26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Vlastizrádci?

„Antibabiš“ dosáhl dalšího stupně. Poté, co se českým europoslancům podařilo zapojit do vyšetřování střetu zájmů Andreje Babiše i Evropský parlament, označil Babiš jejich počínání za vlastizradu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kouk 2.3.2020 19:37

Kdyz je podle soudce beztrestne prohlaseni, ze je nutne prezidenta a cast poslanecke snemovny podriznou a vyzyvat k tomu, tak prohlaseni Babise je jen slaby odvar.

J. Anděl 2.3.2020 19:13

Zatím stále pochybuji, že by název "vlastizrádci" použil nepromyšleně.

Spíš si myslím, že se rozhodl vymést před volbami ještě kurník SPD, jejíž voliči se právě nadužíváním tohoto termínu mimo jiné vyznačují. Případně Trikolóře.

J. Černý 2.3.2020 19:08

Odpůrci Babiše si se svým slovníkem starosti nedělají.

A strašit EP ? Co by měli říkat Poláci a Maďaři.

Priposranist vůči Bruselu se nevyplácí.

V. Mokrý 2.3.2020 19:32

1* !

E. Pribijl 2.3.2020 17:42

Ti hoši nejsou teroristi ale takový malý český vyčůránkové co pokračují v tradici českého kolaboranta. Tato tradice sahá hodně dozadu, do středověku, rakouska uherska, dob fašizmu a bolševizmu, dnešní demokracie jim nabízí plný záběr. Musí to vynášet.

V. Mokrý 2.3.2020 19:31

Tak jest.

L. Netolická 2.3.2020 19:41

Takže máme nechat našeho premiéra ať nás všechny okrádá? On nerespektuje ani český, ani evropský zákon, bere protiprávně dotace, pobídky atd. a vy nadáváte lidem, kteří na to upozorňují? Až vám zloděj bude vykrádat dům, ne aby sousedi volali policii, mohli by být za bonzáky. Ten první audit EU o Babišově střetu zájmů je KONEČNÝ. To už nelze zvrátit a zemědělský audit vyjde nastejno, pouze tam mohou být daleko větší průšvihy, proto je tak pečlivě utajován. Neuvěřitelné, jací jsou u nás lidi hlupci.

K. Salajka 3.3.2020 8:14

Na Evropu se valí proud lidí, kteří nenávidí káfiry. Vaši auditoři z EU Vám říkají, že byste tyto sirotky měla napojit nakrmit a uspokojit, pokud nechcete být obviněna z předsudečné nenávisti. Útoky proti Babišovi mají oslabit zastupitelskou demokracii v Česku. EU na žádné dotace nebude mít (a když nám je dá, odčerpají si je firmy se sídlem na Kypru a jiných rájích), už teď nemá Česko ani Slovensko na vlastní důchodce. Zkuste uvažovat o změně priorit. Zašívala byste si díru na blůzce, kdyby na Vás útočil tygr ?

M. Ejem 2.3.2020 16:22

Za války lidi jako je Peksa a Zdechovský nazývali kolaboranty. A oni v plné míře s různými liddmi a orgány z EU jednoznačně kolaborují. A po válce je soudili jako vlastizrádce.

Ostatně Trump si také často pouští ústa na špacír. Proč ne Babiš. A jestli si někdo, jako autor článku, myslí, že pokorností a držením huby se v EU pro nás něco zlepší, tak se i přes citace zákoníku hodně mýlí.

J. Jurax 2.3.2020 15:03

Inu, politika. Smrdí do všech stran a jakékoliv svinstvo se v ní hodí a použije.

Byť nejsem fandou současného premiéra, pak mám za to, že jakékoliv podrývání jeho pozice v bruseli, byť i z nejušlechtilejších pohnutek (jakože samozřejmě převážně z pohnutek nízkých), škodí naší vlasti, neboť premiérovi ztěžuje v Evropské radě obranu proti peachovinám hojně na nás z brusele prýštícím.

A žalovat do brusele je stejně odpudivé jako bylo žalovat do Moskvy. Tam i tam to bylo a bude použito jedině k naší škodě.

D. Müller 2.3.2020 16:36

Tak bych si tipnul, že je v tom rozdíl. Ať si říkáme, co chceme, tak v EU jsme dobrovolně a pod Moskovou jsme byli z donucení. Dále je teď otázkou, co je větší škoda. Jesli finanční pro Agrofert anebo morální, že se předseda vlády nechce podvolit kontrolním mechanismům instituce, která peníze posílá. Jak může AB chtít, aby lidé respektovali finanční správu a jeho kontrolní mechanismy, když jde špatným příkladem... Nebo to mám brát tak, že když se krade z panského, tak je to hrdinství a ne zlodějina? Příklad z dějin, když si byli Chodové na Lomikara stěžovat u císaře, tak to byli bonzáci, vlastizrádci? No vidíte, je to o kontextu... ale překroutit se dá vše a v tom je PR marketing premiéra nedostižný. Ale kdo mu věří, ať za ním běží...

