18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
doktor 13.2.2008 15:59

Z Českých novin právě teď:

http://www.ceskenoviny.cz/domov/index_view.php?id=296645. Tak o čem diskutovat?

tosek 13.2.2008 15:35

Re: Re: Ti lidé ze spacáky v televizi bránili Českou televizi v její přeměně na Bobovizi

A něco chytrého byste nechtěl napsat?

Heincl 13.2.2008 15:34

Re: Poznámka pamětníka

Vidíte, já jsem za normalizace nikoho za plentou neviděl. Tím nechci zpochybňovat Vaše tvrzení, máte jen jiné zkušenosti než já. Život je holt složitý a absolutní pravda neexistuje?

Heincl 13.2.2008 15:31

Re: připos*ranost?

Už jste sám obhajoval své názory proti svým nadřízeným nebo proti drtivé, možná i agresivní  většině? A kolik procent hrdinů nebo jen odvážných lidí je v naší populaci? Myslím, že jich ani zdaleka nebude 50%. Politikové jsou jen zmenšenou kopií společnosti, která je zvolila. Vážně to tak je.

tosek 13.2.2008 15:30

Re: rozvinutá demokracie je o delegování mých pravomocí na zastupitele

Aneb názory ODS par excellence. Přijď jednou za 4 roky k volbám a o nic jiného se nezajímej, drž hubu, makej a konzumuj. A hlavně nám nekoukej pod prsty. My jsme zvolení taksi teď 4 roky můžeme dělat co chceme.

fero 13.2.2008 15:29

Re: Tajná volba versus veřejná

fero 13.2.2008 15:28

Re: Tajná volba versus veřejná

Naprostý souhlas; lépe snad nelze podstatu problému popsat. Gratuluji.

NP 13.2.2008 15:24

Re: Tajná volba versus veřejná

Hejtman Bendl byl zvolen zastupiteli Středočeského kraje demokraticky nebo nedemokraticky?

Jan Novotný 13.2.2008 15:18

Poznámka pamětníka

Tvrzení, že za socialismu se nikdo za plentu jíy neodvážil, je hodně přehnané. Já jsem za normalizace (předtím jsem byl nezletilý) chodil za plentu pořád, nijak jsem se nebál a nemělo to pro mne žádné následky. Nemyslím si přitom, že jsem nějak vyjímečný. JN

richard 13.2.2008 15:12

Re: a nebo taky je to jinak

On mluvil o technické disciplíně, ne o jejím zneužití k prosazování politické ideologie nepravdivými údaji, což je případ "globálního oteplování způsobeného člověkem"

Důležitým oborem matematiky je statistika - říká se jí také "matematická kamufláž chyb", popř. " matematická metoda jak z nepřesných čísel získat přesná" - to není definice proti statistice jako vědecké disciplíně ale proti vykukům a nedoukům, kteří do statistiky úmyslně ta nepřesná čísla vkládají a pak mávají "přesným" výsledkem.

Zeb 13.2.2008 15:05

připos*ranost?

poslanec volí především podle svého přesvědčení a je schopen obhájit svůj názor před kýmkoli nebo je to nesvéprávný pitomec, který zvedá ruku podle toho, aby se zalíbil?

yenda 13.2.2008 14:54

Když by mělo platit, že veřejná volba je dobrá

a viděli jsme to na TV, jak zástupci všech stran s výjimkou lidovců hlasovali dle příkazů svých stranických sekretariátů (a to lidovci hlasovali podle sebe, neboť to bylo zase podle rozhodnutí vedení).

