8.5.2024 | Den vítězství


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Sunny 19.3.2009 9:17

Pane autore,

pokud máte nějaké smysluplné řešení, sem s ním. Kritizovat někoho za to, že se aspoň snaží, mi připadá zoufalé. Osobně se domnívám, že by problém byl mnohem menší, kdyby pro cikány platila stejná pravidla, jako pro všechny ostatní a důsledně se dbalo na dodržování zákonů. Domnívám se, že nejsou zas až tak nepřizpůsobiví. Ale je to věc názoru.

dulcibelka 19.3.2009 9:14

Mistře Pečinko,

mohl byste prosím jmenovat ten zákon, zakazující cikánům vzdělávání a práci? Předem děkuji.

hafusak2 19.3.2009 9:08

marná snaha

Je naprosto marná snaha z vnějšku řešit romský problém. Pokud oni sami se nezapojí, jsou to vyhozené peníze. Stále vykřikují o rasismu, ale když to mají doložit, tak jako jeho projevy jsou normální občanské povinnosti. Osobně jsem přesvědčen, že první co je potřeba dělat je to, že žádní romové nejsou, že jsou jenom občané tohoto státu. Protože jakmile se začne mluvit o občanech, myšleni jsou bílí, pro romy je zase něco extra.. Proč třeba problémy se vzděláním nemají mladí vietnamci, kteří se zde narodili? Vždyť i oni jsou barevní a jiná rasa.Oni však po vzdělání a lepším životě touží a dělaljí pro to všechno co je potřeba. Jiní leží na gauči a křičí po penězích. Když je dostanou, běží s nimi do herny a pak zase vykřikují, že nemají peníze. Konec všem ústupkům. Pokud budou chtít, ať něco dělají sami.

amos 19.3.2009 9:07

Re: Autor Pečinka se vděku nedočká :-))

Přesně tak. To, co navrhuje Tino je sice pravda ale může to fungovat jenom tam, kde se chce změna a ne v rodinách, kde si dělají děti kvůli sociálním dávkám. Dnes ta situace dospěla do stádia že se cikáni rozmnožují jenom kvůli finančním dávkám od státu a města a na nějakou výchovu dětí kašlou. A tak přibývá analfabetů geometickou řadou. Jediná šance by byla dát dávky pouze na 2 děti a na každé další jim je odebírat. Výsledkem by byl menší cikánské rodina ale zlepšila by se šance na vzdělání dětí.  Jenže tohle naši lidumilové nedovolí a  tak místo vzdělaných cikánů přibudou gangy primitivů, kteří nám tady z toho udělají Mexiko.

Martin Vlk 19.3.2009 9:02

Re: Jen poznámka

Uz to vidim, ten inzerat:

Prijme se fyzicky zdatny jedinec pro praci v cikanskem ghetu. Nabizime opravdu hnusnou nevdecnou a riskantni praci za prachmizerny plat, protoze penize na platy u sezrali proficigosi jako Pecinka pripadne pravdolaskovci jako Urban nebo Kocab s Dezomilou.

Znalost karate vyhodou, kulomet vlastni.

ludvík 19.3.2009 9:00

Dobrá tedy

co navrhuješ moudrý muži.Napiš nám ,jak bys to vyřešil!

honzak 19.3.2009 8:53

Cikánský problém on-line

Sněží a to tak, že hnusně. Jdu po ulici a přede mnou dva popeláři tlačí kontejner ke kuka vozu. Automaticky čekám, jejich práce je v tomto počasí obzvlášť napříjemná. Borci zavěsí, vyklopí a tlačí zpět. Jeden se ohlédne mým směrem - Cikán. Kdyby takoví byli všichni!

