8.5.2024 | Den vítězství


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Marat 19.3.2009 11:39

Proč korektnící přebírají cikánský slovník?

Jak pan Pečínka přebírá cikánský slovník. Cikány nazývá Romy a necikány gadži. Ještě by si pan Pečínka měl sobě říkat "Bílá svině" aby se zalíbil těm svým romum a byl plně korektní..

Jáá 19.3.2009 11:36

Tfuj

Pečínko, ty za*ra.nej morgoši, kdo je u tebe gadžo?

ror 19.3.2009 11:34

Re: pečínko, lidi

Zdá se, že odkaz na zvědavec.ork nelze vložit.

http://www.zvědavec.ork/komentare/2007/10/2294-policejni-prirucka-z-roku-1935.htm

Brouk Pytlik 19.3.2009 11:28

Názvosloví

Cikán se česky řekne Cikán a žádné negativní konotace v tom původně nebyly. Ty vznikly v souvislosti se způsobem chování příslušníků tohoto etnika. Jestli se v romštině řekne Rom, nic proti tomu, jen po ani ne pár desítkách let používání nevidím rozdíl mezi Cikán a Rom. Pojmenování Němec bylo původně, na rozdíl od Cikán, hanlivé. Možná by bylo potřebné a politicky korektní Němcům začít říkat Dojč, když se tak sami označují?

Dává-li rodič, krom zajištění základních potřeb potomkovi kapesné a ten ho utrácí za chlast a cigára, je pokládáno za přirozené a chvályhodné, je-li kapesné zaraženo a věci více či méně potřebné jsou poskytnuty naturálně. Dostává-li někdo příspěvek na bydlení, výchovné apod., nájemné neplatí, děti do školy neposílá, zdá se mi zcela případné poskytnout bu´dto nic, nebo naturální plnění. Řečeno s bolševikem Gramscim - svoboda je poznaná nutnost - a příjemce např. příspěvku na bydlení se může svobodně rozhodnout zda příspěvek dostane a platí z něj nájem, nebo zda nájem neplatit a příspěvek tedy neobdržet.

ror 19.3.2009 11:28

Re: pečínko, lidi

Nebo tady ror.

ror 19.3.2009 11:27

Re: pečínko, lidi

Souhlas. Podrobnosti  tady.

Frank 19.3.2009 11:21

Nechápu, proč nenechali cikorky, aby se mezi sebou vystřílely?

Ještě bych jim zadarmo věnoval patrony. Toto je jediné správné řešení na cikánskou otázku.

Jerome 19.3.2009 11:12

Re: prosim ferove, autore, takze kdyz "gadzo" tak i "cigos"

Jen se tak skromně ptám, kde se lze dočíst  a získat podobnou statistiku, když český právní řád svými zákony na ochranu osobnosti nic takvého nepřipouští ? Přiznávám, že tento zákon respektuji, ale neuznávám, protože umožňuje svobodu jedněch na úkor svobody jiných. Jak se tedy pozná vietnamec, čiňan, mongol, cikán ? Pouze podle zkušenosti, která je zpravidla orientační, ale v určité míře i mylná.  Proto také výraz "rasismus" - zejména protirómský je paradoxem našeho mediálního i právního řádu, když nesmí být nikde uvedeno ani zveřejněno kdo je kdo. Dokonalý absurdistán.  Pokud se tedy někdo jmenuje třeba Klempár a má v ruce samopal na veřejnosti, má být stíhán se vší přísností jako kdokoli jiný , navzdory faktu, že zkušenost říká - je to cikán, případně Rom, eventuelně kdokoli jiný, který nevypadá jako rodilý tuzemec...Nicméně oaragrafy jsou -jak známo - klikaté a právníci jsou kouzelníci bezpráví.....

Jerome 19.3.2009 10:56

Ve formálně

Ve formálně demokratické společnosti je vám umožněno, pane Pečínko, svobodně a veřejně vyjádřit svůj názor . Jeho kvalita se ale odvozuje od skutečnosti a ne od ideologické orientace. Otázka zní : Co dělají všechny možné romské organizace a zájmová sdružení pro vzdělávání a výchovu svých etnicky se vymezujících příslušníků? Společnost jim poskytuje stejná práva jako jiným občanům. Společenství Rómů téměř obecně pouze některých práv využívá, velkou čast zneužívá, ale o povinnostech nesmí padnou ani zmínka. Jakýkoliv postih tvrdšího ražení po mnohaleté ignoranci občanských povinností ze strany rómské komunity je okamžitě napadán jako rasový. Proto jste nevěrohodní a v povědomí veřejnosti jako nespolehliví a nepřizpůsobiví, což jsou jen citlivější výrazy pro sociální "parazitizmus", což je termín nekorektní a proto nepoužitelný v jakékoli argumentaci, byt mnohokrát doložitelné. A tam je problém....souhlasím, že neřešený. proto všichni trpíme - černí i bílí... Žel.

