2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kulheim 5.9.2010 13:26

Re: "Úspěch" Klausovy privatizace /I. část/

Vy o tom píšete, tak se ptám Vás. Když ně koho nazvete darebákem, který krade, tak přdpokládám, že víte o čem píšete.

 Je potřeba zažalovat a do tepláků s ním.

V. Pavel 5.9.2010 13:34

Re: "Úspěch" Klausovy privatizace /I. část/

Kulheime! Zažalovat rozhodně ano! To by 100% bylo potřebné a správné! Do "tepláků" však až podle výroku demokratického soudu při prokázání viny!

J. Kulheim 5.9.2010 14:29

Re: "Úspěch" Klausovy privatizace /I. část/

Píšete.

Klaus a nepoctivci se však po Listopadu u nás mají výtečně a těší se z  bezpracně nabytého nadměrného majetku,Sám Klaus mezi takové prokazatelně patří!

 Z nýmanda bydlícího do doby jím vyhlášeného Tunnelingu v Proseckém paneláku a vlastníka Trabantu a jeho choti, se z roku na rok stali mnohonásobní milionáři! Samozřejmě nikoliv poctivou prací.

To by mohlo, podle mého názoru,  na tepláky stačit

V. Pavel 6.9.2010 6:54

Re: "Úspěch" Klausovy privatizace /I. část/

Kulheime! PAMATUJTE! Nikdy bez soudu!

J. Kanioková 4.9.2010 20:53

Pane Kulheime dík,

.."Kradli nebo získávali majetek ti, kteří měli z minulého režimu informace, zkušenosti, kamarády na ministersvech a v bankách. Já jim říkám zkrácene, kamarádi z VUMLU.  Rozlédněte se kolem sebe a uvidíte, kdo se napakoval a podívejte se na jejich životopis.

Těm, kteří s penězi nedovedou zacházet, tak je to stejně platné jak mrtvému zimník. Mají rezidence a dnes někteří namají ani na režie a je to neprodejné."..

Vnímám to naprosto stejně, ale některým lidem to prostě nikdy nevysvětlíte. Budou si dál mlít svou mantru o Klausově příhláškách do KSČ, o Klausově zlodějině. Nikdy tu sice neuvedou jediný relevantní důkaz, odkaz na podložená fakta, ale hlavně že si plivnou.

Privatizace rychle proběhnout musela, jinak by firmy dělaly výrobky jen na sklad, protože nebyly konkurenceschopné. Bylo nutné, aby někdo co nejdřív investoval do jejich zmodernizování a stát na to neměl!

Výborný názor odjinud - Žádné Klausovské rozkrádání nebylo, podniky se chovaly podle své zděděné firemní kultury. Ty, které ji měly velmi narušenou, byly komunistickými náměstky vytunelovány, ty, které ji měly méně narušenou, byly náměstky zprivatizovány. Tam, kde měli neschopné vedení, tam zbankrotovali. Socialismus systematicky odkládal bankroty podniků, které měly dávno zbankrotovat, takže, když se uvolnila pravidla, dostavily se ty odložené bankroty. Totéž bude probíhat v EU, pokud její socializace bude pokračovat.

V. Pavel 5.9.2010 6:52

Poškození zájmů Českého státu Klausem.

Pí. Kanioková! Samozřejmě, že máte právo na svou víru ve "velikost Klause" a ve správnost jím zorganizovaného Tunnelingu! Objektivně je však nezvratitelnou skutečností, že jím zorganizované rozkrádání státního majetku na které lákal domácí komunisty a mezinárodní podvodníky poškodilo ČR nejen hmotně, nýbrž i morálně na mnoho příštích generací. Je mimo veškerou pochybnost, že rychlá a bez dostatečného právního ošetření provedená privatizace a bezpracné obrovské osobní zbohatnutí Klausových "motorů privatizace" jako byli podvodníci Viktor Kožený, Krejčíř, Pitra, Macek, Soudek, Stehlík a mnozí jiní, vůbec nic pozitivního našemu státu a jeho poctivým občanům nepřineslo, nýbrž pouze škody na majetku, pověsti, budoucnosti a morálce. Naopak privatizace "pomalá" a nefavorizovaná Klausem, jako byla např. Autoškoda Mladá Boleslav, byla skutečným přínosem nejen privatizátorům, tedy koncernu VW, nýbrž i našemu státu. Je osudovou polistopadovou chybou, že Klaus prosadil své zcestné názory na prioritu rychlosti před právní korektností. On osobně však z toho vytěžil zbohatnutí rovněž. Patrně proto nešlo pouze o hloupost.