Niky 19.3.2009 8:52

Re: Tak nevím

Obávám se, že vzdělání Romů by situaci ještě zhoršilo. Jak známo je bezcharakterní vzdělanec daleko nebezpečnější. Politicky korektní multikulti nám již dávno vysvětlili, že hlavní problém  je v tom, že jim nerozumíme. Takže navrhuji zavést do škol předmět nazvaný třeba "Jak jim rozumět" nebo "Jak je snášet" taky třeba "Pěstování trpělivosti většinové společnosti (třeba se to zlepší)". Vedle Romů by mohla výuka zahrnout i vyznavače Islámu. Ostatní skupiny jak vidno ze všech možných diskuzí většinové (zatím) společnosti nevadí.

bm2 19.3.2009 8:37

Re: pečínko, lidi

Nuz honzo, zaverecnym odsekom si v ociach uzitocnych idiotov, snivajucich o jasnych zajtrajskoch ((cervenej)) (hnedej) ZELENEJ! farby , kde mudry stat sta ded Vseved, laskavo vedie svojich barancekov ku stale vacsej a stavnatejsej pasi ...

klesol na sprosteho xenofobneho resistu, ktoremu je potrebne

a) zhabat majetok, aby sluzil uslachtilejsim obcanom

b) nariadit ustvnu liecbu, aby svojim dusevnym morom nenakazil zvysok stada

bm2 19.3.2009 8:29

v davnych dobach

v davnych dobach kedy hviezdy na branach fabrik este stali, sme jalovo filozofovali, akoze vyriesit cigansky problem. Cast sa nazdavala, ze len vzdelavanim a vytvorenim pritazlivej a veducej vrstvy vlastnych vzdelancov pre toto etnikum. Nuz uzitocny multikulturni idioti ako tento magor nimi urcite nebudu.

Nejako som nepocul, zeby trestny zakon, ktory strelbu z automatickych zbrani na verejnosti "gadzom" zakazuje a tresta ciganom toto povoloval. Ma snad starosta zaviest na Cejl system vcasneho varovania pre miestnych :

Vazeni obcania, nasadte si prilby a az do odvolania nevychadzajte z pivnic, nasi cteni spoluobcania si idu v duchu ich "kolektivistickej mentality" zastrielat !!!

"závislá na almužně od nenáviděného státu a na tom, co si ještě nakradou, aby mohla občas snít s přítelem herákem" > sudruh Pecienka, mali by ta ukamenovat ti rodaci, ktorym este narodna hrdost nieco hovori.

era 19.3.2009 8:25

Re: Autor se potřebuje někde zalíbit

30% pouličních prostitutek má romskou národnost

25% pouličních romských prostitutek má za pasáka svého příbuzného

87% české populace vykazuje více či méně významné známky rasistického či xenofóbního chování ve vztahu k romskému etniku

era 19.3.2009 8:25

Re: Autor se potřebuje někde zalíbit

60% Romů je nezaměstnaných déle než 3 roky

30% dospělých Romů se živí nelegálním způsobem

60% dospělých vězňů ve věznicích jsou osoby romské národnosti

75% se Romové podílí na kriminalitě (přičemž v některých lokalitách např. co se kapesních krádeží týká dosahuje až 95%)

era 19.3.2009 8:25

Re: Autor se potřebuje někde zalíbit

32,7% Romů má základní vzdělání

8% Romů se vyučí v oboru

2,5% Romů má středoškolské vzdělání

0,8% Romů má vysokoškolské vzdělání

75-85% Romů je nezaměstnaných

era 19.3.2009 8:25

Re: prosim ferove, autore, takze kdyz "gadzo" tak i "cigos"

60% z dětí umístěných v dětských domovech je romské národnosti

přes 50% romských dětí se učí ve zvláštních školách

22% romských dětí propadá v 1. třídě

25% romských dětí ve věku 6-7 let je v pásmu verbální debility

56% Romů nemá ani základní vzdělání

františek 19.3.2009 8:25

Autor se potřebuje někde zalíbit

Rozhodně to není čtenářům. Někdo mu, zřejmě, něco slíbil. Každý, kdo se vyjadřuje k romskému problému by měl nejprve uvést, jak daleko od jeho vchodových dveří bydlí nejbližší rodina olašských Cikánů. Pokud ta vzdálenost překračuje 20 metrů mělo by být zakázáno pisálkům a rozumbradům o Cikánech mluvit.Jsem přesvědčený, že ani brněnský postup nepovede k cíli, protože policie není důsledná a pracovitá. Cílem rozumím civilizování Cikánů.

