26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Vrbětice a politický amatérismus

Tak si to shrňme. Tu zprávu vykřičeli do světa dva politici, kterým nevěřím ani nos mezi očima, přičemž nedůvěryhodný předseda vlády se odvolával na ještě více nedůvěryhodného dvojministra vnitra a zahraničí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Kohout 23.4.2021 8:14

Musííte to vidět tak, že to nejsou "cizí státy", ale "spřátelené státy" a mentorující státy. Je-li náš mentorující stát USA, tak to není nějaký "cizí stát".

D. Stirsky 23.4.2021 8:11

Ovšem úsměvné je, jak ti, co milují slogany typu "nic než národ", lkají nad úpadkem českého vlastenectví, vymýšlejí zákony typu "české potraviny do českých obchodů" atd. najednou lnou k mocnému dibisku na východě. Jen proboha, abychom toho vzteklého psa nějak nevydráždili.

R. Tichý 23.4.2021 8:10

Srovnani s Iranem je zcestne. Iran verejne deklaruje, ze Izrael je jeho nepritel a jeho obcany chce na hnat do more. To je proste nevyhlasena valka a tak se nevyhlasene valci.

J. Sedlář 23.4.2021 8:09

Narovnala shrbená záda tím, že strčila hlavu do jiné zadele. Japan tympán.

J. Bárta 23.4.2021 8:07

Bruselská pětka - to se povedlo, přebírám do repertoáru.

J. Sedlář 23.4.2021 8:07

Další z řady lumenů, co Burešovi & melody boys před týdnem nevěřil ani svůj pozdrav, ale od pátku mu žere křišťálově čisté důkazy co svět neviděl na 110%.

R. Langer 23.4.2021 8:04

Tak jistě, odsunutí jaderné války jistě ospravedlňuje pár mrtvých nezúčastněných, to dá rozum. Škoda, že jste tam tehdy nebyl... ;-D

R. Langer 23.4.2021 8:00

Tak asi neumíte číst:

"Nijak je neomlouvám, naše reakce je nutná. Ale adekvátní. Jen absolutní političtí amatéři si u toho na řadu let poničí vztahy s významnou velmocí a jejím velkým trhem."

A teď sám řekněte, co je tedy podle vás adekvátní reakce.

J. Sedlář 23.4.2021 8:00

Ano, to jste trefil přesně. Stejně jako USA zraketováním Sulejmaniho v Iraku (kolik nezucastnenych zarvalo) Izraelci nejen v Iranu a mnozi další všude možně. Mnozí brání jen svůj zájem. Bastardi jsou všichni, ale ti naši jsou "hrdinové", zato ti jejich jsou teroristi.

R. Langer 23.4.2021 7:57

Ano, bruselouši, máš pravdu. A s rodinnými příslušníky dvou vrbětických zemřelých a s vyšetřovateli jejich případu se zavři sám. Můžete si promluvit o tom, co vlastně 7 let dělali. :-P

J. Moravec 23.4.2021 7:55

“ Nijak je neomlouvám, naše reakce je nutná. Ale adekvátní. ”

Ano měli zakleknout, poděkovat a omluvit se. Vždyť jsou to naši bratři.

R. Langer 23.4.2021 7:54

Ke kterým? ;-D

J. Sedlář 23.4.2021 7:52

Ano, jste důkazem, že vždy jde o správný úhel pohledu. Vy "posune nukleární války". To vám nedošlo, že likvidací 10.000 samopalů a x desítek tun munice bylo zachráněno x tisíc životů. POKRYTČE.

M. Vlasák 23.4.2021 7:52

Vypadá to, že už jste přešel ke Komančům.

P. Dvořák 23.4.2021 7:50

Červená rtuť (nic takového neexistuje) a na letiště do Mošnova kromě zakuklenců, kteří se doslova málem vzájemně postříleli, přijel i tehdejší sám velkomožný Langoš.

Ricin, kterým měl být u nás kdosi otráven a to tak, že velmi, tak trošku nenalezen.

Vysílačku v Gliwicích, kterou přepadli Poláci . . . arcivévodu a následníka trůnu, kterého zastřelili Srbové . . . atentátníci na Heydricha v Lidicích . . . chemické zbraně v Iráku, které se nenašly a proto se tam už dvacet let válčí . . . zaručeně ruští snajpři na Majdanu, Petrov a Boširov trávíci na objednávku v Británii . . . Čepiga a Miškin chodící jak po kolonádě v muničním skladu ve Vrběticích . . . do toho všeho Rusáci provokující z Krymu Američany, když předtím ovlivňovali volbu prezidenta USA až z toho vyhrál Biden . . . naše jaderné elektrárny, do kterých nám už pětatřicet let Rusáci nedodávají palivo . . .

. . . . a české hlavy ve škopku. Kéž by v něm aspoň nebylo to, co tuším, že tam je.

G. Fgfgf 23.4.2021 7:43

Dobrý den,

popsal jste situaci správně. Myslím, že do diplomacie se asi dostali noví lidé, kteří jsou v diplomacii amatéři. Nebo, což by bylo horší, jsou tam lidé poslouchající zájmy cizích států. V každém případě jsou to lidé, kteří způsobují škody českým zájmům.