M. Panter 2.3.2020 16:52

Pane moc dobře víte , že v daném případě nešlo o nějaké vznešené ideje , ale asi o 12. pokus jak Babiše poškodit či dostat z politiky , když volbami to nesvedou . Pokud by tomu tak nebylo , tak kde byli , když premiér Sobotka nechal advokáta Pokorného ( v době kdy pracoval pro Bakalu) sepsat falešný dopis EK ohledně OKD ?

L. Netolická 2.3.2020 20:06

Pane Pantere, to vám nacpal do hlavy náš obviněný premiér, že ho ostatní chtějí dostat z politiky. Vy si ani na chvilku nepřipustíte, že si Češi zvolili člověka, který je opil koblihou a i kdyby mu byl zjištěn ten nejhorší zločin, že se bude dokola takto obhajovat? A lidi jako vy mu to budou věřit a ty, kteří na to poukážou budou špatní?

J. Jurax 2.3.2020 17:40

Pod Moskvou jsme byli taky "dobrovolně", i pod Rakouském ... :-)

A do EU jsme vlezli na základě referenda netušíce do čeho lezem. A EU se nám Lisabonskou smlouvou změnila pod rukama v něco, co spěje ke čtvrté říši.

A to podvolení se - AB má bojovat za zájmy své země. Nicméně politika je vždy špína, tak se použije jakákoliv zbraň, aby byl v bruseli povolnější a neodporoval peachovinám; ostatně čertvíproč kejvnul na tu zrůdnost uhlíkové neutrality. Nejsem fandou AB, ale tuzemskému zákonu vyhověl, ať už si o tom zákonu myslíme cokoliv. A to kradení si když už máme řešit sami, neboť snad jsme suverénní stát a ne bruselská gubernie. A když brusel nechce dávat, tak ať nedává, dotace jsou stejně zlo a ty z brusele tuplem.

Uvažte, že tady jde o politický boj, v němž se užívá zbraní, co jsou k dispozici. O morálku nejde ani omylem, byť se o ní hojně žvaní.

A ten příklad s Chody ... inu, máte za to, že jsme k bruseli ve stejném poměru jako ti Chodové k císaři? Pakliže ano, pak jistě nejde o bomzování, nýbrž o poníženou supliku poddaných k nejvyšší vrchnosti. Soudíte tedy, že jsme poddanými brusele?

D. Müller 2.3.2020 18:04

Já si nedělám svět tak složitý. Lumpárna je lumpárna a žádné chození kolem toho. Jestli má někdo pocit, že za něj Babiš bojuje, tak mu to nebudu vymlouvat, třeba se mu lépe spí. Ale nějak se mi nechce věřit, že by miliardář nemohl ráno dospat, protože chce tasit meč, za blaho prostého lidu. Jen musím kroutit hlavou, že když z něj vypadne naprostá hovadina, tak se vždycky najde někdo, kdo jí začne obhajovat. A k té EU... Kdykoliv se rozhodneme, můžeme odejít. Nikdo sem nepošle tanky. Ale přes všechny kecy, co všichni máme, tak jsme povětšinou rádi, že tam jsme. Ale protože naše elity stojí za prd, tak nic neprosadíme. Jeden křečkuje až má boule za ušima a druhý nevyleze 4 schody. A když budeme bojkotovat jejich kontrolní orgány, tak dostaneme houby. A nebudu se divit. Je to jako když chce puberťák prachy po tátovi... Táto dej mi pětikilo. - Na co? - Do toho ti nic není. - A cos s ním udělal posledně? - Do toho ti taky nic není. Jen mi ho dej, ho chci. ..... Tak jednoduší příměr už mne nenapadl. jestli toto někdo považuje za vyjednávací dovednost, tak se nedivím, že jsme tam, kde jsme.

M. Panter 2.3.2020 18:20

Jste naivní , hodně naivní pokud si opravdu myslíte, že Zdechovskemu a spol jde o nějakou ideu čistoty...

PS- Vaše partnerka musí mít boží život ()

D. Müller 2.3.2020 18:32

Má. :-)

V. Braun 2.3.2020 19:05

V. Braun 2.3.2020 19:08

Tak to měl být palec nahoru, ale nějak se to nezobrazuje správně.

L. Netolická 2.3.2020 19:53

Pane Pantere, vy jste totálně naivní. Probuďte se!

