3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mirek_K 29.8.2008 8:49

Bobošice...

...má pravdu a chce to radikální řešení. Velmi radikální !

Několik receptů je již nížeji popsáno,nebudu se tudíž opakovat.

JH 29.8.2008 9:16

Nejen, že se opakujete pane Mirek_K, ale

také Bobošice není jko vy vůbec originální. Slova  -mám pravdu a chce to radikální řešení-  můžete slyšet v každé hospodě. Ale dělat s tím mohou něco ihned a průběžně jen zvolení zastupitelé (co udělala kromě populistických keců vaše BoBo?) a my něco podstatného jen jednou za 4 roky  :-(

Bernard z Clairvaux 29.8.2008 8:44

Zdravim vsechny uslintany negramoty, kteri nedokazali ani poradne precist "Bobinin" clanek .

JH 29.8.2008 9:11

Zdravim vsechny uslintany negramoty, kteri nedokazali porozumět podtextu "Bobininýho" článku, .

tedy i pana Bernard z Clairvaux IP: 193.179.201.xxx

Bernard z Clairvaux 29.8.2008 9:13

Re: Zdravim vsechny uslintany negramoty, kteri nedokazali porozumět podtextu "Bobininýho" článku, .

čekal jsem kdo se chytne;-)

honzak 29.8.2008 8:43

Amerika je objevena!

Kryštofka Bobošíková v pořádku doplula a po euroholubech posílá první situační zprávu. Jestlipak při zpáteční cestě poveze brambory a tabák?

A takových meger má ČR mnoho...

JJ 29.8.2008 8:40

Pri svem vzhlizeni k Filipovi si dama nevsimla

ze se tady hezkych par let diskutuje duchodova reforma. CNB dokonce zpracovala podoby reforem vsech parlamentnich stran (bez zelenych, kteri tehda vparlamentu nebyli). Akorat, ze socani pod Paroubkem to shodili ze stolu, ze reforma netreba, zdroje jsou ...

Duchodovou reformu prosazuje dnesni vlada, bohuzel ovsem silou, kterou ji volici dali do vinku.

liberal shark 29.8.2008 8:44

Re: Pri svem vzhlizeni k Filipovi si dama nevsimla

Jojo, pokud ji neprosadí dnešní vláda, pak se za čas důchodová reforma prosadí sama. Ale to bude pánové síla. :-/ Doporučuji nakoupit zlaté zuby.

emil 29.8.2008 8:35

Jen si zabučte,

paní rádobyposlankyně, honem píšící před volbami, aby se na její korýtko nezapomnělo. Jinak představa, že o děti se bude starat stát od malička, když jeho rodiče si raději koupí cigarety než jídlo, je dost husté a odpovídá toku peněz, který Bobo považuje za samozřejmý (protože jí samotné přitéká obrovské množství peněz nás všech, daňových poplatníků). Není lepší, naučit tyto lidi pracovat a starat se o vlastní děti ? Tím se může řešit i důchodová problematika. Honem ještě hoďte co nejvíce špíny na současnou vládu (teď to frčí a Bobo ví vždy, co, kdy a kde frčí), která po dost dlouhé době se začala zabývat důchodovou reformou, reformou zdravotnictví atd. Bohužel předchozí vlády jen rozhazovali, a výsledným efektem byl nárůst lidí závislých na státních příspěvcích.

Jura Jurax 29.8.2008 9:20

Re: Jen si zabučte,

R^R^R^

Mistr Jan Hus 29.8.2008 8:16

Mohli by nás živit cikáni, ne ? Je jich dost, jsou většinou zdraví, mladí !

Ale ti asi dělat nebudou! Ručičky by je bolely a to bychom podle Džamily porušovali jejich lidská práva. :-)

Mirek_K 29.8.2008 8:33

Re: Mohli by nás živit cikáni, ne ? Je jich dost, jsou většinou zdraví, mladí !

..tak to by ti asi nevyšlo. Právě mezi mladými a zdravými cikány je nejvíc invalidních důchodců.

arnal 29.8.2008 17:38

Re: Mohli by nás živit cikáni, ne ? Je jich dost, jsou většinou zdraví, mladí !

No a nebo byste se mohl zkusit živit sám.

Narake 29.8.2008 8:15

Konec vlády populistické analfabetky.

Bobo to má za pár, chápu..ale proč sakra musí bučet tak nahlas... zítra napíše článek o tom že slunce vychází.. všichni víme o těch problémech. a všichni víme že žádná růžovo, zeleno, modro, oranžová vláda je nidky nevyřeší.. takže budou mít populisté a populistky pořád na co bučet.