J. Kanioková 5.9.2010 10:22

S vámi nemá vůbec smysl v tomto diskutovat

Nemám žádnou víru ve "velikost Klause" a ve správnost jím zorganizovaného Tunnelingu!  Jen vidím věci objektivně. 

A tohle je sprosté - On osobně však z toho vytěžil zbohatnutí rovněž. Patrně proto nešlo pouze o hloupost.

VŠICHNI, kdo se pohybují v tak vysokých funkcích mají vysoké příjmy

V. Pavel 5.9.2010 10:36

Re: S vámi nemá vůbec smysl v tomto diskutovat

Pí. Kanioková! Nemám na mysli jeho zasloužené příjmy, nýbrž nadměrné bezpracné osobní zbohatnutí jeho a manželky, později též synka, který získal 100 milionů od JUDr. Romana!

J. Skotnica 5.9.2010 10:53

Re: S vámi nemá vůbec smysl v tomto diskutovat

Že si dřete prsty o klávesnici, paní Kanioková.

J. Kulheim 5.9.2010 11:14

Re: Poškození zájmů Českého státu Klausem.

On osobně však z toho vytěžil zbohatnutí rovněž. Patrně proto nešlo pouze o hloupost......

Máte asi na mysli toto. Nenašel jsem o tom co píšete nic. Můžete uvést nějaké podrobnosti?.

V. Pavel Datum: 31.08.2010 20:10 Ve Štrasburgu by samozřejmě úplně jinak dopadlo odškodnění za údajné "ukradení" osobních šperků Lívie Klausové  v hodnotě přes 100 miliomů Kč z jejich vily po Alexandru Čepičkovi v Praze - Břevnově, odškodnění Václava Klause za údajně utrpěnou urážku na cti ze strany TV Nova, kde po zažalování morální škody ve výši oblíbených 100 mil. Kč obdržel od Železného nezveřejněnou nezdaněnou částku jako  mimosoudní vyrovnání, byla by soudně projednána žaloba podaná na manžele Klausovy za nezákonné nabytí 3 bytů v Praze 8 - Libni a další kauzy, kterými se Prezident s chotí výrazně osobně bezpracně a nemravně obohacovali.

J. Láníček 4.9.2010 9:44

Řecko a ožebračené budoucí děti a vnukové

spolehlivě zafungovaly. Češi, známí strašpitlové a po staletí lokajsky orientovaný národ, se okamžitě upnuli k novým zvěstovatelům šťastných zpráv, seslaných samotným Vykupitelem ku  záchraně národa na pokraji vyhynutí. Nynější mesiášové Kalousek a Nečas už tolikrát za těch dvacet let zachraňovali národ, že bychom už dávno museli být hned nakraji v nebi. No a naprosto výstižně vyjádřil autor ta zneuživatelská opatření pravicových vlád - dnes už téměř ke všemu. Soused je kvůli něčemu naštvaný na jiného souseda, který je momentálně nezaměstnaný, ten nezaměstnaný jde jeden den helfrovat známému na stavbu k míchačce - a vznikne celostátní problém zneužívání dávek v nezaměstnanosti. Protože ten naštvaný to napíše někde do místního plátku, nebo do diskuse na Internetu, nebo to barvitě vylíčí v nějakém televizním předvolebním diskusním pořadu, kde je delegován  coby příznivec pravice. Aby se ale vymyslel účinnější způsob, jak si došlápnout na ten zlomek opravdových, všemi mastmi mazaných vyčuránků, tak to ani náhodou ! Proč vymýšlet něco složitého, když se může jednoduše bez vymýšlení zavést hromadné opatření, které ovšem řádně zkomplikuje život i té většině, která si to nezaslouží ! Je to ale rozpočtově zodpovědné, protože to přinese další prachy do státního žoku. Že se ale druhým, rozpáraným koncem, sypou z žoku stamilióny až miliardy, na to už naši spasitelé svým rozumem nestačí. Nebo se sypou do těch správných pytlíků !