L. Netolická 2.3.2020 19:51

Babiš tuzemskému zákonu NEVYHOVĚL.Neměl předepsáno, že má dát majetek do svěřenských fondů, kde mu ho hlídá jeho manželka a jeho právníci. Může je kdykoli odvolat a je beneficientem. Dělá na vás hlupci dlouhý nos a vy mu to věříte. My už si nic takového sami nevyřešíme. Babiš ovládl státní správu a vláda mu jde na ruku také. On vše zapře a dělá si co se mu zlíbí.EU nebude posílat peníze, které mají být spíše pro malé a střední podnikatele a ne pro oligarchy typu Babiše, který nedodržuje ani náš, ani evropský zákon o střetu zájmů. Ti europoslanci a bylo jich více zde minulý týden odjížděli naprosto zděšeni co se zde děje.

J. Sedlář 2.3.2020 20:33

V lex babiš není psáno nic proti svěřeneckému fondu. V okamžiku, kdy zakladatel převede majetek do svěřenského fondu, ztrácí k němu veškerá vlastnická práva. Kde je tedy problém - objasněte mi to.

L. Netolická 2.3.2020 23:16

Svěřenský fond si vybral sám Babiš a správcem jednoho udělal manželku a druhého právníky, kteří ho běžně zastupují. Už toto je špatně, nesmí tam mít blízké lidi. Tyto lidi také může odvolat. Aby to mělo nějaký smysl, musel by majetek dát do slepého fondu, kdy by ani nevěděl kdo se mu o něj stará a jaké kroky činí.

J. Sedlář 3.3.2020 20:13

Pokud tedy je ve střetu zákmů tak žalovat. ale u soudů tady ne v Bruseli posrancům.

Slepý fond to neřeší také, dle TI: Smyslem takového fondu je to, že vkladatel nemá informace o tom, co s jeho majetkem děje. Podle právních expertů TI však tzv. blind trust nemá oporu v české legislativě. Vhodný je navíc pro "uskladnění" financí, které jsou bez vědomí vkladatele spravovány. To je ale podle TI s ohledem na strukturu Agrofertu vyloučeno. "Babiš vždy bude vědět, že jeho firma podniká například v zemědělství, které ze své pozice může ovlivňovat. Kvůli velkému rozsahu činnosti Agrofertu se také musí dozvědět z médií, co se s jeho firmou děje. V orgánech svěřenského fondu má také svou manželku, nemůže tak být splněna podmínka neinformovanosti," uvedl analytik TI Milan Eibl.

Premiér se slepým fondem není schopen střetu zájmů zbavit také proto, že na konci působení v politice získá zpět svůj zhodnocený majetek. "Vůbec zde není ten prvek slepoty," řekl ČTK právník TI Petr Leyer

J. Kouk 2.3.2020 19:40

Z donuceni az od roku 1968, pred tim dobrovolne, protoze nikdo nezpochybnil pravni kontinuu s CSSR a CR.

M. Varadinková 2.3.2020 15:01

Možná nenaplňují přímo ten paragraf o vlastizradě, ale není pochyb, že tím, že podrážejí českého premiéra nebo zájmy (kterékoliv!) české firmy, škodí své zemi a tudíž to v hovorovém významu toho slova vlastizrádci jsou.

L. Netolická 2.3.2020 19:57

Je vidět, paní Varadinková, že podvody vám nejsou cizí. Natož pravda a nějaká spravedlnost, že?Nebo jste tak hloupá, že nevidíte ten obrovský střet zájmů, lhaní a podvody našeho premiéra? Copak se takto může chovat nějaký politik?

V. Mokrý 2.3.2020 13:04

Sabotéři to jsou v každém případě. A od toho už není daleko k vlastizradě.

L. Netolická 2.3.2020 20:01

Babiš nás všechny podvádí a vy se ho zastáváte? Je hodně vidět, že Češi jsou hluboko za opicemi v myšlení, charakteru a spravedlnosti.

D. Müller 2.3.2020 12:59

Co jsme se od AB ze těch 6 let dozvěděli...opozice rozkradla republiku, podnikatelé jsou zloději, europoslanci jsou zmatení a ti čeští vlastizrádci, TI zkorumpovaná státem, který sám řídí, ministři jím sestavené vlády jsou neschopní a tunelují IT zakázky... narodil se nám car Andrej Agrofert Babiš I. von Chlubil-Slíbil-Rozfofroval, veselme se. :-)

Jeho příznivcům nerozumím, chybí jim málo komedií v televizi? Nebo čekají, že upadnou drobky ze stolu oligarchy? Nebo je žene nenávist k druhým? Nerozumím... však ono to skončí, i když to teď tak nevypadá.