15.5.2024 | Svátek má Žofie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jara London 4.9.2006 22:36

Přečetl jsem článek,

skoukl stránky pana Daneše, přečetl pár jeho komentářů i ukázku z knihy. Původně jsem byl veden úvahou, že jde o chytrého člověka, o jehož soudy se lze opřít. Činím tak vždy, pokud autora příliš neznám, a jeho úvaha v článku je vcelku logická. No, nevím. Podobné moudro vygeneruji také, na to není třeba být génius, jeho postřehy mají charakter obecných klišé a nevynikají prakticky žádnou brilancí (ani brizancí), a ukázka z knihy také nenadchla. Takže sečteno a podtrženo - je to o ničem, spíše jde o komerční upoutávku tuctového pisálka, příště nečíst, autora filtrovat. Možná mě příznivci tohoto autora poplivou od hlavy k patě, ale myslím, že moje úvaha nepostrádá logiku.

bab 4.9.2006 22:26

Re: Re: Proč se některé strany bojí nových voleb?...pro Anetu

 Ano, milá Aneto, o Vašich slovech by se dalo s úspěchem pochybovat. A dodávám, že část příznivců ODS pochopila, že povolební projev pana Paroubka byl projevem NASRANÉHO muže !!!!! Promiňte mi vulgární výraz.  A jelikož se pan Paroubek za svůj projev omluvil, část příznivců ODS ho půjde s radostí volit. Určitě jsem pár takových ve svém okolí viděla. Přeji dobrou noc.

 PS: Přečtěte si nahlas Vaše i moje sdělení a musíte uznat, že to jsou krávoviny !!!!!

zzz 4.9.2006 21:39

ještě, že máme takové chytré lidi, jako je pan Daneš,

kteří všechno vědí a znají dopředu - mnohem lépe než meteorologové i premiéři. Nebýt jich, nevěděli bychom, my naivní hlupáci, co nás čeká a nemine... 

Herakleitos 4.9.2006 21:19

Re: Nevím jestli je Daneš politologem,

Běžte ještě dál. Co v základní škole, prý tam rozbil okno. Nová pravicová STB ?

Herakleitos 4.9.2006 21:17

Re: Jakože vtipné. Pan Daneši, možná vy sám byste měl uvažovat o meteorologii namísto žurnalistiky

Jste mimo realitu. Položte si otázku. Je schopen Topolánek získat důvěru ve sněmovně? NE ! Je schopna ODS získat důvěru ve sněmovně? NE ! Kdo se může pokusit sestavit a získat důvěru ve sněmovně? No přece Paroubek a to zní logicky. Přece prezident nemůže připustit nestabilitu. Ať Paroubek ukáže, že to na rozdíl od ODS zvládne. Chápu, že se to voličům pravice nelíbí, ale taková je politika. Musíme to respektovat. Pro Ú stavu hlasovala i pravice.

Jan Krejci 4.9.2006 20:54

Jo, vyhrat nekdy neni sranda

Je to totiz zodpovednost. Zrovnatak neni sranda cist nudne texty, dokola omilane samozrejmosti a narky typu: "Ja to vedel, ja to vedel. Vidite! Vzdyt jsem to rikal."

Preji Martinu Danesovi vice invence, novinarske odvahy a vice schopnosti chapat netrivialni ulohy typu gordicky uzel.

Hudec 4.9.2006 19:57

Jakože vtipné. Pan Daneši, možná vy sám byste měl uvažovat o meteorologii namísto žurnalistiky

"Poté ukáže prezident prstem na Jiřího Paroubka ..." Myslíte ? Po tom, jak Paroubek (i když naprosto neoficiálně) předvedl, že svou vládu nesestaví ani se zelenými, ani velkou koalici s ODS, ani s lidovci, by jej mohl pověřovat sestavováním vlády buď blázen anebo naprosto nezodpovědná osoba. Jsem přesvědčen, že prezident není ani jedno, ani druhé. Paroubek se už k sestavování vlády může dostat jedině tak, že na něj ukáže Vlček. To by sice bylo porušení všech dohod a slibů, ale na něco takového si již všichni ze strany ČSSD zvykáme.

Lordpavka 4.9.2006 19:04

soudruhu Danešovi

(Y)   Máte už legitimaci ČSSD nebo KSČ?

Aneta 4.9.2006 18:58

Re: Proč se některé strany bojí nových voleb?