J. Kulheim 4.9.2010 10:45

Re: Řecko a ožebračené budoucí děti a vnukové

......protože to přinese další prachy do státního žoku.

"Státˇhiospodaří s penězi daňových poplatníků. Sám žádné jiné peníze nemá. Má jenom dluhy, pokud nehospodaří dobře. Nebo píšete o nějakých jiiných penězích, které někdo přinese do státního "žoku"?

J. Láníček 4.9.2010 11:12

Já myslím, že bychom si mohli rozumět !

Samozřejmě, že jsou to peníze daňových poplatníků - i ty fabriky, lesy, pozemky a letiště, kterými stát disponuje a které někomu může prodat (?!). Sám žádné peníze nemá, ale jen ve zdravotnictví například může ovlivnit směr toku více než 200 miliard korun. Takže když se ztrácí ty stamiliony a miliardy při státních zakázkách, ty netečou z onoho žoku, na kterém drží ruku stát ? Je jedno jak se tomu říká, vy si tomu můžete klidně říkat státní erár.

J. Kulheim 4.9.2010 12:03

Re: Já myslím, že bychom si mohli rozumět !

....ve zdravotnictví například může ovlivnit směr toku více než 200 miliard korun....

Já s Vámi souhlasím. Proto je potřebné udělat reformu systému a financování zdravotní péče. Všichni s tím souhlasí, ale nikldo to nechce. Protože čím kalnější voda, tím se lépe krade. Doktoře chtějí mít vysoké a jisté platy, někdo určuje cenu léčiv a to co bude hradit pojišťovna, pacient si zavolá rychlou, aby ho zavezla na rehabilitaci s běžným problémem. Všem to vyhovuje¨. Všichni nadávají a když někdo jenom naznačí řešení, které se jich týká, tak s tím nikdo nesouhlasí.

O. Kadlec 4.9.2010 11:27

Re: Řecko a ožebračené budoucí děti a vnukové

"stát žádné peníze nemá"...Má jenom dluhy"...

to jsou absurdní říkanky, které se naučili lidi snad v televizi, ale papouškují to tak vehementně, že jste si pane Kulheim nevšiml, že jde o logický nesmysl. Kdyby totiž stát skutečně "neměl peníze", nemohl by mít ani dluh.

J. Kulheim 4.9.2010 12:06

Re: Řecko a ožebračené budoucí děti a vnukové

.....jde o logický nesmysl. Kdyby totiž stát skutečně "neměl peníze", nemohl by mít ani dluh....

I ten kdo nemá  peníze, může mít dluhy. Stát má peníze lidí, klteří platí daně a peníze, které si půjčí a dluhy zaplatí daňoví poplatníci. Hospodaří s penězi soukromých osob.

O. Kadlec 4.9.2010 12:19

Re: Řecko a ožebračené budoucí děti a vnukové

Jak můžete věřit takovým pohádkám?

V. Pavel 4.9.2010 12:24

Re: Řecko a ožebračené budoucí děti a vnukové

Pane Kadleci! Samozřejmě dluhy může mít každý nemajetný. Kulheim má absurdní názor nejen na tuto skutečnost, nýbrž i na Klause! Viz zde vpředu.

J. Kulheim 4.9.2010 12:41

Re: Řecko a ožebračené budoucí děti a vnukové

......Kulheim má absurdní názor nejen na tuto skutečnost.......

Vy pane V. Pavle máte názor, já mám taky názor. Kdo bude posuzovat, který názor  "kvanější" než druhý?  Já Vás ani Vaše názory neznámkuji. Děláte to Vy.

V. Pavel 5.9.2010 7:07

Kulheim a jeho hlouposti, aneb do třetice všeho špatného!

