4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jirka.s. 1.6.2008 11:59

Re: Re: Re: A proč by měla církem dostávat majetek? Jakým způsobem jej získala?

No jo, hnuse! Tak konečně rozumím septikovi, co tady věčně vyřvává, že 70% komunistů chodilo po válce do kostela! Takže vy, komunistické sv/ině, jste se vlastně tomu totalitarismu vyučili v kostelech při kázání farářů! Že mne to, blouda, ale nenapadlo hned!:-/

jirka.s. 1.6.2008 11:54

Re: Re: Jéžišmarjájózef,chlape ty brečíš krokodýlí slzy roníš směšný paňáco!

To se mně líbí, když takováhle rudá kreatura se rozčiluje, že někdo někde kdysi nechal někoho upálit a při tom sám ještě nemá umyté ruce od mazlavého mýdla, co bylo na oprátkách pro třeba dr. Horákovou nebo gen. Píku! Hnuse !!;-€

Brumla 1.6.2008 11:18

Re: Komunistické myšlení

...ale maji akorat ty sfine necti "majetek  na než si majitele nevydělali"...vid....

Frank 1.6.2008 10:42

Re: Jéžišmarjájózef,chlape ty brečíš krokodýlí slzy roníš směšný paňáco!

Tmáři, lháři a zloději se derou k majetku. Píše se rok 2008 a nic z toho, co církve celá léta kážou se zatím neprokázalo. Nebo snad ano? není to tak dávno, kdy nechávali upalovat lidi, za jiné nebo pokrokové myšlení. Vždy stáli proti poznání, protože tmářům vyhovovalo a vyhovuje, když lidé žijí v nevědomosti. Kde je v bibli psáno, že mají kněží prodávat odpustky? A přesto to dělali a nic se jim za to nestalo. Proč je nejvyšší nepotrestal? V kostelích faráři kázali, že po strastiplné pouti na zemi se dostanou do nebe a teprve tam jim bude dobře. Ať nehledí na svoje útrapy a bídu a vydrží. Proč se podle toho neřídí sami?

jirka.s. 1.6.2008 9:13

Re: Re: Re: Re: A proč by měla církem dostávat majetek? Jakým způsobem jej získala?

I ty jeden dědulo! A kolipak ty osobně jsi do té kasičky v tom kostele asi tak mohl vhodit? Řekl bych, že na stranických příspěvcích si rozhodně za život zaplatil mnohem víc! ;-)

jirka.s. 1.6.2008 9:08

Re: Re: Re: Re: dějiny násilí

Nádhera, jak ti v tý hajcně, ruino, zase lepí relé! ;-P

Novák 1.6.2008 8:40

Nová zlodějna

Církvím se už dávno mělo vrátit vše, co jim komunisté ukradli.Ale jak jim to mohou vrátit znova ti, kteří jim to ukradli. To jen se teď hraje taková hra. Ikdyby zákon prošel, tak se řekne, že došlo k vyrovnání, ale zároveň se říká, že další vláda to už nebude respektovat a přestane platit. Takže nebude nic. Církev pozbude majetek, na který je teď uvalené embargo, a peníze také neuvidí. Toho chtějí komunisté dosáhnout.

Jurajda 1.6.2008 8:28

Jéžišmarjájózef,chlape ty brečíš krokodýlí slzy roníš směšný paňáco!

Hned jak si církev přinese písemné potvrzení od Pánaboha že jsou to právě oni zástupci jeho,tak všechno co z lidí vyždímali za tu dobu co existují dostanou zpět!podle normálně myslících lidí je prodávání vzdušných zámků podvod který by měl být potrestán vězením!A to všechny církve i sekty naplňují měrou vrchovatou!

Děda 1.6.2008 7:44

Re: Re: Re: A proč by měla církem dostávat majetek? Jakým způsobem jej získala?

Je to přesně tak, a nic se nezměnilo, viz vybírání vstupného do kostela při přechodném přiklepnutí chr. sv. Víta církvi.

takyverici 1.6.2008 4:53

Re: Ježíš byl chudý

To je zajimave, Kobylko Lajdo, jak jako sebeprohlasena verici verite, ze Pan Jezis byl chudy. Jako trojedinny Buh, kteremu patri vsechno, hmatatelne i nehmatatelne, v celem vesmiru! How so?

takymistrzakulisak 1.6.2008 4:36

Re: Re: Re: Re: A proč by měla církem dostávat majetek? Jakým způsobem jej získala?

Mile motovidlo. Urcite neocekavate odpoved k veci, od tady Mistra (remesla nijakeho) Honzy Husaka. Jestli neco takoveho tehdy probirali na VUMLu, tak si patricnou poucku stejne jiz davno nebude pamatovat. ;-)

takycestnyintelektual 1.6.2008 4:28

Re: Nemyslím, že by p. Tlustý byl nečestný intelektuál

Nevim, moudry muzi, proc obvinujete pana Tlusteho z toho, ze je intelektual. Mam takovy dojem, ze i on sam by se zproti takovemu narceni ohradil.