Potom by bylo zbytečné, aby fungovaly sněmovny se spoustou poslanců za drahé peníze. Stačilo by, aby sami šéfové stran měly tzv. poslanecké akcie a příslušnou hlasovací silou a můžou řešit politiku ve 4 - 5 lidech.

yenda 13.2.2008 14:49

rozvinutá demokracie je o delegování mých pravomocí na zastupitele

Zní to hloupě, ale je to tak. Ve volbách dám hlas politické straně, s jejichž programem souhlasím a je mi blízký. Ve volbách se politicky uplatní volič, ale po volbách už je na zvolených zástupcích, jak se budou chovat. (Mnohdy se chovají nesnesitelně, pomáhá jim k tomu i jejich imunita).  A voliči s tím nic nenadělají, ať se jim to líbí nebo nelíbí. Maximálně se při dalších volbách rozhodnou jinak. Ale většinou ne příliš jinak.

jasan 13.2.2008 14:39

tajna volba

je samozrejmne zcela logicka - kdyz ne nic jineho, tak zcela eliminuje vliv "partajnich sekretariatu" a umoznuje poslancum jednat dle sveho slibu....

Heincl 13.2.2008 14:34

Tajná volba versus veřejná

Někteří diskutující do omrzení opakují, že volitelé v prezidentských volbách se mají řídit názory svých voličů - občanů a tito mají právo vidět, jestli se volitelé  jejich názory opravdu řídí. Logicky je to ovšem nesmysl, protože poslanec a senátor nemůže mít tušení, kdo ho volil, natož koho by občan - volič volil za prezidenta. Navíc občané - voliči volící jednoho poslance nebo senátora určitě nebudou mít ednotný názor na volbu prezidenta. Mám silný dojem, že mnoho zastánců veřejné volby nikdy tuto volbu nezažilo na vlastní kůži před rokem 1989. (Vysvětlivka pro mladší ročníky: Socialistické volby byly sice formálně tajné, ale za zástěnu se prakticky nikdo neodvážil jít, takže se de facto jednalo o volby veřejné.)

Další příznivci veřejné volby argumentují svým právem vědět, koho volil jejich poslanec nebo senátor. Pokud by se to opravdu dozvěděli, k čemu jim to bude? To už nebudou volit dejme tomu KDU ČSL, ale budou volit KSČM? Nebo nedají preferenční hlas svému poslanci nebo senátorovi? Každý rozumný člověk jistě bude souhlasit s tím, že preferenční hlasy jsou v celostátních volbách velmi slabým volebním nástrojem.

Dalším důvodem pro veřejné volby je uváděna snaha zamezit korupčnímu hlasování volitelů. Zajímalo by mě ovšem, jak by při tajných volbách  uplácející kontroloval upláceného volitele. Ofocení volebního lístku  z mobilu není při dnešní úrovni techniky příliš dobrou kontrolou.

Naprosto souhlasím s tím, že veřejné volby lidí do funkcí jsou protidemokratické a umožňují nátlak na kteréhokoliv voliče. Jsem plně přesvědčen o tom, že tajné volby jsou základní podmínkou demokratického a svobodného rozhodování voličů!

čtenář zdrojů 13.2.2008 14:25

a nebo taky je to jinak

například klimatologie je věda zabývající se převážně matematickým modelováním na základě fyzikálních zákonů. A přesto zrovna pan Říman patří mezi ty, kteří bádání klimatologů zpochybňují a věří tomu, co vykládá "Hradní klimatologická inkvizice".;-P Člověk na to prostě musí mít, jak sám říkáš. To se v případě přírodních věd  nedá říci ani o Klausovi ani o modrých vykladačích jeho "velkého učení".

realista z vesnice 13.2.2008 14:21

ODS hledej už teď...čas běží

Teď se asi podaří modrým létavcům různými cestami dotlačit VK na Hrad..ale už první den po volbě musí tato strana hledat nového kandidáta na rok 013...jinak to nestihne...lidi nejsou a  dědu Sobotku rovnou škrtněte....To bybyl zase kandidát určitě nadstranický.

takže hledejte,hledejte.......Klausův odchod se blíží......

Antonín 13.2.2008 14:19

Ludvo, Ludvo

Ludvo, Ludvo, z tebe horem dolem kouká, že jsi včera uklízel slámu pod jalovicí, která ne a ne porodit býčka. Zkus zajít za veterinářem. Třeba poradí....