P.S. co takhle prohlásit Bobo za patronku populistů a tlučhubů ;-)

MataHari 29.8.2008 8:30

Re: Konec vlády populistické analfabetky.

Bobo zrovna nemusím, ale má recht, a ty jsi Narake vůl............

Mirek_K 29.8.2008 8:34

Re: Re: Konec vlády populistické analfabetky.

...dovolil bych si doplnit :  ..těžkej vůl !

JH 29.8.2008 9:07

Obávám se, že MataHari ani Mirek_K

neprohlédli předvolební triky paní BoBo: vybere si za téma něco, na co lidé obecně nadávají, co se jim nelíbí (daně :-), souzní s davem, nadává i na kolegy zastupitele a vládu, jak to špatně dělají a že ona ...  atd. Nikdy ale nic neudělala a neudělá, jen se veze na vlně populismu a pro obhajobu svojí sinekury využije kde co a kde koho (Vovku Železnýho, vrána k vráně ...). Kdyby něco rozumného dělala, tak by musela v prvé řadě zrušit sebe a svůj královský plat odkázat na jiné účely, než na politické pletichy.

Jura Jurax 29.8.2008 9:22

Re: Re: Konec vlády populistické analfabetky.

No, ale Narake má taky recht ... ;-)

liberal shark 29.8.2008 8:11

ekonomická diletantka BoBo

Váš problém je v tom, že si neumíte představit jiný, než průběžný systém financování důchodů. Jenže tento nezodpovědný podvod na lidech zavedl až Bismarck v Prusku v XIX. století. Řešení je prosté - návrat k tradičnímu investičnímu typu důchodového pojištění. Dnes se tomu říká fondové. Každý pak dostane takový důchod, jaký si zaslouží.

Jura Jurax 29.8.2008 9:25

Re: ekonomická diletantka BoBo

Každý pak dostane takový důchod, jaký si zaslouží. ... no a mimo jiného i proto je důchodová reforma obtížně politicky průchodná ;-);-D:-/

Honza2 29.8.2008 9:57

Re: ekonomická diletantka BoBo

Ha ha :-)

Fascinuje mě stupidita liberálních ekonomů, kteří tvrdí, že investice do fondů jsou něco jiného než průběžné financovaní. Ty fondy vám budou v důchodu péct chleba a vyrábět elektřinu? Nebo vám snad dokonce spraví vodovod? Nebo to budou dělat ti mladí lidé a vy je z toho příjmů z toho fondu jenom budete platit? A těch mladých lidí bude najdenou dost? Oni je ty fondy nejak naklonují? 

liberal shark 29.8.2008 10:41

Re: Re: ekonomická diletantka BoBo

Mě také fascinuje stupidita, která se vyznačuje absencí myšlení a silnými výrazy.

Ty fondy investují peníze do průmyslu, zemědělství a služeb, které dají mladým lidem práci při pečení chleba a spravování vodovodů. Při tom se jejich investice zhodnotí a já si ty služby budu moci koupit,. Vy vole.

Honza2 29.8.2008 11:30

Re: Re: Re: ekonomická diletantka BoBo

OK, omlouvám se za silná slova.

Ale pořád mi není jasné, kteří mladí lidé budou v tom průmyslu, zemědělství a službách tak nadšeně pracovat, když se jich rodí málo. Trochu mi to připomíná ten vtip s mrtvým koněm. Máte systémový problém, je málo dětí. To, že za 20-30 let nebude dost instalatérú a zdravotních sester nevyřešíte žádným finančním trikem. Reálně můžete buď zvýšit porodnost, dovézt lidi ze zahraničí nebo ty mladé donutit, aby makali dvakrát tolik. Ovšem za stejně peněz :-) Jestli je k dvojnásobnému výkonu bude nutit stát (průběžný systém) nebo fond (investiční systém) je tomu mladému celkem buřt. Prostě bude muset makat dvakrát tolik, aby ty důchodce uživil. Pokud to nedokáže a důchodce neuživí, tak v průběžném systému umřou ti důchodci hlady všichni najednou, ale poněkud později. V investičním systému umře jenom část, co investovala do špatných fondů, ale zase o to dřív.

liberal shark 29.8.2008 12:53

Re: Re: Re: Re: ekonomická diletantka BoBo

Proč se rodí málo dětí ? Protože si to lidé nemohou dovolit. Proč si to nemohou dovolit ? Protože platí obrovské daně, sociální a zdravotní pojištění, což jim sežere 50% příjmů. Vysoká daňová zátěž podvazuje ekonomiku obecně - takže zvyšuje i nezaměstanost a sociální náklady. Momentálně dnes podávají dvojnásobný výkon všichni ekonomicky aktivní občané, kteří platí původní i budoucí důchodový systém (průběžný i fondový). Až budou platit jen jedno, zbudou jim peníze na děti a na investice.