Ale jinak Vam musim priznat jakousi tvrdosijnou stalost urovne Vasich zde vyjadrovanych nazoru. At jiz k cirkvi, letenskemu knihovnu a podobne. Z toho se da soudit jiz lecos. U nas se take rika: "Kdyz to kvaka jako kachna, koliba se jako kachna a vypada jako kachna, tak to je ucite kachna.'

Jestli se pri chuzi kolibate neni zde podstatne. Jak presne vypadate samozrejme nevim ale presto, to Vase kvakani zde mne nenechava na pochybach. ;-)

takysexuolog 1.6.2008 4:07

Re: Re: Re: Chci vysvětlit.

Vysvetlete mi prosim, moudry muzi, jaky je vztah mezi hlavou katolicke cirkve a nerozumnym pocinanim milionu lidi, provozujicich analni intercourse (vrazeni muzskeho pohlavniho udu do ritniho otvoru, obeho pohlavi) deleni se o injekcni strikacky, ci jine zpusoby vymeny krve, s nakazenyma jedinci?

Mimochodem, kdyby jste mel alespon kapku ucty, k pamatce a odkazu M.J.H., tak by jste jeho jmena takto nezneuzival. Jinak ale chapu, z toho co zde plodite, ze porozumeni toho sameho odkazu od Vas ocekavati nelze.

kopec 31.5.2008 23:05

Re: DOMNÍVÁM SE

ze pokud by cirkev katolicka pozadovala jen to ,co ji ukradli komuniste, nebyl by to zase tak velky balik.

Kodl 31.5.2008 22:55

A pak prý, že US radar

bude zcela zadarmo.

P 31.5.2008 22:24

Komunistické myšlení

je zažráno do myslí mnohých našich spoluobčanů. Nemají úctu k soukromému majetku, pokud není jejich. Byla to zásadní chyba po sametové revoluci, měla být tvrdší k prominentům minulého režimu. Vadí mi například, že právní fakulty nezměnily vedení. Tím se komunistické pojetí práva přeneslo do současnosti.

motovidlo 31.5.2008 22:19

Re: Re: Re: A proč by měla církem dostávat majetek? Jakým způsobem jej získala?

Možná ano, možná ne, já do  zákulisí nevidím. Jak to ale souvisí s mou odpovědí na Váš dotaz po původu majetku církve?

Mistr Jan Hus 31.5.2008 22:09

Re: Re: A proč by měla církem dostávat majetek? Jakým způsobem jej získala?

Církem svatá katolická je jeden velký totalitní systém sloužící k hromadění majetku a moci. O nic jiného nejde a nešlo. Akorát zednáři jim to tak nějak narušují.

motovidlo 31.5.2008 22:00

Re: A proč by měla církem dostávat majetek? Jakým způsobem jej získala?

Kterou církev myslíte? A který majetek konkrétně myslíte? Naši předkové - i Vaši - si rádi vykoupili své černé svědomí nějakým tím darem nebo odkazem v poslední vůli pánubohu prostřednictvím církve. Rádi si zaplatili za pokojnou smrt. Pohlížejte na ně v kontextu tehdejší doby a jejich vědomostí, ne optikou Vašich dnešních znalostí a příp. ateismu. Nedělejte z nich nesvéprávné blbečky, kteří byli jen šáleni a okrádáni. Členové mnoha řeholních řádů těžce fyzicky pracovali, všechny řády dobře hospodařily. Pokud dívky vstupovaly do řádu, přinášely mu své věno. Část majetku ale byla určitě nabyta pochybným způsobem. Kdo to dnes rozebere a určí? Snažím se být objektivní. Pokud Vám bude ukraden majetek, budu se zasazovat, aby Vám byl vrácen, a nebudu pátrat, jak jste ho nabyl, jestli Vám ho pradědeček odkázal v pominutí smyslů nebo protože jste ho opil nebo protože jste mu něco nasliboval.

Mistr Jan Hus 31.5.2008 21:48

Re: Re: Chci vysvětlit.

Skutečných věříčích není víc než komunistů. 80 % národa není proti KSČM.  Církev má na rukou nejvíce krve, podívej se na papeže, kolik má na svědomí miliónů lidí, jak šíří AIDS. Nejvíce majetku církvi odebral Masaryk. :-)

motovidlo 31.5.2008 21:48

Jeden o koze, většina o voze

Pan Hofhanzl popsal hnusné poměry v naší politice, většina diskutujících má potřebu vyjádřit svůj ateismus, pochybné znalosti o tom, jak církve majetek nabyly, co všechno spáchaly (nebo spáchala ta jedna, která leží většině nejvíce v žaludku).

Mistr Jan Hus 31.5.2008 21:44

A proč by měla církem dostávat majetek? Jakým způsobem jej získala?