Petr

J. Nevrkla 23.4.2021 7:33

Rusové mají také kauzu. Obvinili z přípravy na puč v Bělorusku, ze zabití jejich prezidenta. Člověk by si řekl, že je to nějaká vykonstruovaná pomluva. A pak vidí video a slyší hovor, jak se ti lidé dohadují na podrobnostech s generály, při jaké příležitosti bude zastřelen, co bude obsazeno, co bude vypnuto, kdo přijde k moci, kdo provede jaké změny. Jasné důkazy, u nás i jinde na západě žádný ohlas, žádné pohoršení. Z Vrbětice jsme zatím viděli několik let staré záběry a fotografie těch Bondů od Skripala a máme věřit. To myslíte vážně? Zvláště když minutu po ohlášení bylo řečeno, že Rosatom bude vyřazen, o čemž se zuřivě ale do té doby neúspěšně usilovalo. Tak to určitě...

J. Koubek 23.4.2021 7:29

Naši evropští spojenci s námi zametou jako v Mnichově 1938. Jedině rozumně se vyjádřili Klaus, Volný, Filip a Okamura no a také pan Štěpánek zde.

L. Hančar 23.4.2021 7:27

A ještě nám vyhodili sochu Stalina do luftu. Kdo mohl v roce 1962 povolit odstřel? Superloutka Antonín Novotný? Chruščov to odstřelil! Rusáci nám vyhodili milovaného báťušku Stalina do pražského luftu. Doufám, že BIS to na základě mého upozornění řádně vyhodnotí po 59 letech stejně jako Vrbětice a s definitivní platností zabrání dostavění Dukovan a vyléčení Sputnikem, tím bolševickým nokem!

P. Manda 23.4.2021 7:26

jednoznačný souhlas s panem Štěpánkem

L. Harvánek 23.4.2021 7:15

Ti dva zavraždění se tam ocitli více či méně náhodou. A o tom, že šlo o teroristický čin bych také pochyboval. Ano, byla to nejspíš diverzní akce mající v plánu zabránit, aby se zbraně dostaly někam, kde by to Rusům bylo nemilé. Ale možná, že to bylo všechno úplně jinak a výbuch měl zakrýt jen to, že zbraně už ve skladech nebyly.

P. Dvořák 23.4.2021 7:12

ČR pod ochrannými křídly matičky národů EU dobrotivé a NATO ty pán určitě ne.

Já si to o sobě, na rozdíl od "ty pán", aspoň uvědomuji.

L. Hančar 23.4.2021 7:11

Pozůstalí mohli dát na budku soudu, který pod netíhou důkazů všechny potenciální přikulovače slavnostně osvobodil gódy tomů nazád!

D. Zítko 23.4.2021 7:03

Tentokrát Rv, nějak mi z toho vychází skrytá pochvala vyjádření Klause. Jako mému vrstevníkovi se se stejnými zkušenostmi s Ruskem se musím divit !

J. Strakoš 23.4.2021 6:50

Podle reakcí v diskuzi to vypadá, ajko by Štěpánek píchnul do vosího hnízda - prostě nekřičí jednohlasně s davem.

Ale zkuste si místo jednoduchého určení "není s námi = je proti nám" nebo "má jiný názor, je jasné, že je to agent z Ruska" článek přečíst co nejvíce bez emocí vůči Štěpánkovi.

Opravdu informace, které jsme dostali, jsou o víře a mají na první pohled dost do očí razících detailů (načasování, způsob vniknutí, fotky na facebooku ...). A přednášejí nám je politici, u kterých opravdu pochybujeme o jejich pravdomluvnosti.

A podpora Západu? Vzpomínám, že když otrávili exruské exagenty ve VB, i my jsme vyhostili ruské diplomaty. A stejnou akci teď nevidím. A zprávy na Twitteru, že nás podporují mě moc solidární nepřijdou.

Hodně lidí bude mít teď pocit, že jsme to Rusku nandali a ukázali, zač je toho loket a zbavili jsme se závislosti na nich. Ale to taky znamená, že jsme si posílili závislost na západu - i když v současnosti příznivě nakloněnému.

M. Mařák 23.4.2021 6:39

Zvláštní doba, ve které ti, co se za vlastence sami prohlašují, jsou vlastně kolaboranti s cizí nepřátelskou státní mocností a ve které ČR pod ochrannými křídly matičky národů EU dobrotivé a NATO konečně narovnat shrbená záda dokázala.

Já pán, ty pán.R^

V. Zadák 23.4.2021 6:28

Rychlejší než v Kotlince. A o mnoho! A ony rychlovlaky jsou čisté.

M. Ráb 23.4.2021 6:27

Jen doufám, že tento Štěpánkův článek nebudou číst pozůstalí těch zavražděných, protože jinak mu asi přijedou dát na budku...

O. Musil 23.4.2021 6:15

Podle pana Štěpánka tady Rusové pouze bránili svůj oprávněný zájem, pokud jsou tedy informace BISky pravdivé. Jaká by měla být adekvátní diplomatická reakce? Poděkování Putinovi? Fakt nevím a ještě to nikdo z kritiků ani nenaznačil.

J. Svoboda 23.4.2021 6:03

Další z řady KSČm, SPD, Štěpánek, který chce vidět osobně všechny důkazy, protože viděl tolik detektivek a špionážních filmů, že je může "odborně posoudit".

No a Štěpánkova argumentace preferuje ad hominem typu nedůvěryhodný debil. Asi cílí na čtenáře z kategorie LowIQ.

Člověk nemusí být žádný lumen, aby ve Štěpánkovi nepoznal trolla začátečníka, když čte ty jeho vývody typu - rozdmýchávání studené války, v Americe "zase tlučou černochy", Západ nám vyfoukne naše kšefty v Rusku a Rusko udělalo dobře, když zničilo zbraně určené pro Ukrajinu nebo Sýrii. Co na tom, že zařvali naše lidi a vznikla miliardová škoda, hlavně že Rusko poškodilo EU, respektive nás, ten zpropadený Západ. Rv

Pěkný den.