7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Vlastizrádci?

„Antibabiš“ dosáhl dalšího stupně. Poté, co se českým europoslancům podařilo zapojit do vyšetřování střetu zájmů Andreje Babiše i Evropský parlament, označil Babiš jejich počínání za vlastizradu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Ukolébavka 2.3.2020 11:24

Dovážet příživníky i s jejich parazity, importovat jedovaté jídlo a omdlévat z názvu Tuzemák.

V. Pavelka 2.3.2020 12:18

Senátoři viděli zradu Zemana jen v posunu času,.Je to všechno jen

politika .

V. Pavelka 2.3.2020 10:22

Ti dva jsou jako Bilak a Kolder ,když jezdili práskat do Moskvy a podepsali zvací dopis.Ted jezdí do Bruselu a s komisařkou z Německa se serou do procesů kontroly ,kterých probíhají v rámci EU tisíce,

L. Netolická 2.3.2020 20:18

Pane Pavelko, podvodníka velkého kalibru není žádná ostuda nahlásit, že podvádí. Ostuda je takového člověka volit a nechat ho podvádět.

S. Ševeček 2.3.2020 10:06

když české ptáčky lapají ...

Myslelo "se", že půjde o Naše lidi v bruselu.

/zvonka to vyzerá na Jejich lidi.

L. Netolická 2.3.2020 23:32

Je to jejich práce v evropském parlamentu. Babiš s Tomanem se před nimi schovali, proč asi a Babiš na ně sprostě zaútočil. To on umí dokonale.

E. Pawlica 2.3.2020 9:17

Ostatně soudím, že dotace jsou rakovina ekonomiky a Babiš, jako její dotační veleprodukt dosáhl jejího kvalitativně vyššího stádia - stal se rakovinou politiky. Na tom ničehož nemění ani adorování babiše, ani antibabišismus, nýbrž je zapotřebí vymýtit příčiny choroby - dotace. Nebo jejich působení eliminovat tak, aby jejich metastázy nemohly přerůst do velikosti, ohrožující ekonomickou životaschopnost společnosti.

O tom nebudiž pochyb.

Š. Hašek 2.3.2020 9:25

Byl vybrán jeden příjemce dotací ..... takové interesantní ....

Je rakovinou politiky on, a nebo ti (příjemci dotací)z politiky, kteří na toho jednoho ukáží!!!??? A tváří se, jako když se nechumelí.

Obecně "s rakovinou dotací" souhlas.

L. Netolická 2.3.2020 23:30

Ano, problém se u nás týká i ministra zemědělství Tomana, i to se řeší v zemědělském auditu, který je zatím utajen.

V. Pavelka 2.3.2020 10:28

P.PaWlica běžte ten názor říci do Bruselu je to naivní .Dotace jsou velmi důležitý nástroj Bruselské Věrchušky k řízení neposlušných .!

L. Netolická 2.3.2020 23:35

Tak Babiš je ojedinělý případ, žádný jiný premiér v EU se takto nechová.EU nebude a nesmí poskytovat miliardy dotací podvodníkům.

J. Schwarz 2.3.2020 12:00

S těmi dotacemi je jeden problém - v unitárním státě je okrajovým regionům kompenzován "brain drain" v podobě pomoci s budováním infrastruktury, dotováním místní dopravy, zdravotnictví a školství, jinak by místní při současné individualizaci neměli důvod vychovávat potomky, co se na ně nakonec vykašlou a odejdou za lepším do metropole. A v EU coby "metropole" fungují vyspělejší země. Dotace byly podmínkou vzniku volného trhu i oněch "4 svobod". O využití dotací by si měla rozhodovat ta která země sama. Teprve v případě setrvalého úpadku by jí měla dát EU varování a popřípadě takového člena vyloučit. Každá země musí mít ale právo sama rozhodnout, co jí pomůže nahoru. Stejně jako student by měl mít právo rozhodnout se, co bude studovat, ale potom by neměl mít žádnou společenskou garanci že se tím i uživí. Vlastní rozhodnutí, ale na vlastní riziko. Stejné by mělo platit i pro státy.

Š. Hašek 2.3.2020 8:49

Celkem chápu, že premiér "se nechal vytočit".

Ostatně ..... byl velice blízko pravdě.

Je pikantní, jak čerpači dotací/poslanci štítící se republiky, hledají útěchu a podporu ve štrasbrusele.

M. Valenta 2.3.2020 9:21

Je zajímavé, že jste si nespojil dva pojmy o kterých se zmiňujete. Babiš a dotace.

Š. Hašek 2.3.2020 9:28

Zajímal jste se někdy o to, kolik je příjemců dotací?

Začínám mít dojem ...... že snad je pouze jeden jediný - v tom čerpacím prostoru štrasbrusele. Jmenuje se Andrej Babiš.

Děkuji za připomínku.