čtenář zdrojů 13.2.2008 14:18

Re: Re: Re: Už jen to

jestli si ty troubo myslíš, že někdo z modráků volil jinak než Klause, tak nám ten zdroj této informace uveď.:-)

michailus 13.2.2008 14:14

Padouch nebo hrdina, všechno jedna rodina

http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/senator-novotny-ods-mi-nabidla-dva-miliony_44057.html

Pepča 13.2.2008 14:13

Re: Re: Re: Svobodna volba ??

Vážený Josefe a kolika soudruhů(řadových) se kdo ptal- a vyšlo Ti z toho těch 87 %, to by mne tedy zajímalo.

Petr 13.2.2008 14:13

Svědomí

Možná máte, pane ministře, i pravdu. Potíž je v tom   s v ě d o m í .  Zdá se, že je u nás jediným nedostatkovým zbožím. Ti, kteří se dají koupit ho nemají, a ti, kteří jsou nepodplatitelní, v parlamentu většinou chybí. Svědomí je ale také velice proměnná veličina. Mají ho i gauneři, kteří komplice - pro svědomí - prostě neprásknou. Nemáte to v těch stranách jednoduché. S jedinou výjimkou - zvolili jste si je docela svobodně.

Kenavp 13.2.2008 14:12

Re: Diktát byl pro mě při volbě hlavy státu v tom, že s usnesením senátu o tajné volbě

Realisto, běž si za roh nafackovat. Ty nesmysly, co tu plácáš se nedají číst. 

michailus 13.2.2008 14:11

Re: Re: Tvrzení o tom, že "veřejná volba" prezidenta je totalitní pozůstatek, není založeno na znalosti totalitních metod

Vadilo by ti, kdyby českou fotbalovou reprezentaci vedl třeba Trapattoni? Asi ne, viď. Prezident nebo fotbalový trenér? Žádný rozdíl.

krkavec 13.2.2008 14:03

Navrat pred listopad 1989 je Vase politika devastace Severnich Cech, pane Rimane

http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/riman-celi-kritice-kvuli-limitum-tezby_4795.htmlhttp://www.tyden.cz/rubriky/domaci/riman-celi-kritice-kvuli-limitum-tezby_4795.html

http://www.stuz.cz/view.php?cisloclanku=2007030012

Kenavp 13.2.2008 14:00

Re: Re: Už jen to

Ty "čtenáři" měl bys změnit zdroje. Zatím to vypadá, že tvými zdroji jsou použité toaletní papíry .

pozorovatel 13.2.2008 13:54

Demagogie ODS

Tajná volba je důležitá, když volí občané. Politici mají pověření od občanů. Občané mají právo vědět, jak se chovají ti, kterým postoupili svá práva.

Autor má typické klausovsko - ódéesácké myšlení :  vyměníme rudou za modrou a tím je vše vyřešeno.   Pamětníci říkají, že Klaus ve vládě po revoluci  prosazoval, že stupeň demokracie  má určovat vláda ( !!!).

michailus 13.2.2008 13:52

Kdo se bojí, nesmí do lesa

Tvrzení, že veřejná volba prezidenta je návratem před rok 1989 je nejen účelová, ale hlavně hloupá. Jestli se někdo stydí veřejně potvrdit, kterého prezidenta volí, tak nemá co v Parlamentu dělat. Já se také musím pod své články jako novinář podepsat a sklidit případnou bouři, zaseju-li vítr. Dnes se není potřeba ničeho bát.

Kenavp 13.2.2008 13:52

Je to přesně tak....

Naprostý souhlas, máte mé sympatie. Již dlouho si všímám, že techničtí vzdělanci, oproti těm humanitním (kromě mediciny), mají mnohem bystřejší mozek a logické uvažování. V technických oborech (matematika, fyzika, mechanika atd.) to totiž nejde "ukecat ", člověk na to prostě musí mít.

citlivka 13.2.2008 13:48

Re: Re: Proč být hned zflustrovaným tragédem?

Rodičko  Marate,  nepochybně  jste  prodělal  těžký,  komplikovaný  porod. Byl  klasický  nebo  císařským  řezem?