;-D

motovidlo 31.5.2008 21:41

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ježíš byl chudý

Děkuji za rozumnou odpověď.

kolombo 31.5.2008 21:17

Re: Re: Ježíš byl chudý

Doufám, kolemjdoucí, že máte náležitou radost ze spoluvlastnictví katedrály. Můžete ji obcházet a mumlat si: I mně, nevěřícímu psu, patří. Ta hrdost! Docela by mne zajímalo, kdo obhospodařuje teď ty majetky, co by se měly vrátit církvi a co z nich má. Že bych to byl i já? Nějak o tom nevím. Pokud někomu z diskutujících z těch majetků plyne jakýkoli příjem, ať o tom dá něco k lepšímu. Jinak nevim, o co ctěným spoluobčanům jde. Všelidové vlastnictví byl a bude jen podvod.

František 31.5.2008 20:33

Pane Hofhanzl, máte mnoho pravdy

Opět jsem si přečetl kvalitní článek ale strašnou diskusi. Diskuse mne jen utvrdila v tom, jak lidé vůbec nevědí, co je to církev a jak ji závidí. Kněz by měl být závislý na tom, kdo mu dá vůbec najíst a podobné názory vidím od většiny lidí. Podle nich:  Církev by asi něla být jako ptactvo: bez kostelů, bez farních úřadů a kněží - farářů - již teď splynout s věčností a v totální nic.

Malou výtku bych měl u kritiky Josefa Luxe. Podle mne to byl a je stále veliký problém zprivatizovat družstevní zemědělství. Zde asi Josef Lux udělal chybu, když někomu důvěřoval. U nás někomu vůbec důvěřovat - a zejména v politice - je vlastně nemožné.

Kolemjdoucí 31.5.2008 20:12

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ježíš byl chudý

Bohužel v té knize není popsána situace v postkomunistických zemích, které vstoupily do EU r.2004.

Kolemjdoucí 31.5.2008 20:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ježíš byl chudý

Motovidlovi: Francie: Zákon z r.1905 ukončil vyplácení duchovních a všechny ostatní subvence z veřejných prostředků. Církve mají dnes dva hlavní zdroje financí: jednak soukromé (hlavní zdroj – dary věřících), jednak nepřímé státní (státem mohou být placeni duchovní ve věznicích, v nemocnicích, vyučující na soukr.školách za irčitých podmínek).

Stát je vlastníkem katolických církevních budov vystavěných před rokem 1905. Z velké části hradí náklady najejich opravu.

Německo: Kolem 80% příjmů církevního rozpočtu pochází z církevní daně. Tu jsou povinni platit pouze členové příslušné církve. Z knihy G.Robbers: Stát a církev v zemích EU – Academia.

Mně jde ale o to, že takovéhle informace bychom měli dostávat od lidí, kteří to mají v popisu práce – od zpravodajů, komentátorů a jiných publicistů, a ne abychom si je museli shánět sami, profesionálním „dez“-informátorům navzdory.

Jindřich 31.5.2008 19:59

Mocichtivé a chamtivé církve

Neustálé vysvětlování jak církev potřebuje majetek je samozřejmě jen účelové tvrzení jak se napakovat na účet nás všech plátců daní. Ten kdo se potřebuje účastnit středověkého tajtrlictví, si musí jeho pořadatele,tj. církve zaplatit sám. Neustále omílané lži o křesťanských základech Evropy je také třeba uvést napravou míru. Evropské základy spočívají na antické filozofii, římské praktičnosti a na severské přímosti a bojovnosti. Vývoj světa zvláště katolická církev zbrzdila o celá staletí. Ještě v roce 1826, dvanáct let po vynálezu lokomotivy popravovala inkvizice ve Španělsku neuvěřitelně brutálním způsobem. Katolická církev se vždy chovala brutálně, ve srovnání s ní byl nacistický a komuniský teror pouhým čajíčkem. Většina z nás samozřejmě v takovou pitomost jako je bůh, nevěří, protože jeho existence se nedá prokázat. Minulý církevní majetek byl získán vždy nečistým způsobem daným církevnít totalitou. pokud je někdo blb a církev, víru a podobnou veteš potřebuje ať si ji laskavě zaplatí ze své kapsy.

Evca 31.5.2008 18:38

tlak katolické církce

Katolická církev je velmi hrabivá a jde ¨jí jen o majetek,to už prokoukl Josef II. bůlahé paměti, ale asi s církví nezatočil dost a následky bažení církve po penězích ještě okrádá náš státní rozpočet. Ten už je dneska  v červených číslech.

jirka.s. 31.5.2008 18:26

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ježíš byl chudý

Správně, zřícenino ! Kristus byl prvním komunistou !!!  A ty hned tím druhým, viď? Alespoň takhle jsi to vykládal panu primáři v černovickém blázinci, když jsi ho prosil, že bys chtěl mít cimru hned vedle něho! ;-D