9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Tino 19.3.2009 7:09

Re: pečínko, lidi

Po zlém to zkusili třeba komunisté. Přestěhovávali násilím cikány z východu republiky na západ do pohraničí, sebrali jim koníky s maringotkami a nastěhovali je do činžáků, plnili s nimi kriminály jako na běžícím páse, dokonce sterilizaci cikánských žen provozovali na jejich "souhlas". A výsledky? Nula, nula, ho-no!

Je to úplně jinde to možné řešení. Ale aby nedošlo k mýlce - dospělého vyčůránka nepředěláš ať už má barvu pleti a původ jakýkoliv. Takže jediná šance na změnu současného mizerného stavu cikánského etnika spočívá v nákladné a strašně těžké práci s dětmi a mládeží. V těch je vždy budoucnost dalších pokolení a jen u nich se dá budoucnost ovlivňovat.

Další a to radikální řešení už tady zkoušel jeden takový s knírkem. Ten problém řešil likvidací. Vznikla tím hromada lidských hovad, která si myslela, že svět patří jen jim!

EVa 19.3.2009 7:05

Re: Autor Pečinka se vděku nedočká :-))

Děcku lze ukazovat zajisté příklady vzornější, ovšem za předpokladu, že kolem sebe ty příklady má. To by ovšem nesmělo žít v rodině, kde jsou příklady, počínaje rodiči zcela opačného směru. Tady se už toho moc udělat nedá.

Hacker Rudolf 19.3.2009 6:49

Re: pečínko, lidi

Honzaku 60 let? To sakra přidej;-)

honzak 19.3.2009 6:47

pečínko, lidi

jako ty táhnou Cikány ke dnu. Jdi už se svojí pozitivní diskriminací do brusele! Když můžou dělat jiné  menšiny, můžou Cikáni taky. Proč nemá nějaký Cikán firmu na opravu silnic studenou směsí? Žádné extra vzdělání a vyučení není potřeba. Jen je to těžká práce...

Po dobrém to s Cikány nejde - 60 let zkušeností mluví jasnou řečí. Tak to bude muset jít po zlém. Ne cestou vypalování a zabíjení, ale cestou trvalého policejního a finančního tlaku. Nějaké prachy by se našly i zrušením všech možných i nemožných "neziskových" organizací, které mají Cikány "integrovat".

Tino 19.3.2009 6:18

Autor Pečinka se vděku nedočká :-))

Příliš rozumné psaní napsal Pečinka. Tomuhle zastydlí postpubertální polonáckové nebudou rozumět. Ti chtějí slyšet jasnou řeč facek cikánským nepřizpůsobivým.

Že by taky společnost měla dělat prevenci u dorostu z problémových rodin a tím být vstřícná, to se namnoze zajídá skalním odpůrcům mírných řešení.

Jistěže exekuce a trestní postihy rušitelům veřejného pořádku. Ale je třeba taky přistupovat výchovně lidsky k vyrůstajícím dětem v ghetech. Že to stojí těžký prachy a hrůzu námahy, to je samozřejmé. Koneckonců, když si můžeme dovolit tak obrovský byrokratický státní aparát s nádhernými platy, pak jistě máme i na preventivní práci s dětmi problémových rodičů a na zaplacení mnoha potřebných pedagogů a vychovatelů. Ze starého zloděje světce nevychováš, ale děcku lze ukazovat příklady daleko vzornější, než jaké vidí kolem sebe v ghetu. Děcko musí toužit po tom aby se v dospělosti vymanilo ze závislosti na ghetu. Jinak bude pokračovat ve stopách svých rodičů a nepochopí nikdy!

jirka 19.3.2009 5:20

Re: Takovou matku by patrilo zastrelit za usvitu.

Souhlas. A taky je rasista, jenž jakýkoliv způsob obrany normálních lidí označuje jako agresi. Má zřejmě problém poznat rozdíl mezi akcí a reakcí.

Jenda 19.3.2009 4:02

Takovou matku by patrilo zastrelit za usvitu.

Narozdil od autora clanku. Ten je tak blbej, ze by se dal vystavovat v cirkuse.