Kulheime! Nemajetný může např. zapříčinit požár, nebo být nemocný a bez úhrady léčen, neřku - li, že si může od někoho naivního i půjčit, tedy nadělat dluhy! Vy tvrdíte, že nemajetný  principiálně dluhy mít nemůže. Jde o evidentní pitomost a není mým problémem, že na vámi uváděnou hloupost upozorňuji. O tom není třeba mezi námi "hlasovat, kdo z nás má pravdu, jak si myslíte! To je vaše další hloupost! Tedy druhá! Třetí hloupostí jsou vaše iracionální názory na údajný společenský "přínos" Klausova Tunnelingu!

J. Kulheim 5.9.2010 8:40

Re: Kulheim a jeho hlouposti, aneb do třetice všeho špatného!

Autor: J. Kulheim Datum: 04.09.2010 12:06

I ten kdo nemá  peníze, může mít dluhy. Stát má peníze lidí, klteří platí daně a peníze, které si půjčí a dluhy zaplatí daňoví poplatníci. Hospodaří s penězi soukromých osob

Autor: V. Pavel Datum: 05.09.2010 7:07    Jde o evidentní pitomost a není mým problémem, že na vámi uváděnou hloupost upozorňuji.

Vy jste se do toho všeho zapletl a teď se zdá, že nevíte co píšete.

O. Kadlec 5.9.2010 13:13

Re: Kulheim a jeho hlouposti, aneb do třetice všeho špatného!

Pane Kulheim, prosímvás zkuste PROKÁZAT, že stát nemá peníze. Jinak je to prázdná řeč. Názor můžete mít jaký chcete, třeba že země je placatá. Ale nemá smysl o takvých názorech mluvit jinde než mezi lidmi kteří ho sdílejí.

J. Kulheim 4.9.2010 12:25

Re: Řecko a ožebračené budoucí děti a vnukové

Něco konkrétního k věci náhodou nemáte? Co je to stát? Čí jsou peníze s kterými "stát " hospodaří?

O. Kadlec 4.9.2010 13:03

Re: Řecko a ožebračené budoucí děti a vnukové

Pane Kulheime, vytáhněte si prosím jednu tisícovku z peněženky s sledujte:   - nejvíc je vidět nápis TISÍC KORUN ČESKÝCH. Ne tisíc korun Kadlece. Tisíc korun českých. To jsou české peníze.   - pod tím je podpis ředitele ČNB. To je národní banka, založená státem. TA za to ručí. Ne já. Je mi houby platný, že ji mám zrovna v peněžence, hodnotu má ten papírek jen proto, že za jeho poctivost ručí stát prostřednictvím své emisní banky.   - úplně malinkým písmem je napsáno, že to vytiskla Státní tiskárna cenin. Peníze virtuální jsou na tom stejně, a i tento papírek vyrobil stát.  Peníze bez státu vůbec neexistují. Jsou to původně JEHO peníze. Stáj je porodil a dal je do oběhu, tzn. řekl "jděte, ploďte se a množte se a naplňte zemi".

Ta tisícovka mi říká PANE protože jsem někde pracoval a dostal za to výplatu. Když jsem býval OSVČ tak jsem ji zase dostal od zákazníků. Pro názornost: peníze měl zákazník ale já jsem mu poskytl službu a on mi za to zaplatil a od té chvíle tyto konkrétní peníze byly moje. pak jsem nějaké nechal třeba v parkovacím automatu. od té chvíle ten obnos nebyl můj, ale mého města. I když jsem si ho vydělal! Pak jsem zapaltil daně a od té chvíle ty peníze nebyly už moje ale dostaly se zpět k "tatínkovi", státu. Se zbytkem jsem šel na večeři a nechal jsem je ve své oblíbené restauraci. Zkuste říci v restauraci majiteli: "Ty nemáš žádné peníze, ty máš jen to, co jsme ti tady my, hosti, nechali! To jsou naše peníze z čeho žiješ. Ty máš akorát hypotéku na tom baráku".

Nepřál bych vám abyste vztah státu k penězům pochopil teprve ve chvíli kdy tento stát zednenaden zanikne a koruny české, třeba celý milion co máte na účtech, se promění v nic. Bez státu vaše peníze vůbec neexistují. VY vyděláváte proto, že vám to stát umožnil. A co jste státu v podobě daně vrátil, je JEHO.