era 19.3.2009 8:25

Re: prosim ferove, autore, takze kdyz "gadzo" tak i "cigos"

40 m2 bytové plochy obývá v průměru 6,9 Romů

až 30% manželství v některých romských skupinách uzavírají příbuzní

6% romských žen poprvé rodí mezi 14 a 16 lety

19% romských žen poprvé rodí v 16 letech

až 4 interupce v průměru připadají na jednu romskou ženu

era 19.3.2009 8:24

Re: prosim ferove, autore, takze kdyz "gadzo" tak i "cigos"

100% souhlas, Pečínka je obyčejnej cikánskej rasista. Ale má to holt těžký pracovat s takovým vzorkem...

cca 3% populace v ČR tvoří Romové, žije jich zde cca 250-300.000

25% z celkového počtu Romů žije v Severních Čechách

21% z celkového počtu Romů žije na Severní Moravě

47% bytů obývaných Romy není vybaveno ani splachovacím WC

Surovec 19.3.2009 8:08

prosim ferove, autore, takze kdyz "gadzo" tak i "cigos"

A nikoliv nadavat jen neromum. Gadzo je nadavka, nikoliv oznaceni etnika. Cikan je ceske oznaceni etnika, ktere si rika Romove. Gadzo je rasisticka cikanska nadavka pro vsecky necikany. Takze autore, nebud rasista a nenadavej mne, coby necikanovi, protoze tim naplnujes podstatu trestneho cinu hanobeni rasy. Nejsem gadzo. Tak mne rasisticky nadavaji jenom Cikani. Souslovi "romsko-gadzo" je sprosty urazlivy rasismus namireny proti necikanum.

Ctenarvk 19.3.2009 7:51

Re: Autor Pečinka se vděku nedočká :-))

Je to cesta, ktera nikam nevede. Touto cestou se vydavame nejmene poslednich 20 let.

Vysledek je neustale zhorsujici se stav. Zkuste si nekde najit popis situace a komentare k ni z doby pred cca 10 lety. Zjistite, ze se probira to stejne:

1. majoritni spolecnost se k Romum chova spatne. 2. nikdo je rasisticky nechce zamestnat 3. nesmime hazet vsechny do jednoho pytle. 4.vetsi angazovanost (penize,poradci, projekty,...) vse vyresi 5. a HLAVNE : bude to dlouho trvat a bude to drahe.

V lepsim pripade tam bude cosi o nutnosti, ze Romove se musi take zapojit.Nyni je situace z hlediska popisu stejna, z hlediska skutecnosti horsi o to, ze vyrusta dalsi generace, pro kterou je normalni nepracovat.Za poslednich 10 let nevidim jakoukoliv snahu pobiracu davek zlepsit svuj stav (snahu ciny ne recmi) Je potreba prestat vyhazovat penize oknem a zacit pristupovat s tolik verbalne pozadovanym rovnym pristupem.

MLOK 19.3.2009 7:51

MOJE BABIČKA SE ŘÍDILA VELMI MOUDRÝM PŘÍSLOVÍM:

"ČÍM VÍC SE S HO*NEM MAŽEŠ - TÍM VÍC SMRDÍ."

   a také: "NA HRUBÝ PYTEL - HRUBÁ ZÁPLATA!!!"

       Byla to moudrá žena - čest její památce. Kéž by její moudrost měli nynější, nic neřešící multi-kulti kecálisté.

Jarda B 19.3.2009 7:43

Pane Pčínko,

co takhle přijít s vlastním nápadem,jek to řešit?Navíc,pokud  sami Romové nebudou mít zájem se dostat z toho marastu,tak se nic nevymyslí.Prozatím jim ,jak se zdá současný stav vyhovuje.Také mají zvlášt vyvinutý čich,jak ze současné situace těžit.

