací povinnosti" nastěhovat kohokoliv a skutečný majitel, tedy družstvo, s tím lautr nic neudělá. ;-( Nehledě na to, že navíc nelze vůbec ovlivnit počet osob bydlících (hlášených) v bytě. Hygienická norma totiž byla již před drahnou dobou zrušena.

JaS 27.5.2009 10:16

Lidi, zvykněte si konečně na to,

že bývalí disidenti sice dokázali vzdorovat svinskému komunistickému režimu (někteří spíš proto, že je jim příjemnější dostávat do držky než pracovat) a až na výjimky po "sametu" nedokázali nic, co by stálo za řeč a bylo aspoň trochu užitečné. To drškování jim jde i dneska pořád ještě líp než práce. 

drak 2 27.5.2009 10:14

Re: Potrefené husy se ozvou.

:-DIvane, už po druhé!R^R^R^R^R^

drak 2 27.5.2009 10:05

Re: Potrefené husy se ozvou.

:-DIvane, napsal jste to velmi  pěkně, díky. S panem Urbanem v plné šíři lze jen souhlasit. Předmětem jeho článku nejsou cikáni, ale osobnost a hgrůzná povaha  Řá pkové, která je  se 4O milionovým NOvákem ve společenství jakési magistrání skupiny, která tlačí na vlastní účty maximum peněz  a tváří se přitom, jako světci. Lež a podvod se staly v této banánové republice ¨normou. Proč nájemné nevymáhali dobře pacení úředníci magistrátu už dávno? Stačil přece příkaz šéfky! Je to jen humbuk, člověk takové povahy, jako Řápková by se nikdy neměl ocntnout ve vedoucí funkci a ona chce ještě kandidovat do PS. A diskutéři mají zřejmě krátkou pamět a buď nečtou noviny , nebo se v televizi dívají jen na stupidní seriály. Pěkný den a ještě jednou díky autorovi i Vám Ivane za slušné vysvětlení problému!!!!!;-O

j 27.5.2009 10:02

Re: Článek se mi zdá poněkud postavený na hlavu

Je zvláštní jak jde o cigoše tak spolu táhnou i ti největší nepřátelé. Jaký z toho vyvodit závěr?Když je špatně tak se lidi spojí proto volám ať žije válka, Sev. Korea dotoho a zase se budeme mít rádi( nebrat vážně);-)

iiii 27.5.2009 9:52

Re: No, co jsem viděl ty diskuse,

 Jako například pronájem Kamencového jezera?

Jakub S. 27.5.2009 9:52

Re: Vážení spoludiskutující, to chce klid

Bohužel pravda PR potřebuje. Velice. Nutně... S tím nic nenadělaáte. Ostatně Co jest pravda?

Jakub S. 27.5.2009 9:50

Re: Skutečně goebelsovská slátanina

Tehdy jsem taky ztratil iluze o jeho objektivním a historicky poučeném vidění světa kolem nás... se smutkem, jako vždy v takovém případě... Kosovo. Samostatné. Muslimské, na ruinách starých chrámů. Kristepane. To se Evropě vrátí - !!

jo jo 27.5.2009 9:47

tak větší slátaninu jsem ještě tento týden nečetl

;-D

Jakub S. 27.5.2009 9:46

Re: Mezi těmi třemi ženskými, tedy Řápkovou, Janáčkovou a Abassovou, jedině Abassová potěšila oko i srdce muže. Jinak neskonalá nuda a klišé.

No ale tak snad otázka nestojí, ne? Jistěže je to tak - ale co s tím u tak vážného tématu?

Jakub S. 27.5.2009 9:45

Re: Opet se hleda vinik jinde

Ano.  P r v o t n í , primární, jsou dlužníci. Odtud začít. Hic Rhodus - hic salta! A tečka.

P o t o m  vše další!

Karel Holomek 27.5.2009 9:43

Mezi těmi třemi ženskými, tedy Řápkovou, Janáčkovou a Abassovou, jedině Abassová potěšila oko i srdce muže. Jinak neskonalá nuda a klišé.

Jakub S. 27.5.2009 9:43

Re: Článek se mi zdá poněkud postavený na hlavu

Přesně jak píše Mlok. Mé stanovisko je totožné. MMCh, jsem celoživotní antibolšán. Přesto... smutné, co?

Ivan 27.5.2009 9:42

Re: Potrefené husy se ozvou.