J. Kulheim 4.9.2010 14:07

Re: Řecko a ožebračené budoucí děti a vnukové

Z hlediska ekonomické teorie jsou peníze takový statek, který v určité společnosti slouží jako všeobecně přijímaný prostředek směny (platidlo), tedy statek, pro který platí, že velká většina nepřímých směn v nějakém společenství se realizuje jeho prostřednictvím. Nejdůležitější funkcí peněz je bezesporu jejich služba jako všeobecný prostředek směny. Stát je instituce (či organizace) disponující mocí vládnout, soudit a vytvářet zákony společnosti (státu). Stát je vymezen státní mocí, státním lidem (státním občanstvím) a státním územím. Svrchovaný stát není podřízen žádné jiné (státní) moci a to jak vnější, tak vnitřní.

Stát nemá rozum. Stát zajišťije výrobu papírových peněz a dohlíží nad tím, aby plnily svoji funkci ekvivalentu směny. Stát je instituce, která zajišťuje služby pro obyvatelstvo Aby mohl služby zajistit dostává od lidí peníze. Peníze mají funkci platidla za zboží, služby a p. Stát dostane od daňových poplatníků peníze na služby. Přesto to nejsou peníze státu, ale těch, kteří je státním úředníkům svěřili.  

O. Kadlec 4.9.2010 15:01

Re: Řecko a ožebračené budoucí děti a vnukové

Nevím co jste to zkopíroval, já tam vidím ideologický podtext.

Vypadá to zkrátka, že popíráte existenci právnických osob, nejen státu. Vzhledem k tomu, že jde ale o peníze, tedy vztah, peníze, tetré reálně taky neexistují, tak je potřeba nějakou existenci právnické osoby uznat, uznávám-li existenci peněz. Nemůžete zkrátka MÍT peníze a přitom si myslet, že stát je nemá. Že má naše! Kde bychom je pak vzali my?¨

Víte co? Místo slova "stát" si dosaďte "král". Po tisíce let to byl král, který byl nejméně stejně skutečný, jako my dva, ale spíš víc skutečný. Teprve velmi nedávno lidé nahradili krále institucí, která ovšem existuje stejně jako existoval král. Existuje a vlastní! Státní majetek je STÁTNÍ majetek. Není náš. Nepůjčili jsme mu to.

J. Kulheim 4.9.2010 15:18

Re: Řecko a ožebračené budoucí děti a vnukové

Dolní odstavec jsem psal já, horní okopíroval.

Myslím, že se shodneme na tom, že "stát", je  instituce , která bere od lidí peníze, aby jim zajistila služby, které si nejsou schopni zajistit sami. Do toho počítám i emisi peněz. Dnes při platbách bankou ani papírové peníze nepotřebujeme. Potřebujeme pouze ekvivalent, podle kterého směnu provádíme.

Když vládl král, tak to bylo podobné. On měl výhodu, že se na nic nikoho nemusel ptát.

O. Kadlec 4.9.2010 20:30

Re: Řecko a ožebračené budoucí děti a vnukové

Je velikým omylem představovat si vztah ke státu jako vztah zákazníka k tomu, kdo mu poskytuje služby. Je to zase jen ideologie odtržená od REALITY. Realita je taková, že když přijdu na letiště zaplatím za letenku plus letištní poplatky a očekávám, že mi za to ČSA (a letiště) poskytnou nějaké služby. Oni je poskytnou a já někde vystoupím z letadla a tím náš vztah končí.

Ve vztahu ke státu nejsem zákazník, který očekává službu. Jsem to v první řadě JÁ, kdo slouží. Taky stát zajiš´tuje mnoho věcí a služeb pro mne, ale já tady přinejmenším některé daně neplatím podle toho, jako službu vyžaduji. Já PLATÍM (nesvěřuji peníze) daně, protože já SLOUŹÍM. Kdo to neví, žije v iluzích ideologického původu. A ověřte si to snadno: Ráno se probudím, a jsem občanem České republiky. (Angličan řekne tradičně poddaným Jejího Veličenstva a myslí tím totéž). Jedu po silnici a jsem občanem, MUSÍM mít řidičák. Večer jdu spát a jsem občanem České republiky. Ani vteřinu nejsem bez tohoto občanství. Takhle nevypadá vztah zákazníka k poskytovateli služeb! Stát mě může povolat ke službě ve zbrani, dnes to nedělá, ale může.