Teď funguje normální tržní mechanismus pracovních sil, pracovní síla reaguje na nevýhodné poměry platové a daňové tak, že se prostě nereprodukuje.

Import lidí zvenku není řešení, protože se ocitnou ve stejně špatné situaci jako ti naši. Takže buď děti mít nebudou (ti rozumnější), nebo z nich budou dědičné socky (divoši) jako v západní Evropě a situace bude ještě hoší, než předtím. 

Honza2 29.8.2008 13:36

Re: Re: Re: Re: Re: ekonomická diletantka BoBo

Nu, že si lidé nemohou dovolit mít děti je docela diskutabilní. Mohli si je dovolit po obou světových válkách i v 70 letech a nemyslím si, že by to tehdy byly "bohatší" časy než dnes.

Ale ať už jsou příčiny jakékoliv, máme tady už 15 let skoro poloviční porodnost. Ten populační propad je tak obrovský, že ho žádnou finanční reformou nedoženete. Pro generaci "Husákových dětí" to bude za 30-40 let znamenat fatální problém, ať už bude penzijní systém jakýkoli.

Mimochodem, ve vlastním zájmu si zkuste najít v historii ČR nejdelší stabilní období, kdy nebyla žádná válka, revoluce, měna, nebo extrémní inflace. A porovnejte to s tím, na jak dlouho budete investovat do vašeho penzijního fondu v bláhové naději, že z něj za těch X let něco dostanete zpátky.

liberal shark 29.8.2008 15:57

Re: Re: Re: Re: Re: Re: ekonomická diletantka BoBo

Jistě, budou v tom i jiné faktory. Co se týče fondů, mám u nich jakousi naději, že něco dostanu zpět, zatímco u průběžného systému je naděje nulová a navíc kromě zanedbatelné stimulace osobní spotřeby nemá žádné pozitivní (multiplikační) ekonomické efekty.

Mr. SkyFish 29.8.2008 7:58

Hezké, ale ze špatného konce

Jestli chcete zkvalitnit budoucí generaci a vyčistit ji od fetek, lemplů, vyžírek  a parazitů, musíte odstranit primární příčinu, ne okrajovou. :-) Tou hlavní příčinou jsou SOCIÁLNÍ DÁVKY, které umožní jakékoliv špíně udělat si nezodpovědně spratky, prožrat a prochlastat jejich šanci stát se normálním občanem a v okamžiku dovršení 18 let tu máme parazita, který pokračuje v rodinné tradici a lůza se nám tu pak množí geometrickou řadou. Řešení je:

1. okamžité zrušení sociálních dávek

2. okamžité zrušení sociálních úřadů a jejich pravomoc dát policii a armádě

3. zvýšit pravomoc policie a armády a umožnit, aby mohla okamžitě odebírat lůze jejich spratky na převýchovu.

4. zavést program převýchovy, kdy z oné pakáže + fakanů z děcáku udělají vojáky a pošlou zdechnout do afriky nebo na nějakou mírovou misi.:-DR^

Narake 29.8.2008 8:11

Re: Hezké, ale ze špatného konce

5. Postřílet xenofobní pitomce kteří v masovém vraždění a vládě polovojenské chunty vidí jediné řešení :-D

Mr. SkyFish 29.8.2008 8:17

Re: Re: Hezké, ale ze špatného konce

;-D Na to, abyste socialistickými a demokratickými postupy vychovali z asociálních zvířat lidi jste měli 40+20 let. Dokázali jste kulové, situace je rok od roku horší. Tak je čas oprášit osvědčené postupy z 19. století a začít s pakáží zacházet, jak zasluhuje - žádné berličky > armáda > do hromadného hrobečku pochodem vchod.:-D Mají možnost volby. Nechovat se jako dobytek.

liberal shark 29.8.2008 8:17

Re: Re: Hezké, ale ze špatného konce

Žádnou xenofobii tam nevidím .... zato bych navrhoval postřílet všechny militantní levičáky, kteří nejsou schopni respektovat základní principy demokracie a spravedlnosti.