Nijak netoužím po tom, bydlet s neplatiči nájemného a bordeláři. Podle čeho jste ale usoudil na to, že bych je nějak obhajoval nebo že bych s nimi chtěl bydlet?  Osobně bych použil tvrdší postup než Řápková a to ihned po vzniku dluhu za pokutu. Ne až za několik let nečinnosti.

 Nevím, kolik občanů Chomutova si Řápkové váží, ale po akcích jako  Kamencové jezero nebo odvolání ředitele ZOO bych o tom počtu pochyboval. Pod peticí za její odvolání byly tisíce podpisů a nebyly to podpisy ze sídliště Janíkov. Protože podepsat se na takovou petici znamená akutní nebezpečí vystavit se šikaně ze strany městských úřadů, svědčí množství podpisů spíše o velké nevoli slušných a zákony dodržujících občanů s primátorkou, která se snaží vylepšit si nyní svou ztracenou pověst laciným trikem s vymáháním pomocí exekutorů.

Jakub S. 27.5.2009 9:41

Otevřeně rasistické postupy - ?!

U paní Janáčkové? Zírám. No, viděl jsem vás po boku hysterického Kocába v té legendární už TV "debatě". Oba jsem vás kdysi velice bral a obdivoval. No - už ne... smutek.

MLOK 27.5.2009 9:35

Re: Článek se mi zdá poněkud postavený na hlavu

Ačkoli "anonymy" obecně nemám v lásce, tak ve Vašem případě se s Vámi zcela ztotožňuji.

Přeji Vám hezký den:-)

Ivan 27.5.2009 9:32

Re: Tak tak, realitni mafie ...

Se zdůvodněním není problém. Poukaz na rasu se v něm nemusí vyskytovat. V tom nemáte pravdu, družstvo takovému nechtěnému převodu zabrání snadno (pokud chce a má podporu družstevníků). U soudu snadno vyhraje (pokud realitka nepodplatí soudce).

MLOK 27.5.2009 9:32

SLOVA-SLOVA-NIC NEŽ SLOVA

Zkuste Urbane SÁM UDĚLAT!!! NĚCO OPRAVDU SMYSLUPLNÉHO!!!

       Podobných plků, jako jste tu napsal Vy, jsem četl už "něurekom", ale skutečného ŘEŠENÍ je velmi málo - jako onoho pověstného šafránu.

Mílinka 27.5.2009 9:32

Re: Potrefené husy se ozvou.

Přeji dobrý den. Pisateli tohoto článku doporučuji, aby se alespoň na týden nastěhoval ne k Romům, ale k dlužníkům, kteří se všem tzv. platičům vysmívají, demolují byty a pak si stěžují, že jsou nuceni bydlet jako zvířata a vyžadují přidělení slušného bytu. Určitě by trochu změnil názor na chomutovskou primátorku, které si velká většina chomutováků váží (až na potrfené husy).

Anonym 27.5.2009 9:30

Článek se mi zdá poněkud postavený na hlavu

Obecně je zřejmé, že jakákoli dosavadní taktika ohledně nepřizpůsobivých rómských spoluobčanů nevedla k cíli. Jestli příslušné orgány dluhy na těchto občanech vymáhají nebo ne je marginální záležitost. Moje nemalé zkušenosti říkají, že vymáhat klasickým způsobem, tj. soud, exekuce, vystěhování - vedou v případě rómských sídlišť  pouze k vyhazování veřejných prostředků oknem - bez skutečného efektu.

Zdá se mi tedy, že jakákoli změna, bez ohledu na to, zda se příslušným zastáncům lidských práv líbí nebo ne, je lepší, než setrvávání u starých neefektivních chyb.

Možná, že mě teď přispěvatelé budou kamenovat, ale před listopadem byly s Cikány problémy také, jenže zdaleka ne tak velké. Zdá se mi, že to bylo proto, že se méně hovořilo o lidských právech a více se dbalo na to, aby bylo měřeno všem stejně (můžeme klidně vyjmout horních deset tisíc). Cikáni se stíhali pro příživu stejně jako jiní občané, část těch vyčůraných stejně tyla ze sociálních dávek (bílých i těch druhých), trestné činy krádeží, výtržností, opilství i ohrožování mravní výchovy mládeže (když děti nechodily do školy) byly stíhány stejně u těch jako u těch.

Ne, neidealizuji si tehdejší dobu. Ale je třeba říci, že obecně byl s Cikány menší problém. Projevy rasismu a xenofobie byly mezi normálními lidmi spíše minimální, nezdá se vám?