Kdysi v 60.tých letech jeden Američan demonstrativně a veřejně spálil svůj pas a prohlásil se za světoobčana číslo jedna. Jaká iluze! K jakým nepředloženostem dokáže člověka přivést hloupá ideologie, která ignoruje realitu. Ladislav Klíma za Rakouska napsal, že stát je bezmocné zvíře a že se z něho dostane každý kdo chce prostě tím, že ho popře. Jaká iluze! Ladislav Klíma proflákal ve vlastních iluzích celý život. Pravičáci považují sami sebe za autenticky nezávislé osoby, nezávislé na čemkoli, a stát považují za jakousi nadstavbu pro vlastní potřebu, kterou si dobrovolně vydržují. Bohatému člověku se v iluzích dobře spinká, dokud mu ovšem není násilím ze sna se probuditi.  

J. Skotnica 4.9.2010 19:23

Re: Řecko a ožebračené budoucí děti a vnukové

Stát, má pouze peníze občanů, kteří mu je dobrovolně nebo nedobrovolně svěřili, aby pro ně zajišťoval služby, které si nemohou zajistit sami Stát žádné hodnoty nevytváří. ty vytvářejí pracující občané, stát je pouze spotřebovává. Stát v má sice v rukou monopol na emisi peněz, ale emitováním peněz se žádné hodnoty nevytvářejí. Naopak, emise peněz jsou politický akt, který slouží k udržení moci a vedou k trvalému znehodnocování měny. Jediná možnost, jak udržet hodnotu peněz na konstantní úrovni a zajistit vyrovnaný rozpočet je zbavit emise měny politického vlivu. Tedy -soukromé peníze. Tohle bohužel žádnému socialistovi nedojde, a žádná vláda si tento nástroj moci nedá vyrvat.

O. Kadlec 4.9.2010 20:13

Re: Řecko a ožebračené budoucí děti a vnukové

   1.  :-)   samozřejmě - mincovní regál (výhradní právo suveréna razit a pouštět na trh peníze) existoval staletí před tím, než s narodil první socialista. To ví každej.

   2.  peníze produkují především banky (nemyslím emisní) - produkují tedy hodnoty. To se ale jako každá jiná hospodářská činnost dá dělat jen tam, kde stát hodnotu těchto peněz garantuje. Ideologie, že například farmáři produkují hodnoty zatímco banky na tom parazitují, se nazývá populismus (ten původní, od něj jsou odvozeny populismy dnešní, včetně toho pravičáckého). To už neví každej, ale ví to ten, kdo zná z ekonomie aspoň abecedu.

   3. co tvrdím já: nikdo nemá žádné peníze, které by byly PŮVODNĚ jeho, kromě státu. Všichni pracující občané peníze (virtuální, papírové, v podobě cenných papírů to je jedno) mají protože je někde dostali a zas je pouštějí dál. Státu peníze NESVĚŘUJEME, aby nám za ně zajistil služby, stejně jako nesvěřujeme peníze majiteli restaurace při obědě nebo třeba holiči. Peníze, které jsem musel zaplatit svému městu nebo státu už nejsou moje jako nejsou moje peníze které jsem nechal v supermarketu. Jediné, komu SVĚŘUJI své peníze, je moje banka, což poznám snadno podle toho, že si tam pro ně mohu přijít a vzít si je zpět. To je v češtině význam slova SVĚŘIT. Všude jinde platím nebo platí někdo mně. Stát je pak skutečným vlastníkem majetku, tak jako kdokoli z nás. Co je jeho nemůže být moje. Stát je taky zaměstnavatelem jako i jiné fyzické nebo právnické osoby. Není tedy pravda, že učitelé nebo vojáci jsou placeni z našich daní, jak můžeme slyšet tisíckrát v televizi. Tím že se tato pohádka neustále opakuje, se sice způsobí, že jí mnoho lidí uvěří, ale nepřestane to být pohádka.