Ano, malý Astone, to je přesná diagnoza. Jen bych ještě dodala, že někteří, ne úplně tupí , příznivci čssd nezapomenou na Paroubkúv povolební diktátorský projev a velmi si rozmyslí je volit znovu. Pár takových jsem již ve svém okolí viděla. Zdravím Vás! R^

penzista 4.9.2006 18:28

Nevím jestli je Daneš politologem,

ale vím, že byl šéfredaktorem periodika zvaného HUSTLER a to mluví samo za sebe. Dalšího komentáře netřeba.

PROROK ELIÁŠ 4.9.2006 18:27

JISTÉ JE

 Že přípitky a jiné kašpárkování fungl nové vlády se řadí do podivných tanečních prodlužovaček na jejichž konec lze jen těžko dohlédnout.....Jedná se asi o přípravu příštích parlamentních i jiných voleb s vědomím, že Klaus je zřetelně orientován a nabývá svými úkony u svých ctitelů i jiných na důležitosti.....Jinak už mohl probíhat snad třetí pokus o sestavení vlády a předčasné volby, které jsou férovým řešením vzniklé situace by po případě mohly být vyhlášeny současně s komunálními....

AeroKarel 4.9.2006 15:58

Re: Astonku, ta Vaše neustále opakovaná zbožná přání jsou už k smíchu

A on je Paroubek celá strana?

Určitě si to tedy myslí, to ano .........

AeroKarel 4.9.2006 15:32

Re: MODRÁ DIKTATURA DNES NASTUPUJE!

Blábol jako obvykle, zato všude.

AeroKarel 4.9.2006 15:31

A máte nějaký takový nápadeček, jak to udělat lépe?

?

jepice 4.9.2006 15:20

Re: proč si necháte nadávat?

Pod jakým jménem tu píšete proti Pablbkovi a Kalouskovi?

jepice 4.9.2006 15:15

Re: Aby bylo jasno.

Pan doktor Plzák může být klidný, nikdy bych ho z něčeho takového nepodezírala.

franta 4.9.2006 15:07

Astonku, ta Vaše neustále opakovaná zbožná přání jsou už k smíchu

"A Paroubek neustále ztrácí a ztrácí,nikdo mu již nevěří a jednat s ním nebude". Asi zase nejste v obraze, Topolánek včera říkal, že budou dál jednat se všemi demokratickými stranami. Leda, že by už ODS přeřadila socany mezi nedemokratické strany. A co si myslí ODS, to je zákon, ne ? Aspoň pro Vás.

Edrik 4.9.2006 14:57

Re: proč si necháte nadávat?

Na to jste prisel na zaklade sebepozorovani nebo to hlasi radio Jerevan?

Švrk 4.9.2006 14:04

Re: MODRÁ DIKTATURA DNES NASTUPUJE!

Milý nemilý pane, vyše stranictví se skoro vyrovná panu Taraszovi.

Švrk 4.9.2006 14:02

Těžké žití pane Daneš

Když od voleb sleduje Topolánek Paroubka, který se tlemí u vědomí, že se mu dostane třetího pokudu (přinejmenším) a se svými adláty se baví tím, že na něj háže vlastní hříchy , když musí sledovat, jak známé firmy Pithart a Svoboda vrazily Kalouskovi do zad kudlu za pořádného přispění rovněž Paroubka,  když sleduje zoufalou snahu Bursíka uhlídat v prostoru středopravém své levicové stádo blech. K tomu si sám ještě prdne pod nohy pár rodinných kostlivců. To by naštvalo i stvořitele, natož obyčejného ogara.

www racek 4.9.2006 13:05

protestuji

hmm, pane daneš, proč vykrádáte moje úvahy psané na psu? zase opisuje ..:-D:-D:-D i ten kůl v plotě už našel ..

JK 4.9.2006 12:34

Re: MODRÁ DIKTATURA DNES NASTUPUJE!

S měsíční možností vládnutí pomocí vyhlášek. Nějak matete pojmy. Je to poměrně nebezpečná taktika, protože pak už neplatí nic. Jestiže designovanou vládu nazvete diktaturou, jak potom nazvete diktaturu? Demokracie? Potom by se třeba dalo říci, že Jaroušek je inteligent.

Semiramis 4.9.2006 12:03

Re: MODRÁ DIKTATURA DNES NASTUPUJE!