L. Netolická 2.3.2020 23:40

Vy ještě nechápete, že je to záležitost lidí, kteří sedí ve vládě, kdy dotyčný člen vlády bere dotace a zároveň má vliv na jejich rozdělování? A to je u nás Babiš a Toman. Kdy už to ti kobliháři pochopí, nevíte někdo?

F. Navrátil 2.3.2020 8:47

Zdechovský, Peksa a spol. vnášení do české politiky velmi nebezpečný prvek. Řešení vnitřních problémů ve spojení s vlastní touhou po moci přenášejí k řešení do Bruselu. Tedy usilují o to, aby Česká republika byla nesvéprávná a řídila se cizím rozhodnutím. Není to nic nového. Dříve prodávali kariéristé národní zájmy ve Vídni a později v Moskvě.

Š. Hašek 2.3.2020 8:59

Celkem přesné.

L. Netolická 2.3.2020 23:46

Zmínění pánové, pane Navrátile, jsou členy kontrolního výboru při EU a dělají pouze svoji práci. Ve výboru nejsou sami a také sem sami nepřijeli to řešit. Babiš už to má natolik ošéfované a všude své lidi, že u nás už bychom s ním ani nehnuli, neřkuli, že jde o peníze i evropských daňových poplatníků. Jde o spravedlnost a náš premiér podvádí. Já se za něho stydím, za jeho chování. Hrozné. U nás jsou lidi, kteří okrádání druhých schvalují,to je další hnus.

I. Polák 2.3.2020 8:42

Já Babiše nevolil, ale primitivní antibabišismus mne k tomu asi dovede. Pánové "Babiše je třeba zabít " - neplatí vás Babiš?

Š. Hašek 2.3.2020 9:00

Dobrá připomínka k věci.

J. Kočí 2.3.2020 8:37

článek je jasný antibabiš, o tom žádná. Ale přinutilo mě to zamyslet se nad tím udavačstvím, nadneseně "vlastizradou".

Nelibí se mi přenos vnitrostátního politického boje na evropskou unii. Co se doma upeče, má se tam také sníst. Cítím v tom určitý pozůstatek mocnářství. Když se nedohodnu se sousedem, moudrý král nás rozsoudí. Strany, které nedokáží porazit Babiše, tak se ho snaží oslabit v EU, což má za následek, že se oslabuje pozice ČR. Debilní, nečestné, sprosté, ubohé.

Kolikrát už byl Babiš pranýřován a nic. Namátkou korunové dluhopisy, trestní stíhání, vracení dotací a teď střet zájmů.

Zatím to ustál.

A Zdechovský, Bartoš a další se podle mě zařadili do galerie našich nejslavnějších udavačů, např. Čurda za haidrichiády.

I. Polák 2.3.2020 8:49

No víte, on Babiš je první politik co pamatuji, který v Eu pro Čr vůbec něco dělá. Hlavně taky proto, že se tam domluví. No to je naprosto nepřípustná výhoda proti 99% ostatních českých politiků. A proto je třeba ho zabít. I kdyby to měl platit třeba Putin nebo Erdogan.

V. Pokorný 2.3.2020 8:29

Kdosi píše dříve přede mnou: že vlastizrádci asi nejsou, jen žalobníčci. Pro mne jsou oba zmínění, tedy jak Hradečák pan Zdechovský, tak i Pirátský slouha pan Peksa nejen žalobníčci, ale i udavači a kolaboranti, možná i vyžírkové. Něco podobného, jako skoro všichni čeští europoslanci. s EU sebrankou.

P. Kmoníček 2.3.2020 8:41

Pokorný, nepřejte si vědět co jste u mne Vy.

M. Valenta 2.3.2020 8:25

Okecal jste tuto poslední Babišovu lumpárnu opravdu "mistrně", nic jiného se ostatně od Vás nedalo čekat.

I. Schlägel 2.3.2020 7:55

Babiš je kombinace Matky Terezy a Johanky z Arku, ovšem s koulema. Je čas ho blahořečit.

J. Houfek 2.3.2020 7:48

Vlastizrádci? Ne, jenom žalobníčci...

K. Salajka 2.3.2020 6:44

Výrokem o vlastizradě měl Babiš nepochybně na mysli fakt, že opoziční politici objektivně oslabují pozici České republiky. Vypadá to, jako by měli radost, když peníze slíbené Česku půjdou do Portugalska.

Komise EU řeší dotace ale nikoli směrnici o střetu zájmů EU. Kdyby vyšetřovala takovou směrnici, musela by šetřit politiky dalších zemí. Ona se opírá o vnitřní českou směrnici a tu se zkouší vykládat restriktivním způsobem. To jí nepřísluší.

Zdechovský byl mezi těm, kdo odvolali účast na senátní konferenci, kde měl vystoupit ten, jehož jméno se nesmí vyslovit. Pragmaticky vždy ustoupí mezi lidovci silnému křídlu za Šojdrovou.

V. Braun 2.3.2020 7:29

Je otázkou, kdo oslabuje pozici ČR v EU více, zda Babiš nebo někdo jiný.