Komik 19.3.2009 7:39

Re: Jen poznámka

V tom s Vámi souhlasím. A s poznámkou, kterou jste napsal výše, také.

SelmakKafeNepije 19.3.2009 7:38

Pečinka si přečte reakce v diskusi

a ještě se zatvrdí: jaký já jsem hrdina, proti všem, za pravdu a lásku vpřed. No prostě blbec...

Tino 19.3.2009 7:31

Re: Jen poznámka

No stoprocentně to ti vychovatelé by neměli lehké. Taky podle toho by měli být i placení. Řek bych že jejich práce by měla být honorovaná minimálně aspoň průměrným příjmem státního zaměstnance. Ne průměrného výdělku v republice, ten je podstatně níž než ve státním sektoru.

honzak 19.3.2009 7:31

Re: pečínko, lidi

No, podle vyprávění mé babičky (1895) se za 1. republiky s Cikánama nikdo neszral. Když byli přistižení při krádeži, šli do báně. Nikdo jim nedával žádné dávky, museli se starat. Někteří z nich handlovali s koňma, drátovali hrnce nebo brousili nože (a přitom tipovali kolegům kam zajít pro obživu). Ale bylo to v mezích tolerance.

Dnešní stav, kdy živíme deítky (možní stovky) tisíc Cikánů, kteří jen chlastají, drogují, kradou a množí se mi nepřipadá ani trochu vhodný. Je třeba zabránit jejich množení (drastickou redukcí přídavků) a přinutit je, aby se začali chovat podle norem této společnosti (opět drastickým odebíráním přídavků). Bude to cesta trnitá, hlavně přes pravdoláskovou chátru, která si z Cikánů udělal živnost - viz ten pečínka.

Závěrem se jako vždy omlouvám těm několika slušným Cikánům, kteří žijí běžným způsobem života  a podařilo se jim vymanit se z vlivu většinové Cikánské společnosti. Také po 186. zdůrazňuji, že mi nevadí barva jejich kůže - vycházím v pohodě v práci s mnohem tmavšími jedinci. Ti mi ale nic neberou, neřvou na mě, neszerou po chodbách a nemusím na ně platit.

Tino 19.3.2009 7:27

Re: Pane Pečinko

Když ti co mají moc nekonají, pak nám zbývají žel jen ty kecy!

Tino 19.3.2009 7:26

Re: Autor Pečinka se vděku nedočká :-))

Je to práce skoro Sysifofská, nákladná a nekonečně dlouhá. Ale je to jediná šance na změnu v budoucnosti. Mladý člověk musí chtít žít jinak než jeho rodiče a musí vidět smyl dobrat se blahobytu s pomocí práce. Zároveň musí mít i zkušenost, že bezpracný příjem ho ničí. Že potřebuje a tím i chce vzdělání a že jen tak získá sebevědomí. Že ubohost omezence ho jen dotlačí zpátky do gheta, do uzavřeného světa bídy a kriminality, kde ho čekají jen sankce a všeobecné opovržení majoritní části společnosti.

Rozhodně to je ale na hodně dlouhou trať a pro majoritní společnost velice nákladné. Taky je to především otázka politické vůle a ne populistických slibů.

JoJo 19.3.2009 7:26

Pane Pečinko

Vy máte jiné, lepší řešení. Zkuste být konkrétní, všeobjímajících neurčitých keců je všude dost.

Komik 19.3.2009 7:23

Jen poznámka

Souhlasím s Vámi, že je třeba přistupovat výchovně lidsky k vyrůstajícím dětem v ghetech. Jen bych doporučil mít při tom přistupování k dětem dobře schované peněženku, doklady a mobil.

Petr Kohout 19.3.2009 7:18

Osi jste přehlédl, že ony exekuce nebyly na neplatiče nájmů, ale na neplatiče pokut za výtržnosti.

A to že někdo dělá vyrvál a obtěžuje okolí není způsobeno sociální situací a jestli jde o kulturní rozdíly, tak je třeba mu tuhle "kulturu" rychle vyhnat z hlavy.