Jara London 19.3.2009 10:55

Re: prosim ferove, autore, takze kdyz "gadzo" tak i "cigos"

Souhlasím. Co dodat - parazit nepotřebuje příliš inteligence, stačí schopnost využít vnitřní slabosti napadeného organismu, pevně se k němu přisát, a je vystaráno. A proč se starat o to, jak si napadený organismus poradí, kde a jak sežene "živiny" na to, aby uživil sebe a ještě parazita? K přežívání pak stačí schopnost množit se geometrickou řadou a napadat ostatní organismy v okolí. Průměrné IQ cikánského etnika je cca 75 -80 - což je na hranici debility. To znamená, že 50% v ČR žijících Cikánů je pod touto hranicí, vylučující v podstatě zařazení do "normální" české společnosti, jejíž průměrné IQ se pohybuje kolem 100.

honzak 19.3.2009 10:40

zvonku to vyzerá

že pečínka není v kolektivu nijak zvlášť oblíben. Osobně se domnívám, že až Cikáni na Cejlu zase něco "pěkného" vyvedou, tak dostane od Brňáků po tlamě.

krmič 19.3.2009 10:39

Re: pečínko, lidi

To, co uvádíte, přece není nic zlého! (Kromě sebrání koníků.) Kdysi jsem měl možnost vidět zvláštní internátní školu (ale chodily tam i děti na denní docházku). Samozřejmě skoro 100% cikánů. Udělalo to na mně velký dojem. Tak skvěle vybavenou školu se skutečně odborným přístupem pedagogů "bílé" děti nikdy ani neviděly.

Nevím, jak to tam vypadá dnes, ani nevím jakých výsledků se tehdy dosáhlo.

VL 19.3.2009 10:38

Re: Autor se potřebuje někde zalíbit

Nelítá, uvádí pouze ty, kteří dosáhli alespoň nějakého vzdělání, třeba že se dostali až do 9. třídy základní školy. Těch 56 % nedokončilo ani tu ZŠ.

VL 19.3.2009 10:36

Re: prosim ferove, autore, takze kdyz "gadzo" tak i "cigos"

Ten poslední bod by to chtělo konkretizovat, kolik procent bytů obývaných národními hosty bylo původně vybaveno splachovacím WC.

gogo 19.3.2009 10:35

Autor je ve skupině těch

co kecají a udělají hov.....

Řešte to tak, jak to má být.Platíš? Jsi slušný? Tak nikomu NESMÍ vadit že jsi cikán ( pardon Rom)

Nepla\tíš ????? Nejsi slušný ????? Tak podle zákona , do šatlavy. A pokud to budete plnit, ukecaný pane autore, vsaďte boty, že cikání ( pardon , Romové ) budou slušní. 

magi 19.3.2009 10:27

Re: Mně jsou nějací

 R^R^R^

Jara London 19.3.2009 10:25

Pane Pečínko

první, co musí představitelé samosprávy zajistit, je dodržování zákonů a vymahatelnost práva, což je základní atribut právního státu. A to i za cenu represe. Nejprve musíte zajistit dodržování zákona a teprve poté můžete řešit prevenci. Tady se nabízí jednoznačná paralela se zákonem o provozu na pozemních komunikacích. Dopravní policie, body, vysoké pokuty - k čemu? Podle vaší logiky postačí televizní šoty, billboardy a informační tabule s nápisy nabádajícími řidiče, aby na sebe a chodce byli hodní, aby dodržovali rychlost a nepředjížděli v nebezpečných úsecích, a máme vystaráno. Je také možné všechny řidiče 1x ročně nahnat na povinnou přednášku, jak by to bylo krásné, kdyby dodržovali zákon - aby si autoškoly přivydělaly. A místo policie zřídit silniční aktivisty, kteří budou za peníze státu zastavovat auta a rozdávat řidičům letáčky, v nichž jim budou vysvětlovat, jak by to bylo hezké, kdyby jezdili pomalu a dodržovali zákon. A v případě, že řidič např. v opilosti někoho zabije, tak mu poskytnout bezplatně advokáta s tím, že za to přece nemůže - každý se rád napije. Obhajobu lze pak postavit např. na argumentu, že dotyčný má ten alkohol tak rád, že kvůli němu dokonce riskoval a překročil zákon, čili je vlastně obětí systému, který diskriminuje část obyvatel tím, že jim v určitých situacích zabraňuje v holdování oblíbenému pití. Přibližně tohle navrhujete ve Vašem hloupém článku - na Cikány musíme být hodní, ať si v rámci multikulti dělají co chtějí, ať kradou, dělají hluk, obtěžují ostatní, neplatí nájem a dělají svinčík. Proč ne? Mají na to plné právo. Jsou prostě jiní a okolí je povinno to tolerovat a tiše trpět, bez ohledu na platné zákony. Ty jsou jen pro hloupé gadže.

