6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Vlastizrádci?

„Antibabiš“ dosáhl dalšího stupně. Poté, co se českým europoslancům podařilo zapojit do vyšetřování střetu zájmů Andreje Babiše i Evropský parlament, označil Babiš jejich počínání za vlastizradu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Salajka 2.3.2020 8:44

Zdaleka největší dotace na zemědělství čerpá Francie a Německo. Na Babišovi je odporné hlavně to, že podniká v Německu a tak dosáhne na jejich dotace.

Ursula je dobrý příklad, co v EU nevadí. Na ministerstvu obrany zaměstnala svého syna, protože byl schopný a dva služební telefony ztratila, když se po nich začala ptát policie. Střih uniformy pro těhotné vojandy prostě není levná záležitost - to každý pochopí.

L. Netolická 2.3.2020 23:27

Premiér nemá podvádět, má dodržovat zákon a pokud to nedělá, musí nést důsledky svého chování. Česko jako takové o dotace nepřijde, pouze,pokud Babiš nevyřeší svůj konflikt zájmů, tak o dotace z EU přijde. Běžní občané z EU se tak ptají proč mají ze svých daní platit oligarchovi dotace v obrovských sumách. Konečně platíme mu i my všichni, protože i my platíme do EU nemalé prostředky. Co je špatného na tom když premiér má dodržovat zákony? Vždyť je to on, kdo nám všude dělá neskutečnou ostudu.Abychom se za něho styděli, že volíme v ČR tohoto člověka a v cizině raději zamlčíme odkud jsme.

K. Salajka 3.3.2020 6:43

Doporučuji Vám shlédnutí filmu Oliver Cromwell z roku 1970 s Richardem Harrisem. Lord Manchester je v něm představitelem všeho, proč vstupují lidé do politiky.

Střet zájmů není v žádném státě Evropy důvod pro odstoupení z funkce. Každý Vám uvěří, že jste Babišovi svůj hlas nedala. V dalších volbách máte možnost zvolit někoho, kdo se bude o zájmy Česka starat lépe než Babiš. Jen pro informaci - dáte-li hlas Pirátům, zvolíte legalizaci drog a neomezené těžení bitcoinů. Hlas lidovcům Zdechovského dostanou sirotci Šojdrové, na které se těší hlavně ti, kdo nechtějí slavit Vánoce a chtějí si užít Silvestr jako v Kolíně nad Rýnem nebo Masopust s autem co nedopatřením najede do průvodu. Babiš není dobrák, ale věřím mu, že nechce to, co nechci já. E tu mi fili ?

L. Netolická 3.3.2020 15:05

Střet zájmů je důvod pro odstoupení z funkce nebo se střetu zájmů vyvarovat. Nemůžete sedět na dvou židlích najednou. Brát dotace a mít vliv na jejich rozdělování. Tady se jasně ukazuje proč Babiš šel do politiky. Aby si nastavil pravidla, využil informace, ovládl státní správu, která mu vše zajistí,aby mu dotace tekly proudem. A také tečou a nejsou to jenom dotace, ale také různé pobídky, státní zakázky atd. Kdyby myslel vážně, že šel do politiky, aby pracoval pro lidi, tak nebude takto vehementně podvádět a střet zájmů vyřeší.Nevolím piráty, ani lidovce, ale přijmout pár desítek sirotků a postarat se o ně je humánní. I když jsou to chlapci před plnoletostí.

K. Salajka 3.3.2020 16:33

Do toho, kdo je v Česku premiérem není nic žádné cizí mocnosti. Zejména ne bruselským úředníkům, které nikdo v Čechách nevolil.

Co je zákonné a nezákonné v Čechách, o tom rozhodují soudy. Od toho,aby řešily neetické chování politika, TU JSOU VOLBY, ty jsou u nás svobodné a demokratické. Zvláštní je, že volbě předsedkyně EU nebránilo její hospodaření na ministerstvu obrany a skutečnost, že se jí ztratily dva služební mobily, když si je policie vyžádala. Těším se, až německá policie požádá parlament EU o její vydání k trestnímu stíhání. Z lékařsky přezkoumaných nezletilců ve Švédsku 70 % o věku lhalo, v Německu jen 30 %. Žádného imáma s nenávistí ke káfirům ani právo šáríja v Česku nemůžeme dovolit. "Jenom prstíček ohřejem", pravily Jezinky.

V. Braun 2.3.2020 5:54

Dobře napsáno. Možná se ještě ukáže, že zájmy ČR více poškodil Babiš svými výroky k poslancům parlamentu EU než co mohly způsobit aktivity těchto poslanců.

J. Krásenský 2.3.2020 4:35

babiš je lump a dojič dotací.

Neštěstím České politiky od počátku dějin, je snaha vtáhnout do řešení vnitřních záležitostí mocného souseda. Nikdy jsme z toho nic neměli, ale vždy jsme ztratili/pozbyli samostatnost. Z tohoto hlediska je burešovo označení správné.

J. Prikner 2.3.2020 2:19

Jsou to všichni dost veliký parchanti udavačský KDU, piráti a vybraní senátoři.

J. Sedlář 2.3.2020 0:46

Zdechovský jako korouhvička (rozuměj lidovec), viz jeho hlasovnání k: Základní práva osob afrického původu. Mám dojem, že byl pro ještě nějakou jinou baštu typu Marakéš, právo na migraci nebo Istanbul. Nemohu teď dohledat.

Tím absolutně nemíním obhajovat Bábu. Nas*áno mají všichni dost.