Jaroušek - velký kombinátor! Nešlo by to stručněji?

Semiramis 4.9.2006 12:02

Re: Re: Re: Topoiánek jako předsaeda vclády

Argumenty? Vždyť ten hlupák  jos je tak zuřivej, že se ani netrefí do kláves a ještě to musí zvýraznit tučným písmem!

Havelka 4.9.2006 11:31

Re: MODRÁ DIKTATURA DNES NASTUPUJE!

Dobrý den pane Jaroušku,

dokázal byste sdělit, jaké je Vaše skutečné jméno a příjmení a co je vaším povoláním?

Děkuji - můj Email havelka@tabor.cz

Jaroušek 4.9.2006 11:23

MODRÁ DIKTATURA DNES NASTUPUJE!

Každá diktatura se mj. vyznačuje i nedodržováním a překrucováním zákonů, vč. ústavních, jejich voluntaristickým výkladem podle momentálních potřeb držitelů moci. Představitelé ODS nám minulý víkend ukázali, jak si nakládání s ústavou představují oni:

1) Již v pátek řekl na ČRo 1 Topolánek, že jeho vláda setrvá v úřadě bez ústavou předepsaného schválení po dobu 30 dní, jak to umožňuje ústava, ač už nyní ví, že nedosatane podporu 101 hlasu tak, jako se to ODS nepodařilo za poslední 3 měsíce! Tedy Bursíkova výzva na co nejrychlejší proběhnutí 3 ústavních pokusů, aby mohlo dojít k ústavnímu rozpuštění sněmovny a vypsání předčasných voleb, zůstane nevyslyšena. Byť je jasné, že bez souhlasu ČSSD či KSČM k nim jiná cesta nevede? Tak chce ODS ty předčasné volby nebo ne? Co nejdříve, nebo ne? Hlavně asi potřebuje čas na likvidaci politicky nespolehlivých úředníků a státních zaměstnanců, jak to včera potvrdil Topolánek na Primě a svou někdejší noc dlouhých nožů kamufloval za smíchu moderátora potřebou urychlených personálních auditů v rezortech.

2) Když 4.10. uplyne ústavou předepsaná lhůta a Topolánkova vláda nezíská důvěru, nehodlá prý podat okamžitě demisi, jak vyžaduje ústava, ale bude vyčkávat až do skončení 2. kola senátních voleb (tedy až do 29.10.)! O tom však rozhodne pan prezident, tvrdil včera Nečas v OVM. Tedy nikoliv premiér, který musí jménem vlády demisi podat, ale Klaus má rozhodnout o tom, zda se tak stane a kdy, resp. jestliže ji on přijme! Inu,. podivuhodný výklad ústavy!

3) Když (snad ze srandy) Moravec porovnal 3 pokusy sestavit vládu po volbách s vystřídáním 3 premiérů za ČSSD za období 2002-2006 - protože vážně to nemůže myslet nikdo při smyslech - začali Kasal s Nečasem zcela vážně uvažovat, proč by i ODS měla mít všechny 3 pokusy a žádný předseda 2. nejsilnější politické strany. I když stejný princip chtěl Klaus po r. 2002 vložit do ústavy. Velkým handicapem Moravce bylo, že svůj vtip nedokončil a zástupci ODS úsilí jeho ex-předsedy nepřipomněl!

Plzák 4.9.2006 10:35

Aby bylo jasno.

Občas do NP píši a proto mi záleží na faktu, že se zde zmíněným panem doktorem Plzákem nemám, kromě zcela náhodné shody jmen, nic společného.

I-Worm 4.9.2006 9:53

Re: Re: Opravdu...

Na to přece platí známa věta: "On za to nezodpovídá, on to jenom podepsal". Nebudu Vás ponižovat vysvětlováním kdo ji o kom řekl...

kylchap 4.9.2006 9:51

Re: Proč se některé strany bojí nových voleb?

Opravdu pěkný "uvědomělý" příspěvek. Je vidět, že se stále vyskytuje nezanedbatelné množství občanů "vysoce třímajících modrý prapor". Jen tak dál modří soudruzi a vítězství bude naše. Kupředu pravá, zpátky ni krok!

Renata D. 4.9.2006 9:44

Re: Re: Proč se některé strany bojí nových voleb?

Pardon, ---- voliči ĆSSD hromadně začali volit Filipa.  Omlouvám se.