Honza z podhůří 19.3.2009 10:16

pane Pečínko

přestaňte se svými rasistickými články - nehodlám přistoupit na žádné dělení české populace dle původu (jako kritéria pro "pomoc" státu), asi si neuvědomujete ne všichni "romové" jsou cikáni, jako ne všichni cikáni jsou "romové." Cikánství je způsob života a bohužel je vlastní i některým lidem, které byste "romy" označit nemohl. Jako občané máme občanská práva a povinnosti - jenže na tom si nelze vybudovat živnost (jako na "lidských právech" pro "romy"). Tak už přestaňte nas!rat většinu občanů svým "romským" rasismem!

Ypsilon 19.3.2009 10:09

Re: Autor Pečinka se vděku nedočká :-))

Výsledkem by byl menší cikánské rodina ale zlepšila by se šance na vzdělání dětí   představujete si to takto-ve slovenských cikánských osadách je zvýšená kojenecká úmrtnost a úmrtnost na podvýživu dětí do 4 let..?

Karel Benák 19.3.2009 10:04

Jste rasista

V dnešní politicky korektní době jste se projevil jako rasista. Slovo gádža  není dvakrát lichotivé slovo, ba naopak mělo by být zařazeno na slovník rasismu, hned vedle slova cikán. Že se jedná o slovo  cik .. pardon romské, takže se o rasismus označující jiné etnické skupiny nejedná? V tom případě se ptám, proč jsou ty skupiny (které tu druhou celkem obstojně) označovány takto nelichotivě. Už mám plné zuby politické korektnosti, akorát nás přivede do pekla!

runner 19.3.2009 9:49

Re: Autor se potřebuje někde zalíbit

Tak sem to sečet a nekde vám tam lítá 56% romů.:-/

runner 19.3.2009 9:45

Re: Cikánský problém on-line

Je pravdou, že cikány, kteří poctivě pracují je třeba dávat za příklad a zdůraznit, že jsou tu i tací. Cikáni co dělají bordel nejvíce neškodí většinové společnosti, ale především svým soukmenovcům, kteří by chtěli žít poctivě.

Ada 19.3.2009 9:42

Pečínkova povídačka není nic než pěkně vypečený BLAF...

bláboly na n-tou a nic jiného. Kritizovat úřady, postupující podle litery zákona, není nic jiného než výzva k anarchii. Buď zákony platí pro všechny, pane Pečínko, nebo pro nikoho!

runner 19.3.2009 9:42

Re: marná snaha

Souhlasím s vámi, když někomu sponzorujeme ležení na gauči, tak se nemůžeme divit, že na něm leží. Dokud ho okolnosti nedonutí z něj slézt, tak z něj nesleze. Spousta lidí nadává na Vietnamce, ale já se s pár z nich znám, vedle jejich pracovitosti a činorodosti si připadám jako lenoch, navíc to jak pečují o děti a vedou je ke vzdělání a zodpovědnosti, je naprosto příkladné, navíc neskuhrají, nenadávají na rasizmus a nenastavují ruku.

A23 19.3.2009 9:34

Romský problém

Romský problém mne nezajímá, zajímá mne bezpečnost na ulici ! A pokud má šéf brněnských kapsářů samopal, pak dvojnásob

Sunny 19.3.2009 9:29

Re: Pane Pečinko

No, lidi ještě chvíli počkají, co se bude dít. Jestli ti s tou mocí začnou konat... A jestli ne, nejspíš začnou konat sami. Bohužel je to asi to nejhorší možné řešení.

Kolombo 19.3.2009 9:28

Re: Autor se potřebuje někde zalíbit

A vy se, ero, těm 87% divíte ve světle statistických dat, která uvádíte? Vždyť to chování není ani rasistické, ani xenofóbní, ale vysoce racionální!

Sunny 19.3.2009 9:25

Re: MOJE BABIČKA SE ŘÍDILA VELMI MOUDRÝM PŘÍSLOVÍM:

Oni vůbec ti naši předkové měli něco do sebe. Díky jejich zdravému rozumu byl svět skvělým místem pro život - kdysi. Dnes si kde kdo hraje na multikulti intelektuály a jde to s námi z kopce. Což o to, mám v plánu vydržet ještě nějakých 30-40 let, tak to snad nějak doklepu. Ovšem hrubě se obávám o osud svých dětí a jejich dětí (až je budou mít:-) ).

Kolombo 19.3.2009 9:22

Mně jsou nějací

Romové naprosto ukradení. Co si udělají, to budou mít. Já jenom odmítám jim platit jejich životní styl a pokud budou krást, žádám od společnosti právo se bránit. kdo chce tyhle parazity podporovat, ať z falešného humanismu nebo vyčůranosti, nechť tak činí za svoje. Matce Tereze v jejím bohulibém díle taky nikdo nebránil, ale ani jí nedovolil násilně rekvírovat prostředky těch, kteří se s jejím počínáním neztotožňovali.

MLOK 19.3.2009 9:20

Re: marná snaha

R^R^R^R^R^