JEROME 27.5.2009 9:30

Vážený pane

Vážený pane Urbane, kdyby šlo o jiné etnikum, možná bych vám dal i hvězdičku. Jedinou skutečností evidentně verifikovatelnou je fakt, že"cikánský problém" má staletou tradici. Slyšel jsem i úvahu o podobnosti s problémem sionismu a antisemitismu. S výhradou, že semité mají tisíciletou tradici kultury a evropská kultura na ní rostla. V případě sociálně vyloučených, což je výraz novodobý, jsou na tom s kulturní tradicí poněkud jinak. Že stát nekoná, kdy by měl,  dovedeme pochopit, protože ho to nepálí. Obce a města konat musejí a nástroje, o kterých , mluvíte jsou už desetiletí neúčinné. Způsob rómské existence - a já mezi nimi žijí už dvacet let - se cíleně a vědomě vyhýbá akceptaci většinových pravidel - dokonce i hygienických. Doklady dodají veřejné instituce obratem, pokud k tomu budou mít příležitost bez předběžné censury údajů a obvinění z rasizmu. Pokud máte tolik údajů, týkající se případné kandidatury do PČR zmiňované primátorky, zkuste to i u kandidátů jiných, politických kampaní jiných a především, jako novinář, nechoďte s informacemi po výbuchu nevole, ale poněkud dřív.  Á propos, rómské dlužníky pro neplacení nikdo nevězní, ale nestihatelní nejsou ani pro jiná provinění. Znovu a znovu se ptám, proč jiná etnika tak nepřizpůsobivá nejsou???  Vietnamské děti ve školách často i excelují aniž by koho napadlo je oddělit pro přípravku na základce.  Váš článek je z větší části -po mém soudu - ideologicky pravdoláskový - bez možnosti položit protiargument. A M.Kocáb je ze stejné líhně jako vy . Něvěřím vám. Není pro to důvod.

Ivan 27.5.2009 9:29

Re: Potrefené husy se ozvou.

1) Když Urbanovi vytýkají levicové nebo komunistické názory, předpokládám, že sami mají pravicové názory. Tedy ODS nebo Dělnická strana. Z jiných indicií v textu usuzuji, že ODS.

2) Proč směšujete pořad v TV (neviděl jsem) jsem s obsahem v článku? I kdyby v TV bylo cokoliv, obsah článku Urbana to přece neovlivňuje, ten je dán tím, co je napsáno v článku, ne tím, co bylo v TV.

3) Je velmi nebezpečné, že je předkládáno právě takové "řešení" místo toho, aby například ODS iniciovala vznik zákona, podle kterého by bylo možné přímo strhávat dlužné částky bez toho, že by exekutor dostal jako odměnu desetinásobek stržené částky a dostával tím dlužníka do ještě horší pozice tím, že dluží exekutorovi za výkon exekuce. Stejně tak ODS prosadila exekutory jako soukromou výdělečnou firmu (to je naprostá nehoráznost!!!). ODS se tak držela svého dogmatu o přednosti, zjednodušeně řečeno,  soukromého před státním.

4) a 5)  V Hitlerovském Německu se zavíralo do koncentračních táborů a vraždilo v plynových komorách přesně podle znění zákona. Taky bylo možno podávat trestní oznámení. Takže podle vaší logiky se ani v Německu nejednalo o zločiny.  Takový výklad právnosti zákonů, doufám, nepodporujete ani Vy. Když jsou vytvořeny zákony (většinou z iniciativy ODS) takové, že poskytují právní ochranu a krytí zločincům a ne obětem, nemá smysl podávat trestní oznámení. Na co? Na to, že radní pronajali na 50 let soukromému podnikateli s nestandardními vztahy k Řápkové Kamencové jezero za roční ponájem nižší, než podnikatel požaduje jako roční nájem od každého z desítrek stánkařů v areálu jezera? Na to, že podnikatel dostal dotaci na své investice v areálu? Atd..? Na to, že existuje akciovka s akciemi, které jsou evidentně ve vlastnictví Řápkové a company, ale nedá se to podle zákona prokázat, protože akcie nejsou na jméno a nikdo tedy nemůže určit, komu akciovka patří?

Štváč 27.5.2009 9:18

Re: jasně p. Urbane,

Urban soudruh nebyl, ale to vy nemůžete vědět, když jste si v té době uvazoval pionýrský šátek. Nevadí, že jste mladý, vadí že jste hloupý.

MLOK 27.5.2009 9:17

Re: Opet se hleda vinik jinde

R^R^R^R^R^